Złotousty senator pisze:Jak Bartek zobaczy jak fenomenalnie jest wszystko poukładane w Gorzowie, to będzie wielki powrót. Mało tego, jak przekona się, że jego powrót spowodowałby, że Stal znów liczyłaby się w PGE Ekstralidze i walczyłaby o najwyższe cele, to też może mieć znaczenie i przyczynić się do jego decyzji o jeździe w Gorzowie. W końcu są Jack Holder, Anders Holder czy Oskar Paluch. Jak dodamy do tego Zmarzlika, to robi się ciekawie. Znam panów Zbigniewa Głuchego (nowy prezes Stali), Krzysztofa Nuckowskiego (wiceprezes), Jacka Wojciechowskiego (rada nadzorcza), a także doskonale prezydenta miasta Gorzowa. Wszyscy oczekują powrotu naszego mistrza do Stali. W końcu myślę też, że rodzina Zmarzlika prędzej czy później też będzie namawiać, aby jeździł w drużynie blisko domu. I myślę, że jak otrzyma dwie propozycje zbliżone finansowo, to będzie kierował się lokalnym patriotyzmem i znów zobaczymy go w plastronie Stali. Myślę, że klimat dotyczący jego powrotu do Gorzowa jest coraz lepszy.
Właśnie na przykładzie Tomka (Golloba) wiem, że nie zawsze pieniądze grają największą rolę. Gdy ja o niego walczyłem, to chciała go cała Polska, a najbardziej Andrzej i Krystyna Rusko ze Sparty czy Marta Półtorak z Rzeszowa. Wszyscy go chcieli, ale wybrał mnie. Pomimo, że Stal była beniaminkiem. I powtórzę słowa Tomka, że wiele razy potem dziękował mi, że namówiłem go na Stal. Wcześniej miał niemal 100 procentowe szanse na tytuł, ale złoto w IMŚ wywalczył dopiero jak jeździł dla Stali. Wiele razy to mówiłem, ale powtórzę jeszcze raz, nasz tor jest ogromnym handicapem. Jack Holder wybrał Gorzów, bo też chce zostać IMŚ.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... uz/vfmgx5m