PSŻ Poznań - TŻ Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sledzio
Trener
Kontakt:

PSŻ Poznań - TŻ Lublin

#1 Postautor: Sledzio » 23 lipca 2007, o 11:59

Zakładam temat o najbliższym spotkaniu naszych żużlowców. Moim zdaniem a raczej napewno za Franka dać obcokrajowca tylko kogo ??? Urlich ? Steve ? Kauko ? zdecyduje się jakiś wystartować ? jezeli się żaden nie zdecyduje lub zarząd nie będzie chciał to czy dalej sfochowany Trumiński czy cieniasa Frankowa ? czy jest wogóle sens sprowadzać obcokrajowca przy formie Poznaniaków, przy znowu kiepskiej formie naszych ?.
Po ostatniej kolejce zwycieństwo Poznania nad gwiazdami z Ostrowa, przy naszej przegranej z Gdańskiem nasi pokażą lwi pazur i popsują troche krwi Poznaniakom ?

Moje typy
Sercem 44:45
Realnie 49:41

Zapraszam do dyskusji.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

Re: Psż Poznań - Tż Lublin

#2 Postautor: tezetomaniak » 23 lipca 2007, o 12:58

czy do Ciebie Sledzio nie dotarło, że na obco w tym sezonie oprócz juniora nie mamy co liczyć ?

Ile jeszcze spotkań ma odjechać Franków albo Trumińśki zebyś zrozumiał (i nie tylko Ty) że zaden z nich tu nie przyjedzie ?

Awatar użytkownika
magda66

#3 Postautor: magda66 » 23 lipca 2007, o 15:02

Lepszy Trumiński.

rafir
Junior

#4 Postautor: rafir » 23 lipca 2007, o 15:24

Póki nie znamy składów, typowanie wyniku jest nonsensem.

A co do składu - ponieważ umowy z juniorami mamy na dwa lata, to ja bym do Poznania (o ile byłaby taka możliwość) zabrał Hansena i Kusa zamiast dywagować który z panów S.T. M.F. pojedzie lepiej / będzie lepiej przygotowany / będzie trenował / nie będzie przemęczony. Na tę chwilę tak naprawdę ani jeden ani drugi nie zasługuje na miejsce w składzie. Niech się młodzi objeżdżają.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#5 Postautor: ravajas » 23 lipca 2007, o 22:58

rafir pisze:
A co do składu - ponieważ umowy z juniorami mamy na dwa lata, to ja bym do Poznania (o ile byłaby taka możliwość) zabrał Hansena i Kusa zamiast dywagować (ciach).

a który z nich jest Polakiem?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#6 Postautor: Speedway » 23 lipca 2007, o 23:01

Nie musi być żaden Polakiem jeśli jeden z nich jedzie pod numerem seniorskim za Frankowa/Trumnę. O to właśnie chodziło rafirowi
Obrazek

rafir
Junior

#7 Postautor: rafir » 24 lipca 2007, o 00:35

Speedway pisze:Nie musi być żaden Polakiem jeśli jeden z nich jedzie pod numerem seniorskim za Frankowa/Trumnę. O to właśnie chodziło rafirowi

Mądrze gada. Dać mu piwa! 8)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#8 Postautor: bkapusta » 24 lipca 2007, o 06:19

ravajas pisze:
rafir pisze:
A co do składu - ponieważ umowy z juniorami mamy na dwa lata, to ja bym do Poznania (o ile byłaby taka możliwość) zabrał Hansena i Kusa zamiast dywagować (ciach).

a który z nich jest Polakiem?

Hyhyhy a Ty co w Wszechpolaka sie bawisz? :>
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#9 Postautor: ravajas » 24 lipca 2007, o 09:38

Speedway pisze:Nie musi być żaden Polakiem jeśli jeden z nich jedzie pod numerem seniorskim za Frankowa/Trumnę. O to właśnie chodziło rafirowi

zwracam rafirowi honor. wiecie o co mi chodziło :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#10 Postautor: InDorka » 24 lipca 2007, o 14:38

Bardzo podoba mi sie taki pomysl. Junior na miejscu seniora,ewentualnie Maciek w biegach juniorskich z obcokrajowcem,a Rafał na miejscu seniora. Gdyby tak bylo w ostatnia niedziele,jestem pewna,ze wynik bylby nieco inny,co nie oznacza,ze mecz wygrany przez TZ. Ale to byloby dodatkowe dowartosciowanie Macka.Zapomnijmy,ze istnieje jegomosc p.t. Mariusz Franków i dajmy szanse mlodziezy.Skoro na lepsze/drozsze rozwiazania nas nie stac,niech korzystaja juniorzy.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11 Postautor: Gelo » 24 lipca 2007, o 15:00

Bardzo podoba mi sie taki pomysl. Junior na miejscu seniora,ewentualnie Maciek w biegach juniorskich z obcokrajowcem,a Rafał na miejscu seniora. Gdyby tak bylo w ostatnia niedziele,jestem pewna,ze wynik bylby nieco inny,co nie oznacza,ze mecz wygrany przez TZ.

Ja również uważam, że wynik byłby nieco inny - może dobilibyśmy do 25 punktów. Mecz w Poznaniu jest wręcz idealnym momentem na dowartościowanie Maćka i danie szansy młodzieży. Tym bardziej że równy jak stół poznański tor przeferuje niedoświadczonych zawodników. Wiecej takich doradców - brawo - jestem pod wrażeniem.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#12 Postautor: InDorka » 24 lipca 2007, o 15:05

Nie nadymaj sie i nie czytaj miedzy wierszami,nie napisalam nigdzie o meczach wyjazdowych,gdzie wiadomo,ze juniorzy ,nawet Rafal maja malo do powiedzenia.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#13 Postautor: Gelo » 24 lipca 2007, o 15:07

A moze warto czasami zauważyć wątek w jakim się pisze. I nie nadymam sie - naprawde rzadko ktoś mi imponuje wiedzą żużlową. Tym razem musiałem paść na kolana.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#14 Postautor: InDorka » 24 lipca 2007, o 15:16

Tu masz racje,napisalam w niewlasciwym temacie
naprawde rzadko ktoś mi imponuje wiedzą żużlową. Tym razem musiałem paść na kolana,

Jak moze Ci ktos zaimponowac skoro Ty jestes wyrocznia ?
Od kiedy czytam to forum mam jedno zdanie o Tobie " To ja ,narcyz sie nazywam,przepraszam i dziekuje ,ja tych slow nie uzywam"........
Kolana oszczedzaj na lepsze cele,a ja nigdy za konesera sie nie uwazalam, to jest forum dyskusyjne,a nie zebranie doradców.Az dziwne,że Ty z taaaaka wiedza i intuicja nie zostales etatowym doradca klubu,albo cos przegapiłam
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15 Postautor: Gelo » 24 lipca 2007, o 15:22

Chyba się rozpłaczę, że masz o mnie takie zdanie. Już jestem bliski załamania. A etatowym doradcą nie zostałem z prostego powodu - wszechwiedzących w klubie jest i tak o dwóch/trzech za dużo - nie ma tam dla mnie miejsca i nie lubię konkurencji :) Zadowala mnie status forumowej "wyroczni", skoro już takowy został mi przypisany. Nie zabiegałem o to.
Ale żeby nie było ot - pojechałbym Nieminenem i Johnstonem za Trumińskiego/Frankowa i Piszcza. Tomek męczy się ostatnio na motocyklu i chociaż poznańskie dziury powinny mu sprzyjać - powinien odpocząć. Ma za słabe starty jak na Kościucha i Skórnickiego.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#16 Postautor: InDorka » 24 lipca 2007, o 15:34

Ja nie jestem taka cierpliwa i grzeczniutka jak boxing,ktory tlumaczy Ci jak chlop krowie na zagonie. Ale naprawde czasem ponosza mnie nerwy jak widze twoja bute miedzy wierszami.
Chyba się rozpłaczę, że masz o mnie takie zdanie. Już jestem bliski załamania.
Czyli cel niejako osiagniety :wink: :wink: ,trenuj placze i zachowania depresyjne,bo przy najblizszej okazji leci druga porcja, :lol: .Narazie siekierke schowałam.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#17 Postautor: Gelo » 24 lipca 2007, o 16:26

InDorka pisze:Ja nie jestem taka cierpliwa i grzeczniutka jak boxing,ktory tlumaczy Ci jak chlop krowie na zagonie. Ale naprawde czasem ponosza mnie nerwy jak widze twoja bute miedzy wierszami.

och och.
Czyli cel niejako osiagniety :wink: :wink: ,trenuj placze i zachowania depresyjne,bo przy najblizszej okazji leci druga porcja, :lol: .Narazie siekierke schowałam.

ale czemu schowałaś - właśnie zacząłem sie dobrze bawić - lubię niegrzeczne kobiety :D

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#18 Postautor: tezetomaniak » 24 lipca 2007, o 16:46

to ja tez napisze cos inteligentnego..
jak myślicie mozemy dać za Franka np: Harrisa ? albo Crumpa ??? chociaz Adamsa :( ?

Gelo i InDorka... nie wiem czy wiecie, ale jest coś takiego jak "prywatna wiadomość".
Jak już ktoś to zrobił to nie po to zeby ladnie wygladało...

Co do meczu... gdybyśmy pojechali takim składem jak ze Stala i w takiej formie (czyli Dawid sprzed upadku, Trumiński i Piszcz ze sprzętem) to jakas szansa by była na 3 punkty..
Niestety jest za mało czasu...

Punkty na GrudziÄ…dzu sie zrobi i tyle.. :(

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#19 Postautor: GIGI » 24 lipca 2007, o 22:25

Siemanko Kamraci:)

Czas na Poznan nadszedl, a zatem jest szansa aby dac jak to Gelo powiedzial szanse Finowi i Kangurowi. Truminski musi sie zastanowic, Franek powinien przestac jesc tyle kielbasy z Konskowoli a Piszcz pewnie mysli czy nie zawiesic lyzwy na gwozdziu. Niestety nie mamy szczescia w tym roku i po raz kolejny okazalo sie ze tor w Lublinie jest calkowitym zaskoczeniem dla naszych zuzlowcow. Nie wydaje mi sie aby w Poznaniu bylo lepiej ale jak widze i slysze zdania ze powinnismy dawac szanse takim zawodnikom jak Maciek M. to mi sie delikatnie mowiac na wymioty zbiera. Nie wolno zapominac ze kontrakty z juniorami mamy podpisane na dwa lata. Tego sezonu moze nam zabraknac aby sprawdzic mlodych wojakow z zagranicy.

Pozdrawiam

Ps. przepraszam za brak polskich liter ;)

harry
Trener

#20 Postautor: harry » 24 lipca 2007, o 22:47

Zapomnijcie o zagranicznych w tym sezonie w ogóle.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#21 Postautor: tezetomaniak » 24 lipca 2007, o 22:55

harry pisze:Zapomnijcie o zagranicznych w tym sezonie w ogóle.

nareszcie .. proponuje to zdanie umieścić na stronie głównej bo pewnie co mecz bedzie dyskusja typu: "steve, urlich a moze kauko ?"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#22 Postautor: Cooper » 24 lipca 2007, o 23:36

Ale przeciez to juz wszyscy wiedza od dawna (no moze poza niektorymi wieczniewszystkochciejacymi 8) )
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Bryczkowski
Kontakt:

#23 Postautor: Bryczkowski » 24 lipca 2007, o 23:54

może dać za frankowa k.hansena i pojechać z kusem na juniorze?

Sledzio
Trener
Kontakt:

#25 Postautor: Sledzio » 25 lipca 2007, o 02:27

A są jeszcze jacyś Polacy wolni ? to może jakiś mały kontrakt jakby pasował klubowi :) skoro z obcokrajowcami dajemy sobie spokój, bo skoro Trumiński woli Anglie, a Franek powinien w 2 lidze jechać to kto pojedzie z numerem 2 lub 10 ?