Peter Karlsson
Art. 759. Każdy mecz barażowy, rozgrywany jest w oparciu o zasady wynikające z niniejszego regulaminu . Klub z DM I Ligi, który będzie występował w barażach, będzie mógł na te zawody kontraktować dodatkowego zawodnika zagranicznego z cyklu IMŚ Grand Prix ze stałym numerem od 1 do 22, który nie jest zatrudniony w innym klubie. Ponadto, w meczach tych zabronione jest wyposażenie motocykli w deflektory.
Gawrzyk pisze:to ja juz nie wiem jak to jest. oto cytat z wywiadu z dyrektorem po meczu.Czy przed barażami będziecie szukali kogoś na jego miejsce?
- Nie, bo nawet nie mamy takiej możliwości, gdyż wykorzystaliśmy limit obcokrajowców, kontraktując Atille Stefaniego. Poza tym myślę, że zwycięskiego składu się nie zmienia.
http://www.gazeta.pl
Wywiad był zaraz po meczu jak nie znaliśmy nowych rewelacyjnych propozycji Petera a następnie poruszeni do głębi zajrzeliśmy do regulaminu gdzie wyszło, że jednak możemy zakontraktować jeźdźca z GP z numerami 1-22. Zostali Nichols, B. Pedersen, Andersen i Jensen który na naszym torze szalał jak przyjechało Gniezno
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
skoro można kontraktować uczestnika GP należy rozmawiać z
H.Andersenem, zna tor w Lublinie no i Peter nie będzie zbyt pewny swego
można też rozmawiać z atlasem o pożyczeniu silników,Frankow z Gapą albo Miśkiem mógłby się dogadać oni bedą po sezonie a jaki sprzęt jest w e-lidze to widać było u Rempały
H.Andersenem, zna tor w Lublinie no i Peter nie będzie zbyt pewny swego
można też rozmawiać z atlasem o pożyczeniu silników,Frankow z Gapą albo Miśkiem mógłby się dogadać oni bedą po sezonie a jaki sprzęt jest w e-lidze to widać było u Rempały
Najgorsze jest to,że nie ma za bardzo pewniaka na te baraże. Andersen wiadomo skreślony na wstępie. Nicholls i Pedersen moga zrobić po komplecie ale mogą przywieźć 5 punktów. Niby Jensen powinien zapunktować,ale z jego forma też ostatnio chyba nie jest najlepiej.
Ja osobiście skłaniałbym się do zakontraktowania Nichollsa, zaliczył ostatnio kilka dobrych występów i chyba jest w najwyższej formie wśród wymienionych zawodników. Nie wiem jak z kasą w klubie, ale przydałby sie u nas jakis sparing przed barazami i wtedy możnaby zaprosić ewentualnych kandydatów i sprawdzić jak sie czują na naszym torze. Ale chyba jest to mało realne, a nawet niewykonalne.
Cieżko podjąć jakąś sensowną decyzję, ale że w ostatnich meczach skład był ustalany optymalnie(naprawde jestem pod wrażeniem tych decyzji, niby proste,że jada najlepsi ale nie do końca
) to liczę,że i tym razem trafimy w dziesiątkę.
Ja osobiście skłaniałbym się do zakontraktowania Nichollsa, zaliczył ostatnio kilka dobrych występów i chyba jest w najwyższej formie wśród wymienionych zawodników. Nie wiem jak z kasą w klubie, ale przydałby sie u nas jakis sparing przed barazami i wtedy możnaby zaprosić ewentualnych kandydatów i sprawdzić jak sie czują na naszym torze. Ale chyba jest to mało realne, a nawet niewykonalne.
Cieżko podjąć jakąś sensowną decyzję, ale że w ostatnich meczach skład był ustalany optymalnie(naprawde jestem pod wrażeniem tych decyzji, niby proste,że jada najlepsi ale nie do końca
-
Gość
Koledzy temat jest jasny ! wiadomo że w meczach barażowych pojedzie Karlsson ! nie ma wątpliwości bez dwóch zdań.Na baraże przyjdzie sporo kibiców i z tego zródła opłaci sie dodatkowe koszty Karlssona.
Wracają do baraży , jestem w 100 % przekonany że niestety Peter będzie ogłądał plecy Lee Richardsona (oczywiście jak pojedziemy z Falubazem).
Wracają do baraży , jestem w 100 % przekonany że niestety Peter będzie ogłądał plecy Lee Richardsona (oczywiście jak pojedziemy z Falubazem).
-
Gość
Czarek !
Przeczytaj sobie po meczowe wypowiedzi kibiców i dzialaczy z Zielonej Góry po występie Lee w meczu przeciwko Unii Leszno.
Richardson podbił serca Zielonogórskich fanów speedwaya , po tym jak najpierw zrezygnował z kosztów przyjazdu na mecz (niemała kasa) to jeszcze styl w jakim JEŹDZI DLA DRUŻYNY !!!
W Zielonce nikt nie lubi Pedersena i napewno już nigdy w tym teamie nie pojedzie.
Przeczytaj sobie po meczowe wypowiedzi kibiców i dzialaczy z Zielonej Góry po występie Lee w meczu przeciwko Unii Leszno.
Richardson podbił serca Zielonogórskich fanów speedwaya , po tym jak najpierw zrezygnował z kosztów przyjazdu na mecz (niemała kasa) to jeszcze styl w jakim JEŹDZI DLA DRUŻYNY !!!
W Zielonce nikt nie lubi Pedersena i napewno już nigdy w tym teamie nie pojedzie.
Karlsson w obecnej dyspozycji miałby na pewno spore problemy z Lee, ale z drugiej strony Lee też nie jest w najlepszej dyspozycji. Jestem przekonany, że Zielonka nie zatrudni już brutala Nicki`ego i na mecze barażowe przywiozą Anglika.
Co zaś się tyczy zatrudnienia przez nas nowego obcokrajowca to mam mieszane uczucia. Karlsson co prawda nie błysnął wysoką formą w ostatnich dwóch meczach, ale czy któryś z pozostałych do wzięcia uczestników GP jest od niego dużo lepszy?
Nie wiem co o tym myśleć.
Co zaś się tyczy zatrudnienia przez nas nowego obcokrajowca to mam mieszane uczucia. Karlsson co prawda nie błysnął wysoką formą w ostatnich dwóch meczach, ale czy któryś z pozostałych do wzięcia uczestników GP jest od niego dużo lepszy?
Nie wiem co o tym myśleć.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
nie znam szczegolow nowej, promocyjnej oferty Karlssona, ale moim zdaniem jesli tylko kierownictwo klubu powaznie mysli o walce w barazach (i nie mowie tu o odjechaniu barazy dla swietego spokoju tylko o walce) i moga sie na Karlssona znalezc pieniadze, nie ma chyba wiekszego sensu szukac kogos nowego, juz lepiej sprobowac sprostac wymaganiom Karlssona, ale wymagac od Niego jazdy na miare lidera.
domyslam sie, ze Szwed nie zmienil stawki zwrotu za dojazd tylko punktowke. dobrze pojedzie, dostanie wiecej. proste. jedyna kwestia jest taka: czy klub stac na to?
ale z drugiej strony zdecydowanie dobre bedzie podjecie jakichkolwiek rozmow z innymi stranieri - niech Karlsson wie, ze monopolista nie jest
domyslam sie, ze Szwed nie zmienil stawki zwrotu za dojazd tylko punktowke. dobrze pojedzie, dostanie wiecej. proste. jedyna kwestia jest taka: czy klub stac na to?
ale z drugiej strony zdecydowanie dobre bedzie podjecie jakichkolwiek rozmow z innymi stranieri - niech Karlsson wie, ze monopolista nie jest
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
na wstepie gratuluje Lublinowi barazy.. ciesze sie ze to wy bedziecie walczyc o e lige a nie ukraina...
co do samych barazy to jako kibic Jaskolek uwazam ze kluczem bedzie wysokie zwyciestwo na waszym torze. W Zielonce wtedy nalezaloby tylko pilnowac wyniku. Co do Karlssona ktory jezdzil w Tarnowie w tamtym roku to mam troche obawy.. Mam jednak nadzieje ze wasz klub odpowiednio go umotywuje i pojedzie na conajmniej 13 pkt w Lublinie i 10 w Zielonce.
Mowicie tu o zatrudnieniu kogos innego.. Godnym poleciana napewno jest S. Darkin, dzieki ktoremu Unia Tarnowy wygrala baraze (12 pkt w Gdansku).
Co do druzyny z Z.G to warto zwroci na fakt ze w druzynie te sa bardzo slabi juniorzy i w tym nalezy szukac szansy. Huszcza w Lublinie tez nie pojezdzi. Mysle ze jesli 1 baraz wygracie w okolicach 52-38 - 50-40 to macie spore szanse na E lige !!! czego Tarnow wam zyczy!!!
co do samych barazy to jako kibic Jaskolek uwazam ze kluczem bedzie wysokie zwyciestwo na waszym torze. W Zielonce wtedy nalezaloby tylko pilnowac wyniku. Co do Karlssona ktory jezdzil w Tarnowie w tamtym roku to mam troche obawy.. Mam jednak nadzieje ze wasz klub odpowiednio go umotywuje i pojedzie na conajmniej 13 pkt w Lublinie i 10 w Zielonce.
Mowicie tu o zatrudnieniu kogos innego.. Godnym poleciana napewno jest S. Darkin, dzieki ktoremu Unia Tarnowy wygrala baraze (12 pkt w Gdansku).
Co do druzyny z Z.G to warto zwroci na fakt ze w druzynie te sa bardzo slabi juniorzy i w tym nalezy szukac szansy. Huszcza w Lublinie tez nie pojezdzi. Mysle ze jesli 1 baraz wygracie w okolicach 52-38 - 50-40 to macie spore szanse na E lige !!! czego Tarnow wam zyczy!!!
prt pisze:...domyslam sie, ze Szwed nie zmienil stawki zwrotu za dojazd tylko punktowke. dobrze pojedzie, dostanie wiecej. proste. jedyna kwestia jest taka: czy klub stac na to?...
W zasadzie to wszystko zalezy od nas- kibicow. Siwek powiedzial, ze jesli na baraze przyjdzie rownie duzo osob co na Marme, bedzie dobrze.
A wiec ludzie!!!! Zabierzcie 10-go kogo mozecie! Stryjkow, babcie, ciocie, nawet psa wezcie tylko mu bilet kupcie! Najlepiej normalny...

-
Gość
Ceny biletów będą pierwszoligowe czy extraligowe ???
Wydaje mi sie że na ostatni mecz sezonu 2004 , powinni wydać jakiś lepszy program zawodów !!!
Na śliskim papierze , kilku stronowy np. ze statystykami zawodników , wynikami wszystkich meczu w sezonie 2004 , zdjęciami itp . (mógłby kosztować 3,4 lub 5 zł - nieważne).
Wydaje mi sie że na ostatni mecz sezonu 2004 , powinni wydać jakiś lepszy program zawodów !!!
Na śliskim papierze , kilku stronowy np. ze statystykami zawodników , wynikami wszystkich meczu w sezonie 2004 , zdjęciami itp . (mógłby kosztować 3,4 lub 5 zł - nieważne).
Peter swoja lata ma i leb na karku tez. Jezeli za punkt bylo (przykladowo) 100 euro, a zdobywal ich 12, to 12*100=1200 euro. Teraz zdobywa 8 punktow wiec, za punkt chce 150 euro, bo 8*150=1200 euro, czyli startny nie jest. W ogole skoro on tak podchodzi do sprawy jak tu piszecie, to swiadczy to swietnie o nim (szczegolnie w kontekscie postawy np. Lee Richardsona w Zielonce). ale z ostatecznymi wrzutami poczekam do zakonczenia barazy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Może ktoś poinformowany napisać co się w ogóle dzieje z Karlssonem ?
Wydaje mi sie, ze ktos napisal ze nie jest dobrze na linii Peter-Klub, a każdy już wymyślił sobie dalszy ciąg. Być może chodzi o kasę, bo o co innego może chodzić ? Ale uważam, że trzeba się wstrzymać z jakimikolwiek opiniami na temat Karlssona, bo w zasadzie nic nie wiemy.
Wydaje mi sie, ze ktos napisal ze nie jest dobrze na linii Peter-Klub, a każdy już wymyślił sobie dalszy ciąg. Być może chodzi o kasę, bo o co innego może chodzić ? Ale uważam, że trzeba się wstrzymać z jakimikolwiek opiniami na temat Karlssona, bo w zasadzie nic nie wiemy.