Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Rudy
Junior

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#876 Postautor: Rudy » 16 listopada 2011, o 08:19

$korzen$ pisze: No chyba, ze wspolpraca z Dariuszem i spolka akcyjna tak swietnie kwitnie 8)

Sam sobie odpowiedziałeś :) .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#877 Postautor: Cooper » 16 listopada 2011, o 09:21

meesha pisze:Tak sobie ostatnio czytałem "Tygodnik Żu(ż)lowy" i wielkie zdziwienie, że 30 lat temu na Memoriał Smoczyka przychodziło 30 tysięcy widzów, a obecnie 3 tysiące to jest szał. No nie dziwne, skoro ludzie z Leszna i okolic od ...nastu lat tych samych zawodników oglądają, czy to liga czy inne gówno...

W dawniejszych czasach jak się zjechała czołówka (około)światowa to było wydarzenie. A teraz? Porzygać się można tymi Hancock'ami, Pedersen'ami, Crump'ami itede. Kogo to w ogóle interesuje, jak 48 razy w tygodniu się ich ogląda w TV lub na żywo???

[Pytanie retoryczne, nie wymaga odpowiedzi] :)

W dawnych czasach, jak ulica przejechal zachodni samochod, wzbudzal ogolna ciekawosc i poruszenie...a teraz wygladam przez okno, a tu caly czas audi, mercedesy i inne bmw... Kogo to interesuje?:)

Dawno juz tu nie pisalem, ale dziwia mnie takie sentymentalne zale meeshowe jak powyzej 8) Jak to sie mowi, czasy sie zmieniaja, wymagania kibicow tez, bo i "produkt jest inny". W dawnych czasach (poczatki Tygodnika), jak na taki Memorial stawil sie ktokolwiek zza zachodniej granicy wzbudzal spora sensacje, byl magnesem dla publiki. To naturalne, mimo, ze zawody byly "bez stawki". Pozniej, gdy kazdy klub mial zagraniczne gwiazdy walczace o DMP, zawody towarzyskie systematycznie tracily na znaczeniu, bo lepiej ogladac gwiazdy walczace o medal, niz o pietruche. Dodatkowo nastapil rozkwit GP, DPS i innych IMSJ, co spowodowalo, ze w Polsce mozna wybierac wsrod zawodow dobrej jakosci. Jak wiadomo na takich imprezeach nie ma zadnego problemu z zapelnieniem stadionow, mimo, ze stawka czesto w jakiejs czesci pokrywa sie z obsada Memorialu, a bilety 5 razy drozsze. I to jest tzw. sukces zuzla. Inna kwestia jest oczywiscie zmniejszenie ilosci zawodnikow (co nie zmienia faktu, ze czolowka swiatowa to od zawsze ta sama ilosc zawodnikow), oraz to czy ten sukces marketingowy zuzla jest dobrze wykorzystany itd.
Ja wiem meesha, ze jestes czlowiek starej daty, ale zuzel nie moze trwac w miejscu i przyszloscia dla niego nie sa jakies Memorialy;]

Poza tym, co do ogladania tych samych zawodnikow - czy przecietny leszczynianin rzeczywiscie ma tak czesto okazje zobaczyc live Hanckokow i innych Pedersenow? Czy nawet w TV? Mecz ligowy raz na dwa tygodnie (nie zawsze), Gp tez w takich odstepach i raz na kwartal cos extra (np. DPS). To tak duzo? Porownaj to do pilki noznej, siatkowki itp. Tak wiem, wiecej zawodnikow, ale gwiazdy te same i tez nie az tak liczne jakby sie moglo zdawac. Jednak np. taka F1 mimo 22 zawodnikow (czolowka co rok ta sama), wzbudza ogromne zainteresowanie.

W dawniejszych czasach jak się zjechała czołówka (około)światowa to było wydarzenie.

Podsumowujac - tak, to zrozumiale, skoro przez kilkadziesiat lat bylismy zamknietym krajem pod wzgledem sportowym, tak wiec glupi kolorowy kevlar albo wypasiony bus zwracal uwage rowna co najmniej coca coli w osiedlowym sklepie w 90 roku.
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2011, o 14:04 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#878 Postautor: K.A.M.I.L. » 16 listopada 2011, o 10:08

Jeleniewski zdecydowany?

Ciekawe czy podpisze u nas.
MOTOR LUBLIN

GeloG89
Szkółkowicz

#879 Postautor: GeloG89 » 16 listopada 2011, o 10:50

http://www.kurierlubelski.pl/sport/4728 ... ,id,t.html

Dla tych co lobią czytać o przymiarkach do składu ciekawy artykuł.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#880 Postautor: $korzen$ » 16 listopada 2011, o 11:52

Rudy pisze:
$korzen$ pisze: No chyba, ze wspolpraca z Dariuszem i spolka akcyjna tak swietnie kwitnie 8)

Sam sobie odpowiedziałeś :) .

Wiec domyslam sie, ze to prawda. Jezeli tak faktycznie bedzie, to ja bym sobie odpuscil Kuciapy, Lamparty czy inne Kosciuchy bo po co nam oni skoro i tak walczymy tylko o utrzymanie? Zostawmy Woodwarda-Barana-Miesiaca-Puzona. Bo jezeli jedziemy o utrzyamnie, to niech utrzymanie wywalcza ci, ktorzy wywalczyli awans. Zamiast przeplacac za Kuciape, Kosciucha czy inne Lamparty zakontraktujmy jednego na prawde mocnego zagranicznego napieracza (Karlsson,Lee,Lindbaeck) i jakos damy rade. Celowo nie wymieniam nikogo z grand prix, bowiem Dzikowski wywiadem utwierdzil mnie w przekonaniu, ze takowego ridera miec nie bedziemy. Aczkowiel wieze, ze to wszystko potoczy sie jednak troche lepiej niz zakladam. Nie wiem ile w tym prawdy, ale doszlo do mnie, ze Bogdanka moze dac wiecej ale tylko w przypadku SA... ale nie chce sie denerwowac, oszczedze Dariusza.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#881 Postautor: Mars » 16 listopada 2011, o 11:57

Prezes miał stworzyć S.A ale tego nie zrobił i nie zamierza robić...więc Taras zakręci kurek z kasą, ale widać nikomu to nie przeszkadza lepiej dostać mniej niż robić S.A. może doczekamy się kiedyś solidnego Prezesa.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Rudy
Junior

#882 Postautor: Rudy » 16 listopada 2011, o 12:25

Mars pisze:Prezes miał stworzyć S.A ale tego nie zrobił i nie zamierza robić...więc Taras zakręci kurek z kasą, ale widać nikomu to nie przeszkadza lepiej dostać mniej niż robić S.A. może doczekamy się kiedyś solidnego Prezesa.

Krótko i na temat : Prezes i bracia Zające boją się o swój majuntek prywatny .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

meesha
Trener
Kontakt:

#883 Postautor: meesha » 16 listopada 2011, o 12:37

Ja wiem meesha, ze jestes czlowiek daty, ale zuzel nie moze trwac w miejscu i przyszloscia dla niego nie sa jakies Memorialy;]

Nie wiem czemu się skupiłeś na memoriale jako głównym wątku. To był tylko przykład, bo akurat o nim przeczytałem chwilę wcześniej. Ogólnie ludzi nie jara oglądanie w koło tych samych zawodników. Jakbyś miał nawet co 2 tygodnie 16 najlepszych na świecie jeżdżących przy Zygmuntowskich i bilety za "półdarmo" to zapewniam Cię, że pod koniec sezonu przyszło by na to max 4-5 tys. widzów. O to mi się rozchodziło przede wszystkim. Szansą na zmianę tego stanu rzeczy byłoby uniemożliwienie startów w 12 ligach jednego zawodnika. Ale wiadomo, że to niemożliwe. I kiedyś w końcu dyscyplina skurczy się do granic możliwości i padnie na ryj. Choć może to już nie za mojej kadencji więc co mnie to obchodzi w zasadzie :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#884 Postautor: $korzen$ » 16 listopada 2011, o 13:34

Mars pisze:Prezes miał stworzyć S.A ale tego nie zrobił i nie zamierza robić...więc Taras zakręci kurek z kasą, ale widać nikomu to nie przeszkadza lepiej dostać mniej niż robić S.A. może doczekamy się kiedyś solidnego Prezesa.

Jezeli z tym SA to prawda, a z tego co slyszalem tak... to ja nie mam pytan. Taras powinnien postawic ultimatum i tyle... awansowalismy, otwiera sie na prawde wielka szansa zeby w niedlugim czasie pojawic sie w najwyzszej klasie rozgrywkowej.. a my czekamy nie wiem na co. Sprawka teraz z wielka duma oglasza, jak to jestesmy wyplacalni i ze wyszlismy na zero... wobec powyzszego ja odbieram to jednak po czesci jako zaslone dymna i mydlenie oczu naiwnemu tlumowi. No ale oby sie to ulozylo lepiej niz zakladam.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#885 Postautor: istred » 16 listopada 2011, o 13:50

wobec powyzszego ja odbieram to jednak po czesci jako zaslone dymna i mydlenie oczu naiwnemu tlumowi.
Czyli tak jak zwykle. Jedyne co Sprawka nauczył się przez te 3 lata to opowiadanie tak, żeby z jednej strony nie można było mu zarzucić kłamstwa, a z drugiej żeby nie powiedzieć całej prawdy - typowe mydlenie oczu.

Przecież "wyjście na zero" nie jest żadnym osiągnięciem biorąc pod uwagę, że mieliśmy skład i oczekiwaliśmy, że ta drużyna będzie u siebie gromić do 25, a na wyjeździe wygrywać do 40.
Jak było, wszyscy wiemy. Że awansowaliśmy sporym fartem, też wiemy.
Dlatego opowiadanie teraz jak to jest się cudownym, że "udało się wyjść na zero" jest robieniem z ludzi idiotów.

Jezeli z tym SA to prawda, a z tego co slyszalem tak... to ja nie mam pytan.
A dlaczego nie miałaby to być prawda?
Przecież na forum pisane było o tym wiele razy przez pół sezonu. ..tylko że wtedy piszący o tym to byli "narzekacze" i "srali we własne gniazdo".

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#886 Postautor: bartosch » 16 listopada 2011, o 18:03

ja posune sie jeszcze dalej i powiem, ze "wyjscie na zero" w przypadku Lublina to jest nic innego jak porazka i ja bym sie z tym tak nie afiszowal. oczywiscie moglo byc jeszcze gorzej gdyby zakonczyc sezon ze strata. biorac pod uwage fakt, ze lubelski klub w tym sezonie otrzymal bardzo duze wsparcie ze strony sponsora strategicznego (przypominam, ze tak solidnego sponsora nie bylo w ponad 60 letniej historii zuzla w Lublinie) to jednak furory nie bylo. co prawda jest awans i z tego nalezy sie cieszyc ale z drugiej strony martwi, ze nie do konca wykorzystano fakt awansu do I ligi pod wzgledem marketingowym oraz promocji zuzla w calym wojewodztwie lubelskim. wykrzyczenie kilku podziekowan do mikrofonu i rozdanie paru pucharow to nie wszystko. także taka łyżka dziegciu w beczce miodu jednak sie pojawiła. pozdrawiam!
carpe diem!

ermen
Zawodowiec

#887 Postautor: ermen » 16 listopada 2011, o 18:08

bartosch pisze:ja posune sie jeszcze dalej i powiem, ze "wyjscie na zero" w przypadku Lublina to jest nic innego jak porazka i ja bym sie z tym tak nie afiszowal. ............
także taka łyżka dziegciu w beczce miodu jednak sie pojawiła.

Czy aby na pewno proporcje są prawidłowe??
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#888 Postautor: bartosch » 16 listopada 2011, o 18:40

ermen pisze:Czy aby na pewno proporcje są prawidłowe??

oj przepraszam. przez pomylke wzialem za duza lyzke jak na tak mala beczke. zaraz bede mial wolna wieksza tylko kapuste dokoncze kisic i poprzekladam ja do wiaderek. wtedy bedzie oki. pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#889 Postautor: Hayden » 16 listopada 2011, o 18:45

Nasz klub nawiązał współpracę z Aresztem Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej 5. Osadzeni będą pomagać przy pracach porządkowych i ustawianiu reklam na stadionie przy Al. Zygmuntowskich 5.

Klub zrewanżuje się wizytami zawodników w placówce oraz umożliwi oglądanie zawodów żużlowych w Lublinie.

Jak dla mnie pozytywna inicjatywa :]
Motor mocny

Awatar użytkownika
istred
Trener

#890 Postautor: istred » 16 listopada 2011, o 19:02

Czyli jaki jest najlepszy pracownik? Taki któremu nie trzeba płacić ;)
Szkoda, że prezesa takiego nie mamy.

arczi73

#891 Postautor: arczi73 » 16 listopada 2011, o 19:26

Hayden pisze:
Nasz klub nawiązał współpracę z Aresztem Śledczym w Lublinie przy ul. Południowej 5. Osadzeni będą pomagać przy pracach porządkowych i ustawianiu reklam na stadionie przy Al. Zygmuntowskich 5.
Klub zrewanżuje się wizytami zawodników w placówce oraz umożliwi oglądanie zawodów żużlowych w Lublinie.

... kryminał na trybunach to i krat demontować nie będzie trzeba.
Pomagać (tyrać) mogą i powinni w ramach pokuty, a nie za bilety.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#892 Postautor: kibicLBN » 16 listopada 2011, o 19:32

Hayden pisze:

Moim zdaniem też jeden z lepszych pomysłów naszego zarządu. Fajna inicjatywa, aby trochę rozbudzić nadzieję, zaangażowanie czy pasję tych ludzi którym się coś w życiu przytrafiło, a wszystko może być z pożytkiem dla klubu :) Fajny i niecodzienny pomysł.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

filemon

#893 Postautor: filemon » 16 listopada 2011, o 22:22

A jak ktoś nie będzie miał pieniędzy to też będzie mógł przyjść i odpracować bilet?
Swoją drogą ciekawe ile będą kosztować bilety na mecze 'drużyny nie walczącej na awans' ...

go!
Trener

#894 Postautor: go! » 16 listopada 2011, o 22:31

kibicLBN pisze: Fajny i niecodzienny pomysł.

Niecodzienny to on moze i jest :/
Nie po to sie w koncu trafia do pierdla, zeby w nagrode chodzic na mecze zuzlowe, ale czy fajny?

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#895 Postautor: Popek » 16 listopada 2011, o 22:47

To jest sledczy i siedza tam takze ludzie ktorym jeszcze nic nie udowodniono ,a sa tylko podejrzani. Zreszta jak puszcza wiezniow do pomocy(wiadomo ze razem ze straznikami) to raczej tych co im sie nie oplaca uciekac. W wiezieniu z reszta tez musza byc jakies nagrody i kary zeby trzymac descypline, nie trzeba kazdego skreslac od razu jak siedzial w wiezieniu. Napewno pare osob co przychodzi na stadion ma wiecej na sumieniu niz wiele osob z aresztu czy wiezienia.

go!
Trener

#896 Postautor: go! » 16 listopada 2011, o 23:04

Popek pisze:To jest sledczy i siedza tam takze ludzie ktorym jeszcze nic nie udowodniono ,a sa tylko podejrzani.

:lol:
Proponuje zweryfikowac smutna rzeczywistosc z wiedza teoretyczna :)
Poza tym praca "na miescie" przed wyrokiem to proste zaprzeczenie jednego - drugiemu. Lepiej od razu puscic ich do domu i czekac na sprawe.

Pirat

#897 Postautor: Pirat » 17 listopada 2011, o 08:30

problem tylko w tym że nikt ze ''śledczego" nie będzie pracował charytatywnie-bo nikt ich nie puści.bedą pracować CI z lekkimi wyrokami np.za nie płacenie alimentów,jazda po pijaku itp.

Sztyvny
Szkółkowicz

#898 Postautor: Sztyvny » 17 listopada 2011, o 08:54

Czy niektorzy z was naprawde maja cos z glowa?

Klub zalatwil sobie pracownikow, ktorzy beda wykonywali prace bez pobierania oplat. W zamian za to (tak zrozumialem z artykulu), klub bedzie placil "biletem wstepu" na mecz zuzlowy. Czyli tym, co w zaden sposob nie obciaza budzetu i nie przynosi strat. Warto zauwazyc, ze osoby aresztowane raczej nie mialyby mozliwosci kupic biletu i przyjsc na mecz, wiec nawet tych "potencjalnych strat" w postaci ewentualnych sprzedanych biletow w tym przypadku nie ma.
Ludziki piszacy o "kryminale", itp. chyba nie maja pojecia, jak funkcjonuje system pracy dla wiezniow. Takie osoby pracuja w wielu przedsiebiorstwach i jest to jak najbardziej normalne. Tak sie dzieje, to nie jest zadne nowum, a klub nie jest pierwszy do tego typu zatrudniania.

Niektorym proponuje sie zastanowic, jakie dzialanie klubu w kwestiach czysto organizacyjnych, byloby dla nich pozytywne...

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#899 Postautor: Hayden » 17 listopada 2011, o 09:19

Założenie SA ;)
Motor mocny

Sztyvny
Szkółkowicz

#900 Postautor: Sztyvny » 17 listopada 2011, o 09:42

:)