Wyrazy sympatii dla tzw. "Klubu Kibica" Marmy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#101 Postautor: mikas » 16 sierpnia 2005, o 12:23

JAG pisze:
tylko Mikas to nie były dzieci,bynajmniej na takowe nie wyglądały.myślę że dzieci to tylko na poziomie intelektualnym,choć może i do tego poziomu nie dorośli.

JAG pisząc "dzieci" dokladnie o poziom intelektualny mi chodziło.

sztandar pisze:Popieram
Hehe skoro się jest gorszym na torze , to najlepiej zwyzywać od chamów i mojrzeszowów , w tym momencie jesteście na poziomie kolesi którzy podpalili wasz transparent czyli frajernia , przykro mi ale taka prawda.

Ile razy jeszcze trzeba napisac,żeby to do wszystkich dotarło,że w Rzeszowie w niedziele byli kibice którzy z hasłami "j** Rzeszów" itp. nie mają nic wspolnego?? Pojechali tam normalni kibice, którzy na meczach nie prowadzili nigdy zadnego anty-dopingu, o czym zreszta doskonale wiedzieliście, bo przed meczem jeden z Waszych kolegów pytał mnie czy bedzie jakaś zorganizowana grupa, bo już od conajmniej polowy tygodnia sie Ci debile z Rzeszowa szykowali,żeby zaatakowac ludzi z Lublina i ukraść nam flage. Dokladnie wiedzieli,że wsród kibiców z Lublina będą tylko i wylacznie spokojni ludzie, którzy nie będą mieli ochoty na żadne bojki i wyzwiska. Może dlatego właśnie sie nie bali wejsć na nasz sektor i ukraśc flagę,bo już wcześniej wiedzieli że w Rzeszowie nie będzie żadnych oszołomów takich jak oni. I gdzie do cholery była ochrona jeśli bezkarnie pozwalano podpitym wyrostkom wchodzic do sektora zajmowanego przez gości??

I jeszcze jedno, z wypowiedzi kibiców Stali na forum rzeszowskim wynika,że praktycznie wszystkim oprócz członkow ich Klubu Kibica nasz transparent sie podobał i uznali go za pomysowy i śmieszny. Jedynie garstka debili uznała go za obrażliwy :shock: i nie zrozumiała,że jest to tylko forma zabawy i próba rywalizacji pod względem oprawy meczu w dobrym tego słowa znaczeniu. Jakoś kibice z Krosna na podobny transparent zareagowali w zupełnie inny sposób i przez cały mecz bawili sie na stadionie w Lublinie bardzo dobrze wraz z lubelskimi kibicami nawet mimo tego,że mecz przegrali i beda musieli jeździć w barażach o utrzymanie, ale to już tak zupełnie na marginesie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#102 Postautor: Czarek » 16 sierpnia 2005, o 13:07

"Ile razy jeszcze trzeba napisac,żeby to do wszystkich dotarło,że w Rzeszowie w niedziele byli kibice którzy z hasłami "j** Rzeszów" itp. nie mają nic wspolnego??"

Pytanie do wszystkich, którzy tak twierdzą jak powyżej:

A kto wpisał po meczu w tym miejscu temat "Jeb.ć Żeszuff" czy coś w tym rodzaju, a kilka osób się pod tym podpisało?
Poza tym podczas meczu w Lublinie obserwowałem z bliska sektor fanklubu i stwierdzam, że wiele osób skandowało to hasło i inne takie pod adresem Rzeszowa, dając dowód chamstwa, a po biegu bodajże 12 żużlowej ignorancji, bo Franków wyraźnie wyciął wszystkich w płot i rzeszowianie mieli słuszne pretensje do sędziego.

PS. Z Rzeszowem nie mam nic wspólnego, pewnie jestem starszy od Was i dlatego stać mnie na obiektywizm, a do nie podoba mi się chamstwo, które śmiało zmierza w kierunku typowo "piłkarskich" zachowań.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#103 Postautor: jas » 16 sierpnia 2005, o 14:28

Czarek pisze:"Ile razy jeszcze trzeba napisac,żeby to do wszystkich dotarło,że w Rzeszowie w niedziele byli kibice którzy z hasłami "j** Rzeszów" itp. nie mają nic wspolnego??"

A kto wpisał po meczu w tym miejscu temat "Jeb.ć Żeszuff" czy coś w tym rodzaju, a kilka osób się pod tym podpisało?

ja. zrobilem to pod wplywem przezyc z Rzeszowa.

Czarek pisze:
Poza tym podczas meczu w Lublinie obserwowałem z bliska sektor fanklubu i stwierdzam, że wiele osób skandowało to hasło i inne takie pod adresem Rzeszowa, dając dowód chamstwa, a po biegu bodajże 12 żużlowej ignorancji, bo Franków wyraźnie wyciął wszystkich w płot i rzeszowianie mieli słuszne pretensje do sędziego.

z tym, ze fanklub liczy okolo 30 osob, z czego na "sektorze fanklubu" siedzialo na meczu z Lublinem okolo 20. i nikt z nich nie spiewal "jebac Rzeszow". nic nie poradze, ze na tym sektorze bylo kilkaset osob i duza czesc z nich obrazala przyjezdnych. a tak btw. to cos Ci sie pomylilo, bo innych obrazliwych okrzykow nie zarejestrowalem.

Czarek pisze:PS. Z Rzeszowem nie mam nic wspólnego, pewnie jestem starszy od Was i dlatego stać mnie na obiektywizm, a do nie podoba mi się chamstwo, które śmiało zmierza w kierunku typowo "piłkarskich" zachowań.

zapewne jestes starszy ode mnie (ale nie od wszystkich wypowiadajacych sie w tym temacie fanklubowiczow). ale skoro nie podoba Ci sie "chamstwo, które śmiało zmierza w kierunku typowo "piłkarskich" zachowań" (podobnie zreszta jak i mi), to dlaczego bronisz takiego zachowania w wykonaniu rzeszowian :shock: ?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#104 Postautor: sadychor » 16 sierpnia 2005, o 14:31

A Ty wiesz wogóle kto należy do FK :?: Przyjdź na Nasze spotkanie i pokaż palcem, kto zachowywał się chamsko. Wiadomo kto założył owy temat, powstał pod wpływem informacji docierających do Nas za pomocą sieci GSM. Tam byli Nasi znajomi, ludzie których los nie jest Nam obojętny. Pojechali obejrzeć mecz a trafili w sam środek chlewu.
PS A na meczu masz czas obserwować innych :?: Szpieg jesteś czy jak :?: Ja przychodzę oglądać wydarzenia na torze.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

JAG
Senior

#105 Postautor: JAG » 16 sierpnia 2005, o 14:42

sadychor pisze:Tam byli Nasi znajomi, ludzie których los nie jest Nam obojętny. Pojechali obejrzeć mecz a trafili w sam środek chlewu.

jestem wzruszona :D
:),czasami :(

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#106 Postautor: mikas » 16 sierpnia 2005, o 15:19

Czarek pisze:"Ile razy jeszcze trzeba napisac,żeby to do wszystkich dotarło,że w Rzeszowie w niedziele byli kibice którzy z hasłami "j** Rzeszów" itp. nie mają nic wspolnego??"

PS. Z Rzeszowem nie mam nic wspólnego, pewnie jestem starszy od Was i dlatego stać mnie na obiektywizm, a do nie podoba mi się chamstwo, które śmiało zmierza w kierunku typowo "piłkarskich" zachowań.

Nie stać Cie na obiektywizm, bo nie masz pojecia które osoby po pierwsze należą do Fan Klubu i błędnie myślisz,że osoby związane z FK krzyczały w Lublinie obraźliwe teksty pod adresem rzeszowiaków. Po drugie nie masz też pojecia które osoby były w niedziele na meczu w Rzeszowie. I żebys jeszcze 1000 razy napisał że osoby z FK wcześniej niż w niedziele (pod wpłymem emocji i informacji jakie docierały do nas z Rzeszowa o zachowaniu debili w stosunku do naszych znajomych i przyjaciół) obrażali Rzeszów to ja 1000 razy napisze że tak nie bylo i będe ich bronił, bo wiem jak sie zachowują zawsze na stadionie i jaki był ich stosunek do Rzeszowa jeszcze do niedzieli (dla Twojej wiadomości m.in na jednym ze spotkan Fan Klubu przed pierwszym meczem w Lublinie w tym sezonie gościeliśmy nawet kibica Stali i żadnych utarczek nie było a była miła atmosfera). Jak teraz czytam takie brednie to mi sie robi niedobrze, bo w Rzeszowie oberwało im sie za kibiców którzy w Lublinie krzyczeli "j*** Rzeszów" po tym jak rzeszowianie chcieli podpalic nasz szalik i wyzywali naszych zawdników, a jeszcze o zgrozo niektórzy lublinianie zarzucają im zachowanie jakiego nigdy sie nie dopuścili. Proponuje zanim sie kogoś oskarży zastanowić sie dwa razy czy ma sie do tego podstawy i nie opiera się tylko na swoich domysłach i przypuszczeniach.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#107 Postautor: Czarek » 16 sierpnia 2005, o 15:58

jas pisze:
Czarek pisze:ja. zrobilem to pod wplywem przezyc z Rzeszowa.

zapewne jestes starszy ode mnie (ale nie od wszystkich wypowiadajacych sie w tym temacie fanklubowiczow). ale skoro nie podoba Ci sie "chamstwo, które śmiało zmierza w kierunku typowo "piłkarskich" zachowań" (podobnie zreszta jak i mi), to dlaczego bronisz takiego zachowania w wykonaniu rzeszowian :shock: ?

Jeśli ktoś nie umie się powstrzymać od chamskiego zachowania to trudno.

Nie bronię rzeszowian - nazwałem ich zachowanie złodziejskim i chamskim.

Czarek
Trener

#108 Postautor: Czarek » 16 sierpnia 2005, o 16:09

sadychor pisze:A Ty wiesz wogóle kto należy do FK :?: Przyjdź na Nasze spotkanie i pokaż palcem, kto zachowywał się chamsko. Wiadomo kto założył owy temat, powstał pod wpływem informacji docierających do Nas za pomocą sieci GSM. Tam byli Nasi znajomi, ludzie których los nie jest Nam obojętny. Pojechali obejrzeć mecz a trafili w sam środek chlewu.
PS A na meczu masz czas obserwować innych :?: Szpieg jesteś czy jak :?: Ja przychodzę oglądać wydarzenia na torze.

Powiem jedno: widziałem na sektorze FK dużo osób skandujących to hasło, nie widziałem ani jednej osoby, któraby przeciw temu protestowała.
Jeśli chodzi o "sam środek chlewu" to ekipa z Lublina wjechała tam ze świńskim, głupim transparentem, na którym lubelski koziołek strzela do symbolu klubu rzeszowskiego. Prawda?

Co zrobilibyście gdyby rzeszowianie przedstawili w Lublinie transparent, na którym ich żuraw sra na naszego koziołka? Pewnie uśmialibyście się i przybili rzeszowianami piątke gratulując poczucia humoru.

PS. A propos szpiega. Rozumiem, że Ty między biegami dalej patrzysz na tor i Twój wzrok na trybuny nie wędruje?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#109 Postautor: Gelo » 16 sierpnia 2005, o 16:09

Ja myśle, że czas najwyższy dać sobie spokój. Czy ukraińskie bobki są warte tego, żeby o nich dyskutować? Proponuję spuścić na nicxh wodę i niech spływają z innymi fekaliami do Wisłoka.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#110 Postautor: jas » 16 sierpnia 2005, o 16:10

Czarek pisze:
jas pisze:ja. zrobilem to pod wplywem przezyc z Rzeszowa.

Jeśli ktoś nie umie się powstrzymać od chamskiego zachowania to trudno.

Nie bronię rzeszowian - nazwałem ich zachowanie złodziejskim i chamskim.

jesli nie widzisz roznicy pomiedzy slowami napisanymi na forum internetowym, a kradzieza i spaleniem owego transparentu, to co ta rozmowa ma na celu?

edit: to powiedz gdzie jest "sektor fanklubu"? i w jaki sposob wygladaja osoby do niego nalezace?
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2005, o 16:17 przez jas, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#111 Postautor: meesha » 16 sierpnia 2005, o 16:17

Czarek pisze:Co zrobilibyście gdyby rzeszowianie przedstawili w Lublinie transparent, na którym ich żuraw sra na naszego koziołka?
Jak to co :?: :?: Na następny mecz zrobilibyśmy lepszy :P Na pewno nikt by go nie kradł i nie palił. Potrafisz to zrozumieć czy dalej nie dociera "dziadku" :?: Jeśli nie podoba Ci się to co robimy podczas meczów to się po prostu przesiądź 8) I nie wiem czemu wymagasz ode mnie czy od Mikasa czy kogokolwiek innego z FK aby uciszał nieznanych nam ludzi siedzących niedaleko i krzyczących brzydko :lol: Czemu sam tego nie zrobisz :?: :?: :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#112 Postautor: Gelo » 16 sierpnia 2005, o 16:30

Co zrobilibyście gdyby rzeszowianie przedstawili w Lublinie transparent, na którym ich żuraw sra na naszego koziołka? Pewnie uśmialibyście się i przybili rzeszowianami piątke gratulując poczucia humoru.

Czarek nie bądź zdewociały. Prawda jest taka, że Józki są warte jedynie takich okrzyków. Trzeba ich zmieszać z błotem, zbesztać, poniżyć, opluć i pogonić kopem. Jak mawiał klasyk zebrać wszystkie poniemieckie bękarty pod pomnikiem Wielkiej Kuciapy i potraktować cyklonem. Sam jestem stary i z reguły spokojny ale widok tępych ukraińskich ryjów przyprawia mnie o drgawki. Nie popieram chamstwa ale Józków nie należy traktować jak kibiców. Im na rogatkach trzeba każdorazowo jak przyjeżdżają sprawiać prewencyjny łomot... a następnie traktować cyklonem.

Awatar użytkownika
Ziuta 85
Kontakt:

#113 Postautor: Ziuta 85 » 16 sierpnia 2005, o 16:32

Ych...... i właśnie przez takie zachowania kibiców innych drużyn ( Rzeszów, Zielona Góra) czesto rezygnuje z wyjazdów na mecze TŻ-tu, byłam na meczu w Rzeszowie ale nie siedziałam z kibicami z Lublina i "TŻ Lublin to nie jest polski klub...." a nastepnie "J**** Lublin" było słychać. W Lublinie nikt ich w ten sposób nie przywital jak weszli na trybune była cisza na "żlecie". Nie rozumiem w ogole takiego zachowania na stadionie i zastanawiam sie gdzie bylo gorzej w Zielonce czy w Rzeszowie. Jakby nie patrzeć za rok bedziemy mieli dwa "miasta" chamów i co wtedy ????? I gdzie była ochrona na meczu w Rzeszowie ?? U nas nie mozna bylo nawet przejść góra koło sektora kibiców gości a tam panuje całkowita samowolka :evil: :evil: :evil: Nie popieram rzadnego z objawów chamskiego zachowania czy wsród kibiców z Lublina czy innych miast. A spór z Rzeszowe już trwa od dawna i nawet już nie pamietam jak się zaczeło. Ale takie chamstwo to trzeba tępić, bo niedługo to tacy kibice Rzeszowa czy Zielonki beda rzadzić u nas na stadionie. A przy okazji "oko za oko ząb za ząb" a czasu na to mamy dużo :twisted: :twisted: :twisted: PODOBNO ZEMSTA JEST SŁODKA :twisted: Tylko że w Lublinie mamy PORZĄDNĄ OCHRONE.A co do transparentu Z KTÓREJ STRONY ON BYŁ CHAMSKI ???!!! Mi sie bardzo podobał i nic chamskiego w nim nie było ! Co do powieszszenia go na meczu w Rzeszowie, NIE MOŻNA ??!! I tak było wiadomo że przegramy ale pobawic sie zawsze mozna jesli ma sie FANTAZJE :twisted: a w Rzeszowie to jej chyba brak ? Tak samo jak wychowania, poczucia humoru, czy współczynnika IQ :twisted:
Pozdrawiam!
"Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się, aby bawić się, aby bawić się na całego"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#114 Postautor: Cooper » 16 sierpnia 2005, o 16:33

W przyszlym sezonie bedzie pieknie... :D Mamy juz na zdjeciach udokumentowane kto i co fajnego wyczynial, a najbardziej to podpadl mi ten typ co poprzednio wszedl do nas na sektor i krecil nasza syrena, a teraz flage zajebal. Zdradziecki i parchaty jozek.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#115 Postautor: meesha » 16 sierpnia 2005, o 16:38

Cooper pisze:ten typ co poprzednio wszedl do nas na sektor i krecil nasza syrena

Mało tego :lol: On nawet z nami krzyczał "Na wschodzie jest tylko Motor" (sic!), "Teżet Lublin" i takie tam... :mrgreen: Debil - ja na początku jak z nami darł ryja to myślałem, ze jest z Lublina :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#116 Postautor: Portek » 16 sierpnia 2005, o 16:42

meesha pisze:
Cooper pisze:ten typ co poprzednio wszedl do nas na sektor i krecil nasza syrena

Mało tego :lol: On nawet z nami krzyczał "Na wschodzie jest tylko Motor" (sic!), "Teżet Lublin" i takie tam... :mrgreen: Debil - ja na początku jak z nami darł ryja to myślałem, ze jest z Lublina :roll:

:shock: :shock: :shock:

Meesha, a czy on był trzeźwy :?:

Czarek
Trener

#117 Postautor: Czarek » 16 sierpnia 2005, o 16:49

meesha pisze:
Czarek pisze:Co zrobilibyście gdyby rzeszowianie przedstawili w Lublinie transparent, na którym ich żuraw sra na naszego koziołka?
Jak to co :?: :?: Na następny mecz zrobilibyśmy lepszy :P Na pewno nikt by go nie kradł i nie palił. Potrafisz to zrozumieć czy dalej nie dociera "dziadku" :?: Jeśli nie podoba Ci się to co robimy podczas meczów to się po prostu przesiądź 8) I nie wiem czemu wymagasz ode mnie czy od Mikasa czy kogokolwiek innego z FK aby uciszał nieznanych nam ludzi siedzących niedaleko i krzyczących brzydko :lol: Czemu sam tego nie zrobisz :?: :?: :?:

Może Wy nie, ale ktoś na pewno by ten transparent Rzeszowowi zerwał.
Co do uciszania kogoś to jest jedna drobna różnica. Ja sobie siedzę z boku i reprezentuję siebie, a Wy siedzicie w kupie i okrzyki z waszego grona idą na konto FK.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#118 Postautor: grzesieck » 16 sierpnia 2005, o 16:50

Piotrek(portek) pisze:
meesha pisze:

:shock: :shock: :shock:

Meesha, a czy on był trzeźwy :?:

heh, pamietam to, z kumplem polowe meczu przesiedzieli na naszym sektorze i dopingowani Motor wspolnie z nami... trzezwi nie byli, ale to nic nie zmienia. Gosc jest przechujem, przeciota, przecwelem i costam jeszcze ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Czarek
Trener

#119 Postautor: Czarek » 16 sierpnia 2005, o 16:51

Gelo pisze:

Czarek nie bądź zdewociały. Prawda jest taka, że Józki są warte jedynie takich okrzyków. Trzeba ich zmieszać z błotem, zbesztać, poniżyć, opluć i pogonić kopem. Jak mawiał klasyk zebrać wszystkie poniemieckie bękarty pod pomnikiem Wielkiej Kuciapy i potraktować cyklonem. Sam jestem stary i z reguły spokojny ale widok tępych ukraińskich ryjów przyprawia mnie o drgawki. Nie popieram chamstwa ale Józków nie należy traktować jak kibiców. Im na rogatkach trzeba każdorazowo jak przyjeżdżają sprawiać prewencyjny łomot... a następnie traktować cyklonem.

Ty już masz w głowie jak przeciętny piłkarski dresiarz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#120 Postautor: Gelo » 16 sierpnia 2005, o 16:53

Czarek pisze:
Gelo pisze:

Ty już masz w głowie jak przeciętny piłkarski dresiarz.

O to to to - ale to już dawno. Szkoda tylko, że nie chodze na piłkę...i traktuj niektore wpisy z przymróżeniem oka - bardzo Cie prosze... dziadku :wink:
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2005, o 16:55 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#121 Postautor: _piotrusss » 16 sierpnia 2005, o 16:55

Czarek pisze:Co zrobilibyście gdyby rzeszowianie przedstawili w Lublinie transparent, na którym ich żuraw sra na naszego koziołka? Pewnie uśmialibyście się i przybili rzeszowianami piątke gratulując poczucia humoru.

Manipulujesz faktami i słowami jak Rzeszowiak... Na tym transparencie koziołek nie srał na żurawia... to jest znacząca róznica. Może próbuje STARSZEMU koledze wytłumaczyc to dokładniej...
Transparent, na którym koziołek strzela do żurawia jest analogią polowania na ptaki. Polowanie na ptaki jest zjawiskiem spotykanym na całym świecie i nie jest postrzegane jako coś obraźliwego. Nie jest to także temat tabu.
Twój pomysł... Nie spotkałem się jeszcze ze zjawiskiem srania na kozły... Moze w kręgach, w jakich Ty się obracasz jest to jak najbardziej w porządku. Nie zmienia to jednak faktu, iż nie są to praktyki znane w świecie, ani nawet w naszym regionie.
Inteligentny człowiek łatwo moze dojsc do wniosku, ze transparent ze srajacym na koziołka żurawiem nie dość, ze nie miałby żadnego sensu, ani ukrytej analogii do sytuacji "z życia wziętej", to byłby obraźliwy!

Zrozumiałeś?

ps. Radze jeszcze raz popytać rodziny, czy nie masz korzeni rzeszowskich...

pozdrawiam
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
papi
Trener

#122 Postautor: papi » 16 sierpnia 2005, o 17:12

dla mnie przede wszystkim różnica jest to jak się zachowali fani obu drużyn w meczach wyjazdowych. OK, jedni i drudzy na meczach "u siebie" wymienili ciosy, tyle że przyczyną okrzyków "jebać Rzeszów" było zachowanie się gości po upadku spowodowanym przez Frankowa. Nie pochwalam wyzwisk, ale jest to zjawisko dość powszechne i niewiele można na nie poradzić. Ale na wyjazdach obie ekipy zachowały się zupełnie inaczej. Faktem jest, że na wyjazdy raczej nie jeżdzi nikt po to by wszczynać zadyme, przynajmniej w środowisku żużlowym. Jeżdzą raczej ludzie spokojni, po to by wspomóc swoich zawodnikow. I tu widac zdecydowaną różnice w zachowaniach kibiców. Nasi kibice nie prowokowali, a co się działo tydzień temu w Lublinie :?: Po co Rzeszowiacy próbowali spalić szalik TŻu :?: To są właśnie ci kibice, którzy są wizerunkiem klubu :?: Oni są najkulturalniejsi :?: A u siebie dali popis chamstwa. Gdyby nie próba podpalenia szalika to tydzień temu odbyłoby się bez incydentów. 2 dni temu również wszystko zaczelo sie od prowokacji ze strony fanów MARMY. Dlatego Czarek uważam, że porównywanie obu stron w tym przypadku jest nie na miejscu :x
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2005, o 17:22 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Geest
Senior

#123 Postautor: Geest » 16 sierpnia 2005, o 17:16

Ktoś wyżej pisał (Czarek?), co by było, gdyby w Lublinie Rzeszów wywiesił transparent, przedstawiający żurawia srającego na koziołka. Najwyraźniej, autor postu nie wyczuwa granicy między treściami żartobliwymi a chamskimi i ordynarnymi.

W kreskówkach też Duffy ganiał Buggsa ze strzelbą i było to chamskie, czy śmieszne?

A co do "jebać Rzeszów" z pierwszego meczu... Teksty takie pojawiły się dopiero po upadku w 12 biegu i były reakcją na zachwoanie przyjezdnych.

Czarek
Trener

#124 Postautor: Czarek » 16 sierpnia 2005, o 18:13

_piotrusss pisze:
Czarek pisze:Co zrobilibyście gdyby rzeszowianie przedstawili w Lublinie transparent, na którym ich żuraw sra na naszego koziołka? Pewnie uśmialibyście się i przybili rzeszowianami piątke gratulując poczucia humoru.

Manipulujesz faktami i słowami jak Rzeszowiak... Na tym transparencie koziołek nie srał na żurawia... to jest znacząca róznica. Może próbuje STARSZEMU koledze wytłumaczyc to dokładniej...
Transparent, na którym koziołek strzela do żurawia jest analogią polowania na ptaki. Polowanie na ptaki jest zjawiskiem spotykanym na całym świecie i nie jest postrzegane jako coś obraźliwego. Nie jest to także temat tabu.
Twój pomysł... Nie spotkałem się jeszcze ze zjawiskiem srania na kozły... Moze w kręgach, w jakich Ty się obracasz jest to jak najbardziej w porządku. Nie zmienia to jednak faktu, iż nie są to praktyki znane w świecie, ani nawet w naszym regionie.
Inteligentny człowiek łatwo moze dojsc do wniosku, ze transparent ze srajacym na koziołka żurawiem nie dość, ze nie miałby żadnego sensu, ani ukrytej analogii do sytuacji "z życia wziętej", to byłby obraźliwy!

Zrozumiałeś?

ps. Radze jeszcze raz popytać rodziny, czy nie masz korzeni rzeszowskich...

pozdrawiam

Ja nie manipulujÄ™. Strzelanie jest gorsze w skutkach od obsrania.
Może nie spotkałeś się ze zjawiskiem srania na kozły, ale co się dzieje w twojej głowie, że wyobrażasz sobie kozła strzelającego z dubeltówki?
Inteligentny człowiek widząc żurawia srającego na kozła może sobie wyobrazić dwie sytucje:
1) ktoś chce kogoś obrazić
2) obsranie przez ptaka ma oznaczać przyniesienie szczęścia - w tym sezonie 5 razy (licząc transfery) zostaliśmy obsrani przez Rzeszów, przyniesie to nam szczęście w przyszłym sezonie...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#125 Postautor: jas » 16 sierpnia 2005, o 18:21

Czarek pisze:
meesha pisze:

Może Wy nie, ale ktoś na pewno by ten transparent Rzeszowowi zerwał.

na pewno to umarl Kopernik, wiec daruj sobie ta demagogie. ja akurat mam inna opinie, ale tego nie sprawdzimy.
Czarek pisze:Co do uciszania kogoś to jest jedna drobna różnica. Ja sobie siedzę z boku i reprezentuję siebie, a Wy siedzicie w kupie i okrzyki z waszego grona idą na konto FK.

:lol: :lol: :lol: . widze, ze jednak brakuje Ci argumentow. ja tez reprezentuje na meczach siebie. podobnie kazdy kibic, czy nalezy do fk ,czy tez nie. powtorze po raz kolejny nikt z nas nie krzyczal w Lublinie "jebac Rzeszow", a ze krzyczaly tak osoby siedzace w tym samym sektorze, to co ja poradze. nas jest tam ze 20 osob, a w sektorze (tak na moje oko) ze 300.

ps. jakos nie odpowiedziales na pytanie - gdzie znajduje sie ow oslawiony przez Ciebie "sektor fanklubu" i w jaki sposob poznajesz, ze ktos jest czlonkiem owego fanklubu?