grzesieck pisze:i znacznie mniej doswiadczony
A juz lepszy. Mozemy sie tak licytowac - a chlopak skutecznie jezdzi w Elite League - z zawodnikami pare klas lepszymi niz gwiazdy polskiej drugiej ligi.
grzesieck pisze:i znacznie mniej doswiadczony
boxing pisze:grzesieck pisze:i znacznie mniej doswiadczony
A juz lepszy. Mozemy sie tak licytowac - a chlopak skutecznie jezdzi w Elite League - z zawodnikami pare klas lepszymi niz gwiazdy polskiej drugiej ligi.
boxing pisze:Bez dwoch zdan - Barker poradzilby sobie w pierwszej lidze, a w drugiej - to material na pierwsza linie zespolu. .
grzesieck pisze:boxing pisze:Bez dwoch zdan - Barker poradzilby sobie w pierwszej lidze, a w drugiej - to material na pierwsza linie zespolu. .
halo forumowicze pomozcie
tylko ja uwazam barkera za leszcza, ktory mialby w II lidze problem z wykreceniem sredniej 1,5?
grzesieck pisze:boxing pisze:Bez dwoch zdan - Barker poradzilby sobie w pierwszej lidze, a w drugiej - to material na pierwsza linie zespolu. .
halo forumowicze pomozcie
tylko ja uwazam barkera za leszcza, ktory mialby w II lidze problem z wykreceniem sredniej 1,5?
Sztyvny pisze:To chyba nie do konca tak. Sprawdzaja sie zarowno zawodnicy znani, jak i totalne wynalazki. Richardsson, Kylmaekorpi, Tomicek jako junior - przychodza mi do glowy od razu jako mniej znani ktorzy wypalili. Mielismy tez kilku ktorzy okazali sie dobrzy, ale u nas po prostu nie trafiono z czasem (Jensen, Andersen, Pavlic).
Oczywiscie sporo z wynalazkow sie nie sprawdzilo, ale czy ci "znani" zawsze okazywali sie pewniakami? Brhel, Swist, Louis - znani a mimo to totalne niewypaly.
Co do Barkera natomiast zgadzam sie z Boxingiem - jesli trafi do 2 ligo to nie zdziwie sie, ze wykreci srednia jak Gustafsson w ubieglym roku.
bkapusta pisze:Dajmy sobie spokoj z odkrywaniem talentow czy testowaniem gwiazd z UK. Na to moze sobie pozwolic bogaty klub z ugruntowana pozycja.
Trzeba polozyc kase na stol i zatrudnic 4-5-6 solidnych polskich seniorow
Dajmy sobie spokoj z odkrywaniem talentow czy testowaniem gwiazd z UK. Na to moze sobie pozwolic bogaty klub z ugruntowana pozycja.
Sztyvny pisze:Trzeba polozyc kase na stol i zatrudnic 4-5-6 solidnych polskich seniorow
Kazdy kibic sie z toba zgodzi, ja tez. Tak najlatwiej i daje to najwieksze szanse na sukces (chociaz wcale nie pewnosc, co pokazaly przyklady Ostrowa i Lodzi). Tyle tylko, ze mozna tak zrobic majac pieniadze. Jak sie ich nie ma to trzeba kombinowac, brac zawodnikow tanszych, mniej pewnych.Dajmy sobie spokoj z odkrywaniem talentow czy testowaniem gwiazd z UK. Na to moze sobie pozwolic bogaty klub z ugruntowana pozycja.
Albo klub, ktorego nie stac na zakontraktowanie drogich pewniakow.
W sytuacji naszego klubu sa mozliwe 2 wyjscia - kontraktujemy zawodnikow niesprawdzonych, podejmujemy ryzyko i mamy nadzieje, ze wypali. Albo robimy sklad jak np. Opole - objezdzonych w kraju, kazdy wie na co ich stac i czego sie spodziewac a jedyny problem jest taki, ze powyzej srodka tabeli w 2 lidze nigdy nie wyskocza.
Wyjscie 3 - kontraktujemy dobrych i sprawdzonych (jak stara sie robic Lodz od paru sezonow) niestety raczej niewykonalne z powodow finansowych.
harry pisze:Darkin podpisał