Grób Dadiego - akcja kibiców na rzecz pomnika nagrobnego

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#51 Postautor: meesha » 26 lipca 2005, o 02:43

Ja-Jacek pisze:My również dziekujemy i czekamy na Waszą wpłatę...
Na razie jeszcze nie wpłacamy gdyż zbiórkę będziemy kontynuować na następnym meczu (7 sierpnia z Rzeszowem) i wtedy dopiero przekażemy całość bo nie ma się co rozdrabniać :D

Aha, bym zapomniał - pieniądze, które zebraliśmy to nie tylko od Lublina, swój udział mają w tej kwocie również kibice z Krosna :!:
Z tego co czytam na grudziądzkim forum to razem mamy już prawie 1500 PLN :!: :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Walk

#53 Postautor: Walk » 26 lipca 2005, o 13:04

No to jestem bardzo zdziwiony bowiem od rozmowy z rodzina sp. Roberta zaczeto w ogole jakiekolwiek kroki zmierzajace w tym celu. Prowadzacy akcje Jacek Cholewinski jest w tej chwili w trasie, ale najpozniej do wieczora bedzie sie kontaktowal ponownie z najblizszymi sp. RD. i jezeli faktycznie potwierdza sie te wiadomosci to nie zostanie nic innego jak odeslac wszystkim wplacajacym ich pieniazki.

Okazuje sie bowiem,ze rodzina jest jak najbardziej zainteresowana postawieniem pomnika i posiada srodki na ten cel. To,ze nagrobka jeszcze nie ma spowodowane jest wzgledami technicznymi

Szkoda, ze nie uslyszelismy tego w zeszly czwartek. Coz poczekamy do wieczora.
Oficjalna strona Krzysztofa Buczkowskiego: http://www.krzysztofbuczkowski.com/
pzdr. Walk

JAG
Senior

#55 Postautor: JAG » 26 lipca 2005, o 13:42

Pokemon pisze:W takim razie proponuję pieniązki z puszek przekazać szkółce (bo przecież nie odeśle się ludziom no-name). Ś.P. Robert (IMŚJ) napewno nie miałby nic przeciwko temu.

ja się zgadzam,to rozsądne rozwiązanie tym bardziej ze zbiórka była u nas anonimowa.
z drugiej strony nie rozumiem jak mogło dojść do takiego nieporozumienia?nie świadczy to dobrze o odpowiedzialnych za akcje osobach,niestety.
mam nadz. że kibice którzy wsparli zbiórkę nie zniechęcą sie na przyszłość.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#56 Postautor: sadychor » 26 lipca 2005, o 14:23

Priorytetem jest przekazanie pieniędzy na pomnik. Zrobimy wszystko, żeby tak się stało.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

go!
Trener

#57 Postautor: go! » 26 lipca 2005, o 15:26

sadychor pisze:Priorytetem jest przekazanie pieniędzy na pomnik. Zrobimy wszystko, żeby tak się stało.

Chyba nie zaczaiłeś Marku w czym rzecz
Jak byś się czuł jakbym zrobił zbiórkę pieniędzy na ubranka dla twojego dziecka bo ma brzydkie?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#58 Postautor: papi » 26 lipca 2005, o 16:34

szkoda że wyszło jak wyszło :x Chęci też są ważne, popieram pomysł by przekazać kase na szkółke. Zbyt wiele jej nie jest, ale zawsze lepsze te 4 stówy niż nic :wink:

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#59 Postautor: Ja-Jacek » 27 lipca 2005, o 00:25

Wklejam, choć nieco wyrwane z kontekstu... całość na forum GTŻ-u...

Jeśli ja - na całą Polskę, (o ile wchodzi do neta) firmuję przedsięwzięcie swoim nazwiskiem... i ponoszę za całość odpowiedzialność... to wybaczcie mi - niczego, nikomu i nigdy nie będę "dokładał"...
Albo coś robimy w całości, albo wcale...
Próbowałem się dziś dodzwonić do Łukasza Dadosa - odpowiada tylko poczta głosowa, więc się nagrałem... Odzewu do tej pory nie mam niestety... poczekam...
Jeśli odzewu nie będzie - stanę przed problemem - co zrobić z pieniędzmi ludzi, którzy w dobrej woli wpłacili je na konto "nagrobka"... Jak je ewentualnie oddać darczyńcom, skoro nie wszyscy podali podczas przelewu swoje pełne adresy...
Nie czuję się upoważniony do jakiegokolwiek zadysponowania tymi pieniążkami... to po prostu nie moje...
Mam problem? MAM!!!
Noc mnie czeka niespokojna - jutro spróbujemy wyjaśnić sprawę...
Dobranoc.
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#60 Postautor: Ja-Jacek » 27 lipca 2005, o 00:42

Wklejam również całość wątku "zamkniętego" poświęconego darczyńcom...

I co ja Waszym zdaniem mam teraz zrobić - jeśli Rodzina Roberta zaprzeczy wcześniejszej zgodzie? na tą akcję???

Dziękuję administratorowi za zaufanie i za "wyłączność" w tym temacie...

Kochani!

Sprawdziłem dzisiaj wpływy na naszym wspólnym koncie na rzecz NASZEGO MISTRZA i Jego nagrobnej płyty...

Dzień pierwszy publicznej zbiórki to z pewnością SUKCES!!!

Saldo konta wynosi (27.07.2005) - 795 (siedemsetdziewięćdziesiątpięć) polskich złotych...
Oby nam tylko tempo i zapał nie spadało!

Na owÄ… kwotÄ™ swoje pieniÄ…dze przeznaczyli:

Michał PERLIK (Bydgoszcz) 40zł, Jacek CHOLEWIŃSKI (Skwierzyna) 100zł, Zbigniew BYKOWSKI (Pruszków) 50zł, Mikołaj ROGOZIŃSKI (Bydgoszcz) 15zł, Dominik WIERZBICKI (?) 150zł, Marek BONA (Dąbrówka) 100zł, Wiesław OKULSKI (Grudziądz) 20zł, Dorota KAZIMIERSKA (Lublin?) 200zł, Sebastian WALAWANDER (Grudziądz) 100zł, Michał WIDERA (Świętochłowice) 20zł...

Wszystkim serdecznie dziękuję.

Jutro pracujemy nad tym dalej

Ponieważ tylko ja mam dostęp do tego wątku, proponuję wyważone opinie i zapytania kierować do działu Speedway i tematu:Robert Dados - Wątek Naszego Mistrza...

Uaktualniam listę darczyńców - stan na koniec drugiego dnia zbiórki:
Na koncie posiadamy równiutkie 900 złotych.
Do grona "ludzi o gorącym sercu" dołączyli: Marek NOWAK (Drezdenko?) 20zł, Sławomir WEGNER (Piła) 30zł, Krzysztof ŁAZ (Wrocław) 5zł, Krzysztof MOCZYŃSKI (Leszno) 50zł
Zataczamy coraz większe kręgi "medialne" licząc na dalsze wpłaty "dla Roberta"...
Wszystkim dotychczasowym darczyńcom - goraco dziękujemy!!!!

Po "operacyjnej" przerwie weekendowej banku powracamy do naszej zbiórki. Na dzień dzisiejszy przekraczamy PIERWSZY TYSIĄC złotych...

Do listy darczyńców poprzez wpłatę swoje nazwiska dopisali:
Damian KŁYSKO (Grudziądz) 20zł, Eliza MAGIEROWICZ (Kiełczów) 15zł, Janusz SERWATKA (Bytom) 10zł, Jacek BRANDYS (Skwierzyna) 82zł...
Tak więc łącznie mamy - 1.027zł (tysiącdwadzieściasiedem).

Z forum lubelskiego docierają wieści, że podczas kwesty na ich meczu z Krosnem kibice TŻ-u zebrali ponad 400zł... czekamy więc na ten "grupowy datek" i pozdrawiamy wszystkich, którzy do nas dołączają...
W tym temacie - do jutra

Pojawiam się jeszcze raz dzisiaj, ponieważ do grona darczyńców dołączyła:
Teresa SZTOBRYŃ (Pruszków) 50zł

Tym samym na godz. 21.25 mamy 1.077zł... i zbieramy dalej...

Z "dziennikarskiego" obowiązku - mimo, że sprawy sie komplikują - wpisuję dzisiejsze wpływy na konto specjalne "nagrobek":

- w dniu 26.07.2005 darczyńcami zostali: Adam MAJEWSKI (Szczecin) 100zł, Teresa KLECZEWSKA (Grudziądz) 30zł, Krystyna KWIATKOWSKA (Częstochowa) 50zł...

Być może będę musiał pieniądze darczyńcom odawać... vide forum lubelskie... ale może nie... sprawa do wyjaśnienia, dziękuję za wpłaty i zaufanie - pozdrawiam i dobranoc...

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#61 Postautor: Ja-Jacek » 27 lipca 2005, o 20:24

Mimo kłopotów - nadal wpływają pieniądze - dziś doszły od Waszej lubelskiej koleżanki Doroty Babilońskiej i pierwszego żużlowca :!: Krzysztofa BUCZKOWSKIEGO :shock:
Przybywa - więc na koncie na tą chwilę jest... 1.407zł...

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#62 Postautor: Ja-Jacek » 27 lipca 2005, o 21:12

Jestem po rozmowie z panią Małgorzatą DADOS, w piątek będę rozmawiał z Ojcem Roberta...
Mam nadzieję ostatecznie wyjaśnić sprawę... i zbiórkę poprowadzimy do szczęśliwego końca :!:
Pzdr

PS. A zawiść i głupota ludzka nie zna granic...

go!
Trener

#63 Postautor: go! » 27 lipca 2005, o 23:35

Ja-Jacek pisze:PS. A zawiść i głupota ludzka nie zna granic...

A co konkretnie ma Pan na myśli?

PS. Można poznać jakieś szczególy tej rozmowy?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#64 Postautor: Maxx » 28 lipca 2005, o 00:34

Witam.
Dawno mnie nie było na tym forum, ale uważnie śledzę to co jest tutja pisane. Słuchajcie (przede wszystkim nasi najmłodsi forumowicze)...
Robert to już jest w pewnym sensie legenda lubelskiego i nie tylko żużla i nie jest w dobrym tonie szukanie jakichkolwiek sensacyjek nad grobem zmarłego (szczególnie Roberta).
Dlatego też polecam poddać rozwadze wszelkie idiotyczne wypowiedzi zanim zostaną napisane... Myśle, że zainteresowani "zaczają" co mam na myśli.

Pozdrawiam

Maxx

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#65 Postautor: Ja-Jacek » 29 lipca 2005, o 06:50

Do go! ... i wszystkich innych ciekawych

Pisząc że głupota i zawiść ludzka nie zna granic wyraziłem moje odczucia po rozmowie z matką ś.p. Roberta - panią Małgorzatą...

To właśnie docinki ludzi, którzy otaczają Dadosów (wiadomo jak to na wsi i nie tylko bywa) a także reakcje z jakimi spotyka się Łukasz na stadionach spowodowały opór do naszej akcji Państwa Dadosów... Poczuli się po prostu urażeni "szumem" medialnym...

Celem akcji jednak nie jest dochodzenie, kto jest winny i dlaczego, że Robert do tej pory nie ma nagrobnego pomnika - ale doprowadzenie do tego ŻEBY W KOŃCU STANĄŁ :!:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#66 Postautor: Ja-Jacek » 1 sierpnia 2005, o 09:02

No to sierpień nam się pięknie zaczyna...

Jestem po rozmowie z ojcem Roberta Dadosa.

Najkrócej jak tylko można - niech ta wiadomość obiegnie wszystkich zainteresowanych naszą akcją JEST ZGODA RODZINY NA KONTYNUOWANIE ZBIÓRKI :!: :D :!:

Pomimo wszystkich przykrości jakie spotkały Państwa Dadosów poprzez nie zawsze uzasadniony szum medialny i niestosowne komentarze - tata Roberta ostatecznie potwierdził, że zgadza się na naszą akcję i w miarę swoich możliwości również nas będzie wspierał...

Mało tego - umówiliśmy się, że w miarę zbliżania się do finału zbiórki udam się wraz z Walkiem do podlubelskiej wsi, aby przedstawić projekt pomniczka i załatwić wszelkie niezbędne formalnośći do postawienia nagrobka włącznie

Zatem - kibice - do dzieła... nabierajmy rozpędu, bo czas ucieka...

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#67 Postautor: Ja-Jacek » 1 sierpnia 2005, o 09:07

Dla zaoszczędzenia Waszego wakacyjnego czasu i przypomnienia dotychczasowych darczyńców - przeklejam z forum GTŻ Grydziądz:

Dziękuję administratorowi za zaufanie i za "wyłączność" w tym temacie...

Kochani!

Sprawdziłem dzisiaj wpływy na naszym wspólnym koncie na rzecz NASZEGO MISTRZA i Jego nagrobnej płyty...

Dzień pierwszy publicznej zbiórki to z pewnością SUKCES!!!

Saldo konta wynosi (27.07.2005) - 795 (siedemsetdziewięćdziesiątpięć) polskich złotych...
Oby nam tylko tempo i zapał nie spadało!

Na owÄ… kwotÄ™ swoje pieniÄ…dze przeznaczyli:

Michał PERLIK (Bydgoszcz) 40zł, Jacek CHOLEWIŃSKI (Skwierzyna) 100zł, Zbigniew BYKOWSKI (Pruszków) 50zł, Mikołaj ROGOZIŃSKI (Bydgoszcz) 15zł, Dominik WIERZBICKI (?) 150zł, Marek BONA (Dąbrówka) 100zł, Wiesław OKULSKI (Grudziądz) 20zł, Dorota KAZIMIERSKA (Lublin?) 200zł, Sebastian WALAWANDER (Grudziądz) 100zł, Michał WIDERA (Świętochłowice) 20zł...

Wszystkim serdecznie dziękuję.

Jutro pracujemy nad tym dalej

Ponieważ tylko ja mam dostęp do tego wątku, proponuję wyważone opinie i zapytania kierować do działu Speedway i tematu:Robert Dados - Wątek Naszego Mistrza...

Uaktualniam listę darczyńców - stan na koniec drugiego dnia zbiórki:
Na koncie posiadamy równiutkie 900 złotych.
Do grona "ludzi o gorącym sercu" dołączyli: Marek NOWAK (Drezdenko?) 20zł, Sławomir WEGNER (Piła) 30zł, Krzysztof ŁAZ (Wrocław) 5zł, Krzysztof MOCZYŃSKI (Leszno) 50zł
Zataczamy coraz większe kręgi "medialne" licząc na dalsze wpłaty "dla Roberta"...
Wszystkim dotychczasowym darczyńcom - goraco dziękujemy!!!!

Po "operacyjnej" przerwie weekendowej banku powracamy do naszej zbiórki. Na dzień dzisiejszy przekraczamy PIERWSZY TYSIĄC złotych...

Do listy darczyńców poprzez wpłatę swoje nazwiska dopisali:
Damian KŁYSKO (Grudziądz) 20zł, Eliza MAGIEROWICZ (Kiełczów) 15zł, Janusz SERWATKA (Bytom) 10zł, Jacek BRANDYS (Skwierzyna) 82zł...
Tak więc łącznie mamy - 1.027zł (tysiącdwadzieściasiedem).

Z forum lubelskiego docierają wieści, że podczas kwesty na ich meczu z Krosnem kibice TŻ-u zebrali ponad 400zł... czekamy więc na ten "grupowy datek" i pozdrawiamy wszystkich, którzy do nas dołączają...
W tym temacie - do jutra

Pojawiam się jeszcze raz dzisiaj, ponieważ do grona darczyńców dołączyła:
Teresa SZTOBRYŃ (Pruszków) 50zł

Tym samym na godz. 21.25 mamy 1.077zł... i zbieramy dalej...

Z "dziennikarskiego" obowiązku - mimo, że sprawy sie komplikują - wpisuję dzisiejsze wpływy na konto specjalne "nagrobek":

- w dniu 26.07.2005 darczyńcami zostali: Adam MAJEWSKI (Szczecin) 100zł, Teresa KLECZEWSKA (Grudziądz) 30zł, Krystyna KWIATKOWSKA (Częstochowa) 50zł...

Być może będę musiał pieniądze darczyńcom odawać... vide forum lubelskie... ale może nie... sprawa do wyjaśnienia, dziękuję za wpłaty i zaufanie - pozdrawiam i dobranoc...

Kolejny dzień naszej akcji. Mimo nadal niewyjaśnionego "statusu" - wobec utrudnionego kontaktu z rodziną MISTRZA, na specjalne konto wpływają następne datki...
W dniu 27.07. darczyńcami zostali: Dorota BABILOŃSKA (Lublin) 50zł oraz Speedway Krzysztof BUCZKOWSKI (Grudziądz) 100zł.
Serdecznie dziękuję...

Na tą chwilę na koncie posiadamy 1.407zł

Na koniec dnia 28.07.2005 stan konta powiększył się do 1.417zł po wpłacie dokonanej przez:
Paweł KAWKA (Lublin) 10zł
Pzdr

Witam wszystkich po weekendowej przerwie...
To co ostatnio lubię najbardziej to dopisywanie kolejnych "wrażliwych" do listy darczyńców
Do grona tychże w dniach 29-30 lipca dołączyli: Paweł WITKIEWICZ (Zielona Góra) 10zł, Maliniak Speedway Akcesory Rafał MICEK (Leszno) 500zł Brawo :!: :!: :!:

Tym samym powoli dobijamy do kwoty dwóch tysięcy złotych...
A w sierpniu pracujemy ze zdwojonÄ… energiÄ… - wszystko dla Roberta...
R

PS. Bank Pekao SA zabrał nam 3zł za obsługę konta
Tym samym stan środków na dzień 31.07. wynosi 1924zł

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#68 Postautor: Cooper » 1 sierpnia 2005, o 12:41

Jaka jest kwota docelowa, czyli ta do ktorej dazymy by ja uzbierac?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#69 Postautor: Ja-Jacek » 1 sierpnia 2005, o 17:55

Rozpoznaję rynek, używam znajomości... staram sie o produkt najwyższej jakości za rozsądną cenę... Myślę, że 5-7 tysięcy wystarczy...
Pzdr

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#70 Postautor: Ja-Jacek » 2 sierpnia 2005, o 21:30

Przyznaję, że pomimo że większość wpłat pochodzi do tej pory z dwóch miast: Lublina i Grudziądza... z niecierpliwością czekam na Waszą wpłatę z kwesty na meczu z Krosnem. O ile pamietam 402 zebrane złote stanowiły by niemałą część ogólnej sumy... Wiem też, że "wyhamowaliście" po doniesieniach o oporze rodziny Dadosów do tej akcji (a raczej jej medialnego "szumu" i zwykłych ludzkich złośliwości.
Teraz, gdy w rozmowach zarówno z matką jak i ojcem ś.p. Roberta doszliśmy do porozumienia, żę "jedziemy dalej"... nic tylko wpłacać... chyba że macie plan dozbierania na kolejnym meczu - tym razem z Rzeszowem.
Pozdrawiam... i liczę na "słówko" w tym temacie od organizatorów ww. kwesty.

meesha
Trener
Kontakt:

#71 Postautor: meesha » 3 sierpnia 2005, o 00:29

No to jest słówko :)

Pieniądze ze zbiórki na meczu z Krosnem (402 PLN) leżą u mnie ale rzeczywiście planujemy kolejną zbiórkę podczas meczu z rzeszowiakami (a jak dobrze pójdzie to może i w Rzeszowie na rewanżu "dozbieramy" trochę 8) ) dlatego też prześlemy wszystko razem, co by się nie rozdrabniać na raty...

Pozdrawiam :!:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#72 Postautor: Ja-Jacek » 3 sierpnia 2005, o 06:43

Fajna sprawa zatem... :D

A co do Waszego dwumeczu z Rzeszowem i naszego z Ostrowem - gdyby nam nie poszło :shock: , to będzie okazja się spotkać ponownie - zawodnicy na torze, a my = na trybunach i na piwku :!:
11 i 25 września to terminy na mecze "o miejsca" dla odpadających z play-off... Wolałbym jednak abyśmy nie "korzystali z okazji" porażek naszych teamów...
Lepiej umówić się "for special occasion :D "

Również pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#73 Postautor: Ja-Jacek » 4 sierpnia 2005, o 06:26

Do listy darczyńców dołączył wczoraj lider zespołu GTŻ Grudziądz - Paweł STASZEK, wpłacając na nasze konto 100zł... to kolejny po Krzyśku Buczkowskim żużlowiec na naszej liście :D
Aktualny stan konta 2.255zł. Lista wpłacających - na forum GTŻ i prawdopodobnie dzisiaj na http://www.przegladzuzlowy.pl
Pzdr

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#74 Postautor: Ja-Jacek » 4 sierpnia 2005, o 22:48

Nasi "ultras" przymierzajÄ… sie do podobnej akcji z puszkami jak Wy...
Stan konta wzrósł dzisiaj do 2.375zł :D
Już widzę oczyma wyobraźni ten pomniczek godny NASZEGO MISTRZA...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#75 Postautor: Cz@rek » 4 sierpnia 2005, o 23:06

Czy pomnik będzie miał motywy żużlowe :?: