GTÅ» GrudziÄ…dz - TÅ» Motor Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#101 Postautor: marcin_lub » 11 kwietnia 2006, o 19:29

Z tego co mi sie wydaje Knapp 2 lata temu w Lublinie też jedził dobrze, a w tamtym roku, kiedy przyjechał z Grudziądzem na mecz zdobył tylko 8 punktów (0,0,2,3,3). Wcale nie jestem pewien czy dobrze pojedzie w Grudziądzu w tym roku... Patrząc analogicznie :evil:
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2006, o 20:39 przez marcin_lub, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#102 Postautor: grzesieck » 11 kwietnia 2006, o 20:03

Jutrzejszy sparing wiele wyjasni (jezeli sie odbedzie). Gdyby miala miejsce taka sytuacja, ze Świst jutro w Tarnowie robi 3 albo 4 pkt to absolutnie nie bralbym go do Grudziądza, bo wtedy moim zdaniem mozna o kant dupy potłuc argumenty o ambicji i kasie.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Gruby

#103 Postautor: Gruby » 11 kwietnia 2006, o 20:40

odnośnie Śwista to ja dałbym mu jeszcze jedna szansę aby się pokazać,jeśli dalej będzie tak jeździł to proponowałbym już Jelenia puszczać;)

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#104 Postautor: boxing » 11 kwietnia 2006, o 20:46

Swoje zdanie o jezdzie Grzeska i Swista juz wyrazilem - do niedzieli prezentowali forme wakacyjna - forme, ktora nie uprawnia ich do wystepow w meczach ligowych. Jezeli obaj w jutrzejszym sparingu pojada tak samo slabo jak w niedziele - proponuje obu dac czas na treningi i przygotowania na "operacje Gniezno", a w Grudziadzu pojechac skladem jak najbardziej "angielskim".

Pewniaki do skladu to Shields, Brhel, Rempala (po slabej dyspozycji na treningach bardzo mnie zaskoczyl na meczu)- to jasne. Tomicek i Pavlic - jezeli obaj beda do sciagniecia. Zamiast Grzeska i Swista do meczowej "osemki" wstawilbym Louisa (o ile chorobe ma za soba) i Norrisa - choc ten ostatni nigdy nie blyszczal w polskiej lidze, to po pierwsze jest juz bardzo objezdzony w tym sezonie, a po drugie na grudziadzkim obiekcie przy twardej nawierzchni powinien byc skuteczny. Zobaczymy jeszcze jego dyspozycje w dzisiejszych zawodach na Wyspach.

Kto na rezerwie? I Jelen i Suchanek na wyjezdzie beda dla mnie rownie niepewni i wierze, ze nie bedzie potrzeby wstawiania ich do biegow.

Grudziadz z pewnoscia bedzie gryzl tor, zeby zrehabilitowac sie za kleske w Zielonej. Krzyzaniak juz pokazal w tym sezonie, ze umie wygrywac - jego ligowy wystep byl dla mnie olbrzymim zaskoczeniem in minus. Terez na rownie slaby wystep nie mozemy liczyc. Pewnie wystapi Davey Watt (chocby po to, zeby sciagnac kibicow "na nowego zawodnika")- nie wroze mu wielkiej kariery w polskiej lidze, ale na krotszych i twardszych torach tez cos moze przywozic - cos a'la David Norris, choc mam nadzieje, ze jednak troche slabiej od naszego Anglika. Reszta tez bedzie szukala okazji do rehabilitacji - punktow za darmo nam nie oddadza. Nie bede pisal, ze zuzel to sport urazowy i trzeba miec pewien "zapas mocy" na wypadek (odpukac) kontuzji czy wpadki ktoregos z liderow. Nie chcialbym, zeby w koncowym rozrachunku zabraklo nam punktow z Grudziadza. A dobry wystep tam - to pozostanie w gronie liderow ligi i pelniejsze trybuny na Gnieznie. Porazka z "rozjechanym" w Zielonej GKM-em - to rozczarowanie kibicow i pierwsi "odwroceni". 6 punktow w 3 meczach - do tego nadzieja na powrot Messinga i... liczymy sie dalej! Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#105 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2006, o 21:10

Nie chcę być adwokatem Śwista, ale czy sie to komuś podoba czy nie, został tu ściągnięty żeby był liderem krajowym. I nie mam wątpliwości, że stać go na to i jeszcze nie raz będziemy go wychwalać pod niebiosa (chyba że totalnie olał sprawę i Lublin traktuje jak roczną wegetację, w co nie chce mi się wierzyć). Nawet gdy jest w słabszej formie - od Grześka gorszy nie jest. A już z pewnością pewniejszy - nawet w Grudziądzu. Pamiętam jak jechaliśmy z Grześkiem do Grudziądza licząc na jego punkty i wyszło bardzo średnio. Świst to zawodowiec i każdy musi sie z nim liczyć. To tylko kwestia czasu.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#106 Postautor: grzesieck » 11 kwietnia 2006, o 21:17

Grzecho w Grudziadzu w 2004 zrobil 8 pkt (2,1,3,2,0), a Grudziadz wtedy mial sklad teoretycznie porownywalny do obecnego, a moze nawet lepszy.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Boss

#107 Postautor: Boss » 11 kwietnia 2006, o 21:21

Kto jak kto, ale Grzecho powinien pojechać!
Obco widze w miejsce Twistego=]

NIe no to GTZ obcokrajowcami w tym sezonie nie zawojuje!
Co ja widzÄ™, co ja widzÄ™ TÅ» Lublin w e-lidze

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#108 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2006, o 21:22

grzesieck pisze:Grzecho w Grudziadzu w 2004 zrobil 8 pkt (2,1,3,2,0), a Grudziadz wtedy mial sklad teoretycznie porownywalny do obecnego, a moze nawet lepszy.

Czyli średnio. Poza tym w 2004 roku Grzecho był naszym filarem. Jesteś pewien, że ma teraz formę jak dwa lata temu? Bo z tego co widziałem tak nie jest.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#109 Postautor: grzesieck » 11 kwietnia 2006, o 21:43

Gelo pisze:
grzesieck pisze:Grzecho w Grudziadzu w 2004 zrobil 8 pkt (2,1,3,2,0), a Grudziadz wtedy mial sklad teoretycznie porownywalny do obecnego, a moze nawet lepszy.

Czyli średnio. Poza tym w 2004 roku Grzecho był naszym filarem. Jesteś pewien, że ma teraz formę jak dwa lata temu? Bo z tego co widziałem tak nie jest.

Zgadzam sie, nie jest w takiej formie jak 2 lata temu, ale z tego co bylo widac Åšwist tym bardziej nie jest...
METHANOL ADVENTURE TEAM

ogis1

#110 Postautor: ogis1 » 11 kwietnia 2006, o 21:46

Witam. Czytam wasze posty i widzę, że już podzieliliście (z małymi wyjątkami) skórę na niedźwiedziu, Cóż, prawdę mówiąc po "występie" grudziądzkiego zespołu w ZG wasza drużyna jest rzeczywiście faworytem tego spotkania. Ale póki piłka w grze ...
Jestem tylko ciekaw jakie wypowiedzi się pojawią jeśli wasz zespół wróci z Grudziądza na tarczy.
Myślę, że widowisko szykuje się przednie bo i jedna i druga drużyna jest mocno zmotywowana. Ale z tym dzieleniem skóry poczekajcie do poniedziałku.

Pozdrawiam

Speedway-Mati
Zawodowiec

#111 Postautor: Speedway-Mati » 11 kwietnia 2006, o 21:49

Moje zdanie jest takie że Knapp nie jest słabym zawodnikiem i np. na lubelskim torze jeździ dobrze, a że ktoś mówi że 7+1 zdobyte z Krosnem to za mało, i nie spełnił Grzecho oczekiwań, to ja bym uzbroił się w cierpliwość ponieważ moim zdaniem kwestia meczu, góra dwóch i Knapp już będzie wykręcał powyżej dychy u nas w Lublinie, nie wiem jak to będzie na wyjazdach. Ale to tylko moje zdanie ...
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#112 Postautor: RadeKas » 11 kwietnia 2006, o 21:51

ogis1 pisze:Witam. Czytam wasze posty i widzę, że już podzieliliście (z małymi wyjątkami) skórę na niedźwiedziu, Cóż, prawdę mówiąc po "występie" grudziądzkiego zespołu w ZG wasza drużyna jest rzeczywiście faworytem tego spotkania. Ale póki piłka w grze ...
Jestem tylko ciekaw jakie wypowiedzi się pojawią jeśli wasz zespół wróci z Grudziądza na tarczy.
Myślę, że widowisko szykuje się przednie bo i jedna i druga drużyna jest mocno zmotywowana. Ale z tym dzieleniem skóry poczekajcie do poniedziałku.

Pozdrawiam

Ja mysle, ze widowisko akurat szykuje sie marne. W skladach prawie sami startowcy, tor na beton. Raczej wielu mijanek kibice nie uswiadcza, ale moze przynajmniej walka o 2 punkty bedzie trwala do konca. Lepsze to niz nic 8) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#113 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2006, o 22:40

ogis1 pisze:Witam. Czytam wasze posty i widzę, że już podzieliliście (z małymi wyjątkami) skórę na niedźwiedziu, Cóż, prawdę mówiąc po "występie" grudziądzkiego zespołu w ZG wasza drużyna jest rzeczywiście faworytem tego spotkania. Ale póki piłka w grze ...
Myślę, że widowisko szykuje się przednie bo i jedna i druga drużyna jest mocno zmotywowana. Ale z tym dzieleniem skóry poczekajcie do poniedziałku. Pozdrawiam

Chyba troche przesadzasz. Ja nie uważam nas za faworytów. Ale nie dziw się wierze naszych kibiców, bo Wasi zawodnicy nie są w najwyższej formie. Ja oczekuję walki naszych żużlowców. Jak przegrają - trudno.
ps grzesieck - nie wiem w jakiej formie jest Świst. Pojechał bieg mniej od Knappa, z szybkim kolegą, ktory nie za bardzo miał ochotę na jazdę parą (na odwracanie głowy ja sie nie nabieram). Weźmy jeszcze pod uwagę fakt, że Świst w ciągu ostatnich 10 lat pojechał w Lublinie... 2 razy. Na neutralnym torze nie daje Knappowi szans

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#114 Postautor: grzesieck » 11 kwietnia 2006, o 23:04

Gelo pisze:ps grzesieck - nie wiem w jakiej formie jest Świst. Pojechał bieg mniej od Knappa, z szybkim kolegą, ktory nie za bardzo miał ochotę na jazdę parą (na odwracanie głowy ja sie nie nabieram). Weźmy jeszcze pod uwagę fakt, że Świst w ciągu ostatnich 10 lat pojechał w Lublinie... 2 razy. Na neutralnym torze nie daje Knappowi szans

Ok, na neutralnym torze tez uwazam, ze Åšwist jest lepszy.

Ale czy GrudziÄ…dz jest neutralnym torem? Wedlug mnie nie.
METHANOL ADVENTURE TEAM

facett

motor

#115 Postautor: facett » 11 kwietnia 2006, o 23:22

tez uwazam ze zawodnicy GKM-u beda jechac jak wariaci zeby zmazac plame.po drugie oba kluby to zespoły własnego toru gdzie na wyjezdzie traca 20-60% swojej wartości.jest kwestia kasy za takie mizerne wyniki prawie jej nie dostali i ciekawe jak jest z kasa na sprzet.ale mysle ze to pocztaek sezonu i to moze nie miec jakiegos wplywu na sprzet a jak juz to minimalne.bedzie bardzo ciężko ale jeśli myslimy o ekstralidze ten mecz trzeba wygrac nawet 46-44.nie wazne jak wazne by 2 pkt pojechały do lublina

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#116 Postautor: Cz@rek » 11 kwietnia 2006, o 23:29

Podzielam pogląd Gela odnośnie Śwista.Nie branie go pod uwagę do
zaprezentowania się w tym meczu było by czystą głupotą,a już sciągnięcie
w jego miesce Louisa który jest po chorobie i nie jest w najwyższej formie
(delikatnie mówiąc) było by głupotą do kwadratu.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: motor

#117 Postautor: Torsen » 11 kwietnia 2006, o 23:39

facett pisze:oba kluby to zespoły własnego toru gdzie na wyjezdzie traca 20-60% swojej wartości.

:shock: Świst, Rempała, Shields, Tomicek, Brhel to, Twoim zdaniem, zawodnicy lubelskiego toru i poza nim tracą połowę swojej wartości? A to dobre.

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#118 Postautor: Kaka » 12 kwietnia 2006, o 00:36

Gelo pisze:Nie chcę być adwokatem Śwista, ale czy sie to komuś podoba czy nie, został tu ściągnięty żeby był liderem krajowym. I nie mam wątpliwości, że stać go na to i jeszcze nie raz będziemy go wychwalać pod niebiosa (chyba że totalnie olał sprawę i Lublin traktuje jak roczną wegetację, w co nie chce mi się wierzyć). Nawet gdy jest w słabszej formie - od Grześka gorszy nie jest. A już z pewnością pewniejszy - nawet w Grudziądzu. Pamiętam jak jechaliśmy z Grześkiem do Grudziądza licząc na jego punkty i wyszło bardzo średnio. Świst to zawodowiec i każdy musi sie z nim liczyć. To tylko kwestia czasu.

Gelu, sam jesteś (przynajmiej tak pamiętam z Twoich wypowiedzi) człowiekiem, który patrzy na gołe wyniki, więc w tym momencie Śwista wyniki nie bronia, postawa jego i podejście tym bardziej. Już nawet pomijam blamaż w jego wykonaniu w Rzeszowie, ale jeśli człowiek ,który całe życie jeździł w ekstralidze nie może zrobić konkretnych punktów z Krosnem to sory :? Życze mu jak najlepiej, mam nadzieje, że jako weteran pokarze swoja klasę, ale na razie...po prostu przykro oglądać jego jazdę.
PS Mimo wszystko dałbym mu szanse w Grudziądzu i jeśli to będzie możliwe sprowadziłbym tylko Pavlica w miejsce Michaluka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#119 Postautor: Kiry » 12 kwietnia 2006, o 07:09

A może Grzecho, tak jak Pietraszko rok temu, ma w szopie jaikiœ silnik dedykowany właœnie na grudzišdzki tor?
Sparing powinien wyjaœnic nam kilka niejasnoœci.
No i oczywiœcie Suchanek pod nr 8. Gorszy od Jelenia być nie może, skoro m.in. walczył jak równy z Kasprzakiem w IMŒJ.
Obrazek

Awatar użytkownika
sacreble9

#121 Postautor: sacreble9 » 12 kwietnia 2006, o 08:35

Nie mogłem wytrzymac do końca, i nie wszystko przeczytałem. Dla mnie też jesteście faworytem, ale co Wy z tym betonem? Zdarza się, zresztą jak wszędzie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#122 Postautor: Gelo » 12 kwietnia 2006, o 09:26

Gelu, sam jesteś (przynajmiej tak pamiętam z Twoich wypowiedzi) człowiekiem, który patrzy na gołe wyniki, więc w tym momencie Śwista wyniki nie bronia, postawa jego i podejście tym bardziej.

Zgadza się - dla mnie najważniejsze są punkty. Czuję się jednak po częsci winny temu, że Świst u nas jezdzi, wiec sam rozumiesz... Sparingu czy treningu nie traktuję poważnie. Piszesz jednak "o wynikach". Liczba mnoga po jednym meczu to jednak chyba lekkie nadużycie. Ja bym poczekał z ocenami jeszcze przynajmniej dwie kolejki - bedziemy wiedzieć wiecej. Jasne że z najsłabszym rywalem Piotrek powinien pojechać lepiej. Jasne że mógł być szybszy od Shieldsa i wtedy nie byłoby problemu jazdy parą. Ja jednak ciągle wierzę, że potężne doświadczenie Twistiego jeszcze nie raz uratuje nam dwa punkty. Być może pierwsza okazja już w Grudziądzu.

Timoti
Kontakt:

#123 Postautor: Timoti » 12 kwietnia 2006, o 09:56

Siemka Lublinianie :D Widze że poczuliscie krew.I co nie którzy z was juz dopisali 2pkt.Śmiało moge napisac że napewno nie wygracie tego meczu.Nie mówie że bedzie łatwo bo jesteście dosyc mocna drużyną i bedzie mecz na styku.Zapraszam was do Grudziądza bo naprawde warto.
POZDRAWIAM KIBICÓW Z LUBLINA.
GKM<CKM<GKM<CKM<GKM<CKM<GKM<CKM<GKM<CKM<GKM<CKM :twisted:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#124 Postautor: bkapusta » 12 kwietnia 2006, o 10:02

Napewno to wlasnie zjadlem sniadanie :twisted: :twisted: :twisted:
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
sacreble9

#125 Postautor: sacreble9 » 12 kwietnia 2006, o 10:04

Timoti pisze:Śmiało moge napisac że napewno nie wygracie tego meczu.

Skąd ta śmiałość??? Nie wypisuj bzdur, bo się znów kompromitujesz. Trafisz na drugiego takiego samego jak ty i bedziecie się beznadziejnie przekomarzać.