Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 51:39 (106:74)
Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 51:39 (106:74)
Spotkanie totalnie o pietruszkę. Najważniejsze by objechać je cało i zdrowo i dopisać 3 punkty do tabeli. Dla Maksyma i Wiktora będzie to dobra okazja do znalezienia czegoś w motocyklach, bo panowie popadli ostatnio w lekkie kłopoty sprzętowe. Pytanie zasadnicze - czy Fraser Bowes wyjedzie na tor?
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2022, o 07:36 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp., 17.06.2022, 18:00
Cóż nie ma to jak w czasie, gdy Ostrów przyjeżdża do Lublina na mecz, być...w Ostrowie na weselu :)
Meczu nie obejrzę pewnie nawet w TV, ale raczje wielka strata to nie będzie. Dać pojeźdić Bowesowi/Tudzieżow, Wiktorowi, Maksowi. Wynik, a raczej rozmiary zwycięstwa są sprawą drugorzedną
Meczu nie obejrzę pewnie nawet w TV, ale raczje wielka strata to nie będzie. Dać pojeźdić Bowesowi/Tudzieżow, Wiktorowi, Maksowi. Wynik, a raczej rozmiary zwycięstwa są sprawą drugorzedną
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W jakim celu dać jeździć Bowesowi/Tudzieżowi?
Ja bym puszczał juniorów za zz. Bowes z Tudzieżem niech się objeżdżają na U24, a my potrzebujemy Mateusza i Wiktora na PO.
A w jakim celu Bowes jechał 2 razy z Unia? Bo przecież nie musiał. Wystarczyło go puścić raz.
Dać pojeździć, żeby reszta nie musiała się spinać po 6 razy. Żeby chłopak miał coś z życia. Żeby "uatrakcyjnić" nieco ten zapewno niezbyt atrakcyjny pod wzgledem sportowym mecz. Bo myślę, że całkiem spora grupa kibiców na stadionie pewnie chętnie zobaczyłaby chłopaka na torze. Wybierz sobie.
Przed cami jeszcze co najmniej 8, a pewnie wiecej spotkań, które odjedziemy w 6-osobowym składzie. Kontuzji w tym sezonie jest dość sporo. Nigdy nie wiadomo, kieyd ten Bowes będzie znów potrzebny. Wiec skoro jest mozliwość dac mu się dalej możliwość oswajac z Eligą, to czemy tego nie wykorzystać.
Dać pojeździć, żeby reszta nie musiała się spinać po 6 razy. Żeby chłopak miał coś z życia. Żeby "uatrakcyjnić" nieco ten zapewno niezbyt atrakcyjny pod wzgledem sportowym mecz. Bo myślę, że całkiem spora grupa kibiców na stadionie pewnie chętnie zobaczyłaby chłopaka na torze. Wybierz sobie.
Przed cami jeszcze co najmniej 8, a pewnie wiecej spotkań, które odjedziemy w 6-osobowym składzie. Kontuzji w tym sezonie jest dość sporo. Nigdy nie wiadomo, kieyd ten Bowes będzie znów potrzebny. Wiec skoro jest mozliwość dac mu się dalej możliwość oswajac z Eligą, to czemy tego nie wykorzystać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Chłopaki dają z siebie wszystko w tym sezonie, efekt jest nieziemski. Teraz, gdy przychodzi najłatwiejszy mecz sezonu, w którym można naklepać punktów i dobrze zarobić, Ty puszczałbyś Bowesa? To jakaś kara dla Michelsena czy Hampela, czy o co chodzi?
Motor mocnyj!
Myślę, że to już wewnętrzna sprawa "szatni". Trener powinien wybadać czy chłopaki bardziej potrzebują "wypoczynku" czy "łatwych pieniędzy". Coś tam jednak pewnie juniorom rzucą. Wypadałoby, żeby każdy pojechał chociaż 4 biegi.
Z Grudziądzem tez mozna było dobrze zarobic, a jakoś Michelsenowi sie nie spieszyło do szóstego wyjazdu na tor. Z Lesznem też się zegnał z kibicami po 13 biegu chyba nie do końca zdajac sobie sprawę, że w nominowanych pojechac musi.
BIorąc pod uwagę, że cały sezon jedziemy ZZ-tką i co mecz mają po 6 startów, to raczej stratni nie są. A ich budżet domowy nie zacznie podupadać, jeśli z Ostrovią pojadą 5, a nie 6 biegów.
Zresztą to nie ja przecież o tym decyduje. Wyraziłem jedynie swoje zdanie, decyzja należy do sztabu i zawodników. Jak zdecydują sie cisnąć na maksa to ich wybór, nie będę przecież z tego powodu rozdzierać szat.
BIorąc pod uwagę, że cały sezon jedziemy ZZ-tką i co mecz mają po 6 startów, to raczej stratni nie są. A ich budżet domowy nie zacznie podupadać, jeśli z Ostrovią pojadą 5, a nie 6 biegów.
Zresztą to nie ja przecież o tym decyduje. Wyraziłem jedynie swoje zdanie, decyzja należy do sztabu i zawodników. Jak zdecydują sie cisnąć na maksa to ich wybór, nie będę przecież z tego powodu rozdzierać szat.
Flagg pisze:Z Grudziądzem tez mozna było dobrze zarobic, a jakoś Michelsenowi sie nie spieszyło do szóstego wyjazdu na tor. Z Lesznem też się zegnał z kibicami po 13 biegu chyba nie do końca zdajac sobie sprawę, że w nominowanych pojechac musi.
Niech więcej pojadą juniorzy + nie odbierać biegów Drabikowi. Bowes jako ostatni w kolejce gdy już wynik będzie pewny, a reszta chłopaków usatysfakcjonowana liczbą startów. Priorytety.
istred pisze:W jakim celu dać jeździć Bowesowi/Tudzieżowi?
Widzę tylko jeden argument. Przypominam, że w związku z kontuzją Kubery Bowes musiał wystąpić w Toruniu. Pomógł drużynie, ale jego jazda to była panika w czystej postaci. Totalny chaos na torze. Był chyba przemotywowany, zabrakło mu luzu. Niestety nie mamy gwarancji, że nasi seniorzy objadą cały sezon bez urazu, więc wąska furtka w postaci minimalnie objeżdżonego Frasera może nam się przydać.
A to nie można go objeżdżać tydzień w tydzień w Ekstralidze U24?
Motor mocnyj!
Kshyhu pisze:A to nie można go objeżdżać tydzień w tydzień w Ekstralidze U24?
To się chyba dzieje, prawda?
Ja wcale nie jestem zwolennikiem dawania szans Australijczykowi. Argumentów za puszczaniem go w meczu z Ostrowem szukałem na siłę.
Flagg pisze:A w jakim celu Bowes jechał 2 razy z Unia? Bo przecież nie musiał. Wystarczyło go puścić raz.
Nie mam pojęcia dlaczego Bowes jechał z Unią dwa razy.
Jak reszta nie chce jeździć po 6 razy to niech korzystają juniorzy. Zarówno Cierniak jak i Lampart z pewnością przytulą kilka dodatkowych startów, punktów i pieniędzy. Może dzięki temu poprawią swoją sytuację sprzętową, albo po prostu zarobią za swoją ciężką pracę. Przy okazji może sprawdzą silniki, ustawienia, zyskają szkoleniowo... po prostu cokolwiek skorzystają, w przeciwieństwie do Bowesa czy (o zgrozo) Tudzieża, którzy obecnie wydają się za słabi nawet na II ligę. A w razie kontuzji Bowes będzie tak samo przydatny teraz jak i po przejechanych 10 wyścigach w Ekstralidze - czyli wypełni wymóg regulaminowy. Bowes niech oswaja się z Ekstraligą obserwując ją z parkingu, a tory poznaje na U24.
Wiesz, ja na torze z chęcią zobaczyłbym Beatę Kozidrak i panów z Ani Mru Mru...Bo myślę, że całkiem spora grupa kibiców na stadionie pewnie chętnie zobaczyłaby chłopaka na torze.
Dokładnie niech juniory jadą z kim testować jak nie z Ovią u siebie.
Bowes ma obecnie 21 lat, jest 35 zawodnikiem ekstraligi U24 pod względem średniej biegowej (1.750) i w rywalizacji na własnym torze w tym sezonie przegrał już z Hubertem Jabłońskim, Antonim Mencelem, James Pearsonem i Andrijem Rozaliukiem. Wytłumaczcie mi jaki jest sens dawać mu kolejne biegi? Fraser to pewnie sympatyczny chłopak, ale sportowo jego pobyt w Motorze się nie broni. Szansa, że w ciągu roku lub dwóch stanie się istotnym zawodnikiem chociażby na pozycji U24 jest znikoma. Zupełnie nie rozumiem dlaczego pojawiają się tutaj głosy, aby dawać mu szansę w meczach ligowych kosztem innych zawodników czy chociażby naszych juniorów.
Mnie bardziej ciekawi sytuacja na trybunach niż na torze. Do zawodników nic nie mam, ale nie wyobrażam sobie witania oklaskami kibiców gości. Chociaż patrząc na januszadę odbywającą się na trybunach przy Zygmuntowskich to obstawiam, że 95% nie zna historii kontaktów ostrowsko-lubelskich ostatnich kilku lat. Na szczęście na sektorze prowadzącym doping pewnie kilkanaście osób zostało z dawnych czasów, więc mam nadzieję, że kibice gości zostaną przywitani "odpowiednio".
miEjMy TesH naDziEje, zE pOD sTaDioNeM BeDo CzEkAC KibiCE z MacZeTami i SkroJo W$zyStKie O$sTrOwSkiE BarwY, NasZe MuSi bYć Na WierChU!
Ge(L)o pisze:Mnie bardziej ciekawi sytuacja na trybunach niż na torze. Do zawodników nic nie mam, ale nie wyobrażam sobie witania oklaskami kibiców gości. Chociaż patrząc na januszadę odbywającą się na trybunach przy Zygmuntowskich to obstawiam, że 95% nie zna historii kontaktów ostrowsko-lubelskich ostatnich kilku lat. Na szczęście na sektorze prowadzącym doping pewnie kilkanaście osób zostało z dawnych czasów, więc mam nadzieję, że kibice gości zostaną przywitani "odpowiednio".
Może jeszcze będziesz intonował bluzgi w ich stronę? Mam nadzieję że będzie nadal kulturka. Zresztą jeśli jacyś kibice przyjadą to pewnie garstka osób. Na łazienkowskiej sobie odpowiednio witaj kibiców. Po co się zniżać poziomem do kibolów z kopanej. Mam nadzieję że w speedway euphori są normalni kibice...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Perez pisze:Ge(L)o pisze:Mnie bardziej ciekawi sytuacja na trybunach niż na torze. Do zawodników nic nie mam, ale nie wyobrażam sobie witania oklaskami kibiców gości. Chociaż patrząc na januszadę odbywającą się na trybunach przy Zygmuntowskich to obstawiam, że 95% nie zna historii kontaktów ostrowsko-lubelskich ostatnich kilku lat. Na szczęście na sektorze prowadzącym doping pewnie kilkanaście osób zostało z dawnych czasów, więc mam nadzieję, że kibice gości zostaną przywitani "odpowiednio".
Może jeszcze będziesz intonował bluzgi w ich stronę? Mam nadzieję że będzie nadal kulturka. Zresztą jeśli jacyś kibice przyjadą to pewnie garstka osób. Na łazienkowskiej sobie odpowiednio witaj kibiców. Po co się zniżać poziomem do kibolów z kopanej. Mam nadzieję że w speedway euphori są normalni kibice...
Jak widać niektórzy gorąco pragną by na lubelskim stadionie zagościła prymitywna atmosfera stadionów piłkarskich.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Perez pisze:Może jeszcze będziesz intonował bluzgi w ich stronę?
Ja nie. Od tego jest człowiek na gnieździe. Chociaż na kilka spontanicznych wyrazów sympatii dla grupy z Ostrowa również liczę.
Ge(L)o pisze:Mnie bardziej ciekawi sytuacja na trybunach niż na torze. Do zawodników nic nie mam, ale nie wyobrażam sobie witania oklaskami kibiców gości. Chociaż patrząc na januszadę odbywającą się na trybunach przy Zygmuntowskich to obstawiam, że 95% nie zna historii kontaktów ostrowsko-lubelskich ostatnich kilku lat.
Jak jestem zwolennikiem znajomości historii wśród młodych ludzi, tak tutaj mam nadzieję tak nie będzie. Tu nie ma żadnej historii. Po awansie do Ekstraligi Lublin wyznacza nowe standardy kibicowania, teraz ma szansę zostać stolicą żużla i niech tak zostanie. Nawet za cenę nazywania januszami. "Niebycie" januszem nie oznacza bluzgów, wyrywania krzesełek, bicia się po ryjach, palenia flag i rozwalania toitojów. Te standardy zachowajmy dla władców wschodu ze stadionu kilometr dalej...
A ja myślę, że wystarczy wygwizdać, wybuczeć, a później niech patrzą przez cały mecz jak Motor olewa ich obecność i się bawi.
Oczywiście nie wyobrażam sobie klaskania i uprzejmego powitania kibiców Ostrovii. Dobra atmosfera to jedno, ale oni przez lata zapracowali sobie na gwizdy, jak nikt inny.
Oczywiście nie wyobrażam sobie klaskania i uprzejmego powitania kibiców Ostrovii. Dobra atmosfera to jedno, ale oni przez lata zapracowali sobie na gwizdy, jak nikt inny.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Krótko: Kto Ostrowa nie szanuje,ten ma racje bo to ***** ! i zdania na ich temat nigdy nie zmienię.
Zaściankowość, żenada i małolactwo... Na szczęście nie będziecie mieli tego problemu, bo tylko najwięksi masochiści z Ostrowa przyjadą na mecz do Lublina. Jeżeli w ogóle przyjadą.
Wolę być Januszem niż przedstawicielem patoli kibicowskiej. Bluzgi i gwizdy - no wielkie mi bohaterstwo.