Peter Karlsson
ja tez chcialbym poznac prawde i tylko prawde:) bo sie zezloscilem troche. nigdy go za bardzo nie lubilem, ale byl dobry, a teraz zaczely sie jakies jaja. Niech ktos (tzn. Gawrzyk) napisze co i jak na 100%. Co ten Peter nagadal? A zreszta, moze pozniej, bo sie chyba wszyscy uczymy, prawda (...). A moze by ta chat z Peterem...? 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Wiele osób na tym forum pisze teksty typu "Karlsson, Franków sprzedał" itd. Gdybym był na miejscu zawodników to za takie coś od razu założyłbym sprawę w sądzie. Być może piszą to dzieci ale z tego co wiem to na stadionie wsród starszych ludzi krażą już takie ploty. Ludzie czy nikt na to nie zareaguje? Przecież to wielka obraza dla zawodników? Jak można tak traktować ludzi którzy starają się jak mogą aby należycie wykonywać swoją pracę? Co Was interesuje ile Peter zarabia? Czy Was ktoś pyta o zarobki? Skoro Siwek z nim podpisał to widocznie stać klub na takiego zawodnika!!! Zachowujecie się jak stare k... na targu...
P.s.
Shack i Gawrzyk. Wy straciliście jakąkolwiek kontrolę nad tym forum? Przecież tego typu wpisy są karygodne, a Mariusz (bo Peter raczej nie) czyta to forum!!! Jak można założyć temat "Mariusz Franków - straszne pudło?" Jak można pozwalać na takie pomówienia? Zgadzacie się na to?
P.s.
Shack i Gawrzyk. Wy straciliście jakąkolwiek kontrolę nad tym forum? Przecież tego typu wpisy są karygodne, a Mariusz (bo Peter raczej nie) czyta to forum!!! Jak można założyć temat "Mariusz Franków - straszne pudło?" Jak można pozwalać na takie pomówienia? Zgadzacie się na to?
to, ze jest to oficjalna strona TÅ» to nie znaczy, ze nie mozna krytykowac. Co masz do stwierdzenia "straszne pudlo"? oznacza mniej wiecej nieudany transfer. A z tego co pamietam Krzysiu to jeszcze niedawno brylowales na forum w rzucaniu czasem niezbyt obyczjowych slow krytyki. Cos sie tak nagle nawrocil?
zeby nie bylo, to wyjasnie, odnosnie tego "strasznego pudla". Ja jestem jak najbardziej za Frankiem. Zadne z niego pudlo, tylko niezly zawodnik. Niech sie na baraze zmobilizuje jeszzce bardziej i bedzie git.
- jas
- Senior
- Kontakt:
Hollywood pisze:Ceny biletów będą pierwszoligowe czy extraligowe ???
Wydaje mi sie że na ostatni mecz sezonu 2004 , powinni wydać jakiś lepszy program zawodów !!!
Na śliskim papierze , kilku stronowy np. ze statystykami zawodników , wynikami wszystkich meczu w sezonie 2004 , zdjęciami itp . (mógłby kosztować 3,4 lub 5 zł - nieważne).
dobry pomysł, ale przede wszystkim powinno się pomyśleć nad odpowiednia liczba programów, bo ostatnio zabrakło i niestety nie mam programu.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
Cooper pisze:to, ze jest to oficjalna strona TÅ» to nie znaczy, ze nie mozna krytykowac. Co masz do stwierdzenia "straszne pudlo"? oznacza mniej wiecej nieudany transfer. A z tego co pamietam Krzysiu to jeszcze niedawno brylowales na forum w rzucaniu czasem niezbyt obyczjowych slow krytyki. Cos sie tak nagle nawrocil?
Fakt czasami używałem ostrych słów. Ale wybacz, nikogo nie nazywałem sprzedawczykiem itd. bo nikogo nie złapałem za rękę. Uważam tylko że nikt nie ma prawa oczerniać zawodnika jak nie ma dowodów i tyle. Owszem to forum publiczne i każdy ma prawo do wyrażania swoich myśli. Postaw się w sytuacji Mariusza - co byś zrobił jakbyś co 2 post czytał że jestes sprzedawcą, cieniasem, pudłem itd ba mało tego poł stadionu pierd... by przed zawodami że mecz sprzedałeś... Co byś wtedy czuł? Postaraj się wczuć w ta sytuację i przemyśl to. Bo ja bym czuł coś podobnego do tego jak np. Kuciapa kiedy usłyszał że pozoruje walkę na torze...
co do pisania o Frankowie sprzedawczyk itd., to podzielam Twoje zdanie Krzysiu. Bo wiekszosc wpisujacych tutaj nie ma zadnego pojecia i wpisuje bzdury. Szlag mnie czesto trafia, bo na pierwszy rzut oka widac, ze to tylko puste domysly. Jednak juz np. tytul "straszne pudlo" to jeszcze nie obraza. Jak juz pisalem komus mogl sie nie podobac transfer i tyle. A tak anyway to Franek jest OK, beda z niego ludzie, jak najbardziej jestem za by byl u nas w przyszlym sezonie.
Pozdro.
Pozdro.
Oto dorobek punktowy Petera z ostatniego meczu ligi szwedzkiej:
Luxo Stars - 46:
1. Mikael Max - 6 (0,3,1,1,1) 2. Peter Karlsson - 11+1 (3,2,2*,3,1)
3. Mark Loram - 7 (2,3,1,1,0)
4. Hans Andersen - 12+2 (1*,2*,3,3,3)
5. Sebastian Ułamek - 4 (1,3,0,0)
6. Peter Ljung - 6+1 (2,0,1*,0,u,3)
7. Thomas Ljung - 0 (u/w,-,-,0)
8. Ricky Kling - NS
VMS Elit - 50:
1. Lee Richardson - 5+2 (1*,0,2,0,2*)
2. Piotr Paluch - 4+1 (2,1,1*,-)
3. Wiesław Jaguś - 8+2 (0,1,1*,3,3)
4. Ales Dryml - 8 (3,3,d,2,0)
5. Rune Holta - 8+3 (2*,0,2*,2*,2)
6. Mattias Nilsson - 2+1 (1,0,-,1*)
7. Tomasz Jędrzejak - 15 (3,3,2,3,2,2)
8. Jorgen Zetterberg - NS
Jak widać ładnie nasz okularnik śmigał. Dla porównania Lee zaliczył słaby występ co chyba jednakm dowodzi, że nie znajduje się w najlepszej formie.
Luxo Stars - 46:
1. Mikael Max - 6 (0,3,1,1,1) 2. Peter Karlsson - 11+1 (3,2,2*,3,1)
3. Mark Loram - 7 (2,3,1,1,0)
4. Hans Andersen - 12+2 (1*,2*,3,3,3)
5. Sebastian Ułamek - 4 (1,3,0,0)
6. Peter Ljung - 6+1 (2,0,1*,0,u,3)
7. Thomas Ljung - 0 (u/w,-,-,0)
8. Ricky Kling - NS
VMS Elit - 50:
1. Lee Richardson - 5+2 (1*,0,2,0,2*)
2. Piotr Paluch - 4+1 (2,1,1*,-)
3. Wiesław Jaguś - 8+2 (0,1,1*,3,3)
4. Ales Dryml - 8 (3,3,d,2,0)
5. Rune Holta - 8+3 (2*,0,2*,2*,2)
6. Mattias Nilsson - 2+1 (1,0,-,1*)
7. Tomasz Jędrzejak - 15 (3,3,2,3,2,2)
8. Jorgen Zetterberg - NS
Jak widać ładnie nasz okularnik śmigał. Dla porównania Lee zaliczył słaby występ co chyba jednakm dowodzi, że nie znajduje się w najlepszej formie.
RadeKas pisze:No i przy okazji padl chyba pomysl Nicholsa. 2+1 nie wystarczy w barazach.
a gdzie Ty widzisz tego Nicholsa? a tak poza tym to Hans Andersen ladnie pojechal (tez jest do wziecia)
Jeśli chodzi o Andersena to jest takie przysłowie, a przysłowia przecież są mądrością narodów...
, że nie powinno się dwa razy wchodzić do tej samej rzeki...
Andersen pokazał już w tamtym sezonie swój olewczy stosunek do lubelskiej drużyny i jej kibiców i temu panu to już lepiej podziękujmy.
Niech jedzie Peter, który wierze, że do baraży powróci do optymalnej formy, którą reprezentował przez większość sezonu. Nie czas teraz na eksperymenty
Andersen pokazał już w tamtym sezonie swój olewczy stosunek do lubelskiej drużyny i jej kibiców i temu panu to już lepiej podziękujmy.
Niech jedzie Peter, który wierze, że do baraży powróci do optymalnej formy, którą reprezentował przez większość sezonu. Nie czas teraz na eksperymenty
RadeKas pisze:Åo slodki Jezu. Powalilo mi sie. Sorki. Malo ostatnio sypiam =_=
Co do Hansa Andersena to mysle ze nikt go u nas juz nie chce widziec...
hehe, luz, mozna powiedziec, ze upadl pomysl sciagniecia Mattiasa Nillsona kimkolwiek by byl. Jesli chodz o Andersena tez jestem przeciw. Zwrocilem tylko uwage na jego niezla postawe (w GP takze).
Nom trzeba to obiektywnie przyznac, ze Andersen zrobil olbrzymie postepy od tamtego roku. Zwyciestow w GP i generalnie bardzo dobra jazda. Mysle ze w przyszlym sezonie znajdzie zatrudnienie w jakims klubie w Polsce. Oby tylko ten klub sie na nim nie zawiodl. W kazdym razie ja nie moge sie doczekac az Hans A. zawita na nasz stadion i otrzyma porcje gwizdow wieksza od Pruszkowskiego
;]
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
sting126 pisze:jesli chodzi o scislosc to do wziecia sa jeszcze bracia Drymlowie (Ales ostatnio niezle smiga nawet) i mlodszy brejdak Petera - zwany Maxem, ale jego dyspozycja raczej daleka jest od optymalnej (wysokiej - wystarczajacej na baraze). Takze jesli nie Peter - ja bym postawil na Nichollsa, chociaz przychylalbym sie do pomyslu, ktoregos z przedmowcow, zeby dac Karlssonowi ultimatum - zdobywa wiecej niz 10 pkt. zarabia ekstra, jesli nie - tyle co dotychczas, a jak pojedzie ponizej 7 - zwracamy tylko koszty dojazdu...
zdecydowanie dobry pomysl jak na moj gust.
zdobywa co najwyzej 5 punktow - zwrot kosztow i uscisk dloni prezesa.
kazdy punkt powyzej 5 w calym meczu jest juz placony, ale czym blizej kompletu to wyzsza stawka za punkt. jest to zdrowe i dla zawodnika, ktory jest zmobilizowany na max i dla klubu, ktory dobrze placi za dobrze wykonana prace.
jesli trwaja teraz negocjacje miedzy klubem i proponowano juz Karlssonowi taki system rozliczen a On to odrzucil, to obawiam sie ze boi sie o swoj wynik w meczach barazowych.
innego wytlumaczenia nie moge znalezc.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
i jeszcze maly dodatek ode mnie:
niby Karlsson (zgodnie z logika) ma prawo zażądać wiekszej stawki za punkty w barazach, ale czy ktorys z Polakow tez mial tego typu rewolucyjne propozycje?? /na razie nic nam chyba o nich nie wiadomo/
jesli klub ugnie sie przed żądaniami Szweda, nie zdziwilbym sie, gdyby albo kolejni zawodnicy poszli za ciosem i proponowali zwiekszenie stawki albo powstalaby niezdrowa atmosfera w druzynie - Karlsson jest dobry, bo chociaz ostatnio gorzej ale generalnie najlepiej a reszta do piet Mu nie dorasta.
(przy okazji: jak to jest - czy Karlsson ma za zadanie sam dbac o swoj sprzet czy tez, jak Polacy, dostaje z klubu pozyczki na sprzet?)
niby Karlsson (zgodnie z logika) ma prawo zażądać wiekszej stawki za punkty w barazach, ale czy ktorys z Polakow tez mial tego typu rewolucyjne propozycje?? /na razie nic nam chyba o nich nie wiadomo/
jesli klub ugnie sie przed żądaniami Szweda, nie zdziwilbym sie, gdyby albo kolejni zawodnicy poszli za ciosem i proponowali zwiekszenie stawki albo powstalaby niezdrowa atmosfera w druzynie - Karlsson jest dobry, bo chociaz ostatnio gorzej ale generalnie najlepiej a reszta do piet Mu nie dorasta.
(przy okazji: jak to jest - czy Karlsson ma za zadanie sam dbac o swoj sprzet czy tez, jak Polacy, dostaje z klubu pozyczki na sprzet?)
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
max3 pisze:Oj mi sie wydaje ,ze klub juz powoli zaczyna rozmawiac z zawodnikiem zagranicznym na temat wystepu w barazach i kontraktu na nastepny sezon ,jak nie Karlsson zapewne bedzie to Jensen.
zapewne, w przypadku utrzymania limitu jednego obcokrajowca, byłoby to posuniecie godne ukrainca