muzyka podczas zawodów
Nigdy nie wnikalem ale domyslac sie moge, ze gest "rogacz" mial oznaczac kozla [zaznaczam, ze moj luzny domysl - nie pamietam kto/kiedy/jak ale jakos sie zwiazal gest z okreslona muzyka i tak zostalo:P];-))) Ladnie nam sie to komponuje z symbolika klubowa
))
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:Nigdy nie wnikalem ale domyslac sie moge, ze gest "rogacz" mial oznaczac kozla [zaznaczam, ze moj luzny domysl - nie pamietam kto/kiedy/jak ale jakos sie zwiazal gest z okreslona muzyka i tak zostalo:P];-))) Ladnie nam sie to komponuje z symbolika klubowa))
O to to to to - to oznacza że jesteśmy fanami TŻ!!!
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2006, o 22:27 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedys mialem taka sytuacje - mialem swoja koszulke z prasowanka - koziolkiem Tz. Bylem na Polach Mokotowskich, siedizalem gadalem ze znajomymi podbil do mnie dlugowlosy, podchmielony fan ciezkich klimatow i powiedzial cos w stylu "Zajbisty koziolek stary, zajebisty!", pokazal rogacza i polecial w swoja strone
re kilar
Koziolek - podobnie jak Gelo ukazuje swoje przywiazanie do symboliki klubu
re kilar
Koziolek - podobnie jak Gelo ukazuje swoje przywiazanie do symboliki klubu
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
To slowo z wloskiego pisze sie przez jedno "t" cornuto i oznacza "rogacz/rogaty" Ten gest nazywa sie dokladniej "mano cornuto" "rogata reka" w folklorze wloskim oznacza wlasnie "rogacz", ale nie jest to najbardziej ekscytujace jego znaczenie…dla zainteresowanych tym tematem odsylam pod tego linka:
http://overkill.superhost.pl/news/goto.php3?id=605
http://overkill.superhost.pl/news/goto.php3?id=605
bkapusta pisze:Nie wiem po co te analne nawiazaniaJa z tym kozlem w 100% powaznie
strasznie mnie to zaciekawilo, dlatego pytam... poza tym nie tylko koziol ma rogi
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2006, o 22:46 przez kilar, łącznie zmieniany 1 raz.
Co by to nie oznaczalo, to stalo sie to z czasem zwyklym symbolem kultury rockowej i heavy metalowej. A ze przy okazji nawiazuje do TÅ», to moze uda sie naklonic fanow lubelskiego zuzla do uzywania go
.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.