Grzegorz Dzikowski
Re: Grzegorz Dzikowski
I jak Tarnow. Ostatnimi czasy to jest jedyny sposob na awans. Chociaz po powiekszeniu eligi takie druzyny jak Tarnow, Bydgoszcz czy Rzeszow rzadziej beda goscily w 1 lidze, wiec teoretycznie powinno byc latwiej.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Świecąc przykładem, poprawiasz bilans energetyczny kraju.
A zajrzec na poprzednia strone to ciezko ?
Jak tam sprawa kontraktu trenera?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Torsen pisze:Jak tam sprawa kontraktu trenera?
Najpoważniejszym kandydatem jest Grzegorz Dzikowski. - Trener ma naszą deklarację, że jesteśmy zainteresowani współpracą. Przyjęliśmy także zasadę, że to z kim rozmawiamy, konsultujemy z trenerem. Nie zamierzamy budować drużyny, która będzie dla niego prezentem, tylko wszystkie sprawy z tym związane dyskutujemy z trenerem Dzikowskim. Jeśli wyraża zgodę na rozmowy, to wtedy dzwonimy do zawodnika - mówi Sprawka.
http://www.kurierlubelski.pl/sport/4697 ... ,id,t.html
I bardzo dobrze. To trener powinien mieć największy wpływ na to jak wygląda skład. Oczywiście na tyle na ile pozwala budżet. Ograniczenie trenera tylko do podliczenia KSM i wybrania siódemki meczowej spośród całej kadry jest bez sensu. Tyle że najpierw trzeba się dogadać z panem Grzegorzem. Trenerów można kontraktować wcześniej czy też "trzeba" czekać do grudnia?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
"Wiele klubów podpisało już kontrakty, chociaż prawo tego zabrania. Ale wiadomo, że można podpisać z datą późniejszą. Problemem jest jednak to, w jakiej postaci i czy w ogóle będzie istniał regulamin finansowy. Jeżeli ja teraz podpiszę kontrakt z zawodnikiem i zaoferuję mu 1500 zł netto za punkt, a za jakiś czas wejdzie regulamin, który ograniczy te kwoty do 800-1000 zł, to nie wyobrażam sobie, żeby zawodnik oddał mi podpisaną umowę i zgodził się na nowe, gorsze warunki."
"Kolejnym problem jest obsada pierwszej ligi. Niewykluczone, że w przyszłym sezonie dojdzie do połączenia pierwszej i drugiej ligi. - Czy stawka za punkt odpowiednia na mecz np. z Gnieznem, nie będzie za wysoka w spotkaniach z Krosnem czy Rawiczem? A połączenie lig jest bardzo realne - twierdzi Sprawka. "
Wniosek z tego wywodu jest jeden. Jesteśmy jedynym klubem, który nie potrafi poradzić sobie z problemami braku regulaminu i ilości lig. Inni z tym poradzili sobie bez problemów jak widać, skoro kontraktują i kontraktują a zamiast udzielać niezrozumiałych i asekuracyjnych wywiadów po prostu myślą.
Moze trzeba wysłać kogoś na terminowanie w innym klubie?
"Na swoją markę pracowaliśmy długo i naprawdę wielu dobrych zawodników zgłasza się do nas, bo Cameron czy inni przekazali o nas dobrą opinię - przyznaje Sprawka. "
Ci inni to Lukas Dryml?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- Łoptymista
- Trener
Ty "gdzie moj silnik" Proctor tez na bank cos powie
generalnien ostatnie dni pokazaly ze prezes jest mistrzem slowa, PR i dyplomacji
nawet nie interesujacy sie zuzlem pytaja mnie o zdrowie pana prezesa, po tym jak dowiedzieli sie, ze sponsorom nie zalezy na awansie
generalnien ostatnie dni pokazaly ze prezes jest mistrzem slowa, PR i dyplomacji
nawet nie interesujacy sie zuzlem pytaja mnie o zdrowie pana prezesa, po tym jak dowiedzieli sie, ze sponsorom nie zalezy na awansie
Prowadzenie rozmów z zawodnikami wskazanymi przez trenera, który nie wiadomo, kogo będzie trenował (a przecież on może już wiedzieć) to też bardzo wesoły pomysł.
Wszystko trzyma się kupy. Którą oczywiście Jeleń może zrobić.
Wszystko trzyma się kupy. Którą oczywiście Jeleń może zrobić.
Dlatego napisałem że podstawa to zakontraktowanie trenera. Potem niech on sobie podliczy KSM, popróbuje różnych kombinacji składu, popyta czy klub stać na dane zestawienie. Taka jego rola.
Nie chcę ponownie srać w gniazdo i oczerniać Sprawki ale człowiek który przed sezonem mówi że jego drużyna nie będzie walczyć nie może być zdrowy umysłowo. Po pierwsze odbije się to na sprzedaży biletów bo kibice sukcesu nie będą chcieli oglądać zawodników od których prezes nie wymaga za dużo. Po drugie jaki sponsor będzie chciał wykładać kasę na drużynę która nie walczy o nic.
Nie chcę ponownie srać w gniazdo i oczerniać Sprawki ale człowiek który przed sezonem mówi że jego drużyna nie będzie walczyć nie może być zdrowy umysłowo. Po pierwsze odbije się to na sprzedaży biletów bo kibice sukcesu nie będą chcieli oglądać zawodników od których prezes nie wymaga za dużo. Po drugie jaki sponsor będzie chciał wykładać kasę na drużynę która nie walczy o nic.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Nie chcę ponownie srać w gniazdo i oczerniać Sprawki ale człowiek który przed sezonem mówi że jego drużyna nie będzie walczyć nie może być zdrowy umysłowo.
No już bez przegięć. Gdzie mówi, że drużyna nie będzie walczyć??? Czytaj artykuły ze zrozumieniem.
Chyba jest różnica pomiędzy tym:
Awans do ekstraligi nam nie grozi. Sponsorzy wyraźnie powiedzieli, że nie są w stanie zapewnić budżetu potrzebnego do awansu.
a tym:
Prezes deklaruje, że sportowo drużyna będzie walczyła o jak najwyższe cele, ale klub przede wszystkim chce zbudować mocne podstawy ...
Nie wiem czy ktoś oglądał zdjęcie w gazecie pana prezesa do tego artykułu. Mam prośbę do pana redaktora, zeby jednak zamieszczał jakieś normalne zdjęcia, bo to trochę pasuje do rzeczy wygadywanych ostatnio przez prezesa.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
oj, wez wrzuc skana albo chociaz zdjecie zrobione komorka
Ostatnio zmieniony 8 listopada 2011, o 12:28 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale - kurka wodna - walka o utrzymanie nie będzie tym, co kibice lubią najbardziej.jerry78 pisze:No już bez przegięć. Gdzie mówi, że drużyna nie będzie walczyć???
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Czy brak składu na awans równa się drużynie walczącej o utrzymanie? Przypominam, w I lidze bedą jeździły bez kasy Łódź, Rybnik ( jeśli w ogóle wystartuje ), Piła na razie z długami, która ma cały skład do wymiany, Ostrów z którym lubimy wygrywać , nie wiadomo co Daugavpils skleci, bo tam podstawowy skład się kruszy. Poza zasięgiem wydają się być tylko 2 drużyny, wiec "czwórka" jest na wyciągnięcie ręki.
no wlasnie - dlatego wroce do swojej mysli - jest szansa na awans jakiej jezdzac w 1 lidze caly czas jak np. Rybnik czy Grudziądz nie mielibysmy przez jakies 10 ostatnich lat. I awans ten wcale nie musi byc okupiony wielomilionowym budżetem - do najlepszych z ubiegłego roku wystarczy trzech nowych, dobrze dobranych zawodników.
Ja Wy sobie wyobrażacie ekstraligę przy tym poziomie organizacyjnym klubu?
Każdemu jego Everest...
normalnie
Po wizycie w Lodzi i obejrzeniu ich stadionu bylem niemal pewien, ze pomimo awansu do 1 ligi, najzwyczajniej w swiecie nie dostana licencji. Kto byl, ten widzial jak to wygladalo (zaplecze sanitarne, kasy biletowe, lawki, sektor dla gosci, tablica, itp.).
Mimo to, jakos dali rade wystartowac i bylo ok.
U nas, pomimo panujacego kompleksu, stadnion wyglada nieporownywalnie lepiej. Sa sektory, sa krzeselka, jest wiezyczka sedziowska. Jest naglosnienie. Mamy kasy biletowe, mamy toalety, mamy sporo miejsca "za trybunami", gdzie mozna postawic dodatkowe, niezbedne rzeczy (np. tojtoje, jesli bylaby taka koniecznosc). Przed sezonem wymieniono bandy na "regulaminowe" i bezpieczne. Do tego maja w tym roku zrobic oswietlenie.
Smiem twierdzic, ze po ewentualnym awansie do e-ligi nasz stadion odstawalby mniej od standardow, niz stadion Lodzi odstawal od torow 1-ligowych. Wystarczyloby dostosowac park maszyn, nieco odnowic obiekt, wyciac kraty i mozna jechac.
Pewnie, byloby to wyzwanie, ale biorac pod chocby tak prozaiczna kwestie jak ewentualna ilosc kibicow na stadionie po awansie do e-ligi, sadze, ze warto byloby probowac.
Biorac pod uwage druzyny w 1 lidze, ktore mamy w tym roku za rywali, po prostu szkoda byloby zmarnowac okazje na awans. Oczywiscie nie ma sie co spinac na awans za wszelka cene. Nie warto jednak od razu odpuszczac tego tematu, tylko sprobowac powalczyc realnymi srodkami i tym, czym bedziemy dysponowali.
Mimo to, jakos dali rade wystartowac i bylo ok.
U nas, pomimo panujacego kompleksu, stadnion wyglada nieporownywalnie lepiej. Sa sektory, sa krzeselka, jest wiezyczka sedziowska. Jest naglosnienie. Mamy kasy biletowe, mamy toalety, mamy sporo miejsca "za trybunami", gdzie mozna postawic dodatkowe, niezbedne rzeczy (np. tojtoje, jesli bylaby taka koniecznosc). Przed sezonem wymieniono bandy na "regulaminowe" i bezpieczne. Do tego maja w tym roku zrobic oswietlenie.
Smiem twierdzic, ze po ewentualnym awansie do e-ligi nasz stadion odstawalby mniej od standardow, niz stadion Lodzi odstawal od torow 1-ligowych. Wystarczyloby dostosowac park maszyn, nieco odnowic obiekt, wyciac kraty i mozna jechac.
Pewnie, byloby to wyzwanie, ale biorac pod chocby tak prozaiczna kwestie jak ewentualna ilosc kibicow na stadionie po awansie do e-ligi, sadze, ze warto byloby probowac.
Biorac pod uwage druzyny w 1 lidze, ktore mamy w tym roku za rywali, po prostu szkoda byloby zmarnowac okazje na awans. Oczywiscie nie ma sie co spinac na awans za wszelka cene. Nie warto jednak od razu odpuszczac tego tematu, tylko sprobowac powalczyc realnymi srodkami i tym, czym bedziemy dysponowali.
ermen pisze:Ja Wy sobie wyobrażacie ekstraligę przy tym poziomie organizacyjnym klubu?
A co Cię to interesuje wogóle. Ty będziesz wymieniał taśmę jak się zerwie bo maszyna startowa jest do dupy? Wolisz oglądać perfekcyjnie organizacyjnie prowadzony klub w pojedynku z Wandą Kraków? Ja nie wiem, że niektórzy nie rozumieją, że w awansować do ekstraligi w sezonie 2012 będzie najłatwiej od kilku jak nie kilkunastu lat. W dodatku po awansie, jeździ się w 10 zespołowej ekstralidze, więc i o utrzymanie będzie łatwiej. A tu wszyscy boją się tego awansu jakby diabeł wody święconej.
A tu wszyscy boją się tego awansu jakby diabeł wody święconej.
Nie wszyscy na szczęście
Ale Gelu, ja sie tez awansu nie boje
tyle, ze nas na angaz (zaznaczam angaz) w E-lidze po prostu nie stac. Awansowac moze by i dalo rade... ale zbudowac budzetu na utrzymanie w e-lidze w chwili obecnej nie jestesmy w stanie.
my z pewnością nie jestesmy w stanie - ale może działacze są...
Na chwile obecna, z tego co mi wiadomo, nie sa. No ale co bedzie za miesiac tego nie wie nikt.
W tym roku budżet Wrocławia był 5 mln zł, ale dysponowali bardzo dobra para juniorską co dawało im dużą przewagę. My nie mamy żadnego juniora i nie mamy nawet 5mln zł. I o ile zorganizowanie takiej kasy jest prawdopodobne to wyszkolenie dwóch juniorów na poziomie e-ligi ja uważam za niemożliwe przy tym poziomie szkółki, a jak pokazuje sytuacja Rzeszowa można mieć i 10 mln na kontrakty a juniora nie jest w stanie się ściągnąć na poziomie.