Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Popek
Senior

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#2026 Postautor: Popek » 29 grudnia 2011, o 10:15

Ja sie nie znam i nie wiem jak sie zaklada spolke i co trzeba dokladnie zrobic zeby ja powolac. Przypuszczam ze wiekszosc z was tez tego nie wie. Oczywiscie, definicje itp. mozna sobie przeczytac. Nie slychac o zadnym specjalnym parciu Bogdanki na spolke, jakis czas temu tylko mowili ze licza ze zostanie powolana. Ale prezes majacy kontakt i z miastem i ze sponsorem moze uwazac ze narazie sie nie oplaca powolywac spolki z pewnych wzgledow o ktorych my nie wiemy, albo sponsor po prostu powiedzial ze dlatego ze cos tam narazie jeszcze nie musicie, jedna rozmowa Sprawki z Tarasem i jakies zapewnienia pomiedzy nimi moga podwazac cala wasza teorie o tym jak to Bogdanka napiera , a Sprawka sie opiera. Ja nie znam szczegolow i wy tez wiec niewiadomo gdzie lezy prawda.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2027 Postautor: Cooper » 29 grudnia 2011, o 10:24

A moze jest tak, ze spolka nie powstala, bo nie ma jej za co zalozyc? Bogdanka nie chce byc udzialowcem spolki, miasto moze tez nie miec cisnienia i kto niby ma wylozyc na to kase?

Oczywiscie ciekawostka jest to, ze megaaktywny zarzad nie jest w stanie znalezc zadnej konkretnej kasy poza ta miejska i Bogdankowa... (a przynajmniej nic na ten temat nie wiadomo).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
piv
Junior

#2028 Postautor: piv » 29 grudnia 2011, o 10:42

Podobno Chris Harris miał wyłożyć kasę na SA bo bardzo chciał jeździć u nas. DS jednak uniósł się honorem i odmówił. Gdyby nie to Bombera oglądalibyśmy na Zygmuntowskich.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2029 Postautor: Łoptymista » 29 grudnia 2011, o 10:55

ale suchar :?

lucek

#2030 Postautor: lucek » 29 grudnia 2011, o 11:07

Logicznych powodów niezakładania w tym roku SA (co nie znaczy, że nie zostanie założona w kolejnych latach) może być sporo, ale oczywiście wielu z was nie bierze tego pod uwagę. Dalej snujecie swoje teorie.
Zrozumcie jedną rzecz, że Sprawka z Tarasem i Żukiem spotykali się w ostatnich miesiącach niejednokrotnie i jestem przekonany, że wspólnie zapadła z takich czy innych względów decyzja, że powołanie spółki w tym roku będzie zbyt kosztowne i nieopłacalne. Planów na awans i tak nie ma, więc nie ma potrzeby się spinać na większy budżet i grubą-kasę-biorących zawodników.
Przyjdzie czas, że klub (wyszkolenie juniorów) i miasto (infrastruktura i zaangażowanie w spółkę) podejmą decyzję, że w tym, czy tamtym roku robimy podejście do ekstaligi. Zakładają wtedy SA, gromadząc do tego celu sponsorów i wszystko gra.
Prowadzenie klubu to nie jest tylko sprawa sportowa, ale i biznesowa i polityczna i Sprawka jest tylko tu pionkiem. Decyzję podejmują inni.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener