Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
I bardzo dobrze robi Grudziądz. Uzupełnienie fugi w kafelkach można zrobić za darmo i nie trzeba kupować zaraz całego choboka!
Po trzecie nie znaczy, że jak ktoś jest z Rzeszowa to dostaje tyle samo kasy.
To co myślisz że Baran i Miesiąc dostali więcej ? właśnie to jest problem drużyny gdzie jest wielu znających się bardzo dobrze zawodników.
Ja myśle że dostali po tyle samo , jeśli by dostali więcej to Trojan by nie podpisał ...
Reasumując te 450 000 zł do podziału za sezon na 4 zawodników to wydaje się być prawdopodobne.
Nasuwa się przewrotne pytanie , po co prezes tak szybko podpisywał kontrakty ? Mógł poczekać do 20 stycznia z pierwszymi kontraktami (Jelen+Ciapek)
Może się okazać że na tą chwilę zamiast słabych Trojana i Kudriaszowa mielibyśmy porządnych obcokrajowców za te same pięniądze.
istred pisze:Wydawało mi się, że zawodnik pokroju Trojanowskiego, w I lidze, nie powinien dostawać w ogóle pieniędzy za podpis.Co, że tak mało? Bo to są naprawdę skromne pieniądze. Pomyśleć że niedawno takie kwoty to otrzymywali zawodnicy pokroju Jacka Rempały za podpis w II lidze. Ale bez przesady chyba aż tak tanio nie jest.
A zupełnie serio, to trzeba brać pod uwagę, że Polak bez kasy za podpis to z deczka marzenie ściętej głowy. Więc myślisz, że ile by wziął 5 tys.? Bądźmy poważni w klubie nie dzieje się najlepiej, ale zachowajmy rozsądek. Inna sprawa że jeśli mamy mieć 7 seniorów albo olaboga 8 to ta suma za podpisy rośnie do wartości mocno odczuwalnych dla budżetu.
Szczególnie, że jest duża szansa (mam przynajmniej taką nadzieję), że nie wystąpi ani razu w naszych barwach.
Obecnie mamy czterech zawodników zdecydowanie lepszych od niego, a wróbelki ćwierkają o kilku następnych.
Więc... jeżeli 2 czy 3 rezerwowy bierze za sam podpis 40 klocków to uważam, że mamy do czynienia z patologią.
To co powiesz o Lamparcie w Tarnowie? Istred ja się zgadzam, że rezerwowy nie powinien brać kasy za podpis , ale pewnie klub nie był pewien kontraktów Barana i Jelenia. Jeśli to jest wg Ciebie patologia to w wielu klubach taka patologia występuje, w elidze zwłaszcza. W żużlu i tak zasady opłacania zawodników nie są tak "patologiczne" jak w piłce. Tam zawodnik nie musi grać w meczach, może grać fatalnie a i tak ma płacone tyle ile jest w kontrakcie. Jak to określisz? To jest już mega patologia. Jak widać zabieranie się za kontraktowanie w połowie stycznia ma swoje zalety i wady
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Jezu, juz dwoch Kuciapow mamy 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Dwóch Baranów już było 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
istred pisze:Wydawało mi się, że zawodnik pokroju Trojanowskiego, w I lidze, nie powinien dostawać w ogóle pieniędzy za podpis.
Szczególnie, że jest duża szansa (mam przynajmniej taką nadzieję), że nie wystąpi ani razu w naszych barwach.
Obecnie mamy czterech zawodników zdecydowanie lepszych od niego, a wróbelki ćwierkają o kilku następnych.
Więc... jeżeli 2 czy 3 rezerwowy bierze za sam podpis 40 klocków to uważam, że mamy do czynienia z patologią.
Taki zawodnik, którego opisujesz (rezerwowy) mógłby od razu kończyć karierę. Bo i po co się przez sezon męczyć? Na czym?
Do składu się nie dostanie, bo nie będzie miał wyremontowanych szaf z poprzednich lat (nie pisze nawet o jednym nowym silniku), a nawet jak wskoczy do składu za kontuzjowanego zawodnika, to długo miejsca nie zagrzeje, bo najzwyczajniej w świecie nie będzie miał na czym startować. Prosta sprawa brak kasy -> brak sprzętu ->brak punktów -> brak kasy. Koło zamknięte. Kevlar powiesić w garażu i na ryby.
Tak jak napisał KibicLBN, te forumowe 40k to i tak nie jest jakoś nadzwyczaj wiele, żeby przygotować się do startów na odpowiednim poziomie w 1 lidze. A przecież Trojan podpisał jako pierwszy a nie jako uzupełnienie składu. Ludzie dziwią się, że Adamczak poszedł do Gniezna. Dostajac 2 razy wiecej za podpis w ekstralidze moze solidnie zainwestowac w sprzet. A jak bedzie mial ciut szczescia to kto wie, moze sie przebije do skladu?
Co innego, gdyby taki rezerwowy miał zaplecze sprzętowe podstawione przez klub (vide Fisher u nas na baraże). To zmienia postać rzeczy ale przecież wtedy różnie można zmodyfikować kontrakt.
trening czyni mistrza.
kibicLBN pisze:To co powiesz o Lamparcie w Tarnowie? Istred ja się zgadzam, że rezerwowy nie powinien brać kasy za podpis , ale pewnie klub nie był pewien kontraktów Barana i Jelenia. Jeśli to jest wg Ciebie patologia to w wielu klubach taka patologia występuje, w elidze zwłaszcza. W żużlu i tak zasady opłacania zawodników nie są tak "patologiczne" jak w piłce. Tam zawodnik nie musi grać w meczach, może grać fatalnie a i tak ma płacone tyle ile jest w kontrakcie. Jak to określisz? To jest już mega patologia. Jak widać zabieranie się za kontraktowanie w połowie stycznia ma swoje zalety i wady.
Patologii w żużlu nie brakuje
Z piłką jest ta zasadnicza różnica, że ławka w klubie powinna być szeroka, bo zawodnicy fizycznie nie są w stanie występować we wszystkich meczach, poza tym rywalizacja musi być o miejsce w składzie itd.
Specyfika żużla jest zupełnie inna. Tutaj silna ławka nie ma tak dużego znaczenia. Można mieć leszczy "na ławie" i zdobywać mistrzostwa Polski. Można piątką seniorów objechać cały sezon. W razie czegoś można też próbować zakontraktować jakiegoś zawodnika w trakcie sezonu...
A, że klub nie był pewien kontraktów z innymi zawodnikami? To trzeba było poczekać. Gdyby nam Trojanowski uciekł to chyba byśmy nie płakali.
40 tys. to nie dużo? A w innym temacie krzyk o 4 tys.
Nie, jest jeszcze druga liga, gdzie jako zawodnik podstawowy, a może nawet lider mógłby liczyć na kasę za podpis. Są też bogatsze kluby, które stać na drogie "zabezpieczenia"Taki zawodnik, którego opisujesz (rezerwowy) mógłby od razu kończyć karierę. Bo i po co się przez sezon męczyć? Na czym?
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Fork pisze:istred pisze:Wydawało mi się, że zawodnik pokroju Trojanowskiego, w I lidze, nie powinien dostawać w ogóle pieniędzy za podpis.
Taki zawodnik, którego opisujesz (rezerwowy) mógłby od razu kończyć karierę. Bo i po co się przez sezon męczyć? Na czym?
Do składu się nie dostanie, bo nie będzie miał wyremontowanych szaf z poprzednich lat (nie pisze nawet o jednym nowym silniku), a nawet jak wskoczy do składu za kontuzjowanego zawodnika, to długo miejsca nie zagrzeje, bo najzwyczajniej w świecie nie będzie miał na czym startować. Prosta sprawa brak kasy -> brak sprzętu ->brak punktów -> brak kasy. Koło zamknięte. Kevlar powiesić w garażu i na ryby.
Wybacz, ale to chyba danego (w tym przypadku naszego)klubu nie musi obchodzić. Proponuje się takie, a nie inne warunki w zależności od roli jaką zawodnik ma spełniać w zespole. Nie pasuje Ci? To szukaj sobie klubu, gdzie ci coś dadzą, znaczy na Ciebie liczą.
Problem leży gdzie indziej. Mówiono nieoficjalnie, że klub daje góra 50 patyków dla wybrańców (na przykład Jeleń,Kuciapa i "tajemniczy przyszli").Zupełnie więc nie rozumiem sytuacji, gdzie cała reszta dostaje po 40 patyków(bo skoro Trojan takie pieniądze miał otrzymać, to tym bardziej pozostali), a trójka z nich nie mieści się w składzie. No chyba, że w klubie jest "strategia" i zapisy w kontraktach na zasadzie: Trojan jedziesz w Łodzi, Kudriaszow jedziesz w Grudziądzu itp
Istnieje też jeszcze jedno wytłumaczenie. Trojan był kontraktowany jako podstawowy zawodnik, a mówienie o zakontraktowaniu jeszcze jednego/dwóch porządnych obco do pierwszej piątki, to zwykła ściema dla kibiców
Trojan ma u was gwarancję startów. Wydaję mi się, że każdy wasz zawodnik otrzymał coś za podpis, no może oprócz Kudriaszowa. Oby nasi wykorzystali wasz błąd z "porzuceniem" Camerona 
Miesiąc ,Baran Trojanowski ,Kurdiaszow= 170tys zł przed sezonem ,moim zdaniem patologia.
- Egon
- Zawodowiec
Jaką gwarancję? Nie bądź śmieszny.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Powiedzmy że dostaniemy się do czwórki i pojedziemy w sumie 18 spotkań.
Zakładając że średnio w meczach u siebie zdobędziemy 50 pkt a w meczach na wyjeździe 37 pkt.
Przy tym że średnio zawodnicy otrzymają 1200zł/pkt.
Suma sumarum zdobywając w całym sezonie 780 pkt - Prezes za punktówki musi zapłacić ok 930 000
*w ubiegłym sezonie w 16 meczach zdobyliśmy 761 pkt.
Zakładając że skład będzie się składał z 7 seniorów i 2 juniorów , jak w mordę strzelił wychodzi po
40 000 zł na zawodnika przed sezonem.
Zakładając że średnio w meczach u siebie zdobędziemy 50 pkt a w meczach na wyjeździe 37 pkt.
Suma sumarum zdobywając w całym sezonie 780 pkt - Prezes za punktówki musi zapłacić ok 930 000
Zakładając że skład będzie się składał z 7 seniorów i 2 juniorów , jak w mordę strzelił wychodzi po
Egon pisze:Jaką gwarancję? Nie bądź śmieszny.
Widzisz ja z Łodzi i wiem, że wasz zawodnik ma gwarancję startów a Ty nie wiesz.
MatiM pisze:Trojan ma u was gwarancję startów. [...] Oby nasi wykorzystali wasz błąd z "porzuceniem" Camerona
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... KLtfoP-wk#!
- niespokojny
- Trener
Za bonusy tez sie placi. Sorry, ze Ci zawalilem caly misterny rachunek 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
MatiM pisze:Egon pisze:Jaką gwarancję? Nie bądź śmieszny.
Widzisz ja z Łodzi i wiem, że wasz zawodnik ma gwarancję startów a Ty nie wiesz.
to pilnuj swojego podwórka, bo masz zerowe pojęcie o tym co się u nas dzieje. Pozdrów visto, bo widzę że zaczynasz się zniżać do jego poziomu
Naczelny obrońca Karola Barana.
Wpisy Mateusza Łukaszewskiego na facebooku na swoim profilu nie napawają optymizmem.
Czyżby Leszno skutecznie blokowało jego wypożyczenie?
jak tak dalej pójdzie to będę musiał poszukać roboty ... -.-
ja chce jeździć w Lublinie , ale 'niestety cieć może tylko chcieć '
Czyżby Leszno skutecznie blokowało jego wypożyczenie?
Rabiosa pisze:Powiedzmy że dostaniemy się do czwórki i pojedziemy w sumie 18 spotkań.
Sprawka powinien Cię zatrudnić do sztabu obliczającego budżet to na pewno długów by nie było. Poza tym nie wiem czy słyszałeś ale w sporcie nie zawsze jest tak jak się zakłada przed sezonem.
A tak serio to musi Ci się strasznie nudzić bo po raz kolejny odwalasz jakieś hipotetyczne obliczenia zapewne nie znając faktycznych sum zapisanych w kontraktach.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jeżeli osoba " podobno " mająca źródła z pierwszej ręki podaje kwoty , to ja się na nich oparłem.
Jeśli chodzi o bonusy to nie wiem jak się za nie płaci , czy tak ja za punkty czy jakiś procent ?
Biorąc pod uwagę poprzedni sezon , jakość składu , ilość spotkań , można teoretycznie jakieś założenia wysunąć , moje i tak są nieco zawyżone.
Oczywiście nie mam żadnej pewności , bo to tajemnica handlowa.
Teraz właśnie uświadomiłem sobie dlaczego Sprawka nie kontraktował na początku "liderów" tylko zaczął od drugiej linii.Moim zdaniem rozegrał to idealnie !
Jeśli nie ma nowych kontraktów to nie ma co pisać o składzie , więc można pokminić o finansach
Jeśli chodzi o bonusy to nie wiem jak się za nie płaci , czy tak ja za punkty czy jakiś procent ?
Biorąc pod uwagę poprzedni sezon , jakość składu , ilość spotkań , można teoretycznie jakieś założenia wysunąć , moje i tak są nieco zawyżone.
Oczywiście nie mam żadnej pewności , bo to tajemnica handlowa.
Teraz właśnie uświadomiłem sobie dlaczego Sprawka nie kontraktował na początku "liderów" tylko zaczął od drugiej linii.Moim zdaniem rozegrał to idealnie !
Jeśli nie ma nowych kontraktów to nie ma co pisać o składzie , więc można pokminić o finansach
- Egon
- Zawodowiec
No weeez..
Przecież logiczne ze za bonusy płacimy tak samo jak za punkty
w innym wypadku jadąc na 5:1 to by nam się pozabijali miedzy sobą o tego tysiąca
jak widzisz ze zawodnik przepuszcza kolegę z drużyny przed sama meta to chyba nie robi tego z myślą "aaaa dobrze pojechał to ja mu do dwóch tysi z klubu dorzucę pincet od siebie" 
Motor! Motor! Tylko Motor!
Heh
Co to sie dzieje ze w sporcie, w ktorym gosc wyjezdza za kazdym razem na tor byc moze po raz ostatni, 40tysi za kontrakt to duzo
Co to sie dzieje ze w sporcie, w ktorym gosc wyjezdza za kazdym razem na tor byc moze po raz ostatni, 40tysi za kontrakt to duzo
Rabiosa pisze:Jeśli chodzi o bonusy to nie wiem jak się za nie płaci , czy tak ja za punkty czy jakiś procent ?
3,3,3,2*,2*= ''płatny komplet", przeca to nie od dziś wiadomo.
No dobrze , to skoryguje to o punkty bonusowe.
W tamtym sezonie w 16 meczach zrobili 87 , biorąc pod uwagę że meczy będzie o 2 więcej , że Lokomotiv i Ostrów mają lepsze składy , niech zrobią te 80pkt bonusowych. (ok 100 000zł)
Czyli za same punkt będzie ok 1 000 000 tak trzeba założyć , oczywiście z górką to wyliczenie.
Ale zauważcie że Sprawka w tv powiedział że mają 1 300 0000 - 1 400 000 , czyli to moje wyliczenie nadal trzyma się kupy.
W tamtym sezonie w 16 meczach zrobili 87 , biorąc pod uwagę że meczy będzie o 2 więcej , że Lokomotiv i Ostrów mają lepsze składy , niech zrobią te 80pkt bonusowych. (ok 100 000zł)
Czyli za same punkt będzie ok 1 000 000 tak trzeba założyć , oczywiście z górką to wyliczenie.
Ale zauważcie że Sprawka w tv powiedział że mają 1 300 0000 - 1 400 000 , czyli to moje wyliczenie nadal trzyma się kupy.
Zupełnie przyzwoite wyliczenia Rabiosy.
Mniej więcej tak to może wygladać. Pamietajmy, że przy lepszych wynikach a co za tym idzie większych wypłatach będzie większa też frekwencja a co za tym idzie i wpływy.
Mniej więcej tak to może wygladać. Pamietajmy, że przy lepszych wynikach a co za tym idzie większych wypłatach będzie większa też frekwencja a co za tym idzie i wpływy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski