Lubos Tomicek
"Zbyt poważnie" Tomicek nie postąpił. Okazało się, że z gęby d. robił tylko po to, żeby wyszarpać zaległe pieniądze, a mityczne "pierwszeństwo Lublina" nigdy nic, poza wydojeniem oczywiście, nie oznaczało.
Naturalnie, nie mam pretensji, że walczył o swoje, tylko o to, że zwodził działaczy. Wątpię, czy zostałby spłacony np. przed Knappem lub Jeleniem, gdyby było wiadomo, że kwestia jego przyszłorocznych występów jest już pozamiatana.
Tak będzie z każdym, bo każdy umie liczyć. Niestety już we wczesnej podstawówce uczą dodawania. Myślę, że "postawienie na szkolenie", co wiele osób postuluje, byłoby również wyłącznie formą produkcji juniorów dla lepszych i bogatszych klubów. Nikogo wartościowego nie da się utrzymać w zgliszczach. Dlatego, co zawsze podkreślam, rozwój klubu musi być harmonijny. Kadra na miarę lubelskiej gospodarki, ale szkółka na miarę możliwości klubu. Jeśli otrzyma ona priorytet i więcej pieniędzy kosztem kadry, wychowankowie nie będą mieli w klubie żadnych perspektyw i będą czym prędzej stąd uciekać, tak jak młode, wykształcone kadry uciekają z Lublina i z Polski.
Naturalnie, nie mam pretensji, że walczył o swoje, tylko o to, że zwodził działaczy. Wątpię, czy zostałby spłacony np. przed Knappem lub Jeleniem, gdyby było wiadomo, że kwestia jego przyszłorocznych występów jest już pozamiatana.
Tak będzie z każdym, bo każdy umie liczyć. Niestety już we wczesnej podstawówce uczą dodawania. Myślę, że "postawienie na szkolenie", co wiele osób postuluje, byłoby również wyłącznie formą produkcji juniorów dla lepszych i bogatszych klubów. Nikogo wartościowego nie da się utrzymać w zgliszczach. Dlatego, co zawsze podkreślam, rozwój klubu musi być harmonijny. Kadra na miarę lubelskiej gospodarki, ale szkółka na miarę możliwości klubu. Jeśli otrzyma ona priorytet i więcej pieniędzy kosztem kadry, wychowankowie nie będą mieli w klubie żadnych perspektyw i będą czym prędzej stąd uciekać, tak jak młode, wykształcone kadry uciekają z Lublina i z Polski.
Ciekawe czy Tomicek wykonał ten "lojalnościowy" telefon do klubu w ostatniej chwili przed podpisaniem kontraktu (pisał o tym kiedyś Gawrzyk).
Już wcześniej pisałem, że tutaj żadnych sentymentów nie będzie i uważam, że Tomicek postepuje normalnie. Natomiast nad swoją naiwnością powinni się zastanowić ci, którzy jeszcze wierzą (wierzyli ?) w jakieś sentymenty żużlowców wzlędem klubu czy kibiców
.
Gdyby sport był amatorski, byłyby i sentymenty, a tak mamy to co mamy.
Już wcześniej pisałem, że tutaj żadnych sentymentów nie będzie i uważam, że Tomicek postepuje normalnie. Natomiast nad swoją naiwnością powinni się zastanowić ci, którzy jeszcze wierzą (wierzyli ?) w jakieś sentymenty żużlowców wzlędem klubu czy kibiców
Gdyby sport był amatorski, byłyby i sentymenty, a tak mamy to co mamy.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz
Gelo pisze:Lubos Tomicek najwierniejszy nasz zawodniczek.
... z naciskiem na "zawodniczek"
Torsen pisze:"Zbyt poważnie" Tomicek nie postąpił. Okazało się, że z gęby d. robił tylko po to, żeby wyszarpać zaległe pieniądze, a mityczne "pierwszeństwo Lublina" nigdy nic, poza wydojeniem oczywiście, nie oznaczało.
a gdzie poza forum info o tym że Tomiczek podpisał ???
Koper pisze:W wywiadzie dla LSE sam zawodnik powiedzial ze podpisal, zasugerowal ze chce dobrze przygotowac sie do waznej imprezy w sezonie 2007 (na torze w Ostrowie odbedzie sie final IMSJ 2007).
A kto jest autorem ??? Zalewa
EDIT : Żeby nie było to myśle że po propozycji z KMO to nas na Lubosza poprostu nie stać ...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
piotr76 pisze:Koper pisze:W wywiadzie dla LSE sam zawodnik powiedzial ze podpisal, zasugerowal ze chce dobrze przygotowac sie do waznej imprezy w sezonie 2007 (na torze w Ostrowie odbedzie sie final IMSJ 2007).
A kto jest autorem ??? Zalewa![]()
![]()
![]()
Tu masz potwierdzenie z innego zrodla:
http://kurier.lublin.pl/modules.php?op= ... &sid=32728
Nie ma sie co dziwic Lubosowi ze w takiej sytuacji w jakiej znalazl sie nasz klub podpisal w innym klubie. Pewnie do 31 grudnia nie bedziemy pewni startu w lidze a do tego nawet jesli wystartujemy to bedziemy walczyc o utrzymanie.
Ja tam polubilem go jako zawodnika i zycze mu powodzenia mimo iz nie zostal w lublinie.
PS. Lubos ma obawy ze przez to ze odszedl do innego klubu zostanie wygwizdany przez lubelskich kibicow...
Ja tam polubilem go jako zawodnika i zycze mu powodzenia mimo iz nie zostal w lublinie.
PS. Lubos ma obawy ze przez to ze odszedl do innego klubu zostanie wygwizdany przez lubelskich kibicow...
- Łoptymista
- Trener
jataman21 pisze:Żeby nie było to myśle że po propozycji z KMO to nas na Lubosza poprostu nie stać ...
Ale nie daje nam nawet szansy... to moim zdaniem siÄ™ teraz liczy...
Krótko, ale jakże celnie.
A jesli chodzi o obawy Kubbasa:
To dowod na to, ze LK doskonale wie, ze wydymal Lublin i to bez mydla, a wazeliny nie bylo nawet na stoliku nocnym.
Najpierw gadlka o milosci, a pozniej akcja na brutala.
Zmieniajac nieco opis Kopera, mozna stwierdzic Lubos budem na Tebe pamatovat
Co nie mzienia oczywiscie, ze ubytek LK niejest jaka wielka katastrofa. Takich zuzlowcow jak on to jest na swiecie sporo.
Åoptymista pisze:jataman21 pisze:Å»eby nie byÅ‚o to myÅ›le że po propozycji z KMO to nas na Lubosza poprostu nie stać ...
Ale nie daje nam nawet szansy... to moim zdaniem siÄ™ teraz liczy...
Krótko, ale jakże celnie.
A jesli chodzi o obawy Kubbasa:PS. Lubos ma obawy ze przez to ze odszedl do innego klubu zostanie wygwizdany przez lubelskich kibicow...
To dowod na to, ze LK doskonale wie, ze wydymal Lublin i to bez mydla, a wazeliny nie bylo nawet na stoliku nocnym.
Najpierw gadlka o milosci, a pozniej akcja na brutala.
Zmieniajac nieco opis Kopera, mozna stwierdzic Lubos budem na Tebe pamatovat![]()
Co nie mzienia oczywiscie, ze ubytek LK niejest jaka wielka katastrofa. Takich zuzlowcow jak on to jest na swiecie sporo.
Lubos Komicek?
- Łoptymista
- Trener
Tomicek dał ciała.Faktem jest to że tylko naobiecywał że zostanie żeby kase wydrzeć.A co do kontraktu to mógł poczekać i tak miał pewne że z kimś podpisze.Mógł zaczekać i zobaczyć jak sie sytuacja potoczy w Lublinie.Kanpp i Rempała przynamniej zaczekali.Bedą gwizdy jak przyjedzie do Lublina
Mikas, ludzie nie sa zli o to, ze gdzies podpisal (ja tam go swietnie rozumiem), ale ze prawil sympatyczne gadki o tym, ze Lublin ma pierwszenstwo itd., wiedzac, ze tu nie podpisze.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
mikas pisze:Ale po co miał czekać jak priorytetem do niego za rok jest mistrzostwo świata juniorów
Którego zapewne nie zdobędzie, więc po co mu tam trenować- nie oszukujmy się, są od niego lepsi....
Wielu było zawodników, którzy darzyli sympatią dany klub i przyrzekali, że nie odejdą do wroga, a tu jednak, nawet
Cooper pisze:Mikas, ludzie nie sa zli o to, ze gdzies podpisal (ja tam go swietnie rozumiem), ale ze prawil sympatyczne gadki o tym, ze Lublin ma pierwszenstwo itd., wiedzac, ze tu nie podpisze.
No cóż ja tam pewności nadal nie mam (jeśłi oczywiście już podpisał) czy nie było sygnału od nas że może podpisać w Ostrowie ....
Ps. Gawrzyk wiesz może coś na ten temat ???
Nie trzeba się od dziesięcioleci interesować speedway'em, żeby nie wierzyć w wielkie słowa zawodników. Powiem więcej - ci, którzy wierzą, mają problem z prawidłowym oglądem rzeczywistości.
Ja Lubosa będę wspominał z jak najlepszej strony. W kiepskim sezonie był jednym z niewielu zawodników, kótrzy nie zawiedli oczekiwań i życzę mu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
Ja Lubosa będę wspominał z jak najlepszej strony. W kiepskim sezonie był jednym z niewielu zawodników, kótrzy nie zawiedli oczekiwań i życzę mu wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Mikas, bronisz Tomicka, rozumiem, wszyscy wiemy że się w nim zakochałeś, ale przyznaj że słodkie gadanie o pierwszeństwie olał ciepłym moczem bo wiedział i tak że nas w bambuko zapakuje.
Ja osobiście go lubię, teraz troche mniej bo tak się nie robi... mógł powiedzieć od razu: "słuchajcie MŚ są w Ostrowie, wiadomo że jest to dla mnei najwazniejsza sprawa, szanuje Was ale wybaczcie" i wtedy odszedłby z honorem.
Takie moje zdanie.
Ja osobiście go lubię, teraz troche mniej bo tak się nie robi... mógł powiedzieć od razu: "słuchajcie MŚ są w Ostrowie, wiadomo że jest to dla mnei najwazniejsza sprawa, szanuje Was ale wybaczcie" i wtedy odszedłby z honorem.
Takie moje zdanie.
Cooper pisze:Mikas, ludzie nie sa zli o to, ze gdzies podpisal (ja tam go swietnie rozumiem), ale ze prawil sympatyczne gadki o tym, ze Lublin ma pierwszenstwo itd., wiedzac, ze tu nie podpisze.
Ale ja to doskonale rozumiem i mają do tego prawo. Zwrócilem tylko uwagę że prawdopodobnie była to gra aby odzyskać jakąs tam zaległą kasę. Zresztą że u nas nie podpisze Lubos dawał już sygnały zaraz po memoriale. Pogadaj np. z Dąblem na ten temat.
Ja byłem na to przygotowany że odejdzie i może dlatego jakoś nie jestem specjalnie zaskoczony, kiedys nadzieje ze zostanie dał tylko mi Harry, jak sie okazało była to nadzieja złudna