Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
losiu
Junior

Re: Skład na sezon 2013

#3051 Postautor: losiu » 10 stycznia 2013, o 20:19

Marcino pisze:Witam, dziś zostały złożone podpisy przez :

Kudriaszow
Łukaszewski
K. Ząbik

pozdrawiam

Nazwiska wzięte z komentarzy pod wywiadem ze Sprawką :P
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#3052 Postautor: Dobromir » 10 stycznia 2013, o 20:27

Po co ten Ząbik. Mam nadzieje, że to są jaja. Przecież Miesiąc, Baran są od niego 2 razy lepsi. to już Zbyszka Sucheckiego bym wolal;) Chyba, że prezes chce kolejnego IMŚJ wprowadzić na prostą. Jest jeszcze Dawid Kujawa będziemy mieli dwóch liderów!

Gecko
Szkółkowicz

#3053 Postautor: Gecko » 10 stycznia 2013, o 20:32

Tak nawiązując do stwierdzeń niektórych forumowiczów że żaden inny klub nie bierze tyle kasy z miasta co my - Rybnik właśnie dostał 1,5 mln na realizację zadania: "Odbudowa rybnickiego żużla - nowa jakość, nowe rozdanie - ŻKS ROW Rybnik".

Awatar użytkownika
Extreme

#3054 Postautor: Extreme » 10 stycznia 2013, o 20:32

Marcino pisze:Witam, dziś zostały złożone podpisy przez :

Kudriaszow
Łukaszewski
K. Ząbik

pozdrawiam

Przecież to bajeczka, oj ban powinien być, nawet jeśli jeden z nich wkrótce podpisze, to nie stało się to na pewno dzisiaj. Ludzie i tak czekają wreszcie na oficjalne informacje, tak nie można...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3055 Postautor: $korzen$ » 10 stycznia 2013, o 20:32

Zabik mial kiedys talent, ale te kontuzje zblokowaly go psychicznie. Nawet jego ojciec niedawno publicznie stwierdzil, ze jego syn powinnien zakonczyc kariere. Slyszalem duzo opinii, ze chlopak jeszcze startuje bo srednio ma inny pomysl na zycie. Ile w tym prawdy ? Nie wiem. Ale skoro jego ojciec mowi takie rzeczy, to o czym tu rozmawiac??

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#3056 Postautor: losiu » 10 stycznia 2013, o 20:33

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33283 ... row-rybnik coś mi się wydaję, że niektórzy wolni zawodnicy mogą uciec sobie do II ligi...
Karol Baran Karol!

Gecko
Szkółkowicz

#3057 Postautor: Gecko » 10 stycznia 2013, o 20:42

losiu pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/332839/15-mln-zlotych-dla-zks-row-rybnik coś mi się wydaję, że niektórzy wolni zawodnicy mogą uciec sobie do II ligi...

Nie zdziwię się jak do Rybnika trafią Drymle - łatwa kasa na torze, a i do domu blisko....

Awatar użytkownika
Extreme

#3058 Postautor: Extreme » 10 stycznia 2013, o 21:26

Gecko pisze:
losiu pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/332839/15-mln-zlotych-dla-zks-row-rybnik coś mi się wydaję, że niektórzy wolni zawodnicy mogą uciec sobie do II ligi...

Nie zdziwię się jak do Rybnika trafią Drymle - łatwa kasa na torze, a i do domu blisko....

Możliwe, już tam bracia kiedyś razem startowali przecież, do domu blisko, a do nas to by była cała wyprawa... Inna kwestia, że na dwóch pewnie nie mamy kasy, do tego Lukasa mało kto z kibiców by chciał u nas oglądać.

harry
Trener

#3059 Postautor: harry » 10 stycznia 2013, o 21:28

No to chyba dzisiaj już się nie doczekamy żadnych wieści :? 8) :shock:
Oczywiście jest to wina dziennikarza, bo na pewno pomylił dni i ten wywiad co go dzisiaj puścił to miał być jutro 8) :wink: :roll:
Zawsze są winni dziennikarze i cykliści...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3060 Postautor: boxing » 10 stycznia 2013, o 21:29

harry pisze:W tym układzie Kudriaszow i Mitko to mogą tylko na wyjazdy jeździć, żeby pogrążać finansowo naszych przeciwników. :D
A nasz skład szczególnie na nasz obiekt to widzę taki:
Jeleniewski
Woodward
Max
Zorro
A.Dryml
Łukaszewski

i nie ma bola żebyśmy tu przegrali z kimś.
I myślę, że przy bardzo rozsądnym gospodarowaniu pieniędzmi wyrobilibyśmy się w 1,3 i tym składem.

Harry, ja obawiam sie, ze dla Zorra i Maxa nasz tor jest juz po prostu za ciezki. Na naszej plastelince - moim zdaniem - lepiej od szwedzkich weteranow poradzilby sobie Pawel Miesiac, Peter Kildemand czy Damian Adamczak - o ile skutecznie wyleczy kontuzje. Chyba nawet Kudriaszow na naszym ciezkim torze bylby od nich lepszy. A Zorra i Maxia - ewentualnie na "twarde" wyjazdy :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3061 Postautor: Rabiosa » 10 stycznia 2013, o 21:35

boxing pisze:Harry, ja obawiam sie, ze dla Zorra i Maxa nasz tor jest juz po prostu za ciezki. Na naszej plastelince - moim zdaniem - lepiej od szwedzkich weteranow poradzilby sobie Pawel Miesiac, Peter Kildemand czy Damian Adamczak - o ile skutecznie wyleczy kontuzje. Chyba nawet Kudriaszow na naszym ciezkim torze bylby od nich lepszy. A Zorra i Maxia - ewentualnie na "twarde" wyjazdy :)

bardzo mądrze napisany post , nasz tor jest idealny pod Kildemanda 8) ale może już być po ptokach :(

harry
Trener

#3062 Postautor: harry » 10 stycznia 2013, o 21:47

W sumie racja z tym Zorro i Maxem. Nie nadają się na nasz tor, chyba że potrenowaliby z tydzień.
Ale raczej chodziło mi o w ogóle jakichś dobrych zawodników.
Trochę niepokoi mnie, że dzisiaj miało byc trzech a nie ma żadnego.
A już prezes wlał w serca odrobinę optymizmu tą walką o wyższe cele.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#3063 Postautor: Oskarinho » 10 stycznia 2013, o 21:49

Dobrze ktoś napisał. Gówno się dogadał. Gada tylko, żeby zawodników postraszyć. Po jakiego on tyle gada ? Co drugi dzień gada jak to kontrakty już będą danego dnia ...

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#3064 Postautor: stefanzdzialek » 10 stycznia 2013, o 22:17

Rabiosa pisze:
boxing pisze:Harry, ja obawiam sie, ze dla Zorra i Maxa nasz tor jest juz po prostu za ciezki. Na naszej plastelince - moim zdaniem - lepiej od szwedzkich weteranow poradzilby sobie Pawel Miesiac, Peter Kildemand czy Damian Adamczak - o ile skutecznie wyleczy kontuzje. Chyba nawet Kudriaszow na naszym ciezkim torze bylby od nich lepszy. A Zorra i Maxia - ewentualnie na "twarde" wyjazdy :)

bardzo mądrze napisany post , nasz tor jest idealny pod Kildemanda 8) ale może już być po ptokach :(

Zasponsoruj nam tego Kinndelmana, albo przestań już nim nasze oczy męczyć, jak nie to ja zacznę agitować na forum za zatrudnieniem australijskiego fightera Dakota North i będę we wszystkich aktywnych wątkach co 3 posty pisał, co ten Sprawka robi, na co on czeka, gdzie jest Dakota North, przecież zaraz nam go podkupią, Dakota North w KMŻ, młody perspektywiczny, waleczny itp itd, aż obaj dostaniemy po banie, a Dakota North ani Kindelmam nigdzie w Polsce w tym roku nie podpiszą.... :lol:

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#3065 Postautor: smerf_997 » 10 stycznia 2013, o 22:19

Gecko pisze:Tak nawiązując do stwierdzeń niektórych forumowiczów że żaden inny klub nie bierze tyle kasy z miasta co my - Rybnik właśnie dostał 1,5 mln na realizację zadania: "Odbudowa rybnickiego żużla - nowa jakość, nowe rozdanie - ŻKS ROW Rybnik".

Może wydaje się to dużo, ale w obliczu tego co piszą tutaj https://www.facebook.com/pages/%C5%BBKS ... 2535769436 wcale tak różowo dla ROWu nie jest...
Obrazek

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3066 Postautor: Maxx » 10 stycznia 2013, o 22:55

harry pisze:W sumie racja z tym Zorro i Maxem. Nie nadają się na nasz tor, chyba że potrenowaliby z tydzień.
Ale raczej chodziło mi o w ogóle jakichś dobrych zawodników.
Trochę niepokoi mnie, że dzisiaj miało byc trzech a nie ma żadnego.

Szczerze powiem, że nie zdziwiło mnie specjalnie to, że mimo którychś z rzędu zapowiedzi prezes znowu pokazał kibicom, że ma ich "w głębokim poważaniu". Po cichu resztkami nadziei liczyłem, że dzisiaj wreszcie pójdzie oficjalne info o pierwszych kontraktach ale wyszło jak wyszło. To jest takie (sorki za wyrażenie) sranie w banie. Podejrzewam, że wcale nie jest tak pięknie jak to prezio opisuje w wywiadach a przecież coś w gruncie rzeczy pozytywnego trzeba mówić, żeby nie wystraszyć kogo nie trzeba. Tyle, że do tej pory wyrządził całemu lubelskiemu środowisku już tyle szkody, że dużo wody w Bystrzycy musi upłynąć aby smrodu nie było czuć...
A zatem harry musimy jak zwykle uzbroić się w cierpliwość, której od dawna nam już brakuje... 8)

Zaratustra
Kadrowicz

#3067 Postautor: Zaratustra » 10 stycznia 2013, o 23:09

Jest też i dobra strona tego co się dzieje. Podczas, gdy kibice w Grudziądzu,Gdańsku, czy Ostrowie zapadli w zimowy sen, my mamy zapewnione emocje związane "z żużlem" przez caluśki rok :) Takiej adrenaliny inne miasta mogą nam jedynie pozazdrościć 8)

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#3068 Postautor: poli » 10 stycznia 2013, o 23:15

dokladnie byly emocje w sezonie sa i po :D

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3069 Postautor: Maxx » 10 stycznia 2013, o 23:16

A my możemy im pozazdrościć spokojnego, zimowego snu, w który zapadli świadomi siły swojego składu, który gwarantuje utrzymanie i ewentualnie walkę o pierwszą czwórkę i który został zbudowany w normalnej (czytaj: zdrowej) atmosferze. Emocje zatem czy spokojny zimowy sen? Co lepsze? 8)

Awatar użytkownika
mOrphe

#3070 Postautor: mOrphe » 10 stycznia 2013, o 23:20

Zaratustra pisze:Jest też i dobra strona tego co się dzieje. Podczas, gdy kibice w Grudziądzu,Gdańsku, czy Ostrowie zapadli w zimowy sen, my mamy zapewnione emocje związane "z żużlem" przez caluśki rok :) Takiej adrenaliny inne miasta mogą nam jedynie pozazdrościć 8)

zeby nie bylo, ze w trakcie sezonu beda emocje w Gdansku, Grudziadzu i Ostrowie, a w Lublinie wszyscy zapadna w zimowy sen... mimo ze to srodek lata :)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3071 Postautor: Maxx » 10 stycznia 2013, o 23:21

Dobrze powiedziane mOrphe.

Awatar użytkownika
mOrphe

#3072 Postautor: mOrphe » 10 stycznia 2013, o 23:30

Zbliza sie polnoc, za pol godziny nowy dzien - a co za tym idzie nowe nadzieje, sporo emocji (jak tu ktos napisal) i mnostwo podpisow pod kontraktami - czego sobie i Wam zycze :).

A tak swoja droga, dla prezesa wyzsze cele to moze byc rowniez utrzymanie, bo nie lada walke stoczyl z budzetem...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3073 Postautor: Maxx » 10 stycznia 2013, o 23:33

I wzajemnie mOrphe 8) Oby wreszcie coś pozytywnego w całej tej negatywnej otoczce wokół lubelskiego żużla wreszcie się zdarzyło...

Awatar użytkownika
mOrphe

#3074 Postautor: mOrphe » 10 stycznia 2013, o 23:43

Maxx pisze:I mOrphe 8) Oby wreszcie coś pozytywnego w całej tej negatywnej otoczce wokół lubelskiego żużla wreszcie się zdarzyło...

Wiesz, ja jak kazdy chyba tu kibic/forumowicz licze na happy end, prznajmniej taki polowiczny, zeby mozna bylo po wszystkich transferach na spokojnie pomyslec o tym jaki bedzie sezon i na co tak naprawde Nas bedzie stac w obliczu dobrych skladow Gdanska, Grudziadza i Lotyszy (oni moga byc mega-niespodzianka). I ze prezes wyjdzie z twarza i bedzie mogl nam pokazac srodkowy palec mowiac "a nie mowilem".

Niesmak pozostaje jedynie w tej kwestii, ze przed oknem transferowym co drugie info bylo o Lublinie i wywiady z prezesem Sprawka, a wtedy kiedy powinny byc informacje to prezes milczy i testuje na ile cierpliwosc kibicow da sie nagiac. Ja jestem z tych cierpliwych i czekam na rozwoj sytuacji, zagladam czesto na strony informacyjne liczac ze cos sie znajdzie dla Nas... i dlatego tak bardzo czekam na jutro i pojutrze i popojutrze i tak dalej i tak dalej :)

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#3075 Postautor: bartosch » 10 stycznia 2013, o 23:53

harry pisze:Trochę niepokoi mnie, że dzisiaj miało byc trzech a nie ma żadnego.

czwartek sie jeszcze nie skonczyl. pewne jest to, ze za tydzien tez bedzie czwartek. nie ma co tragizowac:)
carpe diem!