ROW Rybnik - Motor Lublin 54:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#126 Postautor: Torsen » 20 maja 2007, o 22:27

istred pisze:Pisanie, że "kibice są największymi sponsorami klubu" jest zwykłym słodzeniem. Prawda jest taka, że kibic jest klientem, płaci za obejrzenie meczu i taką możliwość dostaje, ze sponsorowaniem nie ma to nic wspólnego.

No, wreszcie...

kuper

#127 Postautor: kuper » 20 maja 2007, o 22:31

Spawdzony jest na klilku polskich torach nasz "rosyjski" zawodnik Aleksiej Charczenko 11 (2,3,3,3) w Toruniu,wiec moża by było go zobaczyć w akcji np.z Rybnikiem u nas:)
Choc wielka nie wiadoma ale można spróbowac i dac go za Sebka Trumińskiego z Danielem w parze :D :D

Filip
Junior

#129 Postautor: Filip » 20 maja 2007, o 22:34

FREDek pisze:
Dj_Korgi pisze:może gdyby były wyniki to więcej kibiców by przychodziło na mecze i więcej kasy by było w klubie ?

Więc może warto zaryzykować i ściągnąć obco, by były wyniki?! Daj Nam Boże, że jak będą obco, to będą wyniki. Wyniki to kibice. Kibice to kasa. Kasa to obco. Koło się zamyka! Obco zarobią na siebie. ktoś zaraz napisze: kto zapłaci za przyjazdy obco, jak słabo pojadą?! Stąd moje pytanie: jeszcze kilka takich porażek (czyli duuuużo mniej kibiców) i skąd klub weźmie kasę na pokrycie "pięknych porazek"?

Absolutnie się z tobą nie zgadzam, wogóle nie rozumiem niektórych co mają pretensje, że ten mecz przegraliśmy. Więc pytam się Czy były założenia, że mecz musimy na 100% wygrać :?: :?: . Przecież nie byliśmy faworytami a do Rybnika przyjechaliśmy powalczyć o dobry wynik, który moim zdaniem był całkiem całkiem... panowie jeszcze niedawno martwiliśmy się czy wogóle wystartujemy, wytartowaliśmy a teraz chcielibyście abyśmy zwyciężali jeszcze na wyjazdach :?: Bez przesady. Co do zawodników przynajmniej wiadomo kto na jakim poziomie jeździ, chętnie zobaczył bym jakiegoś obco w składzie za Trumne, ale na mecz z Rybnikiem wolał bym krajowy skład, przynajmniej Trumna u siebie zrobi te kilka punktów a liderzy powinni pojechać na swoim poziomie :wink: . 3 czerwca jedziemy z Gnieznem u siebie, nie oszukujmy się jesteśmy zdecydowanym faworytem wiec jeżeli już mielibyśmy ściągać jakiegoś obco/seniora to moim zdaniem na ten mecz, powinniśmy spokojnie wygrać a mieli byśmy już zdanie co do jazdy obco w naszym klubie i jeśli by to wypaliło, to można było by ściągnąć jakiegoś na wyjazdowy mecz do Gniezna, uważam, że tam można powalczyć o zwycięstwo :wink: .

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#130 Postautor: InDorka » 20 maja 2007, o 22:42

Według K.A.M.I.L.'a tabela po rundzie zasadniczej będzie wyglądała następująco:

5. PSŻ Poznań
6. TÅ» Lublin
7. GTÅ» GrudziÄ…dz
8. Start Gniezno

i przyznam,że bardzo mi się ta prognoza podoba :)

istred napisał:

Co z tego, że przegraliśmy w Rybniku? Czy przed sezonem, ktoś planował tam wygrać? Czy w ogóle byliśmy faworytami tego spotkania? O co wam ludzie chodzi?!
I to jest w/g mnie zdrowe podejście.Niby wszyscy czytajacy nasze forum znaja sytuację finansową klubu,ale co chwile musi ktoś wyskoczyc jak filip z konopi z odkrywczym pomysłem sprowadzenia zawodnika zagranicznego.
Jasna sprawa - każdy z nas wolałby oglądać mecze wygrane.Skoro tak się nie da w tym sezonie ----- ja wolę ogladac piekne porażki po walce niż
ŻADNE.
Pomyślcie co sobie po dzisiejszym meczu myślą kibice w Bydgoszczy,my chyba powinniśmy mieć mniejsze obiekcje z powodu 8 miejsca.

....... :!: .......

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#132 Postautor: Manitou » 20 maja 2007, o 23:58

Gawrzyk pisze:Szkoda tez ze joker nie zostal wykorzystany w 1000%.
Czy gdybyśmy wykorzystali jokera w 1000% dopisano by nam 80 punktów :?: :wink:

harry
Trener

#133 Postautor: harry » 21 maja 2007, o 00:02

I żeby nie było. w zgodzie z trenerem zaproszenie dostał na niedzielę Nieminen. Czekamy na odp.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#134 Postautor: grzesieck » 21 maja 2007, o 00:04

no ciekawe ciekawe, chetnie zobacze Nieminena w Lublinie
METHANOL ADVENTURE TEAM

garsija

#135 Postautor: garsija » 21 maja 2007, o 01:20

Jak na nasza sytuacje finansowÄ…, na wyjazadch jedziemy bardzo dobrze.Teraz jeszcze dorzucimy troche punktow u siebie i wedlug mnie sezon powinnismy skonczyc na 6 miejscu(przed GrudziÄ…dzem i Gnieznem).I tu sie dopiero wszystko rozstrzygnie.

Nieminen za Sebe i jazda z Rybnikiem!!

Wiadomo juz o ktorej mecz w niedziele??

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#136 Postautor: Metalliczny » 21 maja 2007, o 01:23

Też na gorąco i krótko, bo czas iśc odpoczywać. Śledzik dziś bombowo, początek naprawdę nie do ugryzienia, jedynie zrobił go Harris na trasie - BTW nasi notorycznie popełniali ten sam błąd - pchali się na szeroka na I wirażu która w ogóle nie jechała. potem zrobiony na 5-1 przez Chromika i Ruska. Sebek beznadzieja, z Mitko ledwo co wygrał. Dawid przebłyskami nieźle, przegrał z Harrisem na własne życzenie na ostatnim łuku. Jeleń w pierwszym starcie chciał zrobić lotnego ale został a potem kiszka. Piszcz to dzisiaj nieporozumienie, jechał tam gdzie się nie dało, kompletnie nic na trasie, robiony jak dziecko. Klimek trochę zawalił I wyścig, ale drugi ładnie. Kenneth cienizna do kwadratu.

Uff, to tyle, czas odpocząć. Jutro może coś szerzej.

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#137 Postautor: Dj_Korgi » 21 maja 2007, o 06:56

a ja jestem takiego zdania : Dać Jurkowi Mordelowi pożądny motor to u nas te 8ptk wykręci !

I żeby nie było. w zgodzie z trenerem zaproszenie dostał na niedzielę Nieminen. Czekamy na odp.
Ciekawe ....

Sledzio
Trener
Kontakt:

#138 Postautor: Sledzio » 21 maja 2007, o 07:01

No nic szkoda, nie liczylem ze wygrają ale te pare punkcików więcej by się przydalo, no nic rywale uciekają, a teraz każde spotkanie na naszym torze to jazda z nożem na gardle jak chcemy jeżdzić w przyszłym roku w 1lidze !
Teraz już nie ma żartów z tym, a trumińskiego trzeba dac odpoczac każde spotkanie jedzie po to zeby odjechać nie zdobywa punktów trzeba coś z tym zrobić.

harry
Trener

#139 Postautor: harry » 21 maja 2007, o 08:16

Dj_Korgi pisze:a ja jestem takiego zdania : Dać Jurkowi Mordelowi pożądny motor to u nas te 8ptk wykręci !

Jestem też tego zdania, że z 8 punktów by przywiózł ale:
Jeden motor?
Nawet jeden porządny to byłby jeden z najlepszych kontraktów u nas w tym roku, a gdzie drugi?. Zaraz byłby krzyk, że Jurek ma tylko jeden motor.
A gdzie całe pozostałe zaplecze, które czasami jest droższe od tego motoru ( kombinezon, kask, buty, narzędzia, zębatki , podstawowe części zamienne itp, itd) ?
Na to się pracuje latami. Najlepszy przykład to właśnie Darek Śledź, który w 2003 roku praktycznie zaczynał od zera. Ale i tak miał przynajmniej ramy. W same silniki poszło 3/4 kontraktu ( a teraz nie ma takich kontraktów). A mimo to i tak dostał zadyszki. Dopiero dobre przejście do Marmy i w końcu rozsądna polityka sprzętowa Darka dała po 4 latach efekty i teraz Darek jest dobrze przygotowany do sezonu i nie boi się specjalnie 3 meczów wyjazdowych pod rząd ( zabójstwo dla klubu).
To nie jest tak: Dajcie mu motur i pojedzie. Może jeden mecz się uda, ale nie daj Boże jakaś kraksa i kierownica np. skrzywiona i kuniec.
Teraz żużel to nie tylko talent to także myślenie biznesowe i perspektywiczne samego żużlowca. To logistyka i planowanie wydatków, wyjazdów i występów. To naprawdę dużo ciężkiej pracy poza torem.

A niestety Jurek poza olbrzymim talentem w ogóle nie posiada tego wszystkiego. Ale takich zawodników jest naprawdę dużo, bo teraz przychodzi czas wysokiej specjalizacji w żużlu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
hanson

#140 Postautor: hanson » 21 maja 2007, o 08:27

harry pisze:I żeby nie było. w zgodzie z trenerem zaproszenie dostał na niedzielę Nieminen. Czekamy na odp.

Nareszcie!!! Aż żal było wczoraj patrzeć na Trumińskiego. W pierwszym swoim biegu w ogóle nie istniał, w kolejnym starcie walczył o utrzymanie jednego punktu z... Michałem Mitko! Żenada! W dodatku jeszcze ma pretensje do trenera, że nie dostał szansy na poprawę swojego dorobku! I tak dostał o dwie szanse za dużo!!!
Teraz nie pozostaje nic innego jak wierzyć, że Nieminen okaże się drugim Joonasem i na stałe zagości w naszym składzie!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#141 Postautor: Cooper » 21 maja 2007, o 11:08

A ja bym wolal Ostergaarda 8) No ale zobaczymy, w sumie jeden i drugi to spora niewiadoma.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#143 Postautor: Manitou » 21 maja 2007, o 12:08

Spokojnie Pokemon :wink: dopiero dostał zaproszenie, jeszcze nie wiadomo co odpowiedział... nie ma się co spuszczać za przeproszeniem :)

Awatar użytkownika
AGENCIK
Szkółkowicz

#144 Postautor: AGENCIK » 21 maja 2007, o 12:16

Tylko dlaczego nieminen? skoro ostergard lepiej punktuje chyba lepiej najpierw sprawdzic dunczyka a nieminena na treeningu przed meczem zeby nie było klapy na meczu
Bo moze sie okazac ze na naszym torze nasi lepiej pojada wkoncu tu trenuja i tor znaj a fin co nic nie wie pojedzie z marszu w ciemno
Z Rybnikiem jest szansa wygrac u nas ale nie mozna robic experymentow z testowaniem zawodnika w waznym meczu to mozna i powinno sie robic w sparingach tylko ze u nas zadnego nie zrobiono przed sezonem i teraz nic nie wiemy kogo na co stac

Sledzio
Trener
Kontakt:

#145 Postautor: Sledzio » 21 maja 2007, o 12:24

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#146 Postautor: grzesieck » 21 maja 2007, o 13:01

Ostergaard ma chyba jakis mecz w Anglii w niedziele, ktos tak pisal na forum albo na czacie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#147 Postautor: Dj_Korgi » 21 maja 2007, o 13:03

harry pisze:
Dj_Korgi pisze:a ja jestem takiego zdania : Dać Jurkowi Mordelowi pożądny motor to u nas te 8ptk wykręci !

Jeden motor?
Nawet jeden porządny to byłby jeden z najlepszych kontraktów u nas w tym roku, a gdzie drugi?. Zaraz byłby krzyk, że Jurek ma tylko jeden motor.
A gdzie całe pozostałe zaplecze, które czasami jest droższe od tego motoru ( kombinezon, kask, buty, narzędzia, zębatki , podstawowe części zamienne itp, itd) ?
Na to się pracuje latami. Najlepszy przykład to właśnie Darek Śledź, który w 2003 roku praktycznie zaczynał od zera. Ale i tak miał przynajmniej ramy. W same silniki poszło 3/4 kontraktu ( a teraz nie ma takich kontraktów). A mimo to i tak dostał zadyszki. Dopiero dobre przejście do Marmy i w końcu rozsądna polityka sprzętowa Darka dała po 4 latach efekty i teraz Darek jest dobrze przygotowany do sezonu i nie boi się specjalnie 3 meczów wyjazdowych pod rząd ( zabójstwo dla klubu).
To nie jest tak: Dajcie mu motur i pojedzie. Może jeden mecz się uda, ale nie daj Boże jakaś kraksa i kierownica np. skrzywiona i kuniec.
Teraz żużel to nie tylko talent to także myślenie biznesowe i perspektywiczne samego żużlowca. To logistyka i planowanie wydatków, wyjazdów i występów. To naprawdę dużo ciężkiej pracy poza torem.

A niestety Jurek poza olbrzymim talentem w ogóle nie posiada tego wszystkiego. Ale takich zawodników jest naprawdę dużo, bo teraz przychodzi czas wysokiej specjalizacji w żużlu.
niestety masz racje - wszystko kręci się wokół pieniędzy
" Pieniondze to nie fszysdko ale fszysdko bez pieniendzy to chó." :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#148 Postautor: mikas » 21 maja 2007, o 13:23

MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#149 Postautor: Talib » 21 maja 2007, o 13:36

harry pisze:

Jeden motor?
...

Wszystko się zgadza, tylko niektórzy jak zresztą można zaobserwować na forum kibicują klubowi Motor, a nie TŻ - Teraz Żałujemy (na sprzęt dla Jurka). Ot takie czasy ...

koniuszko
Szkółkowicz

#150 Postautor: koniuszko » 21 maja 2007, o 14:08

Tylko mógłby wcześniej przyjechać na jakiś trening do Lublina żeby nie było walki z torem jak to było u Kusa.