Sparringi 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Darecky

#301 Postautor: Darecky » 5 kwietnia 2006, o 18:31

A mnie stac ,ale nie przyjde bo 10 zł za sparing to za drogo.

Koper
Trener
Kontakt:

#302 Postautor: Koper » 5 kwietnia 2006, o 18:31

Darecky pisze:A mnie stac ,ale nie przyjde bo 10 zł za sparing to za drogo
Nie za sparing tylko trening punktowany :wink:

Speedway-Mati
Zawodowiec

#303 Postautor: Speedway-Mati » 5 kwietnia 2006, o 18:35

Darecky pisze:A mnie stac ,ale nie przyjde bo 10 zł za sparing to za drogo

To nie musisz przecież przyjść. Łaski bez :wink:

Mnie jedynie to denerwuję że za sparing (jeżeli, w ogóle się odbędzie) będę musiał tyle zapłacić co dorośli,a przecież nie pracuję i pieniążków nie zarabiam :)
Ostatnio zmieniony 5 kwietnia 2006, o 18:36 przez Speedway-Mati, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#304 Postautor: $korzen$ » 5 kwietnia 2006, o 18:35

Ludzie ja proponuje popatrzec za okno, tor juz teraz jest w kiepskim stanie, a za oknem snieg z deszczem. Ja sie martwie o niedziele, nie ukrywajmy bez porzadnego ubicia nasz tor do scigania sie teraz nie nadaje.

Koper
Trener
Kontakt:

#305 Postautor: Koper » 5 kwietnia 2006, o 18:39

$korzen$ pisze:Ludzie ja proponuje popatrzec za okno, tor juz teraz jest w kiepskim stanie, a za oknem snieg z deszczem. Ja sie martwie o niedziele, nie ukrywajmy bez porzadnego ubicia nasz tor do scigania sie teraz nie nadaje.
Dokladnie wszystko wskazuje ze sparingiem na naszym torze to bedzie pierwszy mecz ligowy z Krosnem a pozniej zaczynamy juz prawdziwe sciganie :wink:

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#306 Postautor: marcin_lub » 5 kwietnia 2006, o 18:52

Ale to nie chodzi o to czy sie sparingo dbędzie. Chodzi o sam fakt. Jeżeli jest tylu "bogatych" kibiców którzy każde pieniądze oddadzą na żużel to dziwię się czemu nie zasponsorują drużyny? Przeciez was stać i reszte macie w dupie. Najważniejsze dla was w życiu to WY sami. I dlatego mnie to wkurw..rza, że ludzie maja takie podejście do życia. Jeśli podchodzi do Cibie człowiek i prosi o pieniądze na chleb nie chcesz to nie dawaj ale dlaczego masz go od razu kopać!! Myślałem że w Lublinie nie ma takich pazernych i zapatrzonych w siebie kibiców... Myliłem się!!!!

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#307 Postautor: marcin_lub » 5 kwietnia 2006, o 18:59

Torsen pisze:
marcin_lub pisze:jest też masa ludzi zgłodniałych tak samo jak Ty lecz nie stać ich na wypłacenie 25 czy 30 zł w tygodniu na bilety :!: Pomyśl w ten sposób a nie patrzysz tylko na siebie :!: Przypominam że żyjemy w najbiedniejszym regionie UE.

W sklepach też marudzisz, że za drogo i argumentujesz, że mieszkamy w najbiedniejszym regionie? Kogo to obchodzi?
Ceny biletów nie są ukłonem w stronę ludzi, tylko mają zapewnić płynność finansową. Jak kogoś nie stać - nie przychodzi. Nie koażdy musi mieć telewizor, nie każdy musi codziennie żreć szynkę i nie każdy może pójść 15 razy w roku na żużel. Dopóki to nie wpływa na kondycję finansową sprzedających, czy organizatorów, to mają oni to w głębokim poważaniu.
Sorry za ten post, ale właśnie czytałem na onecie wypowiedź Leppera i mnie cholera wzięła.

A co zapewni większą płynnośc fonansową: 500 kibiców którzy zapłacili za bilety 10zł czy 2000 kibiców którzy zapłacili za wejście 5zł? Zastanów sie o czym piszesz. I nie porównuj ceny za wejście do towaru w sklepie. Bo w sklepie jest wymiana ty dajesz sare oni tobie towar. A w przypadku meczu czy przyjdzie 10 kibiców czy 10000 mecz i tak sie odbędzie a zarząd poniesie takie same koszty organizacji w jednym i drugim przypadku!! Zastanów sie na drugi raz i policz co sie bardziej opłaca a nie atakujesz od razu!

P.s. Dam odpowiedź w sprawie płynności finansowej.
a) 500 kibiców x 10zł = 5000zł
b) 2000 kibiców x 5zł = 10000zł
Płynnośc finansowa oraz większe przychody zapewni przypadek (b)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#308 Postautor: Cooper » 5 kwietnia 2006, o 19:06

marcin_lub pisze:

Mozesz se taka odpowiedz w dupe wsadzic, bo jaka masz gwarancje, ze po obnizeniu cen biletow o polowe liczba kibicow wzrosnie 4-krotnie :?: :lol:

Ja rozumiem zbulwersowanie, mysle, ze sprawe rozwiazalyby bilety ulgowe. A poza tym, zawsze przed sezonem mozna kupic karnet, zeby zaoszczedzic.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#309 Postautor: Czarek » 5 kwietnia 2006, o 19:13

Ja proszę tylko o jak najszybsze podanie informacji czy sparring się odbędzie czy nie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#310 Postautor: Torsen » 5 kwietnia 2006, o 19:23

marcin_lub pisze:
Torsen pisze:(...) nie każdy może pójść 15 razy w roku na żużel. Dopóki to nie wpływa na kondycję finansową sprzedających, czy organizatorów, to mają oni to w głębokim poważaniu.

A co zapewni większą płynnośc fonansową: 500 kibiców którzy zapłacili za bilety 10zł czy 2000 kibiców którzy zapłacili za wejście 5zł? Zastanów sie o czym piszesz.

Nie tylko się zastanowiłem, ale również przedstawiłem mój tok myślenia. Skrótowo, ale jednak. Specjalnie dla Ciebie mogę to rozwiąć.
Po pierwsze, na razie klub liczy na duży popyt na żużel i sądzi, moim zdaniem słusznie, że wyższa cena nie odstraszy wyposzczonych kibiców. Po drugie, zawodnicy nie biorą punktówki za sparing, więc wpływy z biletów będą czystym zyskiem. Jeśli przyjdzie mniej osób, strat nie będzie. Po trzecie, jakoś trzeba wybadać rynek, sprawdzić zainteresowanie i finansowe możliwości kibiców :) Celem tego zabiegu nie musi więc być maksymalizacja zysków.
I nie porównuj ceny za wejście do towaru w sklepie. Bo w sklepie jest wymiana ty dajesz sare oni tobie towar. A w przypadku meczu czy przyjdzie 10 kibiców czy 10000 mecz i tak sie odbędzie a zarząd poniesie takie same koszty organizacji w jednym i drugim przypadku!!

Koszty organizacji sparingu? Co masz na myśli? To wszystko, co i tak trzeba zapewnić podczas każdego treningu, na który nie sprzedaje się żadnych biletów?

Z matematyki - piątka. Z zarządzania i z logiki - pała :lol:

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior