No tak mają. AJ ostatnia średnia w ekstralidze gorsza od Barana i Ułamka, MM szkoda gadać (UL, UT) dla Roberta debiut. Liczby za naszymi nie przemawiają więc muszą gryźć tor i jeźdzìć bardzo agresywnieKlops1 pisze:Łełek zrobi 5-6pkt i będzie ok.
Nikt go nie porównuje z Andersem. Ten wózek mają ciągnąć Jonsson, Michelsen i Lambert.
Thomsen pokazał, że można.
Nasi rywale w sezonie 2019
Re: Nasi rywale w sezonie 2019
Gelo pisze:No tak mają. AJ ostatnia średnia w ekstralidze gorsza od Barana i Ułamka, MM szkoda gadać (UL, UT) dla Roberta debiut. Liczby za naszymi nie przemawiają więc muszą gryźć tor i jeźdzìć bardzo agresywnieKlops1 pisze:Łełek zrobi 5-6pkt i będzie ok.
Nikt go nie porównuje z Andersem. Ten wózek mają ciągnąć Jonsson, Michelsen i Lambert.
Thomsen pokazał, że można.
Z drugiej strony AJ i MM w roku 2018 mieli lepsze średnie od Thomsena. Michelsen jest przynajmniej równie perspektywiczny i z pewnością ma lepsze starty,a jego akcja na naszym torze została akcją roku w Nice więc po trasie też coś potrafi. W AJ mało kto wierzy ale w zeszłym sezonie pokazał, że potrafi wygrywać z w/w czy choćby Woryną, był liderem w każdym meczu i zrobił najlepszą średnią.
Przyznaję, Thomsen tchnął we mnie trochę wiary, że ta cała Ekstraliga nie jest jakimś magicznym elitarnym gronem, do którego dany zawodnik musi aspirować latami. Przyjechał do Częstochowy jako "pierwszoligowa niewiadoma po słabych sparingach", porobił Lindgrena, Zagara na ich torze i wyjechał jako Ekstraligowiec pełną gębą.
Czyli się da. Tym bardziej u siebie z GKM u siebie.
Stal miała walczyć z nami o utrzymanie, a tu wypalił Thomsen i o mało co nie wywieźli zwycięstwa z Częstochowy. Chłopak zrobił o jednego bonusa lepszy wynik od Zmarzlika, jeżdżąc z teoretycznie trudniejszym numerem. W takich okolicznościach wierzę w jutrzejsze 12-14 pkt Michelsena :)
Za to Toruń niemrawy. Doyle ma gdzieś Kościucha i wozi go po płotach, juniorzy cienizna, Holdery w ogóle niemrawe. Jedynie Iversen w dobrej formie, ale wczoraj wyglądało to słabo w Apatorze.
Za to Toruń niemrawy. Doyle ma gdzieś Kościucha i wozi go po płotach, juniorzy cienizna, Holdery w ogóle niemrawe. Jedynie Iversen w dobrej formie, ale wczoraj wyglądało to słabo w Apatorze.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
kibicLBN pisze:Wiocha i to zabita deskami. Ale się teraz wykluło "kibicow". Gdzieście byli jak żeśmy z Krosnem jezdzili?
I teraz po latach problem żeby bilet kupić. Zbrzydła mi ta elita jeszcze przed pierwszym Wpi....em, który nas niebawem czeka i jest nieunikniony.
No tak , przecież wszyscy są kibicami od tego roku
ML
Było ich 3-4 tysiące a nie kilkanaście...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Serio masz z tym problem?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
kibicLBN pisze:Było ich 3-4 tysiące a nie kilkanaście...
Wiem że chcesz zaznaczyć że jesteś Kibicem od lat 90’ , super ,szanuje !
Ale to nie zmienia faktu, że fajne jest 10 000 kibiców na Stadionie i każdy się jara żużlem , nawet teraz ;)
ML
Barti10 pisze:kibicLBN pisze:Wiocha i to zabita deskami. Ale się teraz wykluło "kibicow". Gdzieście byli jak żeśmy z Krosnem jezdzili?
I teraz po latach problem żeby bilet kupić. Zbrzydła mi ta elita jeszcze przed pierwszym Wpi....em, który nas niebawem czeka i jest nieunikniony.
No tak , przecież wszyscy są kibicami od tego rokuwcześniej nikt nie chodził na żużel
O frekwencję można być spokojnym. Po porażce z GKM ludzie przyjdą na mistrza Polski, a potem na Łagutę. Najważniejszy jest miękki spadek z ligi tzn. bez długów, a potem stabilna jazda w I lidze, gdzie jest nasze miejsce.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
_piotrusss pisze:Serio masz z tym problem?
Mam problem z ,,Mikkelsenem"
kibicLBN pisze:_piotrusss pisze:Serio masz z tym problem?
Już napisałem ze Mój błąd , źle po prostu napisałem ;) Ty się nigdy nie mylisz ?
ML
Czarek pisze:Barti10 pisze:kibicLBN pisze:Wiocha i to zabita deskami. Ale się teraz wykluło "kibicow". Gdzieście byli jak żeśmy z Krosnem jezdzili?
No tak , przecież wszyscy są kibicami od tego rokuwcześniej nikt nie chodził na żużel
O frekwencję można być spokojnym. Po porażce z GKM ludzie przyjdą na mistrza Polski, a potem na Łagutę. Najważniejszy jest miękki spadek z ligi tzn. bez długów, a potem stabilna jazda w I lidze, gdzie jest nasze miejsce.
Chyba twoje miejsce jest w pierwszej lidze. Polecam przeprowadzkę do Łodzi, zmianę forum i oglądanie stabilnej jazdy. :)
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
Już byli tu tacy, którzy wysyłali Czarka na zawsze do Rzeszowa :). Dajcie mu żyć gdzie chce, nawet jeśli jest nieprawdopodobnym marudą, a doktorat z dychotomii mógłby mu wręczyć profesor w tej dziedzinie, sam Janusz KM.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
GlacaLBN pisze:Chyba twoje miejsce jest w pierwszej lidze. Polecam przeprowadzkę do Łodzi, zmianę forum i oglądanie stabilnej jazdy. :)
Nie wiem czy zauważyłeś, że Lublin nie ma i nie będzie miał stadionu na Ekstraligę, a zdecydowaną większość budżetu Klubu stanowi dług zaciągnięty przez ratusz, dotacja od samorządu województwa i od spółki skarbu państwa. Siła ekonomiczna Lublina czyli prywatnych sponsorów determinuje naszą pozycję na żużlowej mapie Polski. Dlatego fajnie jest przeżyć ten jeden sezon w Ekstralidze, ale przyszłość Klubu to I liga.
No to jak się fajnie cieszyć, to po co w każdym komentarzu wylewasz swoje żale i zakładasz najgorsze opcje?
Czarek pisze:GlacaLBN pisze:Chyba twoje miejsce jest w pierwszej lidze. Polecam przeprowadzkę do Łodzi, zmianę forum i oglądanie stabilnej jazdy. :)
Nie wiem czy zauważyłeś, że Lublin nie ma i nie będzie miał stadionu na Ekstraligę, a zdecydowaną większość budżetu Klubu stanowi dług zaciągnięty przez ratusz, dotacja od samorządu województwa i od spółki skarbu państwa. Siła ekonomiczna Lublina czyli prywatnych sponsorów determinuje naszą pozycję na żużlowej mapie Polski. Dlatego fajnie jest przeżyć ten jeden sezon w Ekstralidze, ale przyszłość Klubu to I liga.
A GKM ma stadion na Eligę? I dotację sponsorów? Dostają od miasta niemal 3mln, co stanowi około 40% ich budżetu. Jakoś nie przeszkadza im to być w Elidze od kilku lat. Wiec wymyśl jakieś ciekawsze argumenty.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Niektórzy tak mają - spodziewają się najgorszego, żeby się przyjemnie zaskoczyć.
Taka strategia, pozwalająca zminimalizować ryzyko rozczarowań.
O ile w zwykłym życiu jej zastosowanie można choćby w pokrętny sposób uzasadnić, o tyle w życiu kibica jej używanie to jakiś kosmiczny masochizm.
Nie mam pojęcia co może być przyjemnego w skrajnym braku wiary w swoją drużynę i odmawianiu jej szans na sukces, w czymś tak nieprzewidywalnym jak sport, ale najwyraźniej niektórym sprawia to na tyle frajdę, że dzielą się nią na forum publicznym.
Taka strategia, pozwalająca zminimalizować ryzyko rozczarowań.
O ile w zwykłym życiu jej zastosowanie można choćby w pokrętny sposób uzasadnić, o tyle w życiu kibica jej używanie to jakiś kosmiczny masochizm.
Nie mam pojęcia co może być przyjemnego w skrajnym braku wiary w swoją drużynę i odmawianiu jej szans na sukces, w czymś tak nieprzewidywalnym jak sport, ale najwyraźniej niektórym sprawia to na tyle frajdę, że dzielą się nią na forum publicznym.
No bo miejsce Grudziądza jest w tamtejszych koszarach, ale ich czasem wypuszczają na rozpoznanie wroga
Jak byś na prawdę żył żużlem to taką pomyłkę mógł byś zaliczyć w przypadku jakiegoś zawodnika 2 ligi który odjechał w niej kilka biegów. To dobrze że żużlem interesuje się więcej osób, być może więcej osób będzie się o niego martwić gdy czasy będą gorsze, A nie jesteśmy Lesznem więc pewnie nas takie kiedyś zostaną. Nie bronię nikomu rozpocząć przygody z tym sportem od kibicowania w ekstralidze, tylko strasznie to pachnie Januszem. Rozumiesz?
Popłakałem się w trakcie finału z Rybnikiem bo tliła się we mnie przed tym meczem nadzieja. A teraz ten jarmark, po prostu nie czuję tego do końca...
Barti10 pisze:kibicLBN pisze:_piotrusss pisze:Serio masz z tym problem?
Już napisałem ze Mój błąd , źle po prostu napisałem ;) Ty się nigdy nie mylisz ?
Jak byś na prawdę żył żużlem to taką pomyłkę mógł byś zaliczyć w przypadku jakiegoś zawodnika 2 ligi który odjechał w niej kilka biegów. To dobrze że żużlem interesuje się więcej osób, być może więcej osób będzie się o niego martwić gdy czasy będą gorsze, A nie jesteśmy Lesznem więc pewnie nas takie kiedyś zostaną. Nie bronię nikomu rozpocząć przygody z tym sportem od kibicowania w ekstralidze, tylko strasznie to pachnie Januszem. Rozumiesz?
Popłakałem się w trakcie finału z Rybnikiem bo tliła się we mnie przed tym meczem nadzieja. A teraz ten jarmark, po prostu nie czuję tego do końca...
- tezetomaniak
- Trener
Po tym sezonie chyba będzie chłodne pożegnanie z Holderami w Toruniu. Jack już ochłonął po zderzeniu z ekstraligą, a Chrisa chyba skutecznie zabiły pozasportowe problemy. Dziwie się, że dostają kolejne szanse, skoro w klubie mają takie ciśnienie na sukces.
Mają też ciśnienie na jazdę beduinami. Zwróć uwagę na to, że jadą kevlarem + Kosciuch, czyli tak jakby zupełnie Polaków na seniorce nie mieli
kibicLBN pisze:Wiocha i to zabita deskami. Ale się teraz wykluło "kibicow". Gdzieście byli jak żeśmy z Krosnem jezdzili?
Hola hola. Też nie lubię kibiców sukcesu i śmieję się z hasła "Lublin to żużel" po latach tułaczki w niższych ligach, gdzie chodziło nas na mecze 1,5-2 tys.
Ale akurat po takich starych wiernych kibicach jak ja czy Ty, można się było spodziewać, że pewne rzeczy przewidzą i kupią karnet na E-ligę. Nie kupiłeś i płaczesz, że biletów zabrakło ?
A propos naszych rywali to dla mnie Toruń do spadku bardziej niż Grudziądz. Sami obco, bez juniorów, Holta
Flagg pisze:Czarek pisze:GlacaLBN pisze:Chyba twoje miejsce jest w pierwszej lidze. Polecam przeprowadzkę do Łodzi, zmianę forum i oglądanie stabilnej jazdy. :)
A GKM ma stadion na Eligę? I dotację sponsorów? Dostają od miasta niemal 3mln, co stanowi około 40% ich budżetu. Jakoś nie przeszkadza im to być w Elidze od kilku lat. Wiec wymyśl jakieś ciekawsze argumenty.
Przecież ma o wiele lepszy stadion od naszego, a 40% budżetu od "budżetówki" to nie 90% jak w naszym przypadku.
Nasz budżet to 8 milionów. Miasto zadeklarowało 4, więc jakie 90% ?
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Ge(L)o pisze:kibicLBN pisze:Wiocha i to zabita deskami. Ale się teraz wykluło "kibicow". Gdzieście byli jak żeśmy z Krosnem jezdzili?
Hola hola. Też nie lubię kibiców sukcesu i śmieję się z hasła "Lublin to żużel" po latach tułaczki w niższych ligach, gdzie chodziło nas na mecze 1,5-2 tys.
Ale akurat po takich starych wiernych kibicach jak ja czy Ty, można się było spodziewać, że pewne rzeczy przewidzą i kupią karnet na E-ligę. Nie kupiłeś i płaczesz, że biletów zabrakło ?![]()
A propos naszych rywali to dla mnie Toruń do spadku bardziej niż Grudziądz. Sami obco, bez juniorów, HoltaJak Doyle albo Iversen wpadną w dołek lub złapią kontuzję to będą mieli problem z wygraniem choćby meczu.
Po 1 to nie muszę się przed nikim tłumaczyć.
Po 2 bilet mam
Po 3 nie kupiłem karnetu, bo ten śmieszny terminarz wyklucza mnie z możliwości obejrzenia bodajże 12 spotkań (piątki), bo nawet na wyjazd nie ma jak się wybrać
Po 4 nie mam się za jakiegoś mega prawilnego kibica
ptgt pisze:Nasz budżet to 8 milionów. Miasto zadeklarowało 4, więc jakie 90% ?
Pewnie przesadziłem, ale ile dał samorząd województwa i Azoty?
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
Około 1 mln to same karnety więc to już 12,5 %:)