Memoriał Zwierzchowskiego i Dadosa 21.10.2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sober
Senior

#726 Postautor: Sober » 22 października 2006, o 17:57

Spiker: czy na żużlu jeździ Grek?
<dyskusje na trybunach>
Spiker: Tak, Grek Hancock

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#727 Postautor: Manitou » 22 października 2006, o 17:58

<sciana>
Otrzymuje ode mnie nominację do maratonu uśmiechu :roll: :roll:

Ge(L)o
Trener

#728 Postautor: Ge(L)o » 22 października 2006, o 18:39

No. A jaki jest najlepszy sportowiec grecki :?: :lol:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#729 Postautor: grzesieck » 22 października 2006, o 18:47

ten sam co 2 posty wyzej? :roll:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Ge(L)o
Trener

#730 Postautor: Ge(L)o » 22 października 2006, o 18:55

Nie. Wayne Gretzky :lol:

Speedway Fan
Senior

#731 Postautor: Speedway Fan » 22 października 2006, o 19:04

www.przegladzuzlowy.pl pisze:Dariusz Åšledź (Marma PF Rzeszów – 13 pkt) – „Zabawa byÅ‚a fajna, choć szkoda, że popsuÅ‚ jÄ… trochÄ™ miejscowy tor. ByÅ‚ zdradliwy, co sam odczuÅ‚em na wÅ‚asnej skórze w biegu memoriaÅ‚owym. WychodzÄ…c z ostatniego Å‚uku byÅ‚em za bardzo rozluźniony i pociÄ…gnęło mnie na koleinie, przez co musiaÅ‚em przykrÄ™cić gaz, co spowodowaÅ‚o, że straciÅ‚em drugÄ… pozycjÄ™ i spadÅ‚em na ostatnie miejsce. Generalnie przyjechaliÅ›my tutaj by siÄ™ pobawić w koÅ„cówce tegorocznego sezonu i pokazać siÄ™ kibicom. A czy w przyszÅ‚ym roku bÄ™dÄ™ startować w Lublinie? JeÅ›li zostanÄ™ zaproszony w przyszÅ‚ym sezonie na jakieÅ› zawody to pewnie przyjadÄ™.”

Zbigniew Suchecki (ZKÅ» Kronopol Zielona Góra – 9 pkt)
– „CieszÄ™ siÄ™, iż dostaÅ‚em zaproszenie na ten turniej, ponieważ zbiegÅ‚y mi siÄ™ dwie imprezy. Dzisiaj pojechaÅ‚em w Lublinie, zaÅ› w niedzielÄ™ wystÄ…piÄ™ w memoriale E.Nazimka w Rzeszowie. Dlatego nie mogÄ™ narzekać na brak jazdy w ten weekend. Dzisiaj miaÅ‚em małą lekcjÄ™ jazdy na dÅ‚ugim torze, ponieważ dawno tutaj nie startowaÅ‚em. Z imprezy jestem zadowolony, choć trochÄ™ kombinowaÅ‚em ze sprzÄ™tem i nie zawsze to procentowaÅ‚o.”

Grzegorz Knapp (TÅ» Sipma Lublin – 11 pkt) – „Przez caÅ‚e zawody szukaÅ‚em idealnego przeÅ‚ożenia. UdaÅ‚o mi siÄ™ to dopiero w ostatnim biegu. Wówczas wszystko zagraÅ‚o tak jak należy i wygraÅ‚em bieg memoriaÅ‚owy. OczywiÅ›cie z tego zwyciÄ™stwa jestem zadowolony. PodsumowujÄ…c caÅ‚y turniej rozgrywany byÅ‚ w spokojnej atmosferze. Wiadomo byÅ‚a to impreza towarzyska. Szkoda jedynie tego upadku Norberta KoÅ›ciucha, wówczas impreza byÅ‚aby, w peÅ‚ni udana.”

Janusz Sternik (kapitan amatorów AKÅ» Lublin) – „Turniej staÅ‚ na dobrym poziomie, jak na zawody towarzyskie. W caÅ‚ej stawce zaskoczyli mnie najbardziej DuÅ„czycy – Kenneth i Lars Hansen. PosiadajÄ… duże umiejÄ™tnoÅ›ci i bardzo dobrze siÄ™ zaprezentowali na lubelskim torze, który nie należy do najÅ‚atwiejszych. Z chÄ™ciÄ… bym ich w przyszÅ‚ym sezonie ujrzaÅ‚ w brawach Lublina, choć ciÄ…gle wierzÄ™, iż z lubelskim TÅ»-etem na przyszÅ‚y sezon zwiąże siÄ™ Lubos Tomicek. PrezentujÄ™ on wysoki poziom i zna już dobrze nasz tor. Równie dobrze byÅ‚oby, jakby wróciÅ‚ do lubelskiego TÅ»-etu Dawid Stachyra, który dzisiaj pokazaÅ‚, że walczyć potrafi. JeÅ›li udaÅ‚oby siÄ™ utrzymać w skÅ‚adzie tegorocznych liderów oraz sprowadzić zawodników, którzy startowali w dzisiejszym turnieju, to myÅ›lÄ™, iż mamy szansÄ™ walczyć o pierwszÄ… czwórkÄ™.”

Daniel Jeleniewski (TÅ» Sipma Lublin) – „Zawody mogÅ‚y siÄ™ podobać, choć w niektórych momentach wiaÅ‚o nudnÄ…. W meczach tak bywa, że jedne biegi sÄ… ciekawe, inne trochÄ™ mniej. Zwykle jak startujÄ™ to trudno cokolwiek mi oceniać, gdyż skupiam siÄ™ przede wszystkim na wÅ‚asnych startach i rzadko obserwujÄ™ poczynania kolegów. Jednak jak na zawody towarzyskie to uważam, że impreza byÅ‚a udana. W turnieju nie wystÄ…piÅ‚em, z powodu kontuzji nóg, jakÄ… odniosÅ‚em, podczas podróży powrotnej ze ÅšwiÄ™tochÅ‚owic. Wszystko wskazywaÅ‚o na to, że jednak bÄ™dÄ™ mógÅ‚ w niedzielÄ™ wystÄ…pić, pomimo mocno potÅ‚uczonych nóg. Niestety, ale porobiÅ‚y mi siÄ™ stany zapalne i musiaÅ‚em przejść zabieg, co spowodowaÅ‚o, że nie byÅ‚em w stanie caÅ‚kowicie siÄ™ wyleczyć. Dopiero teraz mogÄ™ w miarÄ™ normalnie siÄ™ poruszać. OczywiÅ›cie na siłę mogÅ‚em pojechać, tylko istniaÅ‚o duże ryzyko, iż mogÅ‚em nie tylko sobie, ale także innym uczestnikom spotkania zrobić krzywdÄ™. Dlatego też wolaÅ‚em odpuÅ›cić sobie ten turniej i pomaÅ‚u przygotowywać siÄ™ do przyszÅ‚ego sezonu. Przygotowania do sezonu 2007 na poważnie rozpocznÄ™ z poczÄ…tkiem grudnia i mam nadziejÄ™, że wówczas bÄ™dÄ™ wiedziaÅ‚ gdzie i na jakich warunkach bÄ™dÄ™ siÄ™ Å›cigaÅ‚ w przyszÅ‚ym roku.”

Ryszard Bielecki (trener szkółki żużlowej) – „Należy powiedzieć szczerze, że zawody byÅ‚y udane. Gdyby jednak zawodnicy ci, co startowali zaprezentowaliby peÅ‚niÄ™ swoich możliwoÅ›ci, wówczas turniej byÅ‚by zdecydowanie bardziej ciekawszy. OsobiÅ›cie zawody mi siÄ™ podobaÅ‚y, choć nie wszystkie biegi. Niestety, ale od pozostaÅ‚ych zawodników odstawaÅ‚a nasza lubelska mÅ‚odzież. Pozostali zawodnicy pokazali kawaÅ‚ek dobrego żużla. Ładnie zaprezentowali siÄ™ Zbigniew Suchecki, czy Norbert KoÅ›ciuch, który po raz pierwszy Å›cigaÅ‚ siÄ™ na lubelskim torze. Szkoda tylko, że KoÅ›ciuch tak niefortunnie zakoÅ„czyÅ‚ dzisiejszy turniej. Na torze nie byÅ‚o jakiÅ› specjalnych fauli, czy wrÄ™cz chamstwa, lecz każdy jechaÅ‚ swoje. Widać byÅ‚o, że zawodnicy szanowali swoje, jak i rywala koÅ›ci, dlatego to wszystko wyglÄ…daÅ‚o przyzwoicie. Niestety, ale negatywnie na widowisko wpÅ‚ywa nasz tor, który jest podÅ‚y. DosÅ‚ownie podÅ‚y. Wszyscy zawodnicy siÄ™ na niego uskarżajÄ…. Jeżdżą przede wszystkim Å›rodkiem, ewentualnie po szerokiej, gdzie jest w miarÄ™ równo. Natomiast przy krawężniku zawodnicy bojÄ… siÄ™ jechać, bo tam sÄ… takie niesamowite koleiny. Jak siÄ™ w nie wpadnie to najzwyczajniej wyrywa zawodnikom kierownice z rÄ…k. Ale reasumujÄ…c to jednak zawody byÅ‚y udane i można byÅ‚o zaobserwować trochÄ™ walki na torze.”

Awatar użytkownika
Markoni

#732 Postautor: Markoni » 22 października 2006, o 20:26

Śledziomania Was opętała :?:
Pojechał jako tako w jakimś marnym posezonowym turnieju i za to mamy go już widzieć w drużynie :?:
Z nim to chyba nie do ekstraligi, bo dla niego ekstraliga to już raczej przeszłość.
Przypomnijcie sobie niedawne czasy, kiedy nie dotarł do Gdańska, ile psów wtedy na nim powiesiliście :?:
Mnie bardziej wkurzyło, kiedy ZARZEKAŁ się, że kończy z żużlem, a później nagle zatęsknił (chyba za pieniędzmi). Nie lubię puszczania słów na wiatr i dla mnie jest on bardzo niepewnym kandydatem.
Myślałem, że po tym sezonie będzie jasne, żeby dać sobie spokój z oldboyami, a zatrudnić zdolnych juniorów i ukształtowanych zawodników w średnim żuzlowym wieku (do 30).
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#733 Postautor: bkapusta » 22 października 2006, o 21:04

Przeciez to logiczne, ze kibice maja pamiec zlotej rybki. 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#734 Postautor: jataman21 » 22 października 2006, o 21:08

Śledz na 2 linie byłby mocnym ogniwem, nikt w nim lidera nie upatruje a jedynei zawodnika robiącego po 8-10pkt regularnie.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#735 Postautor: bkapusta » 22 października 2006, o 21:13

jataman21 pisze:Śledz na 2 linie byłby mocnym ogniwem, nikt w nim lidera nie upatruje a jedynei zawodnika robiącego po 8-10pkt regularnie.

Tak ale to wiadomo od zawsze, ze darek jest dobry na II linie. To fakt, wiec nie ma sie czym podniecac. A trzeba pamietac, ze troche mu niezawodnosc w Lublinie szwankowala. Wiec po co wchodzic dwa razy do tej samej rzeki?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#736 Postautor: Torsen » 22 października 2006, o 21:23

Wystarczy dobrze skonstruowany kontrakt amatorski - taki, jaki był dla niego przygotowany (i z nim uzgodniony!) dwa lata temu.
Dla porządku dodam, że nie "napadła mnie nagle śledziomania", ani też nie wieszałem na nim psów po słynnym nieporozumieniu. Można sprawdzić w archiwum... Nie? Tak mi przykro :twisted:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#737 Postautor: Gelo » 22 października 2006, o 21:28

Ja byłem pierwszym, ktory pisał o zakontraktowaniu go po aferze z Gdańskiem. Moje zdanie o Darku sie nie zmienia - jest w stanie wygrać z kazdym - potrzebny bat i anioł stróż 24 h/dobę.

meesha
Trener
Kontakt:

#739 Postautor: meesha » 23 października 2006, o 00:21

jataman21 pisze:Śledz na 2 linie byłby mocnym ogniwem, nikt w nim lidera nie upatruje a jedynei zawodnika robiącego po 8-10pkt regularnie.
Zawodnik robiący po 8-10 pkt w każdym meczu to nie jest druga linia :P
bkapusta pisze:Wiec po co wchodzic dwa razy do tej samej rzeki?
Nie da się wejść dwa razy do tej samej rzeki - Hieraklit: "ani człowiek nie będzie taki sam, ani rzeka..."
Przestańmy może w końcu używać zdań/słów, których znaczenia/przesłania nie rozumiemy :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

meesha
Trener
Kontakt:

#741 Postautor: meesha » 23 października 2006, o 00:28

No nie miał się czego czepić to się czepił literówki :twisted: :P
Sam lepiej napisz po siedmiu :lol: :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

meesha
Trener
Kontakt:

#743 Postautor: meesha » 23 października 2006, o 00:34

A nie łatwiej byłoby zrozumiec słowo "literówka" :?: :D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#745 Postautor: Łoptymista » 23 października 2006, o 08:43

sting126 pisze:Co do Sledzia. Chyba nawet mnie juz przeszla zlosc po Gdansku wiec jako uzpelnienie skladu widzialbym Darka w Lublinie w 2007 r.

... i ty Brutusie.
To chyba jestem jedynym człowiekiem, który NIE chce Sledzia w Lublinie.

PS. Gdyby odzyl inny forumowy temat rzeka od razu dodam, ze obecny lubelski klub zuzlowy nazywa sie TZ. Motor to pilkarze. :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#746 Postautor: Cooper » 23 października 2006, o 08:49

Łopty nie jestes jedyny i nie jestes ostatni 8) Na mnie mozesz liczyc 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#747 Postautor: sadychor » 23 października 2006, o 09:26

Odezwał się ten, co widzi Franka jako lidera TŻtu A.D. 2007 :twisted: :wink: :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#748 Postautor: Gelo » 23 października 2006, o 10:22

i jest w tym jedyny i ostatni ;)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#749 Postautor: Cooper » 23 października 2006, o 11:11

Franek zostanie w Gdansku, Lublin nie ma na niego szans 8) :P :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#750 Postautor: jataman21 » 23 października 2006, o 11:40

misza a ja do tej pory myslałem że pierwsza linia to zawodnicy robiący regularnie 12-14pkt 2 linia 8-10 +juniorzy, moze się myliłem a możey mamy inne podejscie do tej sprawy.
Franek nie chce wrócić?? :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek