Lubelski klub w sezonie 2017

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Lubelski klub w sezonie 2017

#526 Postautor: Gelo » 10 czerwca 2017, o 01:31

A nie za dużo czasu poświęca się temu czemuś na tym forum?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#527 Postautor: Kargolo » 10 czerwca 2017, o 08:09

Po pierwsze ilość kasy z miasta przekazanej na RKS Motor ma wpływ na wysokość kasy przekazanej na Speed Car Motor.
Po drugie "temu czemuś"? Jeśli to w kontekście kibiców Motoru to naprawdę trochę szacunku, bo zniżasz się do poziomu poniżej kibola :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#528 Postautor: Gelo » 10 czerwca 2017, o 09:53

Nie w kontekście kibiców. Temu czemuś bo czwarta liga a pieniądze pompowane jak dwie ligi wyżej. To nie jest w porządku dlatego obowiązkiem moralnym kibica żużla jest marginalizowanie piłki kopanej. Budżet miasta nie jest z gumy przypominam

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#529 Postautor: Kargolo » 10 czerwca 2017, o 10:03

Zwracam honor w takim razie. Tylko pamiętaj, że na "to coś" chodzi co mecz od 3 do 5 tys. kibiców. I prawdopodobnie za chwilę będzie liga wyżej. U nas też głównym argumentem jest frekwencja, bo jak by nie patrzeć jeździmy w najniższej lidze w Polsce. Lublin potrzebuje piłki na poziomie przynajmniej 1 ligi. I nie chodzi mi o gościnne występy pewnego klubu z Łęcznej tylko konkretnie o Motor. Pokazuje to ilość kibiców na trybunach.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#530 Postautor: Gelo » 10 czerwca 2017, o 10:11

No właśnie - ludzie głosują nogami. Ja miałem kilkanaście razy zaproszenia na mecze piłkarskie ale z nich nie skorzystałem. Nie będę nabijał frekwencji dyscyplinie która odciąga kasę z której spora część mogłaby pójść na najpopularniejszą dyscyplinę w mieście. Zgadzam się że powinien być ekstraligowy żużel i ekstraklasa w piłkę. Niestety poza Wrocławiem ten scenariusz się nie sprawdza. Dlatego robię wszystko żeby namówić znajomych na żużel. Kilka świeżych duszyczek udało mi się pozyskać

miedziany
Senior

#531 Postautor: miedziany » 10 czerwca 2017, o 10:19

Mnie osobiscie nie obchodzą finanse piłki, życzę im awansu i tyle. Mamy swoje i swojego się trzymajmy, w porównaniu do piłki i tak jestesmy kilka kroków do przodu. Nie mamy czego im zazdroscić(może po za stadionem). I nie nadużywajmy słowa "kibol", to słowo przypomina mi pismaków, albo stare baby siedzące pod blokiem na ławce.

Mamy fantastycznych kibiców, kasę, dobrą frekwencje, dobrze zorganizowany zarząd, solidną drużynę z wychowankami i szanse na awans, a Wy w dziale "Lubelski klub w sezonie 2017" piszecie o piłce, "kibolach" i finansach piłkarzy :shock:

Czarek
Trener

#532 Postautor: Czarek » 10 czerwca 2017, o 11:00

Gelo pisze:A nie za dużo czasu poświęca się temu czemuś na tym forum?

Na to coś czyli piłkę nożną głosuje, chodząc na mecze, bardzo dużo lublinian czyli podatników. Biorąc pod uwagę, że to zaledwie 4 liga wynik jest imponujący i jest to argument decydujący dla ratusza - wspieramy to czego chcą lublinianie. Na mistrzostwa Europy juniorów bilety rozeszły się w kilka minut. Życzę osiągnięcia 30% tego wyniku organizatorom rundy mistrzostw Europy seniorów na żużlu. Co do kibiców Motoru to zrobili taki doping na meczu U-21 Polska-Węgry, że Bońkowi opadła szczęka i przyznał im 800 biletów by tworzyli "młyn" na spotkaniach reprezentacji podczas mistrzostw w Lublinie. Życzę lubelskim kibicom żużla 20% tego wyniku :)
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#533 Postautor: $korzen$ » 10 czerwca 2017, o 11:07

Czarek kiedy zaczniesz prowadzic doping na Arenie 8) ? ekscytujesz sie pilkarskimi popierdolkami, ktore prezentuja poziom sportowy rowny poziomowi polityki Rysia Petru. Jednoczescie co 3 post najezdzasz na Tarnowski tor, gdzie szeroka obecnie chodzi od kilku lat az milo, moze i najlepiej w kraju. Czarek czy aby na pewno wszystko ok :) ?

Jak do Lublina przyjezdza reprezentacja Polski, to na Zygmuntowskich nie ma gdzie usiasc a nikt wielkiego dopingu nie robi ze wzgledu na zajebisty poziom sportowy. A jaki poziom sportowy mozna ogladac w meczu Polska-Wegry u-21 ? :) nie bylo co ogladac to chociaz sobie pokrzyczeli.

Ja nie mam nic do Motoru, na I lige sam chetnie pojde, ekstraklasa nie wspominam, ale robienie na forum zuzlowym PR pseudo-klubikowi, ktorego kibice potrafia zakatowac na smierc kibica czy wygonic malolatow z Orlika slac do nich k***y na pol Lublina - jest niepowazne Czarku.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#534 Postautor: Kargolo » 10 czerwca 2017, o 11:45

miedziany pisze:I nie nadużywajmy słowa "kibol", to słowo przypomina mi pismaków, albo stare baby siedzące pod blokiem na ławce.

Oczywiście, że to słowo jest nadużywane. Ja użyłem go tylko w kontekście prawdziwych kiboli, niszczących coś i napieprzających się po mordach pod szyldem tego czy innego klubu. Jest ich naprawdę tylko mała garstka, a obecnie w mediach często tego słowa używa się w kontekście kibiców mocno dopingujących swoją drużynę.
$korzen$ pisze:Jak do Lublina przyjezdza reprezentacja Polski, to na Zygmuntowskich nie ma gdzie usiasc a nikt wielkiego dopingu nie robi ze wzgledu na zajebisty poziom sportowy. A jaki poziom sportowy mozna ogladac w meczu Polska-Wegry u-21 ? :) nie bylo co ogladac to chociaz sobie pokrzyczeli.

Nie ma dopingu, bo wielki poziom sportowy? Przeczytaj co napisałeś i obejrzyj doping na meczach Falubazu czy nawet Twojej Barcy. Poleciałeś tak, że głowa mała :D

Czarek
Trener

#535 Postautor: Czarek » 10 czerwca 2017, o 12:23

$korzen$ pisze:Czarek kiedy zaczniesz prowadzic doping na Arenie 8) ? ekscytujesz sie pilkarskimi popierdolkami, ktore prezentuja poziom sportowy rowny poziomowi polityki Rysia Petru. Jednoczescie co 3 post najezdzasz na Tarnowski tor, gdzie szeroka obecnie chodzi od kilku lat az milo, moze i najlepiej w kraju. Czarek czy aby na pewno wszystko ok :) ?

Jak do Lublina przyjezdza reprezentacja Polski, to na Zygmuntowskich nie ma gdzie usiasc a nikt wielkiego dopingu nie robi ze wzgledu na zajebisty poziom sportowy. A jaki poziom sportowy mozna ogladac w meczu Polska-Wegry u-21 ? :) nie bylo co ogladac to chociaz sobie pokrzyczeli.

Ja nie mam nic do Motoru, na I lige sam chetnie pojde, ekstraklasa nie wspominam, ale robienie na forum zuzlowym PR pseudo-klubikowi, ktorego kibice potrafia zakatowac na smierc kibica czy wygonic malolatow z Orlika slac do nich k***y na pol Lublina - jest niepowazne Czarku.

Nie obrażaj poziomu Motoru tymi porównaniami do Petru :) Na Arenie widziałem sporo fajnych spotkań z rewelacyjnym dopingiem przez 90 minut i z bardzo dobrą frekwencją. Natomiast od lat nie widziałem dobrego meczu rozgrywanego w Tarnowie. Jeśli szeroka chodzi tam najlepiej w kraju to może pomyliłem tarnowski tor z częstochowskim, a może z Tobą coś nie tak?
Aż boję się zapytać co sądzisz o lubelskich kibicach żużlowych, którzy też bluzgają ("sędzia ch...") i wyrywają flagi kibicom innego klubu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#536 Postautor: Gelo » 10 czerwca 2017, o 12:34

Pax pax między chrześcijany :)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#537 Postautor: Kargolo » 10 czerwca 2017, o 12:44

Czarek pisze:Na Arenie widziałem sporo fajnych spotkań z rewelacyjnym dopingiem przez 90 minut i z bardzo dobrą frekwencją.

Co z tego skoro, jak to zwykle bywa, najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy nigdy na takim meczu nie byli, ale oczywiście wiedzą najwięcej :P

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#538 Postautor: $korzen$ » 10 czerwca 2017, o 16:40

Czarek pisze:
$korzen$ pisze:Czarek kiedy zaczniesz prowadzic doping na Arenie 8) ? ekscytujesz sie pilkarskimi popierdolkami, ktore prezentuja poziom sportowy rowny poziomowi polityki Rysia Petru. Jednoczescie co 3 post najezdzasz na Tarnowski tor, gdzie szeroka obecnie chodzi od kilku lat az milo, moze i najlepiej w kraju. Czarek czy aby na pewno wszystko ok :) ?

Nie obrażaj poziomu Motoru tymi porównaniami do Petru :) Na Arenie widziałem sporo fajnych spotkań z rewelacyjnym dopingiem przez 90 minut i z bardzo dobrą frekwencją. Natomiast od lat nie widziałem dobrego meczu rozgrywanego w Tarnowie. Jeśli szeroka chodzi tam najlepiej w kraju to może pomyliłem tarnowski tor z częstochowskim, a może z Tobą coś nie tak?
Aż boję się zapytać co sądzisz o lubelskich kibicach żużlowych, którzy też bluzgają ("sędzia ch...") i wyrywają flagi kibicom innego klubu.

Ide wiec o dobry zaklad, ze od wielu lat nie byles w Tarnowie na zadnym meczu ani nie ogladales zadnego w TV. Czasy betonowego Tarnowa skonczyly sie kolo 2010 roku. To co wypisujesz to sa Czarku herezje do kwadratu. To co robil tam w ostatnich latach na szerokiej Kolodziej, Vaculik, BJerre czy wczesniej mlody Laguta to jest arcydzielo zuzla. Nie masz pojecia o czym piszesz. Obejrzyj sobie mecze z sezonu 2014. Zwlaszcza te z Falubazem oraz Toruniem a takze polfinaly z Lesznem. Z reszta, co bys nie wlaczyl z 2014 roku to zaraz okaze sie, ze bedziesz wolal jezdzic na mecze do Tarnowa a nie do Lublina 8) Nadrob zaleglosci, nie liczac wspomnianej przez Ciebie Czestochowy (aczkolwiek nie wiem jak u nich w tym roku bo jakos nie mialem okazji i czasu zerknac meczu w Czestochowie) nie ma obecnie w Polsce lepszego toru do scigania.

Czarek
Trener

#539 Postautor: Czarek » 10 czerwca 2017, o 19:12

$korzen$ pisze:Ide wiec o dobry zaklad, ze od wielu lat nie byles w Tarnowie na zadnym meczu ani nie ogladales zadnego w TV. Czasy betonowego Tarnowa skonczyly sie kolo 2010 roku. To co wypisujesz to sa Czarku herezje do kwadratu. To co robil tam w ostatnich latach na szerokiej Kolodziej, Vaculik, BJerre czy wczesniej mlody Laguta to jest arcydzielo zuzla. Nie masz pojecia o czym piszesz. Obejrzyj sobie mecze z sezonu 2014. Zwlaszcza te z Falubazem oraz Toruniem a takze polfinaly z Lesznem. Z reszta, co bys nie wlaczyl z 2014 roku to zaraz okaze sie, ze bedziesz wolal jezdzic na mecze do Tarnowa a nie do Lublina 8) Nadrob zaleglosci, nie liczac wspomnianej przez Ciebie Czestochowy (aczkolwiek nie wiem jak u nich w tym roku bo jakos nie mialem okazji i czasu zerknac meczu w Czestochowie) nie ma obecnie w Polsce lepszego toru do scigania.

Od paru lat wytrzymuję oglądanie spotkań w Tarnowie gdzieś tak do 7 biegu. Być może później coś się działo i tego nie widziałem :) Nie ma jednak takiej opcji by ścigali sie tam lepiej od Częstochowy.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#540 Postautor: $korzen$ » 11 czerwca 2017, o 09:02

Ktory mecz w Tarnowie wylaczyles przed 7 biegiem z wylaczeniem zeszlego sezonu? Musze to zobaczyc.

Czarek
Trener

#541 Postautor: Czarek » 11 czerwca 2017, o 11:11

$korzen$ pisze:Ktory mecz w Tarnowie wylaczyles przed 7 biegiem z wylaczeniem zeszlego sezonu? Musze to zobaczyc.

Wszystkie.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#542 Postautor: Kshyhu » 11 czerwca 2017, o 12:30

Panowie, bez obrazy, ale przepychanki czy tor w Tarnowie jest fajny czy niefajny, są delikatnie mówiąc dziecinne, a dodatkowo średnio przystają do tematu "Lubelski klub w sezonie 2017"... :?
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#543 Postautor: kibicLBN » 11 czerwca 2017, o 12:39

Czarek pisze:

Mówisz o tym meczu z Piorunem Chrzęszczyżewoszyce czy Kosmosem Pędzieszyn Jary?
Fajne mecze piłki to w ekstraklasie są od wielkiego dzwonu, to gdzie w 4 klasie rozgrywkowej. Litości
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Czarek
Trener

#544 Postautor: Czarek » 11 czerwca 2017, o 13:45

kibicLBN pisze:Mówisz o tym meczu z Piorunem Chrzęszczyżewoszyce czy Kosmosem Pędzieszyn Jary?
Fajne mecze piłki to w ekstraklasie są od wielkiego dzwonu, to gdzie w 4 klasie rozgrywkowej. Litości

Ile obejrzałeś meczów Motoru w tym sezonie? Byłeś w Lublinie na ostatnim spotkaniu z Rawiczem czyli odpowiednikiem ww. klubików?

go!
Trener

#545 Postautor: go! » 11 czerwca 2017, o 17:18

he he he :)
lubie to, szczegolnie ze moderatorzy na urlopie, poza zasiegiem :)
ps. Czarek, dzis juz nie pij, jutro do roboty :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#546 Postautor: $korzen$ » 11 czerwca 2017, o 18:47

Czarek pisze:
$korzen$ pisze:Ktory mecz w Tarnowie wylaczyles przed 7 biegiem z wylaczeniem zeszlego sezonu? Musze to zobaczyc.

Wszystkie.

Czarus mordeczko, nie masz pojecia o zuzlu, zmien dyscypline bo ponizyles sam siebie tak, ze gorzej sie nie da. Nie ogladasz Tarnowa a pieprzysz o ich torze, co za lamer.

ermen
Zawodowiec

#547 Postautor: ermen » 11 czerwca 2017, o 22:09

Mam nadzieję, że ktoś z moderatorów wreszcie da $Korzen$ na jakiś czas odpocząć... bo przegina.... Nie tylko w tym temacie.
Za wyzywanie Jelenia to zasługuje nawet na więcej niż czasowy ban.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#548 Postautor: $korzen$ » 11 czerwca 2017, o 22:24

mistrzu a gdzie nie mam racji?

Susic
Junior

#549 Postautor: Susic » 12 czerwca 2017, o 16:04

Gdzieś tu była dyskusja, czy w barażach II-goligowiec może wystawić 3 obco.
Cytat z regulaminu:
"W meczach barażowych, o których mowa w art. 706 ust. 2 pkt 3, obowiązują przepisy, według których rozgrywane są mecze DM I ligi, przy czym, w zakresie składów drużyn każdą z drużyn obowiązują przepisy właściwe dla jej klasy rozgrywkowej"

ale paragraf wyżej jest także zapis:
"Podmiot zarządzający na wniosek klubu DM II ligi uczestniczącego w barażach może zwolnić taki klub z niekórych obowiązków wynikających z regulaminów DM I ligi."

czyli co? - można wnioskować o wystartowanie trzeciego obcokrajowca?

Zwracam też uwagę na:
"W składzie każdej drużyny uczestniczącej w rozgrywkach DM II może być zgłoszony jeden zawodnik biorący udział w danych zawodach jako „gość”, na warunkach i zasadach określonych w odpowiednich przepisach Regulaminu Przynależności Klubowej w Sporcie Żużlowym. Powyższego zapisu nie stosuje się do drużyn startujących w meczach barażowych, o których mowa w art. 706 oraz w meczach rundy finałowej (play off).

Oskar jako gość nie może jechać w barażu i w play-offach.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."

Ge(L)o
Trener

#550 Postautor: Ge(L)o » 12 czerwca 2017, o 17:02

Czyli trzeba stanąć na głowie, żeby go wypożyczyć.