Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#3451 Postautor: Hela » 26 kwietnia 2011, o 17:09

Dlaczego nie? Przecież na spotkaniach z ludzi schodzi 97% odwagi.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3452 Postautor: Łoptymista » 26 kwietnia 2011, o 17:14

a nie 96,8
:)
poza tym pan prezes opanowal sztuke pchania waty slownej na kazdy temat. wszystko rozmydli i rozciaple w 3 minutowym spiczu

janek
Kadrowicz

#3453 Postautor: janek » 26 kwietnia 2011, o 17:18

Dlaczego nie ma sondy : czy kibice chcą dymisji trenera Wilka???? tylko jakaś badziewiasta sonda na temat rehabilitacji w Opolu.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#3454 Postautor: DrPaiHiWo » 26 kwietnia 2011, o 17:19

W sumie pomysł na spotkanie z prezesem to nie jest taki głupi pomysł. Może tym razem inicjatywa powinna wyjść od kibiców?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

sound

#3455 Postautor: sound » 26 kwietnia 2011, o 18:52

janek pisze:Dlaczego nie ma sondy : czy kibice chcą dymisji trenera Wilka???? tylko jakaś badziewiasta sonda na temat rehabilitacji w Opolu.

tutaj żaden inny trener nic nie pomoże jeśli zawodnicy nie będą jechać

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3456 Postautor: mustafa » 26 kwietnia 2011, o 19:23

nie to, że bronie Wilka, ale nie twórzmy mitów że przyjdzie nowy trener i nagle zawodnicy zaczną zdobywać punkty. I co, przyszedł by taki Jasio Stachyra i z dnia na dzień lalibyśmy wszystkich na wyjazdach ? bez jaj, już miał owiany mistycyzmem Ziółkowski wszystko złe odczarować, a nawet toru dobrego nie potrafił przygotować. nasi zawodnicy to nie początkujący juniorzy którym trzeba mówić jak mają jeździć, albo jak ustawić sprzęt. to są dorośli ludzie z bagażem doświadczenia, którzy nie przepracowali porządnie zimy ( czy to kondycyjnie czy sprzętowo ) i zmiana trenera tutaj gó*no pomoże. Największa odpowiedzialność spada na zawodników bo mieli w tym klubie pod nos podstawione wszystko to co chcieli i nie ma dla nich żadnego usprawiedliwienia. jak to się dzieje, że w tak bogatym klubie połowa zawodników ma przygotowany po jeden motor, który jedzie tylko na jednym rodzaju nawierzchni. to jakaś paranoja.

harry
Trener

#3457 Postautor: harry » 26 kwietnia 2011, o 19:34

Ja bym powiedział, ze to nie paranoja tylko zwykła ludzka mentalność wystepujaca przy dobrobycie i obfitości, połączonych z brakiem wymagań. Wtedy nastepuje rozleniwienie, nawet w podswiadomości. Bo jak mam dużo i bez wysiłku to po jaka cholerę wymyslac sobie utrudnienia?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#3458 Postautor: jerry78 » 26 kwietnia 2011, o 19:49

Chwała Tomkowi Piszczowi, że ostro trenuje, widziałem osobiście, że dzisiaj też był. I jeśli faktycznie to da rezultaty, to widząc formę Sucheckiego, może bez problemu go wygryźć ze składu.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3459 Postautor: kilar » 26 kwietnia 2011, o 19:55

Konca zuzla to moze nie bedzie, ale Bogdanka moze zechciec miec kogos w zarzadzie.

Piszcz wzial sie do roboty, to chwala mu za to, najwyzszy czas zeby powrocil do formy. Jednak wszystko sie dopiero zweryfikuje na czwartkowym treningu (?), na razie widac ze trenuje, no wiec moze cos z tego bedzie. A jak bedzie dobrze, to pewnie wskoczy za Suchego. Jednak nie popadam jeszcze w nadmierny optymizm.

harry
Trener

#3460 Postautor: harry » 26 kwietnia 2011, o 19:59

Ernesto pisze: albo Sprawka "coś" z tym zrobi, albo jest tylko malowanym prezesem i trzeba już zacząć budować nowy klub, bo jak KMŻ nie awansuje to będzie koniec żużla w Lublinie (a w amatorskiej lidze też już KŻ nie startuje).

Jaśniej prosimy. Po co budować nowy klub skoro przy braku awansu będzie koniec żużla w Lublinie??? Albo koniec, albo nowy klub. Tylko kto go i za co zbuduje?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#3461 Postautor: GeloSMT » 26 kwietnia 2011, o 20:05

Gdyby tylko mógł wrócić Jurek Mordel a tak jesteśmy na chwilę obecną w czarnej dupie dużo czarniejszej niż węgiel z Bogdanki.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#3462 Postautor: yamahaR1 » 26 kwietnia 2011, o 20:38

Fragment z DW :
Czy szkoleniowiec poniesie jakieś konsekwencje? Podobnie jak w przypadku zawodników, wszystko powinno wyjaśnić się w czwartek – dodaje prezes Sprawka.

Panie Prezesie tu nie ma o czym rozmawiać czy myśleć, Pan Wilk MUSI odejść dla dobra klubu, przecież ten człowiek nic nie wnosi, nie ma osobowości. Czy on poderwie drużynę w parku maszyn w trudnym momencie? O olewaniu treningów to nawet szkoda pisać . Jeżeli mamy szukać wzmocnień i wydawać poważne pieniądze to najpierw znajdźmy PRAWDZIWEGO trenera, niech on zbierze wszystkich zobaczy co i jak i kto się przyda.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3463 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2011, o 20:43

Nowy trener tak, Jasio Stachyra niekoniecznie. Co tak naprawde za nim przemawia? Moze Rutecki? Co on teraz robi, bo mi jakos umknelo?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Dvyfryn

#3464 Postautor: Dvyfryn » 26 kwietnia 2011, o 20:50

Trener Rutecki został bezrobotny po sezonie 2010, Orzeł mu podziękował za awans najlepiej jak umiał (niewdzięcznicy)
http://www.youtube.com/watch?v=K3W5jpjVjJs

wiem że to nie u nas trenował, ale zawuażcie Panowie i Panie jakie chłop ma info o swoich zawodnikach i porównajcie jego wypowiedź z wypowiedzią p. Wilka
http://www.itvl.pl/news/w-ocenie-trenera

jak dla mnie Senior Stachyra wie co jego zawodnicy robią w danych godzinach widać że ma drużynę w garści i trzyma krótko a to jak widac przynosi efekty, co do Wilka (nie dość ze musiałem podglosnic lapka żeby go usłyszeć) to facet niestety pokazuje że ryknąć to on na zawodników nie potrafi, nawet nie wie w jakim stanie jego podopieczni mają osiołki, zero info o zawodnikach...

i HIT który mnie powalił na łopatki
" Czy w związku z wysoką porażką w Krakowie zarządzi pan jakieś dodatkowe treningi?

– Dodatkowe nie. Po prostu spotykamy się w czwartek i piątek i spróbujemy sprowadzić na zajęcia zagranicznych zawodników. Chociażby Proctor mówił, że chce przyjechać na trening do Lublina. Zobaczymy, czy uda się go sprowadzić już w tym tygodniu."

Panu Wilkowi powiedzmy "dziękujemy i zapraszamy na sektor VIP" Panie Sprawka i sięgnijmy po Seniora Stachyrę lub trenera Ruteckiego.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2011, o 21:05 przez Dvyfryn, łącznie zmieniany 1 raz.

owen1989
Senior

#3465 Postautor: owen1989 » 26 kwietnia 2011, o 21:03

Rutecki jak dla mnie to tez bardzo dobra opcja. Widac bylo zaangazowanie w tamtym roku w Łodzi. Moze by jakos ogarnal druzyne i u nas.

Sober
Senior

#3466 Postautor: Sober » 26 kwietnia 2011, o 21:18

Dlaczego Jasio? Bo nie popelnial bledow tej skali, co Wilk w Krakowie i potrafil zebrac druzyne do kupy. Zreszta, wystarczy porownac treningi za kadencji Stachyry do treningow Wilka. Trenowanie zuzlowcow ze Stachyra pamietam troche jak przez mgle, bo bylem gnojkiem wtedy, ale przynajmniej wiekszosc zawodnikow sie na nie stawiala. I jakos nie moge sobie wyobrazic Jasia, ktory na slowa zawodnika: 'nie jade do Lublina na trening, moze pokrece kolka u mnie' przytakuje. Poza tym, pragne przypomniec jak wygladala walka na lubelskim torze za jego kadencji i jak wielkim handicapem byla przyczepna nawierzchnia na Zygmuntowskich (dla przypomnienia - 'orbitowanie' G.Knappa, Lee czy walka Piszczyka z Jedrzejakiem :o ). Zaraz uslysze glosy, ze od przygotowania toru jest toromistrz. Ale przeciez ktos go musi insuowac do zrobienia odpowiedniej nawierzchni i ta osoba jest trener, a Janek robil to znakomicie. Oczywiscie, ze nie jest trenerem idealnym, pamietam narzekania na treningi na 'dwa palce' i inne, ale jest przynajmniej sprawdzony, szczegolnie w pakiecie z Ziolkowskim :)

harry
Trener

#3467 Postautor: harry » 26 kwietnia 2011, o 21:23

owen1989 pisze:Rutecki jak dla mnie to tez bardzo dobra opcja. Widac bylo zaangazowanie w tamtym roku w Łodzi. Moze by jakos ogarnal druzyne i u nas.

Było zaangażowanie bo w końcu prezes Skrzydlewski po rozum do głowy poszedł i tak ustalł kontrakty i pensje dla trenera, że prawdziwe pieniądze dostawali tylko w przypadku awansu. W innym przypadku dostawali jakieś grosze. Ciekawe czy u nas w klubie są w kontraktach i w pensjach takie zapisy. Bo po wynikach naszych asów to wątpię.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3468 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2011, o 21:25

Dopiero dotarłem - ale zgodnie z zapowiedziami, że z ocenami poczekam do meczu w Krakowie - tak wlasnie robię. Kazdy kto był na meczu już wie o co chodzi. Tak jak było na sparingach - tak jest dokladnie teraz - i niech nikt mi nie pieprzy, że nasi sparowali na łysych oponach, na ósmych motocyklach z zeszłego sezonu itd. Od początku sezonu - mamy jednego żużlowca, ktory jezdzi, a przynajmniej próbuje - Łełka. Reszta jest absolutnie bez formy . Przed tygodniem kazda inna druzyna poza Ukraińcami (i moze poza Krosnem) rozbiłaby nas w Lublinie w pył i dziekujmy Bogu, że wczorajszy mecz nie odbył się u nas, bo skończyłoby się kompromitacją. Co do meczu - kartony piwa w busie Aspgrena, fajeczka za fajeczką Barana, wzajemne poklepywanie się i głupawe uśmieszki kiedy dostaje się lanie - to nie jest atmosfera na wejscie do 1 ligi. Trener Wilk i Jacek Ziółkowski - zupełnie poza meczem - gdyby nie nasi kibice ten drugi pewnie nie zauważylby, że Baran na 20 sekund przed biegiem - podkreślam nominowanym - właśnie tankuje motocykl.
Trudno mi zrozumieć jak nasi żużlowcy z chwilą zwolnienia taśmy notorycznie są 2 metry za rywalami, jak to mozliwe, ze nasz lider z zeszłego roku puszcza sprzęgło pół sekundy za resztą, jak to mozliwe, że na bardzo dobrym torze wyscigi wygrywa Pyszny, ktory dzień wczesniej wcale nie az tak wyraznie walczył o skład z Szymurą. Nigdy nie zrozumiem tego meczu - taki tor, taki sklad (papierowy) a dostajemy takie lanie jak za czasów LKŻ.
Na dzien dobry pozbawilismy się dwóch bonusów a to wlasnie one wobec braku playoffów zadecydują o koncowej kolejnosci. Mam obawy, że tej straty nie da sie juz odrobic, bo nawet wygrywanie wszystkiego przy dyspozycji naszej druzyny jest po prostu nierealne. I na koniec słowo o trenerze. Nigdy nie krytykowalem Rafała - ale moim zdaniem formuła prowadzenia przez niego zespołu nie ma racji bytu. Przez kardynalny błąd braku ZZ i zupełnie obnażającą brak wiedzy wypowiedzią że nie mozna było jej zrobić pokazał ze nie ogarnia trudnego zadania bycia trenerem.
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2011, o 21:34 przez Gelo, łącznie zmieniany 3 razy.

go!
Trener

#3469 Postautor: go! » 26 kwietnia 2011, o 21:31

Jest jeszcze kwestia toru. Kwestia ktora moze sie okazac kluczowa. Chyba nie ma niebezpieczenstwa ze tor "pod" Jasiem bylby twardy, lub niedopracowany.

jerry78
Trener

#3470 Postautor: jerry78 » 26 kwietnia 2011, o 21:40

No właśnie, brakowało mi komentarza Gela. Całą dobę po meczu się nie odzywał, ale nic dodać nic ująć. ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3471 Postautor: Maxx » 26 kwietnia 2011, o 21:54

Nie ma to tamto. Skoro fury nie jadą to koniecznie trzeba od Drabola pożyczyć Babcię Pomidor 8) A zupelnie serio to Gelo ma rację, Wilk nie kontroluje ogółu spraw, za ktore bezpośrednio jako trener jest odpowiedzialny. Nieznajomość zapisów regulaminu to nie jest drobny bląd. To jest blamaż i żenująca kompromitacja.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#3472 Postautor: DrPaiHiWo » 26 kwietnia 2011, o 21:56

Jak przeczytałem nagłówek o tym ,że Sprawka przeprowadzi męskie rozmowy to aż mi ciary po plecach przeszły. Oj biedni ci zawodnicy... 8)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

jerry78
Trener

#3473 Postautor: jerry78 » 26 kwietnia 2011, o 22:00

Maxx pisze:Wilk nie kontroluje ogółu spraw, za ktore bezpośrednio jako trener jest odpowiedzialny. Nieznajomość zapisów regulaminu to nie jest drobny bląd. To jest blamaż i żenująca kompromitacja.

Trzeba też jasno napisać, że to kardynalny błąd zarówno Wilka jak i Ziółkowskiego. Obaj w takim samym stopniu są za to odpowiedzialni.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#3474 Postautor: Dobromir » 26 kwietnia 2011, o 22:04

Ja się zastanawiam co się musi jeszcze stać, żeby ktoś w końcu wywalił Wilka. Kiedy ostatnio on zrobił tor pod naszych zawodników. Za czasów Jasia takie kwiatki jak z Kaskadem były by nie do pomyślenia. Jak w 2003 i 2004 Jasio tor robił to mało kto u nas dawał radę a jeździliśmy ogórkami typu Trumiński czy Franków.

jerry78
Trener

#3475 Postautor: jerry78 » 26 kwietnia 2011, o 23:54

A właśnie, wracając do kontraktów:
Niespodziewanie słaby początek rozgrywek spowodował, że działacze "Koziołków” zaczęli rozglądać się za zawodnikami, którzy mogliby wzmocnić drużynę z Lublina. – Myślimy o kolejnych transferach i kontaktowaliśmy się już z wieloma żużlowcami.

Jak myślicie, z kim rozmawiamy? Macie jakieś typy?

Oto lista zawodników z eksta i I ligi, z kontraktami, którzy jeszcze nie jechali (podaje wszystkich, nawet nierealnych):
Adam Skórnicki (Unia L) 9,44
Grzegorz Zengota (Falubaz ZG) 7,94
Matej Kus (Unibax T) 6,40
Lasse Bjerre (Sparta W - junior) 6,50
Peter Juul Larsen (Unia T - junior) 6,50
Marcin Rempała (Unia T) 6,54
Szymon Kiełbasa (Unia T) 3,60
Sam Masters (Stal G - junior) 6,50
Artur Mroczka (Stal G) 6,67
Patrick Hougaard (Włókniarz Cz) 6,50
Tai Woffinden (Włókniarz Cz) 5,75
Ryan Fisher (Stal Rz) 6,50
Denis Sajfutdinow (Polonia B) 6,50
Martin Smoliński (Start G) 6,50
Kamil Brzozowski (GTŻ G) 7,66
Kevin Woelbert (GTŻ G) 7,20
Oliver Allen (GTŻ G) 5,70
Adrian Szewczykowski (PSŻ P) 5,38
Roman Chromik (ROW R) 8,00
Jesper B. Monberg (ROW R) 6,47
Christian Hefenbrock (Orzeł Ł) 6,50
Linus Ekloef (Orzeł Ł) 6,50
Ales Dryml (Orzeł Ł) 6,50
James Wright (Orzeł Ł) 7,78
Mateusz Kowalczyk (Orzeł Ł) 4,36

Ja bym zaprosił na trening, żeby pokazali się na tle naszych tuzów, któregoś z tych:
Kusa, M.Rempałe,Kiełbasę,Hougaarda,Fishera,Brzozowskiego,Woelberta,Szewczykowskiego,Monberga,Kowalczyka
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2011, o 00:01 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.