Motor Lublin - Sparta Wrocław (07.06.2019, 20:30)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

Re: Motor Lublin - Sparta Wrocław (07.06.2019, 20:30)

#26 Postautor: max3 » 1 czerwca 2019, o 20:23

Lambert z 8 za Lamparta .

simona
Szkółkowicz

#27 Postautor: simona » 1 czerwca 2019, o 20:48

Gelo pisze:Ja tylko proszę o odsunięcie Ziółkowskiego. Nie zna się na taktyce, nie obserwuje pól startowych i kto ma jakie predyspozycje. Nie zdziwiłbym się gdybyśmy ten mecz przegrali. Męczarnia z najsłabszymi drużynami, a Sparta jednak walczy o medale

taka jest jest prawda J.Z. ma tylko wiedzę teoretyczną odnośnie przepisów dlatego do Rzeszowa ściągnęła go Marta P. , a nie do ustalania składu i prowadzenia drużyny jako menager bo taktyk żaden i nie żaden trener jak piszą co niektórzy redaktorzy . Jeśli chcemy utrzymać się w lidze ( lub jest coś o czym nie wiemy ? ) zarząd powinien jak najszybciej dla dobra lubelskiego żużla podziękować duetowi szkoleniowemu . Pisałam o tym jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywek . Nie ma w lubelskiej drużynie osób funkcyjnych które są w stanie ogarnąć swoim doświadczeniem przygotowanie powtarzalnego toru w trakcie zawodów prowadzenia drużyny , a o prawdziwych treningach nie wspomnę . A temat taktyki czy odprawy przedmeczowej osoba która nie jezdziła na żużlu to temat tabu i z całym szacunkiem dla Maćka Kuciapy to jeszcze nie teraz to nie czas nauki jedynie co może to pracować przy szkółce .
J.Z popełnił masę błędów i nie chodzi li tylko o ten nieszczęsny 14 bieg z Wrocławiem dlatego nie ma żadnego tłumaczenia panie Jacku może lepiej uda się panu w kolejnym teleturnieju .

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#28 Postautor: GIGI » 1 czerwca 2019, o 20:50

max3 pisze:Klub powinien ustalić z Lampartem ,ze od 1 biegu wskakuje Lambert druga sprawa podobno wraca G.H jak chcemy się utrzymać i zgarnąć bonusy to jedyne rozwiązanie .

Z calym szacunkiem ale Ty to juz na temat nowych nazwisk sie nie wypowiadaj. Pamietamy twoje wpisy na temat Taia i kwot przeznaczonych na jego transfer.

KibicMotoru
Szkółkowicz

#29 Postautor: KibicMotoru » 2 czerwca 2019, o 20:40

Witam wszystkich forumowiczów :) Czytam nasze forum od dość dawna i postanowiłem napisać swój pierwszy post. Do tej pory często udzielałem się na sportowych faktach ale przyszedł czas na nasze lubelskie forum. Po rundzie pierwszej mamy 4 punkty. Do zdobycia wg mnie jest jeszcze 16 oczek ( nie liczę oczywiście meczu w Lesznie). Zwycięstwa za 3 z Wrocławiem, Gorzowem,Toruniem i Grudziądzem oraz za 2 oczka Zieloną Górą i Częstochową, dla niektórych może okazać się fantazją i mission impossible. Ale nie dla mnie. Wierzę, w tę drużynę , wierzę w tych chłopaków, że osiągną cel jakim jest utrzymanie Motoru w najwyższej klasie rozgrywkowej.Do tego jednak bardzo długa droga i należy na początek skupić się na najbliższym meczu z Betardem Spartą. Przeciwnik bardzo wymagający, który jest tu w stanie wygrać i zgarnąć pełną pulę ,ale ja mam przekonanie i wiarę że wygramy za 3 punkty pod warunkiem treningów na betonie(nie oszukujmy się przy komisarzach innego toru nie zrobimy, chyba , że będzie taki jak na GKM ale to mało prawdopodobne) i przede wszystkim do znudzenia trzeba u naszych poprawić starty.Wiem że obco mają ligi zagraniczne ale mimo wszystko może uda się przeprowadzić trening na torze w środę i czwartek i poćwiczyć ten jakże ważny element żużlowego rzemiosła.Mam nadzieję,że wszyscy nasi zawodnicy i działacze staną na wysokości zadania i w piątkowy wieczór będziemy mogli dopisać do ligowej tabeli kolejne 3 punkty po ciężkim, emocjonującym meczu z Betardem Spartą. Do boju Motor !

SwiDarek
Junior

#30 Postautor: SwiDarek » 3 czerwca 2019, o 07:47

Hans pisze:1. Michelsen
2. Gosik
3. Lampart
4. Miesiac
5. Laguta
6. Lampart
7. Trofimov
8. Lambert

Mam nadzieje ze Panowie oatro potrenuja przed meczem, bo bez tego to bonusa nie bedzie.

1. Mikkel
2. Paweł
3. Dawid
4. Gosik
5. Grisza
6. Viktor
7. Wiktor
8. Lambert

Spięte poślady, potrenowane - na lekko przyczepnym i na betonie. Maciek ogarnia tor i pola startowe - Jacek ogarnia się ze swoją taktyką.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

jerry78
Trener

#31 Postautor: jerry78 » 3 czerwca 2019, o 07:51

Zupełnie nie rozumiem tej waszej logiki wstawiania do składu Gosika i pod 8 Lamberta. Wg mnie to jest tak absurdalne, iż mam nadzieje, że nasi nie będą mieli aż tak głupich pomysłów.
Jak już Gosik to tylko po 8, wtedy w razie czego może chociaż juniora zastąpić.

SwiDarek
Junior

#32 Postautor: SwiDarek » 3 czerwca 2019, o 07:56

spod 8 - Lambo jedzie za każdego seniora. Niech któryś zaparkuje w płocie albo zaliczy totalne dno w startach i klops. Wstawianie Gosika nie ma najmniejszego sensu - oglądałem sobotnie zawody - Gosik jest cienki jak sik nietoperza i jeszcze sporo musi potrenować, żeby wstawiać go do składu tak na serio.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

tck
Senior

#33 Postautor: tck » 3 czerwca 2019, o 08:05

Jaki Lambert pod 8? W Lublinie nie praktykuje się takich rzeczy, później w trakcie meczu trzeba się zastanawiać za kogo go wstawić i program kreślić, jeszcze JZ zapomni go zgłosić i Gosik pojedzie?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#34 Postautor: kibicLBN » 3 czerwca 2019, o 08:15

jerry78 pisze:Zupełnie nie rozumiem tej waszej logiki wstawiania do składu Gosika i pod 8 Lamberta. Wg mnie to jest tak absurdalne, iż mam nadzieje, że nasi nie będą mieli aż tak głupich pomysłów.

Popatrzyli sobie jak Toruń jeździ z kewlarem i chcą u nas tak zrobić, tylko nie widzą że my mamy 2 polskich seniorów w przeciwieństwie do Torunia czy Wrocka sprzed roku...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#35 Postautor: Flagg » 3 czerwca 2019, o 08:27

kibicLBN pisze:
jerry78 pisze:Zupełnie nie rozumiem tej waszej logiki wstawiania do składu Gosika i pod 8 Lamberta. Wg mnie to jest tak absurdalne, iż mam nadzieje, że nasi nie będą mieli aż tak głupich pomysłów.

Popatrzyli sobie jak Toruń jeździ z kewlarem i chcą u nas tak zrobić, tylko nie widzą że my mamy 2 polskich seniorów w przeciwieństwie do Torunia czy Wrocka sprzed roku...

Na Wrocław mamy 5 seniorów. Wystawianie Lamberta pod 8 to żadne ryzyko, bo od początku jedzie za Gosika. Minusów takiego rozwiązania nie ma absolutnie żadnych, a plusy mogą się pojawić, w przypadku jakiś kontuzji czy innych losowych zdarzeń.

Sytuacja zmieni się wraz z powrotem AJ-a. Wtedy mamy jednego seniora nadwyżki i nasz sztab będzie musiał to ogarnąć. Takie rzucanie startami Lamberta na prawo i lewo, bez ładu i składu, jak we Wrocku, nie ma żadnego sensu

EDIT: Jak dla mnie duzo istotniejsze jest pytanie, czy w końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i da Pawła na doparowego? Ustawianie go jako prowadzącego parę nie daje nam absolutnie żadnych korzyści. Pawłowi zresztą też nie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

jerry78
Trener

#36 Postautor: jerry78 » 3 czerwca 2019, o 09:34

Flagg pisze:Na Wrocław mamy 5 seniorów. Wystawianie Lamberta pod 8 to żadne ryzyko, bo od początku jedzie za Gosika. Minusów takiego rozwiązania nie ma absolutnie żadnych, a plusy mogą się pojawić, w przypadku jakiś kontuzji czy innych losowych zdarzeń.

Ale weź wymień te plusy, bo ja tego nie rozumiem. Zarzucacie JZ brak zmysłu taktycznego, a ja nie widzę sensu w tym co Wy proponujecie. To nie ma żadnej logiki, a wręcz jest gorszym rozwiązaniem niż Gosik pod 8 a Lambert w składzie podstawowym.
Prosty przykład. Następuje zdarzenie losowe i któryś z Wiktorów nie z własnej winy jest niezdolny do jazdy. Przeciwnik zostaje wykluczony. Wtedy po ten 1pkt Gosik może zastąpić Wiktora, a Lambert nie.

Flagg
Trener

#37 Postautor: Flagg » 3 czerwca 2019, o 09:41

jerry78 pisze:Ale weź wymień te plusy, bo ja tego nie rozumiem. Zarzucacie JZ brak zmysłu taktycznego, a ja nie widzę sensu w tym co Wy proponujecie. To nie ma żadnej logiki, a wręcz jest gorszym rozwiązaniem niż Gosik pod 8 a Lambert w składzie podstawowym.
Prosty przykład. Następuje zdarzenie losowe i któryś z Wiktorów nie z własnej winy jest niezdolny do jazdy. Przeciwnik zostaje wykluczony. Wtedy po ten 1pkt Gosik może zastąpić Wiktora, a Lambert nie.

Przykład z inauguracji i kontuzja AJ-a, która skazywała nas na jazdę 3 razy para juniorską. Gdyby tam pod 8 siedzał Lambo, to mógłby wskoczyć właśnie w te biegi, a juniorzy pojechaliby za Gosika. W obecnej formie naszych młodych, to niemal kazdy ich bieg na seniorów to mozesz wpisać sobie 1:5 w program

A Gosik? Przy tym, co pokazuje do tej pory, to on nawet gwarancji dojechania do mety nie daje.
Ostatnio zmieniony 3 czerwca 2019, o 09:47 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#38 Postautor: blajar » 3 czerwca 2019, o 09:43

Flagg pisze:
EDIT: Jak dla mnie duzo istotniejsze jest pytanie, czy w końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i da Pawła na doparowego? Ustawianie go jako prowadzącego parę nie daje nam absolutnie żadnych korzyści. Pawłowi zresztą też nie.

Też jestem ciekaw. Obejrzałem jeszcze raz starty Pawła we Wrocławiu i przegrał wszystkie! Chwała Mu za walkę na torze i dowiezienie ważnych punktów ale jaki sens ma ustawianie Łełka na wewnętrznych polach w pierwszych biegach po równaniu toru (biegi I i V)? Ktoś dysponujący dobrym startem zrobiłby z nich zapewne lepszy użytek. Gdyby nie to, że we Wrocławiu jest lotnisko, a gospodarze przygotowali fajny tor do walki to byłoby bardzo ciężko o takie punkty.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#39 Postautor: niespokojny » 3 czerwca 2019, o 09:52

jerry78 pisze:
Flagg pisze:Na Wrocław mamy 5 seniorów. Wystawianie Lamberta pod 8 to żadne ryzyko, bo od początku jedzie za Gosika. Minusów takiego rozwiązania nie ma absolutnie żadnych, a plusy mogą się pojawić, w przypadku jakiś kontuzji czy innych losowych zdarzeń.

Ale weź wymień te plusy, bo ja tego nie rozumiem. Zarzucacie JZ brak zmysłu taktycznego, a ja nie widzę sensu w tym co Wy proponujecie. To nie ma żadnej logiki, a wręcz jest gorszym rozwiązaniem niż Gosik pod 8 a Lambert w składzie podstawowym.

Nie jestes sam jerry. Objawili nam sie mistrzowie strategii. Argument ze moze pojechac za kontuzjowanego zawodnika mozna sobie wlozyc w kieszen, bo wtedy odpada mu start za Gosika. Chyba ze niektorzy nie ogarniaja ze maksymalnie 5 startow moze miec zawodnik z 8, 16.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#40 Postautor: tezetomaniak » 3 czerwca 2019, o 09:53

blajar pisze:Obejrzałem jeszcze raz starty Pawła we Wrocławiu

Czysty masochizm :-x Powinni to cenzurować.

jerry78
Trener

#41 Postautor: jerry78 » 3 czerwca 2019, o 09:57

Flagg pisze:Przykład z inauguracji i kontuzja AJ-a, która skazywała nas na jazdę 3 razy para juniorską. Gdyby tam pod 8 siedzał Lambo, to mógłby wskoczyć właśnie w te biegi, a juniorzy pojechaliby za Gosika.

I to jest ta przewaga? Wtedy byśmy zyskali w jednym biegu a w drugim stracili. Nadal mnie nie przekonałeś. Sumaryczna liczba startów poszczególnych zawodników byłaby taka sama, a ile kombinowania ze zmianami. Do końca zawodnik nie wiedziałby, w który biegu ma jechać i to jest bardzo słabe rozwiązanie. Zawodnik mając od początku rozpiskę w programie, kiedy odbędzie się jego kolejny start ma większy komfort przygotowania się do niego.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#42 Postautor: lombard » 3 czerwca 2019, o 10:14

Mecz jak najbardziej do wygrania. Wszyscy jednak zawodnicy muszą pojechać równo, na max swoich możliwości. Potrzebna pełna mobilizacja. My nie Zielona Góra, że ewentualny słabszy występ Jensena zastąpi 4 pozostałych napieraczy i można mu dawać szansę do skończenia świata i jeden dzień dłużej. Jeden nasz senior pojedzie piach i może być ciepło. Nota bene Jensen się nie odrodził. On po prostu jest niezły. A kilka śliwek może się zdarzyć każdemu, o ile przeplata się je i lepszymi biegami

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#43 Postautor: GIGI » 3 czerwca 2019, o 10:15

Tez jestem za jazda w 7. Nie ma czasu na eksperymenty. Lambo nir jest az tak pewny aby gwarantowac jakies punkty w przypadku zastepstwa. Dac chlopakowi szanse na pelny wystep to w tym momencie jedyne rozwiazanie.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#44 Postautor: Dobromir » 3 czerwca 2019, o 10:22

Czy ktoś jest zorientowany, czy uda się zrobić jakiś trening przed piątkiem, bo z tego co widze dziś i jutro są jakieś rozgrywki młodzieżowe, potem jest liga szwedzka i z tego co widzę to niebardzo jest kiedy...

Klops1
Senior

#45 Postautor: Klops1 » 3 czerwca 2019, o 10:24

Lambert niech normalnie jedzie pod 1-5. Wystawianie Gosika jako kevlara i zmienianie go Lambertem to sztuka dla sztuki. Żadnych z tego korzyści wymiernych nie ma. Niech Lambo ma swój numer, swoje starty i spokojną głowę, a Gosik niech idzie z kolegami na colę. Po co mu wieczór psuć skoro i tak nie pojedzie?

Większy zgryz jest z tym jak ten skład poustawiać.

Paweł na doparowego - tutaj pełna zgoda. Ustawianie go z wewnętrznych to marnacja materiału - ktoś mógłby skorzystać z lepszego pola, a Paweł z zewnętrznych pól byłby w lepszej sytuacji do rozegrania pierwszego łuku po przegranym starcie.

Trudniejsza zagadka jest z Dawidem i Griszą.

Dawid generalnie na torze widzi niewiele, a już na pewno nie kolegę z pary. Ma niezłe starty ale jeśli przegra start z rywalem to nie dość, że sam go nie wyprzedzi to jeszcze wstrzymuje ataki partnera. Michelsen we Wrocławiu najlepszym przykładem. Ja bym dał Dawida do pary z Pawłem, bo on jako jedyny jest na tyle zdecydowany na torze (zwłaszcza u nas) żeby szybko minąć Dawida i popędzić za rywalem.

Łaguta oczywiście poradzi sobie z każdym numerem, nie on jest problemem. Natomiast doparowy Griszy w dotychczasowych dwóch spotkaniach jeździ z mocno zmiennym szczęściem. Może blask Grigorija nieco przytłacza ale fakt jest taki, że tylko Lambert i Michelsen przywozili dobre punkty i zwycięstwa dla drużyny jadąc z nim w parze. Juniorzy, Dawid czy nawet Paweł jechali znacznie poniżej swojego potencjału. Stawiam tutaj na Lamberta i umieściłbym go jako prowadzącego parę i dał więcej szans z pól wewnętrznych, bo Robert jak nie wyjdzie ze startu to nie jedzie nic,a Grisza niezależnie od startu jedzie wszystko.

Z juniorami znowu Mikkel.

1. D. Lampart
2. P. Miesiąc
3. R. Lambert
4. G. Łaguta
5. M. Michelsen
6. W. Trofimow
7. W. Lampart

W jakim zestawieniu byśmy nie pojechali to czeka nas piekielnie ciężki mecz. Sraczki Taia już nie będzie. Jeśli jeszcze nasz tor podejdzie któremuś z trio Czugunow, Fricke czy tam Milik to będzie podbramkowo. Dodatkowo presja ciąży na nas. My musimy, Sparta może.

Flagg
Trener

#46 Postautor: Flagg » 3 czerwca 2019, o 10:28

niespokojny pisze:Nie jestes sam jerry. Objawili nam sie mistrzowie strategii. Argument ze moze pojechac za kontuzjowanego zawodnika mozna sobie wlozyc w kieszen, bo wtedy odpada mu start za Gosika. Chyba ze niektorzy nie ogarniaja ze maksymalnie 5 startow moze miec zawodnik z 8, 16.

No co Ty nie powiesz Sherlocku? Oczywistym jest, ze jeśli pojedzie za kogoś innego niż Gosik, to ktoś ten bieg będzie musiał nadrobić (juniorzy).

I to jest ta przewaga? Wtedy byśmy zyskali w jednym biegu a w drugim stracili.

Niekoniecznie. Załóżmy sytuację, ze Gosik jest po nr. 10. Możesz sobie jako przykład wziąć biegi 7 i 8. W normalnej sytuacji masz Lambo z powiedzmy Miesiacem w 7 biegu na Janowskiego i Liszkę (powiedzmy, ze potencjalne 3:3, 4:2 dla nas), a w 8 biegu masz nasz nr. 13 i juniora na Woffindena i Jamróga (potencjalne 3:3, 2:4). U nas nr. 13 łapie kontuzję. Układu sił w 7 biegu to nie zmienia, ale w 8 mamy praktycznie pewne 1:5. Teraz masz Lambo pod nr.16. Za Gosika do 7 biegu wrzucasz Lamparta i dalej masz potencjalne 3:3, 4:2. Ale już w 8 wrzucasz Lambo, który daje nadzieję, na choćby pokonanie Jamróga, czyli de facto możesz na takiej zmianie zyskać).

To tylko jeden z przykładów. Ogólnie taka opcja daje Ci dużo większe pole manewru w zależności od postawy poszczególnych zawodników w zawodach. Chodzi o maksymalizowanie potencjalnych zysków. W sytuacji, gdy mamy pod 8 Gosika masz tylko i wyłącznie jedna sytuację, gdyby to może się przydać - kontuzja juniora, jego niezdolność do jazdy i wykluczenie rywala.

Zawodnik mając od początku rozpiskę w programie, kiedy odbędzie się jego kolejny start ma większy komfort przygotowania się do niego.

Zawodnik od początku ma rozpiskę w programie i wie, które biegi jedzie. Jak nic się nie wydarzy, to Robert jedzie swoje 4 biegi spod nr. 10. Nie rożni się to niczym od stosowania rezerw taktycznych i zwykłych. Zwiększa jedynie wachlarz możliwości taktycznych, które niekoniecznie moze być potrzeba wykorzystać. Ale żeby coś takiego zastosować, to trzeba mieć ogarniętego menago, który nie pogubi się od nadmiaru opcji.

Klops1
Senior

#47 Postautor: Klops1 » 3 czerwca 2019, o 10:34

Flagg pisze: Ale żeby coś takiego zastosować, to trzeba mieć ogarniętego menago, który nie pogubi się od nadmiaru opcji.

Sam sobie odpowiedziałeś na tę rozterkę. Uważam, że w obecnym stanie osobowo-kadrowym w parku maszyn powinniśmy stosować tak proste rozwiązania jak tylko się da.

Hipotetyczne korzyści może istnieją, w tych szczególnych przypadkach o których napisałeś ale ich uzyskanie to będzie wyższa szkoła jazdy i nie warto mieszać.

A swoją drogą jeśli kontuzji ulegnie nasz nr 13, to mamy w ryj, niezależnie kto by tam nie wchodził spod tej ósemki i za kogo.

Awatar użytkownika
Sugawolf

#48 Postautor: Sugawolf » 3 czerwca 2019, o 10:35

Ustawienie z dwóch poprzednich meczów było o tyle dobre, że mieliśmy w zawsze ważnym 13 wyścigu parę Łaguta-Miesiąc.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#49 Postautor: niespokojny » 3 czerwca 2019, o 10:41

Flagg, Watsonie a co jeśli kontuzji dostanie Lampart albo Trofimov? Dalej twój misterny plan i taktyk, który w mojej ocenie nic nie daje będzie działał?

Sprawa jest oczywista. Jeżeli nie próbujemy obejść regulaminu w związku z wymaganą liczbą polskich zawodników, to korzystniejszym jest posłanie pod nr 8/16 juniora, który może pojechać za każdego w przypadku kontuzji.

Przeanalizuj sobie mecz z Grudziądzem, Lambert pod 16 nie dałby kompletnie nic. Co najwyżej tyle, że byśmy się wystrzelali i w 14 decydującym biegu Michelsen jechałby z juniorem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Flagg
Trener

#50 Postautor: Flagg » 3 czerwca 2019, o 10:50

niespokojny pisze:Flagg, Watsonie a co jeśli kontuzji dostanie Lampart albo Trofimov? Dalej twój misterny plan i taktyk, który w mojej ocenie nic nie daje będzie działał?

To jest kwestia tego, co daje więcej potencjalnych korzyści. Gosik przyda się tylko i wyłącznie w jednym bardzo konkretnym scenariuszu, o którym juz pisałem: nasz junior się łamie z winy rywala i jest niezdolny do jazdy. Wtedy Gosik wchodzi na pewny jeden punkt (o ile dojedzie). Scenariuszy, w których Lambert pod nr. 8 może dać dodatkowe zyski jest dużo więcej. Idealnego i bez wad rozwiązania nie ma. To jest trochę jak z inwestycjami. Masz opcje bezpieczną, ale z niskim lub zerowym zyskiem, ale też bez żadnego ryzyka, albo opcję mniej bezpieczną, gdzie potencjalny zysk jest większy, ale i ryzyko też.

Przeanalizuj sobie mecz z Grudziądzem, Lambert pod 16 nie dałby kompletnie nic. Co najwyżej tyle, że byśmy się wystrzelali i w 14 decydującym biegu Michelsen jechałby z juniorem.

To już jest dyskusja bardziej akademicka, bo nie jesteśmy w stanie tego w jakikolwiek sposób zweryfikować. Moze nic by nie dało, może byśmy się wystrzelali, a może już przed 14 biegiem mielibyśmy 45 pkt.

Sam sobie odpowiedziałeś na tę rozterkę. Uważam, że w obecnym stanie osobowo-kadrowym w parku maszyn powinniśmy stosować tak proste rozwiązania jak tylko się da.

I z tym akurat trudno się nie zgodzić :) Być może akurat w naszym wypadku stosowanie najprostszego rozwiązania jest faktycznie najlepszym pomysłem.