Lubos Tomicek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#226 Postautor: Torsen » 27 listopada 2006, o 15:26

"Zbyt poważnie" Tomicek nie postąpił. Okazało się, że z gęby d. robił tylko po to, żeby wyszarpać zaległe pieniądze, a mityczne "pierwszeństwo Lublina" nigdy nic, poza wydojeniem oczywiście, nie oznaczało.
Naturalnie, nie mam pretensji, że walczył o swoje, tylko o to, że zwodził działaczy. Wątpię, czy zostałby spłacony np. przed Knappem lub Jeleniem, gdyby było wiadomo, że kwestia jego przyszłorocznych występów jest już pozamiatana.
Tak będzie z każdym, bo każdy umie liczyć. Niestety już we wczesnej podstawówce uczą dodawania. Myślę, że "postawienie na szkolenie", co wiele osób postuluje, byłoby również wyłącznie formą produkcji juniorów dla lepszych i bogatszych klubów. Nikogo wartościowego nie da się utrzymać w zgliszczach. Dlatego, co zawsze podkreślam, rozwój klubu musi być harmonijny. Kadra na miarę lubelskiej gospodarki, ale szkółka na miarę możliwości klubu. Jeśli otrzyma ona priorytet i więcej pieniędzy kosztem kadry, wychowankowie nie będą mieli w klubie żadnych perspektyw i będą czym prędzej stąd uciekać, tak jak młode, wykształcone kadry uciekają z Lublina i z Polski.

Awatar użytkownika
Markoni

#227 Postautor: Markoni » 27 listopada 2006, o 18:35

Ciekawe czy Tomicek wykonał ten "lojalnościowy" telefon do klubu w ostatniej chwili przed podpisaniem kontraktu (pisał o tym kiedyś Gawrzyk).
Już wcześniej pisałem, że tutaj żadnych sentymentów nie będzie i uważam, że Tomicek postepuje normalnie. Natomiast nad swoją naiwnością powinni się zastanowić ci, którzy jeszcze wierzą (wierzyli ?) w jakieś sentymenty żużlowców wzlędem klubu czy kibiców :lol: .
Gdyby sport był amatorski, byłyby i sentymenty, a tak mamy to co mamy.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#228 Postautor: jataman21 » 27 listopada 2006, o 19:28

Gdyby sport był amatorski, byłyby i sentymenty, a tak mamy to co mamy.

Gdyby nie rozchodziło się o kase, byłyby sentymenty...
ObrazekObrazek

piotr76
Senior
Kontakt:

#229 Postautor: piotr76 » 27 listopada 2006, o 21:45

Gelo pisze:Lubos Tomicek najwierniejszy nasz zawodniczek.
... z naciskiem na "zawodniczek"

Torsen pisze:"Zbyt poważnie" Tomicek nie postąpił. Okazało się, że z gęby d. robił tylko po to, żeby wyszarpać zaległe pieniądze, a mityczne "pierwszeństwo Lublina" nigdy nic, poza wydojeniem oczywiście, nie oznaczało.

a gdzie poza forum info o tym że Tomiczek podpisał ???

Koper
Trener
Kontakt:

#230 Postautor: Koper » 27 listopada 2006, o 21:49

W wywiadzie dla LSE sam zawodnik powiedzial ze podpisal, zasugerowal ze chce dobrze przygotowac sie do waznej imprezy w sezonie 2007 (na torze w Ostrowie odbedzie sie final IMSJ 2007).

piotr76
Senior
Kontakt:

#231 Postautor: piotr76 » 27 listopada 2006, o 22:02

Koper pisze:W wywiadzie dla LSE sam zawodnik powiedzial ze podpisal, zasugerowal ze chce dobrze przygotowac sie do waznej imprezy w sezonie 2007 (na torze w Ostrowie odbedzie sie final IMSJ 2007).

A kto jest autorem ??? Zalewa :lol: :lol: :lol: no cóż będzie potwierdzenie to uwierze ... nie to żebym myślał że zostanie w Lublinie ale obiecał że mamy pierwszeństwo ... i jakoś mi sie nie chce wierzyć żeby sobie z geby d. robił ...

EDIT : Żeby nie było to myśle że po propozycji z KMO to nas na Lubosza poprostu nie stać ...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#232 Postautor: jataman21 » 27 listopada 2006, o 22:35

Żeby nie było to myśle że po propozycji z KMO to nas na Lubosza poprostu nie stać ...

Ale nie daje nam nawet szansy... to moim zdaniem siÄ™ teraz liczy...
ObrazekObrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#233 Postautor: Koper » 27 listopada 2006, o 23:55

piotr76 pisze:
Koper pisze:W wywiadzie dla LSE sam zawodnik powiedzial ze podpisal, zasugerowal ze chce dobrze przygotowac sie do waznej imprezy w sezonie 2007 (na torze w Ostrowie odbedzie sie final IMSJ 2007).

A kto jest autorem ??? Zalewa :lol: :lol: :lol:

Tu masz potwierdzenie z innego zrodla:
http://kurier.lublin.pl/modules.php?op= ... &sid=32728

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#234 Postautor: Kubbas » 28 listopada 2006, o 00:40

Nie ma sie co dziwic Lubosowi ze w takiej sytuacji w jakiej znalazl sie nasz klub podpisal w innym klubie. Pewnie do 31 grudnia nie bedziemy pewni startu w lidze a do tego nawet jesli wystartujemy to bedziemy walczyc o utrzymanie.
Ja tam polubilem go jako zawodnika i zycze mu powodzenia mimo iz nie zostal w lublinie.
PS. Lubos ma obawy ze przez to ze odszedl do innego klubu zostanie wygwizdany przez lubelskich kibicow...

Koper
Trener
Kontakt:

#235 Postautor: Koper » 28 listopada 2006, o 00:57

Kubbas pisze:PS. Lubos ma obawy ze przez to ze odszedl do innego klubu zostanie wygwizdany przez lubelskich kibicow...
Kto lubi sobie pogwizdac mogl przyjsc na otwarcie hali na Globusie :wink:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#236 Postautor: Łoptymista » 28 listopada 2006, o 09:17

jataman21 pisze:
Żeby nie było to myśle że po propozycji z KMO to nas na Lubosza poprostu nie stać ...

Krótko, ale jakże celnie.

A jesli chodzi o obawy Kubbasa:
PS. Lubos ma obawy ze przez to ze odszedl do innego klubu zostanie wygwizdany przez lubelskich kibicow...

To dowod na to, ze LK doskonale wie, ze wydymal Lublin i to bez mydla, a wazeliny nie bylo nawet na stoliku nocnym.
Najpierw gadlka o milosci, a pozniej akcja na brutala.
Zmieniajac nieco opis Kopera, mozna stwierdzic Lubos budem na Tebe pamatovat :twisted:

Co nie mzienia oczywiscie, ze ubytek LK niejest jaka wielka katastrofa. Takich zuzlowcow jak on to jest na swiecie sporo.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#237 Postautor: Gelo » 28 listopada 2006, o 09:34

Łoptymista pisze:
jataman21 pisze:

Krótko, ale jakże celnie.

A jesli chodzi o obawy Kubbasa:

To dowod na to, ze LK doskonale wie, ze wydymal Lublin i to bez mydla, a wazeliny nie bylo nawet na stoliku nocnym.
Najpierw gadlka o milosci, a pozniej akcja na brutala.
Zmieniajac nieco opis Kopera, mozna stwierdzic Lubos budem na Tebe pamatovat :twisted:

Co nie mzienia oczywiscie, ze ubytek LK niejest jaka wielka katastrofa. Takich zuzlowcow jak on to jest na swiecie sporo.

Lubos Komicek?

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#238 Postautor: dilucio » 28 listopada 2006, o 10:10

Lubos Klamcusek :wink:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#239 Postautor: Torsen » 28 listopada 2006, o 10:24

Przyzwyczajenie wyniesione z pracy :twisted:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#240 Postautor: Łoptymista » 28 listopada 2006, o 11:24

dilucio pisze:Lubos Klamcusek :wink:

Dokladnie.
:roll:
Myslalem o Kasperze pisalem o Tomicku i na swiat poajwil sie nowy zawodniczku.

jaras

#241 Postautor: jaras » 28 listopada 2006, o 12:04

Tomicek dał ciała.Faktem jest to że tylko naobiecywał że zostanie żeby kase wydrzeć.A co do kontraktu to mógł poczekać i tak miał pewne że z kimś podpisze.Mógł zaczekać i zobaczyć jak sie sytuacja potoczy w Lublinie.Kanpp i Rempała przynamniej zaczekali.Bedą gwizdy jak przyjedzie do Lublina

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#242 Postautor: mikas » 28 listopada 2006, o 12:09

Ale po co miał czekać jak priorytetem do niego za rok jest mistrzostwo świata juniorów i i tak i tak podpisałby w Ostrowie nawet jakby przypadkiem Lublin przebił ich oferte :?:
Będą też brawa od co normalniejszych :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#243 Postautor: Cooper » 28 listopada 2006, o 12:12

Mikas, ludzie nie sa zli o to, ze gdzies podpisal (ja tam go swietnie rozumiem), ale ze prawil sympatyczne gadki o tym, ze Lublin ma pierwszenstwo itd., wiedzac, ze tu nie podpisze.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#244 Postautor: Hans » 28 listopada 2006, o 12:35

mikas pisze:Ale po co miał czekać jak priorytetem do niego za rok jest mistrzostwo świata juniorów

Którego zapewne nie zdobędzie, więc po co mu tam trenować- nie oszukujmy się, są od niego lepsi....:wink:
Wielu było zawodników, którzy darzyli sympatią dany klub i przyrzekali, że nie odejdą do wroga, a tu jednak, nawet :twisted: odszedł :wink: :P

piotr76
Senior
Kontakt:

#245 Postautor: piotr76 » 28 listopada 2006, o 12:41

Cooper pisze:Mikas, ludzie nie sa zli o to, ze gdzies podpisal (ja tam go swietnie rozumiem), ale ze prawil sympatyczne gadki o tym, ze Lublin ma pierwszenstwo itd., wiedzac, ze tu nie podpisze.

No cóż ja tam pewności nadal nie mam (jeśłi oczywiście już podpisał) czy nie było sygnału od nas że może podpisać w Ostrowie ....
Ps. Gawrzyk wiesz może coś na ten temat ???

jaras

#246 Postautor: jaras » 28 listopada 2006, o 12:50

Nie zdobedzie złotego medalu na IMŚJ bo zdobędzie go Polak jak zresztą stało się to tradycją w ostatnich latach i po co mu to było

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#247 Postautor: kdsz » 28 listopada 2006, o 13:15

Nie trzeba się od dziesięcioleci interesować speedway'em, żeby nie wierzyć w wielkie słowa zawodników. Powiem więcej - ci, którzy wierzą, mają problem z prawidłowym oglądem rzeczywistości.

Ja Lubosa będę wspominał z jak najlepszej strony. W kiepskim sezonie był jednym z niewielu zawodników, kótrzy nie zawiedli oczekiwań i życzę mu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#248 Postautor: jataman21 » 28 listopada 2006, o 13:17

Mikas, bronisz Tomicka, rozumiem, wszyscy wiemy że się w nim zakochałeś, ale przyznaj że słodkie gadanie o pierwszeństwie olał ciepłym moczem bo wiedział i tak że nas w bambuko zapakuje.
Ja osobiście go lubię, teraz troche mniej bo tak się nie robi... mógł powiedzieć od razu: "słuchajcie MŚ są w Ostrowie, wiadomo że jest to dla mnei najwazniejsza sprawa, szanuje Was ale wybaczcie" i wtedy odszedłby z honorem.
Takie moje zdanie.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#249 Postautor: mikas » 28 listopada 2006, o 13:18

Cooper pisze:Mikas, ludzie nie sa zli o to, ze gdzies podpisal (ja tam go swietnie rozumiem), ale ze prawil sympatyczne gadki o tym, ze Lublin ma pierwszenstwo itd., wiedzac, ze tu nie podpisze.

Ale ja to doskonale rozumiem i mają do tego prawo. Zwrócilem tylko uwagę że prawdopodobnie była to gra aby odzyskać jakąs tam zaległą kasę. Zresztą że u nas nie podpisze Lubos dawał już sygnały zaraz po memoriale. Pogadaj np. z Dąblem na ten temat.
Ja byłem na to przygotowany że odejdzie i może dlatego jakoś nie jestem specjalnie zaskoczony, kiedys nadzieje ze zostanie dał tylko mi Harry, jak sie okazało była to nadzieja złudna ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

jaras

#250 Postautor: jaras » 28 listopada 2006, o 13:18

I zawiódł na samym finiszu swoimi obiecankami obiecanki.Zrobił z mordy szmate