Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#401 Postautor: Fork » 22 sierpnia 2005, o 17:34

No wlasnie... zostawic Adama czy nie ? oto jest pytanie :)

Jezeli Daniel nie wybierze oferty innego klubu (nie oszukujmy sie ze takiej nie dostanie) jestem za tym aby godnie reprezentowal nasz klub. :)

Tomasz Piszcz jest doswiadczonym zawodnikiem ale ten sezon wyrazie pokazal ze nie jest w stanie zostac krajowym leaderem macierzystej druzyny. :(

Mariusz Franków - mial przeblyski ale... zawodnik nie moze jechac dobrze co 3 mecz lub co 5 bieg... nie trenowal w Lublinie, wykrecal sie odlegloscia z Pily do Lublina a przeciez klub caly czas wynajmuje mieszkanie w Lubinie...

Jerzy Mordel - tutaj odpiowiedz jest prosta... jezeli nie da sobie spokoju z zuzlem i dobrze przepracuje zime oraz bedzie dysponowal dobrej jakosci sprzetem to bedzie naszym jokerem

o juniorach i obcokrajowcu nie bede sie wypowiadal.

Awatar użytkownika
cheeroke_re

#402 Postautor: cheeroke_re » 22 sierpnia 2005, o 18:39

Fork pisze: przeciez klub caly czas wynajmuje mieszkanie w Lubinie...

Jerzy Mordel - tutaj odpiowiedz jest prosta... jezeli nie da sobie spokoju z zuzlem i dobrze przepracuje zime oraz bedzie dysponowal dobrej jakosci sprzetem to bedzie naszym jokerem

no nie mów, że klub wynajmował dla niego mieszkanie??? jeśli tak było to tymbardziej niech " franca " spier*** !!!
A co do Mordela to hmm, może i masz rację ale jeśli go znów klub tak nie wykiwa jak w tym sezonie.
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2005, o 19:33 przez cheeroke_re, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#403 Postautor: Dobromir » 22 sierpnia 2005, o 18:48

Ja zostawiłbym na przyszły sezon Piszcza i Jeleniewskiego ale 1 z nich byłby co najwyżej 4 seniorem a 2 rezerwowym ewentualnie na odwrót w zaleznosci jak by sie pokazali na treningu lub w poprzednim meczu.

Michael

#404 Postautor: Michael » 22 sierpnia 2005, o 18:50

Nie rozumiem niektorych ludzi.

Ciagle beda wierzyc ze moze w nastepnym i nastepnym sezonie cos ktos pojedzie.

Dla mnie Franek i Adam sa straceni w Lublinie bez odwrotu.

Jak raz sie nie przykladali to i nadal beda tacy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#405 Postautor: Cooper » 22 sierpnia 2005, o 19:18

A ja wlasnie za to pogonilbym Pietraszke, ze jego podejscie w tym sezonie takie a nie inne. Co on z Kuala Lumpur przyjechal, ze nie wie, ze w Polsce sie placi z opoznieniem?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#406 Postautor: papi » 22 sierpnia 2005, o 19:49

co to ma za znaczenie :?: Skoro klub podpisuje kontrakt to powinien mieć przynajmniej częściowe zabezpieczenie na jego realizacje. To, że połowa klubów w Polsce na zaległości i opóźnia wypłaty nie zwalnia TŻ z terminowych płatności. Żaden zawodnik nie podpisuje umowy jeśli ma świadomość, że klub będzie mu płacił np. 2 miesiące po terminie. Focus miał prawo uważać podobnie. W Anglii zarobki żużlowców są podobno mniejsze niż u nas. Skoro w Polsce nie zawsze dostawał pieniądze, a na Wyspach płacono regularnie to chyba oczywiste że jeśli stanął przed dylematem w który sprzęt zainwestować, zdecydował się na angielskie motory. Przez pierwszych kilka kolejek był najlepszym naszym zawodnikiem, a jeśli pozniej dopływ gotówki się skończył to nie inwestował pieniędzy, bo i tak dostałby pewnie z dużym opoznieniem. Chyba lepiej je zainwestować tam gdzie płacą i tam zdobywać więcej punktów :roll:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#407 Postautor: Lublin_Fan » 22 sierpnia 2005, o 20:01

Mam coraz większe przekonanie do wymiany praktycznie całego (poza Jeleniem) składu. Obecni zawodnicy albo zawodzili przez dłuższy czas (Piszcz, Franków) albo po prostu się nie sprawdzili (Pietraszko). Wywalenie trzech zawodowców i zastąpienie ich trzema innymi nie powinno nam zaszkodzić bo drużyna prezentuje poziom dziadowski. Można w to miejsce wziąć zawodników, którzy niekoniecznie trzaskają komplety, ale będzie można od nich oczekiwać większego zaangażowania i profesjonalizmu. Mam na myśli takie nazwiska jak: Flis, Stojan, Wardzała, Burza, Knapp. To są tylko luźne propozycje, ale prawda jest, że każdy z tych zawodników ma możliwości na solidne punktowanie. Flis to zawodnik dobrze czujący się na przyczepnych torach i co ważne - potrafi jeździć widowiskowo. W razie awansu Gorzowa Flis raczej wyleci z gorzowa.
W Tarnowie sytuacja jest klarowna. Rempała i Kołodziej dostaną miejsce w składzie a pozostali seniorzy bedą mieli wolną rękę.

Osobiście z przyjemnością widziałbym u nas Flisa, Burzę i Knappa. To trzech walczaków, którzy sprawią, że nie bedzie nudy. No i jeszcze jeden warunek, który powtarzam od dłuższego czasu. Zdecydować się na jazdę tylko na przyczepnym torze i dowieść odpowiednią ilość nawierzchni.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#408 Postautor: Gelo » 22 sierpnia 2005, o 20:03

Papi - rozumiem Twoją sympatię, bo sam wierzyłem, że Focus godnie zastąpi Grzecha. Ale bądźmy szczerzy - cała piątka naszych seniorów jest siebie warta - to nawet nie są ligowi średniacy. Skoro najlepszy zawodnik krajowy ma średnią 1,6 można to nazwać tylko miernotą. I żeby rozwiać wszelkie wątpliwości - Sebek Trumiński sprawy nie załatwi, bo poziomem niewiele odbiega od naszej piątki. Potrzeba pewniaka na 10 punktów na każdym torze (przynajmniej jednego).

Snys
Zawodowiec

#409 Postautor: Snys » 22 sierpnia 2005, o 20:09

No i zaczynajÄ… sie dyskusje....
Kto by nie chciał wywalić Franka,Focusa i zastapić ich np. Burzą czy Knappem. Do tego moze jakis junior....
Ale cos czuje ze tylko na naszych postach sie skonczy, dlatego narazie sie wstrzymam z osądami - zobaczymy co planują działacze.
Osobiscie szczerze wątpie w jakiekolwiek wzmocnienia, tym bardziej ze nasz trenejro dzis w Dzienniku stwierdził ze nie ma co myslec o walce o e-lige i jechac przyszły sezon juniorami. Poza tym podobno dzis mialo byc jakies zebranie w sprawie next sezonu (wg. Dziennika Wsch.)
Tym pesymistycznym akcentem zakoncze...na dzien dzisiejszy.
Oby to wszystko potoczyło sie inaczej.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#410 Postautor: Smirnek » 22 sierpnia 2005, o 20:42

Najważniejsze to jest pozyskać sponsora bogatszego od Sipmy. I tym na początek powinien się zająć Kołodziej. W gruncie rzeczy bogatych firmy na Lubelszczyźnie nie brakuje( Zakłady Azotowe Puławy, Perła, Eldorado a przede wszystkim BlackRedWhite czy jakoś tak) dopiero potem można coś kupować. A zostawienie Piszcza i Jeleniewskiego to jest dobry wybór. Do niego Trumiński i któs z tej trójki Burza, Wardzała, G. Rempała. Któryś z nich przynajmniej na wyporzyczenie. Obco najlepiej Richardson, bo on raczej miejsca w GP nie utrzyma. I wtedy juniorem może być nawet Wrona albo Dominiczak. Przynajmniej ciekawsze mecze będziemy mieli a szanse na awans z takim składem też są.
Mój skład: Burza/Wardzała/G. Rempała, Trumiński, Piszcz, Jeleniewski, Richardson, dwaj nasi juniorzy.

Shack
Administrator

#411 Postautor: Shack » 22 sierpnia 2005, o 20:45

Smirnek pisze:Najważniejsze to jest pozyskać sponsora bogatszego od Sipmy. I tym na początek powinien się zająć Kołodziej.

buehehehehe dobre dobre, lepiej niech sie zajmuje organizacją bo niektore firmy słyszac nazwisko Kołodziej dostaja białej gorączki

Awatar użytkownika
KOTI

#412 Postautor: KOTI » 22 sierpnia 2005, o 21:26

* Czego potrzeba żeby walczyć o wyższe cele w I lidze?
Drugiego solidnego obcokrajowca, który zagwarantuje wysokie zdobycze w najważniejszych meczach oraz ekstraligowego juniora. Chciałbym, żeby wszystko było załatwione odpowiednio wcześniej, a nie tak jak to miało miejsce w tym sezonie.

A kim jest pierwszy :> moze Joonas :roll: :mrgreen:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#413 Postautor: kilar » 22 sierpnia 2005, o 23:25

Obcokrajowca mamy dobrego, lepiej zakontraktowac solidnych seniorow (2-ch) i jakiegos juniora (Schmidt :?: ). Wtedy mozna powalczyc o wyzsze cele, ale nie nastawiajmy sie odrazu na extralige, gdyz do niej jeszcze nam dalekooooooo...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#414 Postautor: Manitou » 23 sierpnia 2005, o 00:40

YKHM, przepraszam bardzo sznownych państwa, ale dyskusja o składzie na sezon 2006 ma zdaje się swój topic...wchodzę tu dziś po raz piąty chyba z nadzieją, że może jakiś wywiad po zarządzie został wklejony, a tu dyskusja o składzie się toczy... :roll:

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#415 Postautor: Fork » 23 sierpnia 2005, o 09:46

cheeroke_re pisze:
no nie mów, że klub wynajmował dla niego mieszkanie??? jeśli tak było to tymbardziej niech " franca " spier****!!

To mieszkanie jest klubowe... mieszkal w nim Dominiczak i czasami Franek.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#416 Postautor: grzesieck » 23 sierpnia 2005, o 10:06

KAZDY NASTEPNY WPIS NIE NA TEMAT = OSTRZEZENIE
METHANOL ADVENTURE TEAM

sledzio

#417 Postautor: sledzio » 24 sierpnia 2005, o 00:31

No to wywiad z naszym nowym Dyrektorkiem

Z bieżni na tor

Z Krzysztofem Kołodziejem, dyrektorem TŻ Sipma rozmawia Wiesław Pawłat

Od poniedziałku nowym dyrektorem Towarzystwa Żużlowego Sipma jest... lekkoatleta Krzysztof Kołodziej, blisko związany też z koszykówką. Jak sam twierdzi, to jego powrót do czarnego sportu.

Wiesław Pawłat: Dlaczego Pan wraca?

Krzysztof Kołodziej: Po mojej niedawnej rezygnacji z funkcji dyrektora lubelskiego Startu działacze Sipmy poprosili mnie o pomoc przed ważnym meczem z KSŻ Krosno. Poprowadziłem zgrupowanie i już zostałem, jakoś mnie to ponownie wciągnęło, a zarząd mi zaufał. Przypomnę, że przez cały rok 1994 pracowałem z żużlowcami ówczesnego Motoru.

Co sprawiło, że rozstał się Pan ze Startem?

- Uważam, że obie strony już się sobą zmęczyły. Mnie mieli już dosyć i ja też miałem dość. Spędziłem w Starcie 35 lat przeszedłem tam wszystkie szczeble. Byłem zawodnikiem, trenerem, kierownikiem obiektów i przez 13 lat dyrektorem. Świętowałem tam piękne sukcesy koszykarek, koszykarzy, kolarek i lekkoatletów. Poza tym miałem w klubie kilkoro olimpijczyków. Przeżyłem też bardzo trudne czasy - brak wody, prądu, ogrzewania i kłopoty finansowe.

Czy nie obawia się Pan, że w Sipmie będzie podobnie?

- Pewna obawa zawsze istnieje. Jest to jednak nowe wyzwanie i to mnie motywuje do pracy. Żużel jest niezwykle popularny w naszym mieście, więc może będzie łatwiej.

Był Pan znakomitym lekkoatletą, wicemistrzem Europy juniorów. Co Krzysztof Kołodziej zamierza zrobić, aby lubelscy żużlowcy jeździli równie skutecznie, jak Pan kiedyś biegał?

- Przede wszystkim musimy postawić na młodzież i odbudować szkółkę żużlową. Chcę stworzyć zespół złożony w większości z lubelskich zawodników. Podobnie jak było z koszykarzami Startu, kiedy weszliśmy do ekstraklasy własnymi wychowankami. Kibice kochają przede wszystkim swoich. Pragnę zbudować zespół na podobieństwo tego, w którym jeździli: Marek Kępa, Dariusz Śledź, Jerzy Mordel, Paweł Staszek, Jerzy Głogowski.

W zasadzie, mimo pełni lata, dla lubelskich I-ligowych żużlowców sezon już się skończył. Odpadli w I rundzie play-off z Marmą Rzeszów. Co dalej?

- Chcemy jakoś wypełnić ten czas. Zorganizujemy memoriał Witolda Zwierzchowskiego i Roberta Dadosa. Oni wiele zrobili dla tej dyscypliny. Oprócz tego mamy w planach przeprowadzenie jeszcze jednej, dwóch imprez.

O co będziecie walczyli w przyszłym sezonie i czy będzie Pan miał wpływ na zawieranie kontraktów z zawodnikami?

- Trudno powiedzieć. Nie możemy od razu mówić o awansie do ekstraligi. To będzie zależało od budżetu. On zadecyduje, w jakim składzie pojedziemy. Mam nadzieję, że uda nam się zgromadzić tyle funduszy, aby ten skład był jak najmocniejszy. Natomiast co do kontraktów z zawodnikami, to z pewnością jakiś wpływ na to będę miał, ale o wszystkim zadecyduje zarząd, podobnie jak o obsadzie stanowiska trenera.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#418 Postautor: kilar » 24 sierpnia 2005, o 00:51

Fragment wypowiedzi nowego dyrektora:
"Przede wszystkim musimy postawić na młodzież i odbudować szkółkę żużlową. Chcę stworzyć zespół złożony w większości z lubelskich zawodników. Podobnie jak było z koszykarzami Startu, kiedy weszliśmy do ekstraklasy własnymi wychowankami. Kibice kochają przede wszystkim swoich. Pragnę zbudować zespół na podobieństwo tego, w którym jeździli: Marek Kępa, Dariusz Śledź, Jerzy Mordel, Paweł Staszek, Jerzy Głogowski. "

Kepa (Kacper) - wielka niewiadoma, co dalej z jego kariera
Sledz - nie wroci do Lublina, za dobrze ma u Józkow
Staszek - albo sie wybije do extraligi, albo bedzie dla nas za drogi
Mordel - jakos nie chce mi sie wierzyc, ze dostanie rakiete od klubu
Glogowski - trener - OK - nie mam zadnych sprzeciwow

Zostaje Truminski - jak Opole poplynie do 2 ligi, to pewnie powroci do Lublina.

Takze trzeba szukac wzmocnien nie wsrod swoich, ale wsrod "cudzych" (czyt. lepszych)

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#419 Postautor: czaszka » 1 września 2005, o 11:24

W Tygodniku Żużlowym jest wywiad z kierownikiem drużyny TŻ Lublin - Pawłem S.
Gawrzyk gratulacje za pierwszy, pełnowymiarowy wywiad :P :wink:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#420 Postautor: grzesieck » 1 września 2005, o 11:27

Oooooo no ladnie ladnie :P

mozna o jakiegos skana czy cos prosic?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#421 Postautor: luCas » 1 września 2005, o 12:10

"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Koper
Trener
Kontakt:

#422 Postautor: Koper » 1 września 2005, o 15:57

czaszka pisze:W Tygodniku Żużlowym jest wywiad z kierownikiem drużyny TŻ Lublin - Pawłem S.
Po przeczytaniu tego wywiadu moge stwierdzic ze sa trzy rzeczy ktore mnie lacza z Gawrzykiem :lol:
1.Zuzel to moja zyciowa pasja
2.Juz od najmlodszych lat, za czasow jeszcze Hansa Nielsena pojawialem sie na stadionie. Trwa to juz pietnascie lat.
3.Jedynie marzenia jakie mam to aby w przyszlym roku TZ powalczyl o awans a kiedys wywalczyl mistrzostwo Polski.

Ogolnie wywiadzik bardzo fajny.

Pebas
Szkółkowicz

#423 Postautor: Pebas » 1 września 2005, o 17:11

Reumatyzm go pokręcił :?: :?: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#424 Postautor: Cz@rek » 1 września 2005, o 22:07

Koper pisze:
czaszka pisze:W Tygodniku Żużlowym jest wywiad z kierownikiem drużyny TŻ Lublin - Pawłem S.
Po przeczytaniu tego wywiadu moge stwierdzic ze sa trzy rzeczy ktore mnie lacza z Gawrzykiem :lol:
1.Zuzel to moja zyciowa pasja
2.Juz od najmlodszych lat, za czasow jeszcze Hansa Nielsena pojawialem sie na stadionie. Trwa to juz pietnascie lat.
3.Jedynie marzenia jakie mam to aby w przyszlym roku TZ powalczyl o awans a kiedys wywalczyl mistrzostwo Polski.

Ogolnie wywiadzik bardzo fajny.

To jest nas już trzech 8) Mam dokładnie te same "parametry" 8) :lol:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#425 Postautor: czaszka » 1 września 2005, o 22:30

Cz@rek pisze:To jest nas już trzech 8) Mam dokładnie te same "parametry" 8) :lol:

Nie trzech, a czterech :P W tym roku miałem jubileusz 15-lecia :wink: A to dopiero początek 8)