Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Holly

#1651 Postautor: Holly » 20 grudnia 2005, o 16:52

Gawrzyk , jak już szukacie jakieś rosjanina do wzmocnienia Tż , to tylko i wyłącznie Darkin (jeżeli dojdzie do siebie po kontuzji).

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1653 Postautor: auganoff » 20 grudnia 2005, o 20:21

Gawrzyk pisze:Chciałem porównać Gizatulina z Powaznym, Gafurowem i Darkinem...

A więc jednak! :lol:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1654 Postautor: luCas » 20 grudnia 2005, o 20:44

Takie troche nietypowe pytanie, czy na naszym forum (slynny tworca wielu zaskakujacych teorii ze sportsboard.pl) falubazzini ma bana??? Moze zostal mu jeszcze z czasow barazu??? Wypisuje takie rzeczy, ze od razu zrobilo by sie ciekawiej na forum :wink:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Koper
Trener
Kontakt:

#1655 Postautor: Koper » 20 grudnia 2005, o 20:56

luCas pisze: Wypisuje takie rzeczy, ze od razu zrobilo by sie ciekawiej na forum :wink:
Zacytuj co ciekawsze:)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1656 Postautor: luCas » 20 grudnia 2005, o 21:06

Przyznajmy , że w zeszłym roku Max ścigał się a raczej uciekał ze startu drużyną złożonym z samych krajowych facetów o ... raczej niezbyt dobrym sprzęcie i zarobkach przypomnijmy Krosno , Lublin , Gorzów , Grudziądz , Opole ?
Z kim miał się ścigać Max ?

Tych mistrzostw pierwszej ligi kompletnie siÄ™ nie obawiam .
I to nie przez moje zarozumialstwo tylko poprostu teraz okazji do ścigania Max z Karlssonem będą mieli dużo więcej i śmiało można powiedzieć , że trochę siłą rzeczy poprzegrywają

U nas wyprostują ich Okoniewski , Walasek , a to już dwa zwycięstwa mniej , a o ile pod łokieć wejdzie za tym Staszewski to i jedyneczka wpadnie a nieraz i zero ... A gdzie Hamill i Lindgren ? Nie będzie tak żle ...

Otóż tych słynnych obcokrajowców . Nazwiska Shields , Norris w Polsce brzmią naprawdę egzotycznie . Trzeba mieć sprzęt , jakiś zamiennik dla najlepszego silnika , czymś dojechać do Lublina , Krosna a to naprawdę daleko i drogi wąskie .

To wystarczy za komentarz :D :D:D:D:D
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

L(o)katy
Szkółkowicz

#1657 Postautor: L(o)katy » 20 grudnia 2005, o 21:36

Rzeczywiście niektóre z cytatów budzą uśmiech, ale z jedną tezą wypada się zgodzić. Przybyło w pierwszej lidze sporo niezłych jeźdźców i czasy kiedy Karlsson's Bros rządzili na drugim froncie ze średnią biegową w granicach 2,7 - 2,8 pkt chyba bezpowrotnie minęły ...
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1658 Postautor: kilar » 20 grudnia 2005, o 22:56

Sportowefakty pisze: (...)Znany jest przypadek, kiedy jeden z zagranicznych żużlowców jeżdżąc dzień wcześniej w żużlowej Grand Prix miał tak wielkie problemy logistyczne, iż zamiast z motocyklami pojawił się na stadionie z... silnikami w reklamówce, które wstawial w ramę kolegi z drużuny. Niestety rezultat tych biegów był żenujący. (...)

Czyzby to "nasz" Hans Andersen :twisted:

WIECEJ TUTAJ

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1659 Postautor: mikas » 20 grudnia 2005, o 23:04

Jeśli dodamy do tego jeszcze to,że tekst ten pisał kibic naszej drużyny to możemy być pewni, że chodzi o Hansa :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Conrado

#1660 Postautor: Conrado » 20 grudnia 2005, o 23:25

Gawrzyk pisze:
Holly pisze:Gawrzyk , jak już szukacie jakieś rosjanina do wzmocnienia Tż , to tylko i wyłącznie Darkin (jeżeli dojdzie do siebie po kontuzji).

Olaboga, czy ze wszystkiego co napiszę na forum musisz wyciągać jakieś dalekoidące wnioski? Chciałem porównać Gizatulina z Powaznym, Gafurowem i Darkinem...

A co powiesz na Flura Kalimulina?

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1661 Postautor: auganoff » 20 grudnia 2005, o 23:27

mikas pisze:Jeśli dodamy do tego jeszcze to,że tekst ten pisał kibic naszej drużyny to możemy być pewni, że chodzi o Hansa :wink:

Co do Hansa pełna zgoda, ale generalnie artykuł jest tak nieobiektywny, że prawie się nie da czytać! Wyłania się z niego obraz złego, pazernego obcokrajowca-bynajmniej-nieprofesjonalisty i - w domyśle - biednego, umęczonego i pokrzywdzonwego polskiego orła. Dziwnym trafem w E-lidze na przykład jedynie Gollob od lat jako jedyny z Polaków jestw stanie powalczyć o miano najskuteczniejszego, ostatnie lata w I lidze to dominacja Karlssonów, przez jeden sezon Lee itp. Tylko Kościecha z Chrzanowskim mieli w 2003 naprawdę wysokie zdobycze, teraz będzie Walasek, ale zazwyczaj i tak liderem drużyny jest straniero.
Gość bezmyślnie utrwala stereotypy, nie twierdzę, że innostrańcy są święci, ale po cholerę aż tak naginać rzeczywistość?

P.S. Z naszego podwórka - Śledź i Piszcz - wzorce profesjonalizmu :wink:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1662 Postautor: Cz@rek » 21 grudnia 2005, o 20:53

Dziennik Metropol poinformował o nowosciach w przepisach podatkowych,
które powinny bardzo zainteresować kibiców. :!:

cyt.Kibice powinni zachowywać bilety wstępu na imprezy sportowe.
Poniesione koszty będzie mozna odliczyć w PIT za 2005r.od dochodu.
Nie ma znaczenia dyscyplina sportu,ważne aby pieniadze za zakupiony
bilet trafiły do kasy klubu sportowego.
Ustawodawca nie zastrzegł,że możliwść odliczania dotyczy tylko 2006r.
Podatnicy będą mogli więc odliczać równierz wydatki ztego roku-uważają
eksperci.
Aby udowodnić fiskusowi wpłacenie pieniędzy na działalność sportową
nie potrzeba faktur VAT.WystarczÄ… jedynie bilety lub inne dowody
poniesionych wpłat,np.paragony za opłaty z siłowni.

Awatar użytkownika
Dave
Kontakt:

#1663 Postautor: Dave » 21 grudnia 2005, o 21:39

Cz@rek pisze:Dziennik Metropol poinformował o nowosciach w przepisach podatkowych,

Bądź chociaż trochę precyzyjny jak już cytujesz. Metropol z jakiego miasta i z którego dnia? Szukam i jakoś nic nie widzę.
Coś mi się wydaje że prima aprilis będzie dopiero 1 kwietnia.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1664 Postautor: Cz@rek » 21 grudnia 2005, o 22:14

Dave pisze:
Cz@rek pisze:Dziennik Metropol poinformował o nowosciach w przepisach podatkowych,

Bądź chociaż trochę precyzyjny jak już cytujesz. Metropol z jakiego miasta i z którego dnia? Szukam i jakoś nic nie widzę.
Coś mi się wydaje że prima aprilis będzie dopiero 1 kwietnia.

Metropol nie jest gazetÄ… regionalnÄ… a wydanie jest z 19.12.2005r.

Awatar użytkownika
Dave
Kontakt:

#1665 Postautor: Dave » 21 grudnia 2005, o 22:35

Cz@rek pisze:Metropol nie jest gazetÄ… regionalnÄ… a wydanie jest z 19.12.2005r.

A to ciekawe, bo moim zdaniem jest wydawana w 10 różnych miastach i poza artykułami wspólnymi każde wydanie trochę się różni. Możesz sprawdzić na http://www.metropoint.com

No i przeczytałem ten pseudo-artykuł, w którym nie ma ani jednego konkretu (np. odwołania się do jakiegoś przepisu). Autor powołuje się na bliżej nieokreślonych "ekspertów podatkowych". Jakość tego artykułu jest na poziomie dawnych "Skandali". Poczekałbym jednak na wyjaśnienie Ministerstwa Finansów, żeby później nie było biegania do US.

Dla dociekliwych: http://parex.metro.st/ftp/20051219_Lublin.pdf

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#1667 Postautor: maestro76 » 22 grudnia 2005, o 12:48

wiadomo juz cos od kiedy do nabycia karnety i gdzie?
never ride faster than your angel can fly

L(o)katy
Szkółkowicz

#1669 Postautor: L(o)katy » 22 grudnia 2005, o 19:25

cyt.Kibice powinni zachowywać bilety wstępu na imprezy sportowe.
Poniesione koszty będzie mozna odliczyć w PIT za 2005r.od dochodu.
Nie ma znaczenia dyscyplina sportu,ważne aby pieniadze za zakupiony
bilet trafiły do kasy klubu sportowego.
Ustawodawca nie zastrzegł,że możliwść odliczania dotyczy tylko 2006r.
Podatnicy będą mogli więc odliczać równierz wydatki ztego roku-uważają
eksperci.
Aby udowodnić fiskusowi wpłacenie pieniędzy na działalność sportową
nie potrzeba faktur VAT.WystarczÄ… jedynie bilety lub inne dowody
poniesionych wpłat,np.paragony za opłaty z siłowni.

Możliwość odliczenia takich wydatków od podstawy opodatkowania juz przy najbliższym rozliczeniu jest niejasna i interpretacje Urzędów Skarbowych pewnie będą radosne, natomiast to co jest ważniejsze to - odliczenia będą możliwe jeśli klub na którego działalność wyłożymy kasę oprócz kilku innych wymogów będzie miał kadrę co najmniej 50 zawodników w tym przynajmniej 30 juniorów .
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#1670 Postautor: Koper » 23 grudnia 2005, o 00:49

Pytanie do Dawida Stachyry i jego odpowiedz z zapisu czata ( http://stal.rzeszow.pl/news//fullnews.php?id=204 ) :
Wiadomo, że większość swojego życia spędziłeś w Rzeszowie (i nadal spędzasz), ale licencję zdawałeś w Lublinie. W tym klubie również debiutowałeś. Które zatem miasto jest bliżej Twojego serca?

- Na pewno Rzeszów! Nie ma co ukrywać jest to moje miasto rodzinne, tutaj się urodziłem, stawiałem pierwsze kroki, fakt faktem, jako szkółkowicz odszedłem do Lublina, tam zdawałem licencję, przejeździłem cztery lata i na pewno był to do pewnego stopnia miły okres w moim życiu, jednak dłuższy czas myślałem nad tym, że moje miejsce jest w Rzeszowie i cieszę się bardzo, że tutaj startuję i mam nadzieję, że tak będzie w przyszłych latach.
Zastanawiam sie dlaczego Dawid nie powiedzial ze byl to mily okres zycia ale do pewnego stopnia a jesli juz to do jakiego stopnia :wink: Na pewno z czasow kiedy startowal w naszych barwach nie bylo dla niego milym okresem kiedy po tym jak w badne wpakowal go Pawel Miesiac doznal urazu glowy co wyeliminowalo go miedzy innymi ze startu w finale Brazowego Kasku jaki wowczas byl rozegrany w Lublinie. Co jeszcze Dawid mial na mysli :roll: Ja osobiscie lubilem go i teraz zycze mu aby rozwijal sie jak najlepiej w swoim rodzinnym Rzeszowie. Jesli chodzi o moje odczucia to pozytywnie zapamietam okres startow Dawida w Lublinie a samego zawodnika uwazam za czlowieka sympatycznego.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1671 Postautor: Jaga » 24 grudnia 2005, o 19:59

$korzen$ pisze:Taki stadion w nasztym kraju, bez zartow :lol:

Taki stadion dobra sprawa tylko weźmy pod uwage że on ma kosztować 50ml euro a skąd żeszuf (który znajduje się na Ukrainie :P - nie żebym coś miał do Ukrainy) weźmie na to kaske ?? Niby jakies 80% ma być z Unii ale za chiny nie wykombinuja i tak tych 10mln Euro :P
Jak narazie to ten projekt i te wielkie plany to jest jeden wał tylko po to by mogli dostać warunkowa licencje na starty w e-lidze ... ale niech kombinują to jeszcze milej będzie jak poleca z wielkim chukiem do 2 ligii hehe
A będzie to wielce prawdopodobne bo marna marta naobiecywała góry złota a co mają ? Jeden wielki lament - jeśli ktoś ma możliwość czytania na ich forum to jest ponc ok 200 stron zmutków i żali :P
Dlatego najlepiej by było coby żeszuf poleiał a Lublin wskoczył i dziękuje :D

P.S.
A może władze TŻetu skontaktowały by się z zarzadem Unii Tarnów i porozumiały np w sprawie jakiegoś sparingu? Bo Unia nie ma narazie nikogo w planach a z tego co mi się o uszy obiło to TŻ również ... więc może 8)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1672 Postautor: wojtas » 24 grudnia 2005, o 20:20

No owszem zali pelno, w rozterce sa i chca kontraktowac Gjedde 8) Szkoda, bo jakos ich nie zaluje :wink: Nawet sie zarejestrowalem costam napisalem... ciekawe czy wsrod Jozkow znajdzie sie choc jeden inteligent i zlapie aluzje o Korpusie Dyplomatycznym :lol:

Pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1673 Postautor: RadeKas » 24 grudnia 2005, o 20:24

Jaga pisze:A może władze TŻetu skontaktowały by się z zarzadem Unii Tarnów i porozumiały np w sprawie jakiegoś sparingu? Bo Unia nie ma narazie nikogo w planach a z tego co mi się o uszy obiło to TŻ również ... więc może 8)

TÅ» ma juz ustalone mecze z Wroclawiem i Lesznem, ale w planach sa ponoc jeszcze 2, wiec kto wie kto wie :wink:.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1674 Postautor: auganoff » 24 grudnia 2005, o 21:46

Sprawdzić się na tle mistrza Polski - pożytek dla zawodników i trenerów, frajda dla kibiców, a i dla Tarnowa pożyteczne przetarcie. Dyro nie powinien mieć problemów z nawiązaniem kontaktu :wink:

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#1675 Postautor: Jaga » 25 grudnia 2005, o 00:05

No jeśli mają być jeszcze dwa to mysle że pasuje to wykorzystać hehe :D
i najlepiej by było jeden u nas drugi u was!! Bo dla was to może być pożytek (dla naszych też) i pewnie by do was na taki sparing przyszło sporo ludzi a u nas by sie zobaczyło cóż to Kasa za skład zmontował ... a wiadomo że dobry ;)
A co do kontaktów dyra to nie powinien miec problemów tymbardziej że Bukowska zaproponowała ostatnio os połowy stycznia cotygodniowe spotkania z kibicami co nas strasznie zaskoczyło bo do tej pory miał nas głeboko w DUPIE a teraz mu sie coś odwidziało :shock:
Ale co to będzie się okaże ... najwyżej turne taczki go czekają :P

Cod o żeszofa to kolesie teraz sie boją o utrzymanie hehe i jesli Holta podpisze np w Gdańsku to przeca józki lecą z takim hukiem z e-ligi że głowa boli hehe :D
Osobiście z jednej strony bym chciał aby Lublin wszedł na ich miejsce a z drugiej zeby sie np utrzymali po barażach ale siedzieli w tej e-lidze i co roq dostawali masakryczne bęcki 8)

Jezuuuu ... jeszcze ponad 3,5 miesiąca do derbów .... oszalejeeeeee!!! :lol:
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN