Cooper pisze:1,3 mln na punkty (i podpisy jak sie domyslam). Na juniorow z tego max 100 tys., zostaje 1,2mln na 5 seniorow. Podpisy lacznie powiedzmy ze 300 tys. zl, co daje 900 tys. do rozdzielenia na punkty. Pytanie, czy to duzo, czy malo? Jesli by przyjac, ze na wyjazdy jedziemy brakiem zawodnika i jakimis juniorami i zbieramy becki, to moze za punkty w domu wyjsc calkiem dobra stawka dla takiego Jelenia chocby:)
Przy założeniu że jedziemy tylko dwanaście meczów to na jeden mecz wychodzi 75 tys zł. A przy założeniu że za punkt zawodnik dostanie ŚREDNIO 1500 zł ( bardzo dobra średnia stawka) to daje nam 50 punktów na każdy mecz. Zakładając z kolei że kilka meczów na wyjeździ możemy odpuścić to wychodzą już niezłe pieniądze dla zawodników.
To ja już nic nie rozumiem.
Bo widać że stać nas na zupełnie przyzwoitych zawodników typu Jeleniewski, Woodward, Kuciapa, Baran, Miesiąc plus jeszcze jakaś niespodzianka ewentualna a serwuje nam się jakiś horror i opowieści o Staszku Burzy czy podobnych.
Zupełnie nie wiem dlaczego nie mamy jeszcze składu co najmniej na poziomie Ostrovii lub lepszego??? 75 tys na mecz to mało?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski