10.04.05 Motor Lublin - Stal Rzeszów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mrucky

#76 Postautor: Mrucky » 3 kwietnia 2005, o 19:58

Manitou pisze:Mruczku :wink: raz do roku to i ślepy poru....
Szymek Bałabuch jak wygra start też może nie dac sobie odebrać zwycięstwa...nie ma zasady.

Pozdrawiam

Dokładnie z tym tylko, że zarówno Stachyra jak i Miesiąc to nieco bardziej doświadczeni zawodnicy jeśli zapunktują to nie będzie jakaś super niespodzianka. Z drugiej strony można zadać sobie pytanie czy Dawid wytrzyma pewną presję startu na torze swojego byłego klubu.

Awatar użytkownika
Michal_BC

#77 Postautor: Michal_BC » 3 kwietnia 2005, o 20:02

Hehe nie widziałej jeszcze Stachyry jadącego cały czas na pełnym gazie :] Wg. mnie jest to jeden z najbojaźliwszych żużlowców i o tym dobrze wie jasiek bo nigdy nie posyłał go do biegów walki, tym który był na nie nominowane to Daniel i chyba mu to wyszło na dobre...
Best Club rzÄ…dzi w ISQ...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#78 Postautor: grzesieck » 3 kwietnia 2005, o 20:03

kdsz pisze:Przesadzasz. Zaletą Stachyry i Miesiąca jest umiejętnosć jazdy z odkręconym gazem na pełnej szybkosci. Szymek niestety tego nie prezentuje i nawet startując pół okrążenia przed stawką zawodników, nie musiałby wcale wygrać. Przykre ale prawdziwe. W informacje na temat eksplozji Jego talentu napływające z Krsko niestety nie wierzę.

:shock: :shock: :shock: :shock:

o czyms nie wiem?

zawsze o wszystkim dowiaduje sie ostatni :cry:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#79 Postautor: Manitou » 3 kwietnia 2005, o 20:08

grzesieck pisze: :shock: :shock: :shock: :shock:

o czyms nie wiem?

Tak grzesieck. Nie wiesz o tym, że w tym sezonie Dawid będzie mial tak wyregulowany motocykl, że maksymalna prędkość wyniesie 50km/h co umożliwi mu jazdę na pełnym gazie :lol:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#80 Postautor: kdsz » 3 kwietnia 2005, o 20:12

Przepraszam, ale nigdzie nie napisałem, że Stachyra jest walecznym zawodnikiem. Potrafi wygrać bieg pod warunkiem dobrego wyjscia spod tasmy. Skoro nie potrafisz naocznie stwierdzić, że Dawid odkręca gaz, to przeanalizuj sobie czasy osiągane w wygranych przez Niego wyscigach na tle biegów w których zwyciężali bardziej doswiadczeni zawodnicy. Widzisz jakąs różnicę?

Niestety, mimo całej sympatii dla Szymona, nie potrafię sobie wyobrazić biegu, w którym osiąga czas poniżej 71 sekund.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#81 Postautor: Dobromir » 3 kwietnia 2005, o 20:12

Zaleta Stachyry jest tez to ze nie wytrzymuje on zbytnio presjii jaka na nim ciazy i nie zdziwil bym sie jak by w 1 biegu walna tasme. Wspomnicie moje slowa jeszcze.

Snys
Zawodowiec

#82 Postautor: Snys » 3 kwietnia 2005, o 20:31

O masz ci los.

Wedlug pogodynki od czwartku ma padać a w niedziele 3 stopnie i snieg z deszczem :shock: Oby sie nie sprawdziło....

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#83 Postautor: grzesieck » 3 kwietnia 2005, o 20:53

Snys pisze:O masz ci los.

Wedlug pogodynki od czwartku ma padać a w niedziele 3 stopnie i snieg z deszczem :shock: Oby sie nie sprawdziło....

pff, masz slaba pogodynke bo wg mojej w czwartek 19 stopni, a w niedziele 14 i lekkie zachmurzenie :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Mrucky

#84 Postautor: Mrucky » 3 kwietnia 2005, o 20:57

A wg. Onetu:

Obrazek 2/11 °C

1003 hPa

Wiatr: 14 km/h

Åšnieg: 0.0 mm

Deszcz: 0.1 mm

Prognozy zmienią się jeszcze kilka razy ... oby były dobre :)

Snys
Zawodowiec

#85 Postautor: Snys » 3 kwietnia 2005, o 21:04

No to ja nie wiem....jak bum cyk cyk przed godziną na tvp1 taką pogode podawali. Zresztą,,,,,długoterminowe są "....." warte

Awatar użytkownika
papi
Trener

#86 Postautor: papi » 3 kwietnia 2005, o 21:49

Manitou pisze:papi, nie zgodzę się z Tobą. Z kim niby oprócz naszych juniorów mają wygrywać Stachyra i Miesiąc :?: :?: O Piszcza i Franka jestem spokojny. Z Jeleniem Dawid wygrywał od wielkiego święta jak dobrze trafił z dniem, Miesiąc może trochę bardziej pomęczyć Daniela, ale po wieściach z Krsko też nie bardzo w to wierzę. Jedyna niewiadoma to Focus, ale to w końcu też bardziej doświadczony zawodnik od mlodzieżowców Stali.

Dawid zna nasz tor lepiej niz fokus i obawiam sie ze niestety rowniez bardziej niz Frankow, nie mowie ze stanie sie od razu czolowym liderem naszej ligi, ale w Lublinie jest w stanie uciulac kilka punktow, juz kiedys mielismy taka niespodzianke w postaci jazdy Trumny dla WKM (mimo ze dostali niemilosierne baty), kiedy potrafil wygrywac z wiekszoscia naszych zawodnikow, a w przeciagu calego sezonu byl tylko rezerwowym, a przeciez rok wczesniej kiedy tz wywalczyl awans do 1 ligi, Trumna nie blyszczal nawet w 2 lidze;
wiec to moze sie ulozyc bardzo roznie, ale licze na nasze zwyciestwo :wink:

Czarek
Trener

#87 Postautor: Czarek » 3 kwietnia 2005, o 22:06

Nie chcę być wredny, ale Dawida wystarczy wygwizadać, wykrzyczeć i nie pojedzie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Siemens

#88 Postautor: Siemens » 3 kwietnia 2005, o 22:25

Czarek pisze:Nie chcę być wredny, ale Dawida wystarczy wygwizadać, wykrzyczeć i nie pojedzie.

Oj mylisz sie kolego i to bardzo ..

za tydzien spotkamy sie ponownie w Lublinie .. Ja prosze tylko o jedna zacznijmy rozmawiac wkoncu normalnie .. ze kilku gosci z Rzeszowa robi grande na necie to nie znaczy ze cały Rzeszów jest bleee ..

a za tydzien .. Wygra LEPSZY :!: i mysle ze nie musze tutaj mowic o jaka mi druzyne chodzi ..

Pzdr i do zobaczenia za tydzien w Lublinie

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#89 Postautor: grzesieck » 3 kwietnia 2005, o 23:10

Czemu was tak malo sie w tym roku wybiera do Lublina?

Czytalem, ze tylko 1 autokar zebraliscie...cieniutko strasznie :?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Mrucky

#90 Postautor: Mrucky » 4 kwietnia 2005, o 08:02

grzesieck pisze:Czemu was tak malo sie w tym roku wybiera do Lublina?

Czytalem, ze tylko 1 autokar zebraliscie...cieniutko strasznie :?

Niestety powód jest jeden ... :cry:

Autokar który jedzie był zebrany tylko przez "net". Na meczu z Rybnikiem miało być ogłoszenie o wyjeździe. Niestety jak wiemy I kolejka została odwołana i nie było okazji poinformować zainteresowanych kibiców o wyjeździe.

meesha
Trener
Kontakt:

#91 Postautor: meesha » 4 kwietnia 2005, o 09:45

A ja się chciałem zapytać czy na bank jedziemy w niedzielę ze Stalą czy może jednak do Krosna :?: ... Ta druga opcja jak dla mnie zupełnie bez sensu, ale kto wie co leśne ludki z GKSŻ wymyślą :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Mariuszo

#92 Postautor: Mariuszo » 4 kwietnia 2005, o 09:45

Siemens pisze:a za tydzien .. Wygra LEPSZY :!: i mysle ze nie musze tutaj mowic o jaka mi druzyne chodzi ..

No jasne że nie musisz mówic !!! bo wiadomo że tą drużyną bedzie TŻ :wink:

rob7
Senior

#93 Postautor: rob7 » 4 kwietnia 2005, o 10:11

za tydzień albo ...za dwa tygodnie
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=60591

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#94 Postautor: yamahaR1 » 4 kwietnia 2005, o 10:17

ja nie wiem nad czym oni sie zastanawiają, nie łatwiej poprostu tą kolejke przełozyć na wolny termin niż przesuwać cały terminarz o tydzień i każdy mecz przekładać?

Snys
Zawodowiec

#95 Postautor: Snys » 4 kwietnia 2005, o 10:19

Ale typy, przeciez 22 maj jest wolny i jest to niedziela... :roll:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#96 Postautor: kdsz » 4 kwietnia 2005, o 10:27

Z naszego punktu widzenia lepszym rozwiązaniem byłoby przeniesienie I kolejki na jakiś inny termin a w najbliższą niedzielę mecz z Rzeszowem. Wiadomo, że na inaugurację beniaminek się specjalnie koncentruje i lepiej by było spotkać się z Krosnem, gdy przegra już kilka spotkań i entuzjazm w drużynie trochę opadnie.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#97 Postautor: Dobromir » 4 kwietnia 2005, o 10:48

I tu jestes w bledzie kolego bo jak Krosno przegra kilka spotkan to beda za wszelka cene chcieli wygrac. A na dzien dzisiejszy pewnie polowa zawodnikow z krosna nie jest jeszcze dogadana ze sprzetem a po 2-3 meczach sadze ze sie troche rozjezdza niestety choc z drugiej strony o naszych zawodnikach moza pewnie powiedziec to samo

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#98 Postautor: Gelo » 4 kwietnia 2005, o 10:49

kdsz pisze:Z naszego punktu widzenia lepszym rozwiązaniem byłoby przeniesienie I kolejki na jakiś inny termin a w najbliższą niedzielę mecz z Rzeszowem. Wiadomo, że na inaugurację beniaminek się specjalnie koncentruje i lepiej by było spotkać się z Krosnem, gdy przegra już kilka spotkań i entuzjazm w drużynie trochę opadnie.

Pozwolę się nie zgodzić. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłoby odjechanie jak najwcześniej meczu w Krośnie. Krośnianie tradycyjnie na początku sezonu cieniują, po sparingu z Węgrami widać, że są kompletnie nieprzygotowani sprzętowo. Szmid przykładowo miał jechać z nami "w ciemno" bo nie miał czasu na spasowanie. A wiadomo, że na Szmida i Wilka najbardziej liczą kibice z Krosna. Obecnie tylko Ślączka jeździ na wysokim poziomie i warto to wykorzystać. I po drugie - jak my przegramy z Rzeszowem (co jest bardzo prawdopodobne) moze się stać to o czym wspomniales w kontekście Krosna.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#99 Postautor: yamahaR1 » 4 kwietnia 2005, o 10:59

Gelo pisze:
kdsz pisze:Z naszego punktu widzenia lepszym rozwiązaniem byłoby przeniesienie I kolejki na jakiś inny termin a w najbliższą niedzielę mecz z Rzeszowem. Wiadomo, że na inaugurację beniaminek się specjalnie koncentruje i lepiej by było spotkać się z Krosnem, gdy przegra już kilka spotkań i entuzjazm w drużynie trochę opadnie.

Pozwolę się nie zgodzić. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłoby odjechanie jak najwcześniej meczu w Krośnie. Krośnianie tradycyjnie na początku sezonu cieniują, po sparingu z Węgrami widać, że są kompletnie nieprzygotowani sprzętowo. Szmid przykładowo miał jechać z nami "w ciemno" bo nie miał czasu na spasowanie. A wiadomo, że na Szmida i Wilka najbardziej liczą kibice z Krosna. Obecnie tylko Ślączka jeździ na wysokim poziomie i warto to wykorzystać. I po drugie - jak my przegramy z Rzeszowem (co jest bardzo prawdopodobne) moze się stać to o czym wspomniales w kontekście Krosna.

Zgadzam sie ale wszystko ma dwie strony. Łatwiej by było teraz wygrać z nieprzygotowanym Krosnem, ale jeżeli mamy sie bać składu krosna na dobrze przygotowanych motorach to jak podejść do reszty drużyn? Rzeszów,Ostrów,Gorzów, Rybnik w takim razie na porządnym sprzęcie nas powinien zmasakrować . ja myśle że Krosna obawiać sie nie trzeba za bardzo, poradzimy sobie i w maju a przesuwanie całej kolejki o tydzień jest bez sensu

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#100 Postautor: Gelo » 4 kwietnia 2005, o 11:01

Zgadzam sie ale wszystko ma dwie strony. Łatwiej by było teraz wygrać z nieprzygotowanym Krosnem, ale jeżeli mamy sie bać składu krosna na dobrze przygotowanych motorach to jak podejść do reszty drużyn? Rzeszów,Ostrów,Gorzów, Rybnik w takim razie na porządnym sprzęcie nas powinien zmasakrować . ja myśle że Krosna obawiać sie nie trzeba za bardzo, poradzimy sobie i w maju a przesuwanie całej kolejki o tydzień jest bez sensu

Dlatego na wszystko jest rada - dogadac sie z Krosnem indywidualnie na termin.