Ultras-oprawa

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#176 Postautor: mikas » 22 kwietnia 2005, o 17:57

Złoty pisze: co mecz rzucam 2-3 zeta i mysle ze moze warto jakos ludzi zachecic do wspierania fanclubow, np poprzez konkursy, kiedys byly konkursy ze np kto ma tego dnia urodziny dostaje rower czy cos takiego, przeciez mozna sie dogadac poprzez klub ze sponsorami,pokazac ludziom ze ta kasa co wrzucaja do puszek nie idzie na marne.

To może tak dla uświadomienia co niektórych. Podczas zbiórki przed meczem z Rzeszowem FK zebrał do puszek 88zł. Na meczu z Grudziądzem nie zbieraliśmy bo głupio było zbierać od ludzi pieniądze,jeśli nie mieliśmy na razie możliwości pokazania na co wydaliśmy pieniądze zebrane wcześniej. Jedna raca w poprzednim sezonie kosztowała 15 złotych. Jeden balonik w hurtowni kosztuje 16gr. Zeby baloniki było widać i żeby miało to jakikolwiek sens potrzeba ich conajmniej 150szt, do tego serpentyny. To są podstawowe rzeczy do zrobienia oprawy. Kazdy może sobie policzyć ile minimum kosztuje jedna oprawa. Do tego juz w tym tylko sezonie nowi zawodnicy dostali od FK upominki. Też za darmo nikt nam ich nie dał i nie zrobił. Całą oprawę finansuje dwadzieścia pare osób z Fan Klubu(w większości nie mających swoich dochodów) + to co zbierzemy do puszek. Jeśli ktos sobie pomyśli,że pieniądze z puszek idą na marne to jest poprostu delikatnie mówiąc niepoważny.

Zloty wiesz gdzie i kiedy się spotykamy, część z nas już znasz,możesz przyjść,podzielic sie swoimi pomysłami i pomóc. Roboty jest dużo a przecież nikt nie żyje tylko Fan Klubem ale ma też mnóstwo swoich innych spraw.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#177 Postautor: kaar » 22 kwietnia 2005, o 21:23

Mikas a jak jest z tymi petardami , ktore sa odpalane na meczach? To jest jakas prywatna inicjatywa czy to FK lub KK organizuje?
Ciekawi mnie to, bo tak beznadziejne przedstawienie nie powinno sie na naszym stadionie odbywac (dopoki nie bedzie oswietlenia i mecze beda rozgrywane o godz. 20)
pozdrawiam

Geest
Senior

#178 Postautor: Geest » 22 kwietnia 2005, o 21:33

kaar pisze:Mikas a jak jest z tymi petardami , ktore sa odpalane na meczach? To jest jakas prywatna inicjatywa czy to FK lub KK organizuje?
Ciekawi mnie to, bo tak beznadziejne przedstawienie nie powinno sie na naszym stadionie odbywac (dopoki nie bedzie oswietlenia i mecze beda rozgrywane o godz. 20)
pozdrawiam

fajerwerki, czyli wszystko co zwiazane z wybuchami przygotowuje KK.
FK natomiast m.in race i swiece dymne...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#179 Postautor: _piotrusss » 22 kwietnia 2005, o 21:38

Geest pisze:fajerwerki, czyli wszystko co zwiazane z wybuchami przygotowuje KK.
FK natomiast m.in race i swiece dymne...

...odpalane na poczÄ…tku meczu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#180 Postautor: Lublin_Fan » 22 kwietnia 2005, o 21:43

Na obrone Złotego dodam, że w autokarze do Krosna robił za mojego barmana i polewał zdrowe kielonki :lol: .

A rac w Krośnie nie było, bo "kurier" się spóżnił.

Pozdr.

JAG
Senior

#182 Postautor: JAG » 23 kwietnia 2005, o 10:53

Lublin_Fan pisze:Na obrone Złotego dodam, że w autokarze do Krosna robił za mojego barmana i polewał zdrowe kielonki :lol: .

A rac w Krośnie nie było, bo "kurier" się spóżnił.

Pozdr.

a Złoty to moze ten koles co obok ciebie siedział w autokarze.pytam z ciekawości bo nie wszyscy chcieli sie ujawnić :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#183 Postautor: mikas » 2 maja 2005, o 02:32

Hollywood pisze:Drogi kolego Mikas , przecież dobrze wiesz że nie ma na celu urażania , lecz zdopingowania :D chodziło mi przede wszystkim o to że jak byłem pare razy na żylecie do niesłyszłem aby ktoś (z dobrym glosem) prowadził doping , jak to jest w większości fan-clubów.Miałbym sporo do powiedzenia i trochę do doradzenia bo mam jakieś doświadczenie jeszcze z " piłkarskigo motoru " ale zaraz sąsiedzi z Żywnego , powiedzą że znów coś wybitnie ściemniam :D

No Holly czekałem aż sie wykarzesz jak obiecywałeś,czekałem aby przekonac się jak sporo masz do powiedzenia i doradzenia i musze przyznać ze bardzo się na Tobie zawiodłem :( Na meczu w Krośnie siedziałeś cichutko(gdzie ten Twoj fanatyzm,gdy praktycznie sam walczylem o szanowanie naszych barw i nie wywieszanie reklam na sektorze,a Ty w tym momencie odwracałeś sie w druga stronę??) na Grudziądzu nie kwapiłeś sie do pokazania i doradzenia w kwestii dopingu, wczoraj na meczu również mimo zachęt i nawet udostępniania Ci megafonu nie chciałeś, tak jak sie deklarowałeś, nawet spróbować zademonstrowac swoich umiejętności z czasów "piłkarskiego Motoru". Czekałem kilka spotkań aż pokażesz ile Twoje słowa które piszesz na forum są warte i powiem szczerze bardzo się zawiodłem :( Chyba ten Twój fanatyzm i opisywanie na forum jak to zaliczasz do fanatyków Motoru raptem kilka osób na stadionie przejawia się tylko zza klawiatury,bo gdy przyszło do pokazania jak najbardziej fanatyczny kibic na forum wspiera swoją drużyne(kilkakrotnie na forum to deklarując) to niestety ale wygląda to bardzo blado :( (nie mowię oczywiście,że Fan Klubowi doping dobrze wychodzi,ale my przynajmniej przyznajemy się,że jest to nasza największa bolączka i liczyliśmy na pomoc takich ludzi jak Ty,którzy podobno w tej kwestii mają doświadczenie i deklarowali pomoc)
Przykro to pisać ale liczylem,że potwierdzisz swoje słowa które niejednokrotnie pisałeś na forum w rzeczywistości,niestety nic takiego nie miało miejsca.Mam jednak nadzieję,że na najbliższym meczu jednak pokażesz wszystkim jak się prowadzi doping i jak sie zdziera gardło dla drużyny :D
Pozdro.

P.S. Teraz już do wszystkich: Jak się wczoraj podobała oprawa??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#184 Postautor: istred » 2 maja 2005, o 02:43

odnośnie oprawy: http://www.sportsboard.pl/Forum/viewthr ... &TID=30216

A wczorajsza oprawa mi się bardzo podobała, choć myślałem, że na zdjęciach lepiej wjdzie.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#185 Postautor: mikas » 2 maja 2005, o 02:58

No do najlepszych jeszcze nam sporo brakuje :oops: (szczególnie finansów :cry: )
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#186 Postautor: Czarek » 2 maja 2005, o 08:46

A mi "Podobały się" okrzyki w stylu "J..ć sędziego i całą rodzinę jego" i "Sędzia ch..". Pomijam, że sędzia mógł mieć rację, bo Piszcz zajechał trochę Druchniakowi drogę, ale nawet gdyby racji nie miał, to tak się normalni ludzie nie zachowują. Banda chamów i tyle.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
zdzisio
Kontakt:

#187 Postautor: zdzisio » 2 maja 2005, o 11:10

Ja mysle ze orpwa byla dobra wczoraj tylko mi flag jakos brakowalo i juz efekt lepszy wiecej swiec i rac i jest super

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#188 Postautor: kilar » 2 maja 2005, o 12:26

Oprawa byla, bo byli kibice z Rybnika. Jakby ich nie bylo, to pieniadze z oprawy poszlyby na jakies piwa (oczywiscie bezalkoholowe :lol: :lol: ) :twisted:

Pozdro

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#189 Postautor: grzesieck » 2 maja 2005, o 12:36

patryk kilar pisze:Oprawa byla, bo byli kibice z Rybnika. Jakby ich nie bylo, to pieniadze z oprawy poszlyby na jakies piwa (oczywiscie bezalkoholowe :lol: :lol: ) :twisted:

Pozdro

to byl taki zart z gatunku nieudanych?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#190 Postautor: mikas » 2 maja 2005, o 13:30

patryk kilar pisze:Oprawa byla, bo byli kibice z Rybnika. Jakby ich nie bylo, to pieniadze z oprawy poszlyby na jakies piwa (oczywiscie bezalkoholowe :lol: :lol: ) :twisted:

Pozdro

W związku z tym postem pozwoliłem sobie skorzystać z danej mi niedawno możliwości dawania ostrzeżeń i takie właśnie przed chwilą otrzymałeś. Następnym razem jeśli napiszesz głupote i oskarżysz kogokolwiek o cos czego nie robi, a w dodatku nie mając na ten temat żadnej wiedzy i nie próbując nawet sprawdzić czy dowiedzieć się jak jest naprawdę, zastanów sie czy kogoś takimi postami nie obrażasz i nie oskarżasz bezpodstawnie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Geest
Senior

#191 Postautor: Geest » 2 maja 2005, o 14:42

mikas pisze:W związku z tym postem pozwoliłem sobie skorzystać z danej mi niedawno możliwości dawania ostrzeżeń i takie właśnie przed chwilą otrzymałeś. Następnym razem jeśli napiszesz głupote i oskarżysz kogokolwiek o cos czego nie robi, a w dodatku nie mając na ten temat żadnej wiedzy i nie próbując nawet sprawdzić czy dowiedzieć się jak jest naprawdę, zastanów sie czy kogoś takimi postami nie obrażasz i nie oskarżasz bezpodstawnie.

brawo Mikas! skoro pisanie niektorych rzeczy po 100 razy na forum nie daje efektu, to moze ostrzezenia dadza ludziom do myslenia!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#192 Postautor: kilar » 2 maja 2005, o 15:42

mikas pisze:

Pozdro

W związku z tym postem pozwoliłem sobie skorzystać z danej mi niedawno możliwości dawania ostrzeżeń i takie właśnie przed chwilą otrzymałeś. Następnym razem jeśli napiszesz głupote i oskarżysz kogokolwiek o cos czego nie robi, a w dodatku nie mając na ten temat żadnej wiedzy i nie próbując nawet sprawdzić czy dowiedzieć się jak jest naprawdę, zastanów sie czy kogoś takimi postami nie obrażasz i nie oskarżasz bezpodstawnie.

Dobra zazartowalem sobie (niepotrzebnie widze). Jesli obrazilem Cie to sory. Nikogo nie oskarzam. To byl taki zart (dowcip), ale widze ze potraktowales to na powaznie :roll: Pewnie slusznie dostalem ostrzezenie, wiec juz tego nie cofne. Chcesz, to mozesz napisac, ze jestem chamski w stosunku do innych. Nie chcesz, nie pisz - Twoja sprawa.To bedzie tyle ode mnie.

Pozdro

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#193 Postautor: mikas » 2 maja 2005, o 15:51

Sorki,że nie załapałem żartu,ale już tyle razy ludzie pisali na tym forum takie głupoty,że powoli zaczyna to być niesmaczne i strasznie wkurzające gdy co chwila trzeba komuś udowadniać że nie jest sie złodziejem i robi się wszystko dla zawodników a nie dla zysku.
A ostrzeżen cofać nie mogę,więc będziesz musiał teraz bardziej uważać :wink:
Pozdro.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#194 Postautor: kilar » 2 maja 2005, o 15:52

grzesieck pisze:

Pozdro

to byl taki zart z gatunku nieudanych?

zart z gatunku nie udanych to Twoj avatar, bo podejrzewam, ze jakby Jesper jezdzil przyzwoicie, to bys sobie jego "normalne" zdjecie w ramke oprawil i na scianie w pokoju powiesil. Ale co by bylo gdyby bylo...mozna sobie pogdybac...

Pozdro

[ Dodano: Pon 02 Maj, 2005 ]
mikas pisze:Sorki,że nie załapałem żartu,ale już tyle razy ludzie pisali na tym forum takie głupoty,że powoli zaczyna to być niesmaczne i strasznie wkurzające gdy co chwila trzeba komuś udowadniać że nie jest sie złodziejem i robi się wszystko dla zawodników a nie dla zysku.
A ostrzeżen cofać nie mogę,więc będziesz musiał teraz bardziej uważać :wink:
Pozdro.

Ja sie nie gniewam i mam nadzieje, ze Ty tez nie. Takze mysle ze jest juz wszystko wyjasnione. Obiecuje poprawe :)

Pozdro

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#195 Postautor: grzesieck » 2 maja 2005, o 16:12

patryk kilar pisze:zart z gatunku nie udanych to Twoj avatar, bo podejrzewam, ze jakby Jesper jezdzil przyzwoicie, to bys sobie jego "normalne" zdjecie w ramke oprawil i na scianie w pokoju powiesil. Ale co by bylo gdyby bylo...mozna sobie pogdybac...
Pozdro

nawet jesli moj avatar to nieudany zart, to przynajmniej bardzo na miejscu i na czasie :P

ale przyjdzie Klingberg, trzasnie pare kompletow, to sobie wtedy jego plakat nad lozkiem powiesze... ahh :roll:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#196 Postautor: kilar » 2 maja 2005, o 16:16

grzesieck pisze:
nawet jesli moj avatar to nieudany zart, to przynajmniej bardzo na miejscu i na czasie :P

ale przyjdzie Klingberg, trzasnie pare kompletow, to sobie wtedy jego plakat nad lozkiem powiesze... ahh :roll:

hehe :D 3mam Cie za slowo :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#197 Postautor: InDorka » 4 maja 2005, o 15:04

Oprawa piękna !! szczególnie ogladana z I łuku,szkoda tylko,że tak krótko.Zbieram juz na następną składkę.....marzą mi sie czasy gdy takie efekty będą mozliwe wokól całego stadionu,stopniowo odpalane....a co? nie moge sobie pomarzyć ???

........ :D ........

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#198 Postautor: kdsz » 5 maja 2005, o 12:30

Ciekawe jak dÅ‚ugo Pan StypuÅ‚a bÄ™dzie powtarzaÅ‚ mantrÄ™ o „Å›wietnej, kulturalnej, lubelskiej publicznoÅ›ci”. Buractwo i wieÅ›niactwo naszych kibiców jest widoczne na każdym kroku a ciÄ…gÅ‚e „kurwy” i kompletny brak obiektywizmu zwyczajnie odrzuca.

W niedzielę przyprowadziłem na stadion osobę, dla której mecz z Rybnikiem był debiutem na zawodach żużlowych. Nazwała naszych fanów grupą frustratów i chamów. Co najbardziej przykre, trudno się z tą oceną nie zgodzić.

PS. Å»eby byÅ‚o na temat – oprawa byÅ‚a bardzo fajna
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#199 Postautor: Saint » 5 maja 2005, o 12:55

kdsz pisze:Ciekawe jak dÅ‚ugo Pan StypuÅ‚a bÄ™dzie powtarzaÅ‚ mantrÄ™ o „Å›wietnej, kulturalnej, lubelskiej publicznoÅ›ci”. Buractwo i wieÅ›niactwo naszych kibiców jest widoczne na każdym kroku a ciÄ…gÅ‚e „kurwy” i kompletny brak obiektywizmu zwyczajnie odrzuca.

W niedzielę przyprowadziłem na stadion osobę, dla której mecz z Rybnikiem był debiutem na zawodach żużlowych. Nazwała naszych fanów grupą frustratów i chamów. Co najbardziej przykre, trudno się z tą oceną nie zgodzić.

PS. Å»eby byÅ‚o na temat – oprawa byÅ‚a bardzo fajna

Pan Stypuła generalizuje, Ty KDSZ również... nie wszyscy fani są chamscy i nieobiektywni... niestety grupka gości z "kurwami" i "chujami" na ustach buduje opinię przez, której pryzmat oceniani są wszyscy na stadionie... (przyznam się że jak widziałem jazdę "pulpeta" to i mnie się wypsnęło kilka razy... :wink: ale nie tak głośno)
P.S. Ta osoba była jakiej płci??? :wink:

Ale tak jest na wszystkich stadionach...

Jeśli chodzi o oprawę rewelacyjna - jeden gość stał trochę niesymetrycznie z pozostałymi i żółte flary za szybko zgasły... :wink:ale za wrażenia artystyczne - 6

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#200 Postautor: kdsz » 5 maja 2005, o 13:18

Jasne, że generalizuję i generalizuję świadomie, bo chcę pokazać, że mit o kochającej ludzkość lubelskiej publiczności [ w który tak wielu wierzy] jest tak samo prawdziwy jak legenda o podstępnych Józkach z Mojrzeszowa czy skąpych Szkotach. Niestety kulturalna publika na Zygmuntowskich to już przeszłość a na plan pierwszy wysuwają się buraki znani z gwizdów na Stachyrów, Ziółkowskiego i Śledzia i chamskich przyśpiewek dedykowanych sędziemu zawodów.

Pozdrawiam
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"