#788 Postautor: Flagg » 31 sierpnia 2025, o 00:26
Nie chcę się wypowiadac na temat stylu gry, bo nie oglądam regularnie spotkań Motoru. Ale nawet patrząc punktowo i na wyniki to właściwie przyczepić się można jedynie do straconych punktów z Piastem u siebie. Dwie wyjazdowe przegrane z drużynami, która są po prostu kadrowo znacznie mocniejsze od nas + remis w Gdansku. Żadnej tragedii tutaj nie widzę.
Można się z naszej piłki i ligi śmiać, ale fakty są takie, że z sezonu na sezon są w niej coraz większe pieniądze i coraz lepsi zawodnicy. Skończyły się już na szczęście czasy sprowadzania całych zastępów szrotu z Bałkanów. A to okienko transferowe było chyba najciekawsze ( i najdroższe) od lat jeśli nie w całej historii polskiej ligi. Nie wiem, czy Jakubas z Golanskim je przespali, czy nasz miliarder po prostu nie chciał płacic, ale wyglądamy dość biednie na tle choćby Korony, Górnika czy Cracovi, o Widzewie nawet nie wspominając.
Zresztą jeśli dobrze pamiętam, to w poprzedni sezon też weszliśmy dość przeciętnie i zespół potrzebował trochę czasu, żeby wszystko zatrybilo.
Stolarski wydaje się być bardzo dobrym, młodym i ciekawym trenerem, w którego warto inwestować. A skład ma jaki ma, jak dla mnie na okolice 10-11 miejsca maks.
A uzupełniając wyniki polskiego sportu z tego weekendu, to nasze siatkarki awansowały do ćwierćfinału mistrzostw świata. Szkoda tylko, że drabinka tak im się ułożyła, że zagraja z absolutnym hegemonem tej dyscypliny na chwilę obecną - Włoszkami i przygoda znów zakonczy się na najlepszej ósemce. Z każdym innym zespołem byłyby w stanie powalczyć i wygrać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski