Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Darek Sprawka <klap klap>

#376 Postautor: go! » 27 lutego 2011, o 22:30

ravajas pisze:Skąd ten tekst?

zrobilem screena jakby co
Obrazek

jerry78
Trener

#377 Postautor: jerry78 » 27 lutego 2011, o 23:22

go! pisze:

Kod: Zaznacz cały

To ile kibic żużla w naszym mieście będzie musiał wyłożyć na dane spotkanie będzie zależało m.in. od tego jaka jest stawka meczu oraz aktualna forma zarówno KMŻ, jak i gości.

K U R W A
wezcie i dalej twierdzcie, ze ten przychlast jest normalny !!!
klap! klap!

Ale możesz podać jakieś argumenty, że to zły pomysł? Czy po prostu tak sobie uważasz i już.
Tak samo napisałeś, że nie wierzysz w politykę transferową, ale oczywiście ani jednego argumentu za tym.
Mógłbyś coś wiecej napisać, dlaczego tak myślisz? Czy nie jesteś w stanie nic wymyśleć?
Jak dla mnie to aż się prosiło, żeby urozmaicić ceny np. na rundę finałową. 25zł na mecz z Łodzą nikt nie żałował, natomiast ta cena na mecze z Rawiczem czy Ostrowem odbiła się strasznie czkawką na frekwencji.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#378 Postautor: Cooper » 27 lutego 2011, o 23:31

Brak jednolitej ceny biletow podczas sezonu to samoboj marketingowy (a zaryzykuje teze ze i finansowy. Kojarzy mi sie tu przegiecie palki przez Falubaz przy GP challenge). Przeciez podstawowe pytanie "niedzielnego" kibica brzmi: to po ile bilety na ten kmz? I jak mu tu odpowiedziec? Gdy to jego glowne kryterium czy pojsc na ten zuzel czy nie? I tak rywali nie odroznia.

Ale moim zdaniem problem jest bardziej zlozony. Kogos uderzyla mania wielkosci. I stad sie bierze to nieuzasadnione wyobrazenie o gigantycznym zainteresowaniu 3-ligowym zuzlem w naszym miescie. I stad takie pomysly jak ten powyzej, czy tak jak wczesniej podpisanie umowy sponsorskiej w obecnosci garstki osob w hali ktora moze pomiescic ponad 2 tys.

Oczywiscie piszac to, zakladam, ze prezesowi nie chodzilo o to, by na Wande bilety obnizyc na 8 zl z poziomu 18, tylko na Ostrow podniesc na 25.

Jerry, Twoje argumenty o playoff sa z dupy, bo od poczatku bylo wiadomo, ze tak sie skonczy decyzja o podniesieniu cen na ta runde skoro tylko jeden z trzech rywali byl atrakcyjny w czworce.

P.S.

No i ciekawi mnie po ile karnety wobec takiej strategii:) I czy ktos sie w ogole odwazy kupic, nie znajac sumy cen pojedynczych biletow... No coz w najwiekszych klubach na swiecie trend jest raczej odwrotny, ale moze sie nie znaja.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jerry78
Trener

#379 Postautor: jerry78 » 27 lutego 2011, o 23:47

Cooper pisze:Oczywiscie piszac to, zakladam, ze prezesowi nie chodzilo o to, by na Wande bilety obnizyc na 8 zl z poziomu 18, tylko na Ostrow podniesc na 25.

A jak będzie inaczej? Zakładasz coś o czym tak naprawdę nie masz pojęcia, no chyba, że masz info od samego Sprawki.
Najlepiej coś z góry założyć i od razu krytykować. To wasza cecha charakterystyczna. Nie lepiej poczekać na info jak to będzie wyglądać w rzeczywistości?
A jak np na Ostrów, Rawicz, Opole będzie po 20zł a na pozostałe 15zł to będzie złe rozwiązanie? Bo dla mnie byłoby super.

go!
Trener

#380 Postautor: go! » 27 lutego 2011, o 23:48

jerry78 pisze:Ale możesz podać jakieś argumenty, że to zły pomysł? Czy po prostu tak sobie uważasz i już.i.

Czlowieku! Czy ty potrafisz spojrzec obiektywnie na poczynania tego biednego durnia? Staralem sie nie obrazac go, ani ciebie, ale obaj sie o to prosicie. Jak do chuja mozna jeszcze przed meczem ocenic, ktory bedzie bardziej atrakcyjny dla kibicow ??????? No wez mi wytlumacz jak prostak debilowi - prosze.

meesha
Trener
Kontakt:

#381 Postautor: meesha » 27 lutego 2011, o 23:50

Nie będzie obniżania cen biletów bo wtedy będzie to niesprawiedliwe dla tych, którzy kupili karnety. Prosta zatem sprawa, że różnicowanie cen biletów może odbywać się tylko "w górę". Czyli na "przysłowiową" Wandę 20 PLN i to jest cena bazowa do ustalenia ceny karnetów (8x20-10%=144). Przećwiczone z bardzo negatywnym skutkiem w Toruniu w ostatnim sezonie...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#382 Postautor: jerry78 » 27 lutego 2011, o 23:51

go! pisze:
jerry78 pisze:Ale możesz podać jakieś argumenty, że to zły pomysł? Czy po prostu tak sobie uważasz i już.i.

Czlowieku! Czy ty potrafisz spojrzec obiektywnie na poczynania tego biednego durnia? Staralem sie nie obrazac go, ani ciebie, ale obaj sie o to prosicie. Jak do chuja mozna jeszcze przed meczem ocenic, ktory bedzie bardziej atrakcyjny dla kibicow ??????? No wez mi wytlumacz jak prostak debilowi - prosze.

Kultury zero, ale na szczęście to o tobie źle świadczy a nie o mnie czy Sprawce.
Jeśli ty nie potrafisz ocenić który mecz będzie atrakcyjniejszy dla kibica to ja nie mam pytań. Spytaj się mamy.

meesha pisze:Nie będzie obniżania cen biletów bo wtedy będzie to niesprawiedliwe dla tych, którzy kupili karnety. Prosta zatem sprawa, że różnicowanie cen biletów może odbywać się tylko "w górę". Czyli na "przysłowiową" Wandę 20 PLN i to jest cena bazowa do ustalenia ceny karnetów (8x20-10%=144). Przećwiczone z bardzo negatywnym skutkiem w Toruniu w ostatnim sezonie...

Ale nie lepiej poczekać na oficjalne info? Wtedy można oceniać. Jeśli będzie tylko w górę a nic w dół to sam będę krytykował. Ale chodzi o to, że z góry zakładacie coś co może ale nie musi okazać się prawdą.

mariusz1987
Junior

#383 Postautor: mariusz1987 » 27 lutego 2011, o 23:57

Bez nadmiernej ekscytacji :wink: :wink:

Natomiast zgodzę się, że wartościowanie meczu zanim się rozpocznie jest nielogiczne, pomysł nietrafiony no i chyba nigdzie nie realizowany. Lublin na być pierwszy?? A może to taki chwyt, żeby więcej kibiców zachęcić do zakupu karnetów?? Krótko mówiąc dziwne :)

go!
Trener

#384 Postautor: go! » 27 lutego 2011, o 23:59

jerry78 pisze:
go! pisze: No wez mi wytlumacz jak prostak debilowi - prosze.

Kultury zero, ale na szczęście to o tobie źle świadczy a nie o mnie czy Sprawce.
Jeśli ty nie potrafisz ocenić który mecz będzie atrakcyjniejszy dla kibica to ja nie mam pytań. Spytaj się mamy.

no to zes sie natlumaczyl
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2011, o 00:00 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#385 Postautor: Cooper » 28 lutego 2011, o 00:00

jerry78 pisze:A jak np na Ostrów, Rawicz, Opole będzie po 20zł a na pozostałe 15zł to będzie złe rozwiązanie? Bo dla mnie byłoby super.

Ehh. Dla Ciebie czy dla mnie super. Ja to bym nawet na Wande wolal po 5 zl. Ale tu tak naprawde nie ma filozofii. Klub ma jak najwiecej zarobic.

Zalozmy, ze minimalna liczba kibicow jaka przychodzi na mecz (na taka np. Wande) to 1500. Klub musi sobie odpowiedziec na pytanie, czy obnizka tej ceny z 20zl na 15zl spowoduje zwiekszenie frekwencji na tym slabym z zalozenia meczu, az o 1/3 (czyli 500 osob)? Bo co najmniej tyle gwarantuje sens manewru. Moim zdaniem nie.

Dlatego nie wierze, ze ta koncepcja jest nastawiona na obnizanie. Raczej na podwyzszanie na Ostrow itp. Chyba, ze nie zalezy nam na wplywach z biletow.

Edit:
Argument meeshy o karnetach bardzo trafny-jak ten problem mistrzu rozstrzygniesz? Moze po sezonie nadplacona "kasa wraca jak bumerang" w postaci bonow do wykorzystania w stadionowym kiosku u Ewy K.?:)
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2011, o 00:10 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jerry78
Trener

#386 Postautor: jerry78 » 28 lutego 2011, o 00:05

mariusz1987 pisze:Bez nadmiernej ekscytacji :wink: :wink:

Natomiast zgodzę się, że wartościowanie meczu zanim się rozpocznie jest nielogiczne, pomysł nietrafiony no i chyba nigdzie nie realizowany. Lublin na być pierwszy?? A może to taki chwyt, żeby więcej kibiców zachęcić do zakupu karnetów?? Krótko mówiąc dziwne :)

Wiesz, ja potrafię w tej chwili ocenić, które z meczów będą atrakcyjniejsze, a które mniej. Zresztą te ceny nie muszą być z góry podane przed sezonem. W ciągu sezonu może się okazać, które będą miały większe branie. Jeśli ceny będą MĄDRZE wartościowane to jest to dobre rozwiązanie. Ale podkreślam, musi być to zarówno w górę jak i w dół.

go! pisze:no to zes sie natlumaczyl

Sorry, ale jesteś taki mądry, że podstawowe rzeczy powinieneś wiedzieć. Zresztą nie widziałem, żebyś ty coś potrafił zaargumentować z tych twoich wypocin.

harry
Trener

#387 Postautor: harry » 28 lutego 2011, o 00:15

jerry78 pisze:Jeśli ty nie potrafisz ocenić który mecz będzie atrakcyjniejszy dla kibica to ja nie mam pytań. Spytaj się mamy.

A pamietasz mecze z Rawiczem z zeszłego sezonu?
U nas mieli dostać baty a cudem wygraliśmy. U nich czekaliśmy na wyrównany mecz a oni dostali potworny łomot.

Takich meczy i sytuacji jest bardzo dużo. Szczególnie teraz w dobie dużej ilości zawodników zagranicznych. Ktoś nie może przyjechać, ktoś odniósł kontuzję, klubowi nagle skończyły się pieniądze i nie zaprosi swoich najlepszych zawodników itd, itp.i juz mecz który miał być super stać się może kaszanką.

Wracając zas do obniżania cen biletów. Z długoletnich doświadczeń wynika że na kiepski mecz przyjda tylko najwierniejsi. Żeby zwiększyć liczbe kibiców trzeba obniżyć DRASTYCZNIE cenę. Myślę tu o 10 zł albo i mniej. Wtedy by była szansa na większą frekwencję. Tylko pytanie czy to się opłaci i czy na pewno chwyci. To jest ryzyko bo takich pomysłów nikt nie próbował ( aż z taka obniżką bo na obniżenie ceny biletu o 5 zł to mało kogo obejdzie). A jak się okaże że i to nie chwyciło to wtedy zamiast spodziewanych zysków może być totalna klapa. Na takie rzeczy można sobie pozwolić jak budżet jest dużo większy od zakładanych kosztów. Wtedy można eksperymentować.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#388 Postautor: jerry78 » 28 lutego 2011, o 00:32

Cooper pisze:Edit:
Argument meeshy o karnetach bardzo trafny-jak ten problem mistrzu rozstrzygniesz? Moze po sezonie nadplacona "kasa wraca jak bumerang" w postaci bonow do wykorzystania w stadionowym kiosku u Ewy K.?:)

Bardzo prosto, załóżmy, że ta cena bazowa na podstawie, której obliczana jest wartość karnetu wynosi 20zł. Trzy mecze z największymi rywalami niech będą po 23zł, dwa mecze ze średnimi po 20zł i 3 mecze z najsłabszymi po 17. Wtedy wszystko się zgadza i suma i średnia.

Koper
Trener
Kontakt:

#389 Postautor: Koper » 28 lutego 2011, o 00:38

mariusz1987 pisze:Natomiast zgodzę się, że wartościowanie meczu zanim się rozpocznie jest nielogiczne, pomysł nietrafiony no i chyba nigdzie nie realizowany. Lublin na być pierwszy??

Lublin nie będzie pierwszy. Jeśli chodzi o kluby żużlowe to zdaje się różne ceny biletów w zależności od rywala stosowane były w Toruniu i Zielonej Górze.

Różne ceny biletów są też na meczach siatkarskich Delecty Bydgoszcz:
Normalnie bilety są w cene: 20, 10 i 5 zł, ale w tym sezonie po serii nieciekawych spotkań zdarzały się też obniżki do 10, 5 i 2,5 zł.

- To nie jest żadne zaskoczenie, bowiem jeszcze przed sezonem ustaliliśmy pewną stategię marketingową - mówi „Expressowi” Janusz Zacniewski, menadżer zespołu Delecty. - Ceny biletów na poszczególne mecze miały być zróżnicowane i zależeć od klasy rywala, stawki oraz dnia rozgrywania spotkania.

http://www.express.bydgoski.pl/look/art ... 8&IdTag=17

W piłkarskiej extraklasie niektóre kluby również stosują różne ceny biletów w zależności od rywala:
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/ekst ... klase.html

a tutaj przykład z piłki nożnej w niższej lidze:
http://www.sportslaski.pl/Ceny-biletow- ... ,info.html

go!
Trener

#390 Postautor: go! » 28 lutego 2011, o 00:38

jerry78 pisze:
Cooper pisze:Edit:

Bardzo prosto, załóżmy, że ta cena bazowa na podstawie, której obliczana jest wartość karnetu wynosi 20zł. Trzy mecze z największymi rywalami niech będą po 23zł,.

halo halo? chyba nie mialo to isc w ta strone?
PS. To jeden z moich "nieargumentow"
PS. 2 Przytoczyc Twoje posty sprzed polgodziny?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#391 Postautor: Torsen » 28 lutego 2011, o 00:41

Jak dla mnie, mecze atrakcyjne (potencjalnie) to po prostu mecze z lepszymi drużynami. Zeszłoroczny mecz z Rawiczem, choć w pewnym sensie emocjonujący (a mówiąc wprost wk*wiający), trudno uznać za atrakcyjny w jakimkolwiek aspekcie.
Mnie nie dziwi, że klub chce manewrować ceną w zależności od klasy rywala. Oznacza to jednak, że kupowanie karnetu staje się większym ryzykiem, a przez to mniej osób się na to zdecyduje. A kibic z karnetem to przecież najcenniejszy dla klubu kibic. Po drugie, oznacza to, że klub nie ma planu finansowego na ten sezon :) Wiadomo, że frekwencja jest pewną zmienną, przez co plan nie może być nigdy precyzyjny, ale wprowadzanie do tego drugiej zmiennej, której dziś nie można ustalić, zmienia wpływy z biletów w kompletną loterię.
Ja bym się w tym jakiegoś skandalu czy kompromitacji nie dopatrywał. Ale rzeczywiście przykro będzie, jak dojdzie do sytuacji, o której napomknął Harry - drużyna przyjezdna, która miała stawić opór i zagwarantować widowisko, przyjedzie z jakichkolwiek przyczyn składem węgla i papy - ludzie wkurzą się, płacąc za to "wyższą" cenę. A wydymany, wkurzony i obrażony kibic to przeciwieństwo kibica z karnetem :)

go!
Trener

#392 Postautor: go! » 28 lutego 2011, o 00:53

Torsen pisze: Ale rzeczywiście przykro będzie, jak dojdzie do sytuacji, o której napomknął Harry - drużyna przyjezdna, która miała stawić opór i zagwarantować widowisko, przyjedzie z jakichkolwiek przyczyn składem węgla i papy - ludzie wkurzą się, płacąc za to "wyższą" cenę. A wydymany, wkurzony i obrażony kibic to przeciwieństwo kibica z karnetem :)

No, ale normalny czlowiek, dochodzi do takich wnioskow i ma podobne watpliwosci jeszcze zanim dokonczy czytac artykul z dziennika.....
Chyba ze sie jest jerry2000

jerry78
Trener

#393 Postautor: jerry78 » 28 lutego 2011, o 01:38

Zajmij się człowieku tym zmywakiem w Dublinie czy gdzieś tam i naucz się dyskutować merytorycznie.

go!
Trener

#394 Postautor: go! » 28 lutego 2011, o 01:41

klap, klap, klapku

jerry78
Trener

#395 Postautor: jerry78 » 28 lutego 2011, o 02:04

Torsen pisze:Mnie nie dziwi, że klub chce manewrować ceną w zależności od klasy rywala.

Człowieku go!, ja też mogę sobie wyrwać z kontekstu jakieś zdanie i stwierdzić, że do takiego wniosku twoj mózg nie dorósł. Ponadto idąc Torsenowym tokiem myślenia, że żużel to widowisko, to ciekawe jestem czy za wszystkie koncerty, albo za wszystkie kabarety chciałbyś zapłacić tą samą cenę biletu. To chyba zależy od klasy aktorów, artystów, nie?
Klapnij sobie jeszcze raz w główkę, to może dojdziesz do normalnych wniosków.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#396 Postautor: kibicLBN » 28 lutego 2011, o 07:09

Moim zdaniem pomysł ze zmienną ceną biletów jest nie trafiony. Widzowie zwłaszcza ci "seniorzy" lubią wiedzieć na czym stoją, ale nie tylko oni. A niektórzy o internecie głownie słuchają w TV bądź rzadko zaglądają na stronę klubu bo ci widzowie lekko podchodzą do meczu i myślą o nim w niedzielę albo sobotę. Więc sporo takich seniorów czy też pikników się wkurzy jak im 3 zł do biletu zabraknie albo będą musieli przez to wracać na piechotę po meczu...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

jerry78
Trener

#397 Postautor: jerry78 » 28 lutego 2011, o 08:44

No i jedyny argument przeciwko tej propozycji to dezorientacja dla mniej zaangażowanych w mecze drużyny osób. Pozostałe argumenty mnie nie przekonują.

Zakładając, że pomysł zarządu był taki, że zmiana cen wyglądała by tak:
3 x 25zł + 2 x 20zł + 3 x 15zł = 160zł lub 3 x 23zł + 2 x 20zł + 3 x 17zł = 160zł (* cen nie znam więc są tylko teoretycznym założeniem)
jest to dokładnie tyle samo co 8 x 20zł = 160zł, więc dla karnetowiczów nie ma żadnego znaczenia. Zatem ten argument meeshy i coopera obalony.

Argument Torsena czy Harrego, że drużyna przyjezdna przyjedzie składem węgla i papy a bilety będą wyższe mnie nie przekonuje. Przy dolnym ksm takie założenie, że Ostrów, Opole czy Rawicz przyjadą słabym składem jest bardzo mało prawdopodobne. Ponadto kibic ponosi ryzyko przy każdej cenie biletów czy obejrzy atraktycje widowisko czy nie. Równie dobrze może być świadkiem super meczu ze słabymi drużynami za obniżoną cenę biletu jak i słabego meczu za wyższą. Prawdopodobieństwo jest takie same.

Jeśli chodzi o zalety to na zapowiadające się jako decydujące mecze o awansie z Opolem, Ostrowem i Rawiczem ludzie bez problemu zapłacą po 25zł (opieram się frekwencji z meczu z Łodzią), natomiast łatwiej będzie im się skusić przyjść za 15zł na np. Krosno, Kraków czy Miszkolc. W przypadku cen jednakowych po 20zł, na czołowe 3 drużyny wszyscy przyjdą w takiej samej ilości jak poprzednio, ale już wydać 20zł na słabe drużyny będzie wielu osobom szkoda.

Oczywiście jak przy każdej sprawie są wady i zalety, bo nie ma idealnych rozwiązań, ale o tym można podyskutować i pospierać się na argumenty.
A najgorzej jest to, że pojawi się taki forumowicz, który wydał werdykt, jedyny słuszny, przy okazji obrażając pewne osoby i nie potrafiący podać żadnego WŁASNEGO argumentu za swoim zdaniem (cytować innych zaś potrafi). Poza tym każdy normalny użytkownik dostałby bana za tego posta rozpoczynającego tą dyskusję, a przynajmniej bardzo dziwię się moderatorom, że nie reagują na takie wulgarne wpisy, wszak to forum mogą czytać dzieci.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#398 Postautor: Hela » 28 lutego 2011, o 09:03

Zakładając, że pomysł zarządu był taki, że zmiana cen wyglądała by tak:
3 x 25zł + 2 x 20zł + 3 x 15zł = 160zł lub 3 x 23zł + 2 x 20zł + 3 x 17zł = 160zł (* cen nie znam więc są tylko teoretycznym założeniem)
jest to dokładnie tyle samo co 8 x 20zł = 160zł, więc dla karnetowiczów nie ma żadnego znaczenia. Zatem ten argument meeshy i coopera obalony.

Nie obalone, gdyż jak mówisz, że nie znasz cen więc to tylko teoretyczne założenie.
No i gdzie tutaj bonus dla karnetowiczów za wyłożenie pieniędzy z góry?

Jeśli chodzi o zalety to na zapowiadające się jako decydujące mecze o awansie z Opolem, Ostrowem i Rawiczem ludzie bez problemu zapłacą po 25zł (opieram się frekwencji z meczu z Łodzią), natomiast łatwiej będzie im się skusić przyjść za 15zł na np. Krosno, Kraków czy Miszkolc.

Poczekaj poczekaj. A wiesz, że nie ma w tym roku rundy finałowej? Więc czym jest "mecz decydujący o awansie?"
Mecz z Ostrowem mamy u siebie 23 czerwca. Więc do końca sezonu jeszcze wiele miesięcy i wiele spotkań. Po Rawiczu mamy jeszcze 7 meczów. Po Opolu zostało jeszcze do rozegrania 3 mecze. Ba, już przed meczem z Opolem może być pozamiatane więc cała ta koncepcja zarobienia może się zawalić jak domek z kart.

Moim zdaniem to wszystko ma jedynie uzasadnienie jeśli ceny maksymalne będą utrzymane na poziomie z tego roku. A margines zmian będzie jedynie w dół. Czyli na przysłowiowe mecze ze składami węgla i papy bilety duuuużo tańsze.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

jerry78
Trener

#399 Postautor: jerry78 » 28 lutego 2011, o 09:13

Hela pisze:Nie obalone, gdyż jak mówisz, że nie znasz cen więc to tylko teoretyczne założenie.
No i gdzie tutaj bonus dla karnetowiczów za wyłożenie pieniędzy z góry?

Oczywiście, że wszystkie rozważania są teoretyczne. Przecież jeszcze nie było oficjalnego info, a wiele osób wydało i tak już ostateczny werdykt. Wszak nadażyła się okazja dokopać Sprawce.
A czy ja podawałem gdzieś ceny karnetów? Wyliczałem tylko kwotę, na podstawie której może być ona wyliczona. A ona okazała się taka sama w obu wariantach.

Hela pisze:Poczekaj poczekaj. A wiesz, że nie ma w tym roku rundy finałowej? Więc czym jest "mecz decydujący o awansie?"
Mecz z Ostrowem mamy u siebie 23 czerwca. Więc do końca sezonu jeszcze wiele miesięcy i wiele spotkań. Po Rawiczu mamy jeszcze 7 meczów. Po Opolu zostało jeszcze do rozegrania 3 mecze. Ba, już przed meczem z Opolem może być pozamiatane więc cała ta koncepcja zarobienia może się zawalić jak domek z kart.

Akurat tak się składa, że wiem :) Najbardziej prawdopodobne jest to, że dwumecze właśnie z tymi trzema drużynami zadecydują o awansie. Na tą chwilę da się to ocenić. Nawet jakbyśmy już przed meczem z Opolem mieli awans to jeszcze rywal może walczyć o niego, albo o baraż. Drużyna z Opola gwarantuje nam mimo wszystko ciekawsze widowisko niż drużyny teoretycznie słabsze.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#400 Postautor: istred » 28 lutego 2011, o 09:26

Ja mam wrażenie jerry, że jesteś tak samo zaślepiony uwielbieniem do Sprawki jak Ramzes nienawiścią.

Przecież nie ustalenie stałych cen jest samobójem, o którym już kilkakrotnie pisano i argumentowano - spójrz na post Coopera.

Oczywiście, że sens jest wyłącznie jeśli ceny będą obniżane - podwyższanie jest bezsensem, bo wielu kibiców się obrazi (jak pisał Torsen) i na następne mecze po prostu nie przyjdą (a, nie są to osoby, które przychodzą na mecze bez względu na wszystko).
Nie będę pisał tego co zostało już napisane...

Odniosę się tylko do jednej rzeczy.
Klub powinien walczyć nie tylko o zmaksymalizowanie wpływów z biletów (choć w ostatecznym rozrachunku tak), ale także (a może i przede wszystkim) o jak największe zwiększenie frekwencji na meczach. Przecież zawsze na stadionie jest mnóstwo pustych miejsc... Każda nowa osoba na stadionie to potencjalny kibic w przyszłości, dlatego bardziej korzystne jest wpuszczenie powiedzmy 4 000 osób za 20 zł (80 000) niż 3 800 po 23 zł (87 400) - zakładając oczywiście różnicę jedynie 200 osób. Oprócz tego, im większa frekwencja tym większe powinny być wpływy od sponsorów, także w ostatecznym rozrachunku to zawsze powinno wychodzić na plus dla klubu.
Przecież każdemu powinno zależeć na jak największej frekwencji na meczach.

I na koniec, odnoszę takie samo wrażenie jak Cooper - kogoś dopadła mania wielkości i ma wrażenie, że klub jest taki super, że kibice będą walili drzwiami i oknami żeby zobaczyć te wszystkie mecze...
A niestety, patrząc na nasz skład i na składy rywali to obawiam się, że frekwencja będzie taka jak pod koniec ubiegłego sezonu i klub powinien stawać na głowie, żeby przyciągnąć jak najwięcej kibiców.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2011, o 09:49 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.