Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Zamiast rozmyslac kto "sprzedal" lepiej pomyslec, jakie kombinacje matematyczne z KSM dadza najwieksza sile razenia w 2011.
Na pewno przyda sie jakis niezly krajowy niesklasyfikowany rider na 2,5 np. Slabon albo Suchecki - co przy krajowym juniorze na 2,5 pozwala zakontraktowac 5 "armat" na 41,5.
Zakladam, ze zostanie Puzon KSM 9,5 i Karol 9,42.
Mocne zagraniczne nazwiska z niska srednia to Barker 6,5, Stead 6,5, Hefenbrock 6,5, Fisher 6,5.
Juniorzy - ja dalej obstawiam, ze Dennis Andersson we Wroclawiu sie na nic nie przyda - a chlopak dobry i dyspozycyjny. KSM 5,84.
Puszakowski 9,5
Barker/Fisher 6,5
Slabon/Suchecki/Piszcz 2,5
Stead/Hefenbrock 6,5
Baran 9,42
junior krajowy 2,5
D.Andersson 5,84
Suma 6 najlepszych: 42,76. Sklad na komplet pewnych zwyciestw - u siebie i na wyjezdzie.
Na pewno przyda sie jakis niezly krajowy niesklasyfikowany rider na 2,5 np. Slabon albo Suchecki - co przy krajowym juniorze na 2,5 pozwala zakontraktowac 5 "armat" na 41,5.
Zakladam, ze zostanie Puzon KSM 9,5 i Karol 9,42.
Mocne zagraniczne nazwiska z niska srednia to Barker 6,5, Stead 6,5, Hefenbrock 6,5, Fisher 6,5.
Juniorzy - ja dalej obstawiam, ze Dennis Andersson we Wroclawiu sie na nic nie przyda - a chlopak dobry i dyspozycyjny. KSM 5,84.
Puszakowski 9,5
Barker/Fisher 6,5
Slabon/Suchecki/Piszcz 2,5
Stead/Hefenbrock 6,5
Baran 9,42
junior krajowy 2,5
D.Andersson 5,84
Suma 6 najlepszych: 42,76. Sklad na komplet pewnych zwyciestw - u siebie i na wyjezdzie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
no wiem, że mnie poniesło, ale każdy tutaj wypisuje raczej składy z marzeń i snów, niż realne.grzesieck pisze:ehehehe Piotr Pawlicki jr?
przeciez on pewnie bedzie mial miejsce w podstawowym skladzie Unii pod nr 6, a pod 7 Przemek
motoru brum
Mógłbyś to przybliżyć?Davv pisze:Po 2. Wystarczy przekazać zobowiązania na np. żonę, ciotkę czy wuja zawodnika i zawodnik spłacony...
mlody26 pisze:Dlatego jeżeli w przyszłym sezonie nie będzie w składzie zawodników dyspozycyjnych(przede wszystkim Polacy) walczących o każdy każdy punkt, sumiennych i w miarę chcących jechać o awans to nie wiem jak to będzie.
Ja akurat bardzo popieram taki punkt widzenia Karola. Po takim stwierdzeniu widać, że zależy mu nie tylko na wyniku indywidualnym, ale też na drużynowym (o co kilka osób miało pretensje do Puzona). Koncepcja budowy podstawowego składu oparta na solidnych polakach jest jak najbardziej odpowiednia. Sprawdziła się w Łodzi, gdzie trener nigdy nie miał problemu z terminami podstawowych zawodników i z obecnością ich na treningach, dodatkowo zgranie w drużynie jest potrzebne.
Karol pewnie ma pretensje, że to Dryml wyczyścił kasę z klubu (do czego dopuścili nasi działacze) przez co zabrakło na wypłaty w końcówce sezonu a dodatkowo zawalił im premie za awans i nie ma się co Karolowi dziwić.
W odróżnieniu od poprzednich sezonów teraz mamy taką przewagę, że od samego początku możemy budować solidny skład.
Mam nadzieję, że Karol zostanie i do 3 razy sztuka awansuje z naszą drużyną.
Ja skład oparłbym na takich zawodnikach:
Baran, Puszakowski, Trojanowski, Miesiąc, Suchecki, Słaboń, T. Rempała, T. Piszcz, Fisher
(rywalizacja o skład spora a 5 najlepszych na treningu jedzie w meczu)
do tego jeśli zostanie Kostro to super, a jak nie to jechać wychowankiem (co musi zaprocentować w przyszłości) i dołożyć solidnego juniora z zagranicy (nie będę wymieniał bo takich kandydatów znalazłoby się z 15-stu)
mlody26 pisze:go! jak nie wiesz jakie były powody słabszej dyspozycji Karola na memoriale E.Nazimka to się nie odzywaj.
A niby dlaczego? go! jest zwykłym kibicem, nie obchodzą go szczegóły i jakieś tajemnicze powody (w stylu "wiem, ale nie powiem") słabego występu zawodnika - obchodzi go wynik. A ten był mizerny.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Davv pisze:Gelo pisze: Tak jak naszym odchodziły ze startu Flegery i Jamroże - w końcu żadne asy i w dodatku z najsłabszej druzyny pierwszoligowej - to aż żal było patrzeć.
Kompromitujesz się na całego. Jamroże i Flegery miały ekstaligowe fury jak byś nie był świadom.
Heh - cały czas mam wrazenie ze wydaje Ci sie ze zza kompa kopiesz mnie po kostkach. Troche to zabawne, ale tym razem jeszcze odpowiem. Jestem świadom - malo tego wiem od kogo mieli te fury bo to nie jest tajemnica. Ale co z tego? Kto Baranowi czy Puzonowi bronił na mecz w Rybniku wypożyczyc sprzęt? Mało mają znajomości w Toruniu czy innym Grudziądzu? Gdybys jednak nie doczytal kontekstu - napisalem ze moim zdaniem Baran i Puzon to max druga linia w kazdym klubie 1 ligi zwazywszy jakie druzyny w niej pojadą w 2011 roku.
Torsen pisze:Mógłbyś to przybliżyć?Davv pisze:Po 2. Wystarczy przekazać zobowiązania na np. żonę, ciotkę czy wuja zawodnika i zawodnik spłacony...
Co Ci przybliżyć? To, że można dać np. umowę zlecenie żonie Barana za wykonanie jakiejś pracy dla klubu.
Gelo pisze:Heh - cały czas mam wrazenie ze wydaje Ci sie ze zza kompa kopiesz mnie po kostkach. Troche to zabawne, ale tym razem jeszcze odpowiem. Jestem świadom - malo tego wiem od kogo mieli te fury bo to nie jest tajemnica. Ale co z tego? Kto Baranowi czy Puzonowi bronił na mecz w Rybniku wypożyczyc sprzęt? Mało mają znajomości w Toruniu czy innym Grudziądzu? Gdybys jednak nie doczytal kontekstu - napisalem ze moim zdaniem Baran i Puzon to max druga linia w kazdym klubie 1 ligi zwazywszy jakie druzyny w niej pojadą w 2011 roku.
Śmieszne masz wrażenia. Nie wiem może lubisz takie pieszczoty, ale mnie w to nie wkręcaj.
Jeśli wiesz od kogo mieli fury to i zapewne wiesz, że przepaść finansowa między Linbaeckiem i Baranem czy Puzonem jest ogromna. Oczywiście, że nikt nie zabronił im pożyczyć sobie Gollobowe furmanki, ale tu nie o to chodzi. Wyśmiewasz porażki Barana i Puzona z Jamrożym i Flegerem w Rybniku, a nie pamiętasz co się działo jak jechali na swoim - jednak 1 ligowym sprzęcie - w Lublinie, z drugoligowcami. Fleger wygrał tylko w juniorskim i z Karpovem. Ronnie na trupie zrobił punkt. Jestem przekonany, że zarówno Karol i Mariusz są sporo lepszymi zawodnikami niż Jamroży i Fleger, a tutaj różnicę (sporą o czym każdy wie) zrobił sprzęt...
ale to jest jasne jak słońce - nie wiem z czym polemizujesz. zaraz zaraz - kiedy wysmiewalem porazki naszych w Rybniku? to raczej był przykry widok. I nie rob ofiar losu z facetów którzy zarobili na torze bardzo powazne złocisze i mieli obiecane premie - ze nie mogli wydac po te 3000.
Ja w ogóle nie rozumiem, o czym tutaj piszesz. O wyczyszczeniu długów w celu uzyskania licencji chyba - tylko co do tego ma zawieranie zleceń z Baranowymi pociotkami? Jeśli pociotki będą wykonywać "prace dla klubu", to trzeba będzie za nie zapłacić, a więc dług wzrośnie.Davv pisze:Torsen pisze:Mógłbyś to przybliżyć?Davv pisze:Po 2. Wystarczy przekazać zobowiązania na np. żonę, ciotkę czy wuja zawodnika i zawodnik spłacony...
Co Ci przybliżyć? To, że można dać np. umowę zlecenie żonie Barana za wykonanie jakiejś pracy dla klubu.
Sądziłem, że miałeś na myśli jakąś umowę o przejęcie długu, co jest oczywiście możliwe, tylko jest jeden problem - na taką umowę musi się zgodzić wierzyciel, czyli zawodnik.
Gelo pisze:zaraz zaraz - kiedy wysmiewalem porazki naszych w Rybniku?
TU:
Gelo pisze:Tak jak naszym odchodziły ze startu Flegery i Jamroże - w końcu żadne asy i w dodatku z najsłabszej druzyny pierwszoligowej - to aż żal było patrzeć.
Żal było patrzeć jak drugoligowcy lali liderów I-ligi.
Gelo pisze:I nie rob ofiar losu z facetów którzy zarobili na torze bardzo powazne złocisze i mieli obiecane premie - ze nie mogli wydac po te 3000.
Ja nie robię ofiar z Puzona i Barana bo oni w sumie zrobili swoje. Gorzej, że Kostro, Sweetman, Rempała o tym nie pomyśleli.
Torsen pisze:Ja w ogóle nie rozumiem, o czym tutaj piszesz. O wyczyszczeniu długów w celu uzyskania licencji chyba - tylko co do tego ma zawieranie zleceń z Baranowymi pociotkami? Jeśli pociotki będą wykonywać "prace dla klubu", to trzeba będzie za nie zapłacić, a więc dług wzrośnie.
Sądziłem, że miałeś na myśli jakąś umowę o przejęcie długu, co jest oczywiście możliwe, tylko jest jeden problem - na taką umowę musi się zgodzić wierzyciel, czyli zawodnik.
Trzeba będzie zapłacić, ale nie trzeba będzie płacić Baranowi bo ten wystawia kwit o uregulowaniu należności za jego fakturę. Trochę wzrosną koszty - podatek itp, ale to chyba lepsze niż brak licencji. Nie do końca wiemy jak będzie wyglądał regulamin, ale byyć może wszelkie przejęcia długu mogą być zakazane, przynajmniej ja bym tak zrobił. Czyj by nie był ten dług to zawsze dług.
TU:Gelo pisze:Tak jak naszym odchodziły ze startu Flegery i Jamroże - w końcu żadne asy i w dodatku z najsłabszej druzyny pierwszoligowej - to aż żal było patrzeć.
Żal było patrzeć jak drugoligowcy lali liderów I-ligi.
jak cytujesz to nie z głowy i ze zrozumieniem, bo potem powstają ploty i bzdety. napisałem wyraznie - ŻAL było patrzeć. Może dla Ciebie słowo ŻAL kojarzy sie ze smiechem, ale znaczenie tego slowa chyba jest inne.
mlody26 pisze:go! jak nie wiesz jakie były powody słabszej dyspozycji Karola na memoriale E.Nazimka to się nie odzywaj.
no nie wiem. A jakie byly? I dlaczego mam sie nie odzywac? Nazimek to nie mecz ligowy, przymusu nie ma. Tak jak Karol chcial blysnac przed I-ligowymi decydentami tak tez blysnal. Z powodow dobrej dyspozycji sie nie rozlicza, wiec daruj tez sobie tlumaczenia mizerii, pozostaw fakty taki jakimi sa i przy okazji ODPIERDOL sie laskawie ode mnie.
- kmzlublinfan
- Senior
Ja myślę, że takie sprzeczki nie mają sensu. Jak Karol chciał wystartowac to wystartował. Teraz najważniejsze jest, to aby skupic się na budowaniu silnej drużyny na przyszły sezon.
Temat sezonu 2010 zamknięty, więc pozwolę sobie napisać tutaj. Wielka szkoda, że nie udało się zorganizować jednak naszym działaczom zapowiadanego turnieju. Dzisiaj pogoda była ku temu idealna, więc na to prezes nie zwali winy, a kolejnego weekendu z pewnością takiego nie uświadczymy w tym roku, tym bardziej, że następny weekend świąteczny a 7 listopada prędzej można się spodziewać śniegu. No ale pewnie spłata zaległości zawodnikom miała prorytet finasowy nad turniejem.
Swoją drogą bardzo bym chciał, żeby kiedyś pomyślano nad corocznym rozgrywaniem memoriału Dadosa i Wierzchowskiego w formie pełnego turnieju na koniec roku (coś w stylu Nazimka). Warto by było wprowadzić na stałe do kalendarza taki turniej.
Swoją drogą bardzo bym chciał, żeby kiedyś pomyślano nad corocznym rozgrywaniem memoriału Dadosa i Wierzchowskiego w formie pełnego turnieju na koniec roku (coś w stylu Nazimka). Warto by było wprowadzić na stałe do kalendarza taki turniej.
A to nie spodziewaliśmy się śniegu podczas baraży? O ile pamiętam, to w tym tygodniu miał być śnieg... i w poprzednim teżtym bardziej, że następny weekend świąteczny a 7 listopada prędzej można się spodziewać śniegu.
Myślę, że turniej będzie w wyborczą niedzielę 
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Własnie na tvp Lublin jest dyskusja o żużlu.
Komentują eksperci - Kępa i Zalewa. Dziwne, że w dyskusji o klubie nie ma tam przedstawiciela KMŻ.
Komentują eksperci - Kępa i Zalewa. Dziwne, że w dyskusji o klubie nie ma tam przedstawiciela KMŻ.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Dziś w TVL sezon podsumował M.Kępa i T.Zalewa a ten ostatni stwierdził ze nasi działacze planuja jeszcze turniej
w tym sezonie
w tym sezonie
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Hela pisze:Własnie na tvp Lublin jest dyskusja o żużlu.
Po prostu nasi działacze są bardzo zajęci
Sipma Lublin

Możecie w skrócie opisać o czym była mowa? bo niestety przegapiłem.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Możesz obejrzeć ten magazyn tutaj:
http://www.tvp.pl/lublin/sportowe/magaz ... 10/3108113
http://www.tvp.pl/lublin/sportowe/magaz ... 10/3108113
Turniej odbędzie się na lodzie. W ramach ICEManii 
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
- kmzlublinfan
- Senior
Padło tam też stwierdzenie, że w tym turnieju mają wystąpic zawodnicy przemierzani do naszej drużyny. Podobno już paru przysłało oferty do klubu i to nawet 1 ligi. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/10/25/puszakowski-i-baran-zostana-w-lublinie/
Tu jeszcze taka mała rzecz odnośnie sezonu 2011.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/10/25/puszakowski-i-baran-zostana-w-lublinie/
Tu jeszcze taka mała rzecz odnośnie sezonu 2011.
Powoli zacznie się rozkręcać karuzela transferowa
Baran i Puzon muszą zostać jeśli mamy jechac o awans.
Baran i Puzon muszą zostać jeśli mamy jechac o awans.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

"Trzon zespołu będą stanowili zawodnicy, na których nie zawiedliśmy się w tym sezonie - dodał
Wilk." - Z tego można wywnioskować, że Mariusz i Karol jednak u nas zostaną. Oby zostało to niedługo ogłoszone już oficjalnie.
Wilk." - Z tego można wywnioskować, że Mariusz i Karol jednak u nas zostaną. Oby zostało to niedługo ogłoszone już oficjalnie.