Robert Lambert
Re: Robert Lambert
może dlatego że jeździł w czasach, gdy to Polska była dodatkiem do elitarnej ligi angielskiej, a nie odwrotnie :)
pseudo znawca puścił bąka na syfach i forum już zawrzało. całe szczęście śpiewak nam składu robić nie będzie. a czy Lambert zostanie ,zależy od niego i władz klubu. moim zdaniem powinien zostać
Nie wyobrażam sobie tej drużyny bez Roberta. Ten sezon jest slabszy. Ale w kolejnym odpali 
Wystarczy spojrzeć na poprzednie felietony pana Cugowskiego. Czasami mi wstyd za niego.
Najlepiej żeby zajął się śpiewaniem, a nie komentowaniem żużla.
A co do Lamberta to ja bym z niego nie rezygnował. W tym roku ma zniżkę formy we wszystkich ligach, ale może w przyszłym roku obierze dobre ścieżki i będzie jednym z liderów? Więc szkoda się pozbywać. Fricke w Sparcie też jeździł różnie, a w tym sezonie prawie w każdym meczu robi powyżej 6 punktów, a czasami nawet dwucyfrówki.
Najlepiej żeby zajął się śpiewaniem, a nie komentowaniem żużla.
A co do Lamberta to ja bym z niego nie rezygnował. W tym roku ma zniżkę formy we wszystkich ligach, ale może w przyszłym roku obierze dobre ścieżki i będzie jednym z liderów? Więc szkoda się pozbywać. Fricke w Sparcie też jeździł różnie, a w tym sezonie prawie w każdym meczu robi powyżej 6 punktów, a czasami nawet dwucyfrówki.
Ostatnio zmieniony 5 lipca 2019, o 20:29 przez Saeyl, łącznie zmieniany 2 razy.
Wydaje mi się, ze w klubie nikt o rezygnowaniu z Lamberta nie myśli. Przecież lepszej opcji na 8/16 nie znajdziemy. Tu się bardziej rozchodzi o to, co postanowi sam Robert. A mam wrażenie, ze jednak mu bliżej do Nice, niż kolejnego sezonu w Elidze jako rezerwowy
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Niestety pan Cugowski ładnie śpiewa, ale jego felietony o żużlu są na poziomie felietonów Krzystyniaka.
A szkoda, bo on przecież nasz, lubelski...
Odnosząc się natomiast do meritum, to z Lambertem mam spory problem. Nie podlega dyskusji, że obecny sezon ma słabszy i nie spełnia wszystkich przedsezonowych oczekiwań. Jednak jest to materiał na klasowego zawodnika, a takich lepiej mieć u siebie.
Ja bym widział miejsce dla Roberta w przyszłym roku w roli mniej więcej takiej jaką pełni Max Fricke we Wrocławiu. W ogóle Wrocław jest dla mnie wzorem do budowania składu. Dwóch pewniaków, porządny junior, a poza tym zawodnicy perspektywiczni.
...tylko we Wrocławiu jednym z tych pewniaków jest Polak, a to robi kolosalną różnicę.
A szkoda, bo on przecież nasz, lubelski...
Odnosząc się natomiast do meritum, to z Lambertem mam spory problem. Nie podlega dyskusji, że obecny sezon ma słabszy i nie spełnia wszystkich przedsezonowych oczekiwań. Jednak jest to materiał na klasowego zawodnika, a takich lepiej mieć u siebie.
Ja bym widział miejsce dla Roberta w przyszłym roku w roli mniej więcej takiej jaką pełni Max Fricke we Wrocławiu. W ogóle Wrocław jest dla mnie wzorem do budowania składu. Dwóch pewniaków, porządny junior, a poza tym zawodnicy perspektywiczni.
...tylko we Wrocławiu jednym z tych pewniaków jest Polak, a to robi kolosalną różnicę.
Robert to ambitny gość a ten sezon jeszcze się nie skończył...
Felietony Cugowskiego natomiast to niech sobie pan Cugowski wsadzi... właśnie tam.
Felietony Cugowskiego natomiast to niech sobie pan Cugowski wsadzi... właśnie tam.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Nie bardzo wiem dlaczego tak nie przypadają Wam do gustu felietony KC. Pomijam już fakt, że autor felietonów zna się na żużlu, interesuje się żużlem dłużej niż większość tego forum razem wzięta - to jeszcze ostatni felieton zawiera "oczywiste oczywistości". Krzysztof jest konsekwentny w sprawie Roberta i ma rację. Kiedy cała dziennikarska Polska nas atakowała on bronił Motoru i pisał, że liczy najbardziej na Lamberta. Ten zawodzi - chyba wszystkich - dlatego taki emocjonalny zwrot żeby go wywalić. Co do KC jak każdy ma swoje sympatie i antypatie. Ja osobiście nie mogę mu darować ubiegłorocznego Walaska, którego nam wpychał oraz faktu, że teraz jest kolegą Marka Ķępy, a zapomniał, że zawsze jego ulubieńcem (właśnie w konfrontacji z Kępą) był Jurek Głogowski.
no to już sam sobie chyba odpowiedziałeś :) jest dość radykalny w swoich opiniach i wydaje mi się, że próbuje być na siłę kontrowersyjny. Mi z kolei podpadł "modlitwą o deszcz" przed Unią L.
Gdzies widzialem, ze RL jezdzi na sprzecie Johnsa. Jesli to prawda to w tym bym upatrywal jego slabszej postawy bo na tych silnikach wszyscy jada piach.
Ogólnie dzisiejsze GP było kwintesencją jazdy Lambo w tym sezonie. Wolno i bojaźliwie. Właściwie w każdej stykowej sytuacji przymykał gaz. Tym większy paradosk, ze akurat dzisiaj generalnie dość dobrze ze startu wychodził
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zaskoczeń brak. Jeżeli ta jazda to efekt bojaźliwości (nie byłbym tego pewien) to Robert w ogóle powinien dać sobie spokój z żużlem. Chłopak na moje oko jest totalnie zagubiony sprzętowo. Moment startowy nawet dobry jak na niego, a na tak krótkim torze na wejściu motocykl z tyłu. Jeżeli to rzeczywiście Peter Johns i jeżeli większość Torunia też na tym jeździ to jesteśmy w domu.
tzn w pracyGelo pisze: to jesteśmy w domu.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Gelo pisze:Zaskoczeń brak. Jeżeli ta jazda to efekt bojaźliwości (nie byłbym tego pewien) to Robert w ogóle powinien dać sobie spokój z żużlem. Chłopak na moje oko jest totalnie zagubiony sprzętowo. Moment startowy nawet dobry jak na niego, a na tak krótkim torze na wejściu motocykl z tyłu. Jeżeli to rzeczywiście Peter Johns i jeżeli większość Torunia też na tym jeździ to jesteśmy w domu.
Dokladnie, Johns w tym roku ma fatalne silniki i glupota jest brniecie w to samo. Lambo powinien cos nowego przetestowac choc kolejki ponoc ogromne
Długo bez pracy w Szwecji nie był. Wczoraj poinformował, że resztę sezonu przejeździ w Lejonen.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Przynajmniej w Anglii, Robert powoli wraca na swój poziom. Ostatnie trzy mecze to średnia 2,47, a z ogórkami KL nie jechało (2x Swindon i Poole na wyjeździe). W Szwecji w debiucie w Lejonen też 13+1, choć rywal słaby. Zobaczymy, czy utrzyma passę i czy będzie miało to jakieś przełożenie na Eligę. No i w sobotę rusza SEC
W moim przekonaniu w przypadku Roberta to nie jest "zderzenie się z ekstraligą". Jego tegoroczne wyniki we wszystkich ligach są wyraźnie słabsze niż te rok temu. To wskazuje, że albo nie trafił z formą (przygotowaniem do sezonu) albo ze sprzętem albo jedno i drugie.
Myślę, że Robert w swojej najlepszej dyspozycji z zeszłego sezonu byłby w stanie przywieźć i w tej e-lidze ze 2-3 razy po 10+ pkt.
Myślę, że Robert w swojej najlepszej dyspozycji z zeszłego sezonu byłby w stanie przywieźć i w tej e-lidze ze 2-3 razy po 10+ pkt.
niech przywiezie z Czewą i Gorzowem :)
Jak znowu dostanie pierwszy start w 10 biegu to gówno przywiezie. Dawid jedzie straszne gówno na naszym torze. Z Włókniarzem i Stalą Robert od początku! I mam nadzieję, że Kuba nie bierze pod uwagę odpuszczania Lamberatora. Fajsbukowi janusze-eksperci już go zwolnili i skreślili.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Dziś w drużynówce to prawie sam ten srebrny medal zdobędzie :) Świetne zawody w jego wykonaniu.
Nawet w przegranym wyścigu z Bartkiem Smektałą widać było ogień na dystansie. Ostre wejścia pod łokieć, zero zamykania gazu. Z Kuberą też się fajnie pościgał na żyletki. We wtorek równie fantastycznie zaprezentował się w Elitserien. To się oczywiście nie musi przełożyć na ekstraligowe betony, jednak trudno nie zauważyć, że Robert to zupełnie inny zawodnik niż jeszcze miesiąc temu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Właśnie komentatorzy w Eurosporcie powiedzieli, że Lambertowi rozsypał się wczoraj silnik i jakiś Australijczyk mu pożyczył inny i był bardzo szybki na nim. Więc jednak faktycznie jakieś ma problemy z silnikami w tym sezonie chyba skoro dostał inny i zdobył 20 punktów.
Australijczyk pożyczył rywalowi silnik?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Tak komentatorzy powiedzieli, że Lambert szukał silnika i nie wiedział, co zrobić, więc Australijczyk mu pożyczył.
Więc na to wychodzi, że rywale pomogli mu trochę. Może wiedzieli, że i tak szans nie mają? Kto to wie.
Więc na to wychodzi, że rywale pomogli mu trochę. Może wiedzieli, że i tak szans nie mają? Kto to wie.
https://www.youtube.com/watch?v=fL7S7KfV3KQ
Wierzę, że komentatorzy tak powiedzieli, ale w historię średnio ;).
Wierzę, że komentatorzy tak powiedzieli, ale w historię średnio ;).
Richie Faulkner: