Działalność klubu - kłopotów cd....
Re: Działalność klubu - MAMY LICENCJE!!
bartosch pisze:wyobraz sobie, ze z mniejszym...
za pewne tak jest:) nie znam budżetu klubu
Re: Działalność klubu - kłopotów cd....
Najprawdopodobniej Motorowi wynajmie stadion Górnik Å.
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=40156
Dlatego iż nie zdążą z modernizacją przed rozpoczęciem sezonu.
Moim zdaniem to żużel jest niewygodny dla :
1. działaczy krzykaczy którzy agitują iż pył żużlowy przeszkadza "kibicom" piłki w oglądaniu meczów (brudne krzesełka).
2. przyszłym wykonawcom modernizacji stadionu, którzy będą mieć duże problemy z pogodzeniem remontu i funkcjonowania żużla.
3. przeciwnicy żużla i cała reszta
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=40156
Dlatego iż nie zdążą z modernizacją przed rozpoczęciem sezonu.
Moim zdaniem to żużel jest niewygodny dla :
1. działaczy krzykaczy którzy agitują iż pył żużlowy przeszkadza "kibicom" piłki w oglądaniu meczów (brudne krzesełka).
2. przyszłym wykonawcom modernizacji stadionu, którzy będą mieć duże problemy z pogodzeniem remontu i funkcjonowania żużla.
3. przeciwnicy żużla i cała reszta
Nie wiem na ile to możliwe, ale jeśli dziennikarze czytający to forum mają nr. tel. do radnych z komisji sportu ( myślę tu głównie o pani Monice Wac, bo nie wiem kto tam z nich jeszcze myśli też o innych dyscyplinach oprócz piłki nożnej) to może dałoby rade do nich zadzwonić i zaproponować a nawet spróbowac jakoś na nich wymóc, aby jutro przed głosowaniem zgłosili poprawkę do tej uchwały i aby znalazł się w niej też zapis, że każdą z dyscyplin spółka akcyjna będzie wspierać w równym stopniu ( w 1/4). W razie powstania takiej spółki byłoby to dla nas jakieś zabezpieczenie przed tym, że zdecydowana większość pieniędzy pójdzie na piłkę nożną a na pozostałe kluby jakieś ochłapy. Skoro radni tak pięknie mówią że chcą wspierać wszystkie 4 dyscypliny a nie tylko piłkę nożną to niech to udowodnią. Jeśli mówią prawdę taka poprawka nie będzie dla nich zadnym problemem.
A może kolejna akcja mailowa na skrzynkę prezydenta ( albo i radnych) aby tego dopilnował
A może kolejna akcja mailowa na skrzynkę prezydenta ( albo i radnych) aby tego dopilnował
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2007, o 08:55 przez mikas, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeżeli rzeczywiście ma powstać Jedna sportowa S.A. to pieniądze muszą być dzielone jednakowo na wszystkie dyscypliny.
Inaczej nie będzie to miało sensu, zostanie wypromowana jedna dyscyplina "kopacze", a reszta śmiercią naturalną odejdzie,
za ochłapy wyników nigdzie nie będzie. A tłumaczenie "kopaczy" że ich dyscyplina jest najdroższa w utrzymaniu i to im należy się największa "działka" to brednia!!.
Żużel z gotówką II ligowej piłki to czołówka E-ligii. A to przyniesie ilość kibiców porównywalną do tej z czasów występów Nielsena czy Adamsa. A z resztą, każdy z nas to wie, nie poinformowani są politycy z UM Lublina
Inaczej nie będzie to miało sensu, zostanie wypromowana jedna dyscyplina "kopacze", a reszta śmiercią naturalną odejdzie,
za ochłapy wyników nigdzie nie będzie. A tłumaczenie "kopaczy" że ich dyscyplina jest najdroższa w utrzymaniu i to im należy się największa "działka" to brednia!!.
Żużel z gotówką II ligowej piłki to czołówka E-ligii. A to przyniesie ilość kibiców porównywalną do tej z czasów występów Nielsena czy Adamsa. A z resztą, każdy z nas to wie, nie poinformowani są politycy z UM Lublina
papi pisze:Czarek pisze:Piłkarzom Motoru jest znacznie bliżej do FC Barcelony niż piłkarkom SPR do mistrza Polski mężczyzn Zagłębia Lubin.
porównanie tak głupie, że nie wiem jak się do niego odnieść. A jak w tym zestawieniu wygląda R. Federer i S. Williams?
Może jesteś za głupi by je zrozumieć.
A co do wsparcia przez miasto piłki ręcznej w postaci hali to zrobiono dla tej marnej dyscypliny sportu i tak za dużo.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
Czarek pisze:papi pisze:Czarek pisze:Piłkarzom Motoru jest znacznie bliżej do FC Barcelony niż piłkarkom SPR do mistrza Polski mężczyzn Zagłębia Lubin.
porównanie tak głupie, że nie wiem jak się do niego odnieść. A jak w tym zestawieniu wygląda R. Federer i S. Williams?
Może jesteś za głupi by je zrozumieć.
A co do wsparcia przez miasto piłki ręcznej w postaci hali to zrobiono dla tej marnej dyscypliny sportu i tak za dużo.
Zaczynasz gadać jak kibic MOTORU - jest tylko MOTOR, klapki na oczy i jazda. Człowieku sport to sport a te porównanie to naprawde głupie porównanie
Dj_Korgi pisze:Zaczynasz gadać jak kibic MOTORU - jest tylko MOTOR, klapki na oczy i jazda. Człowieku sport to sport a te porównanie to naprawde głupie porównanie
Nie jestem fanatykiem Motoru, a porównanie to może wyglądać tak: koszykarzom Staru jest bliżej do NBA niż piłkarkom SPR do najlepszej polskiej drużyny męskiej, i ma pokazać, że piłka ręczna kobiet stoi na bardzo niskim poziomie sportowym. Jeśli ktoś uważa, że porównanie to jest głupie, zamiast pienić się, niech to udowodni.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Sorry ale pomysl aby kazda dyscyplina dostawala po rowno tzn. po 25% to jakas paranoja.
To ja proponuje zeby kazdy forumowicz zarabial tyle samo!
Zapisy powinny byc takie aby wysokosc dofinansowania zalezala od 3 rzeczy - sukcesow sportowych, zainetersowania kibicow [obecnych na meczach] oraz szkolenia juniorow. I juz.
To ja proponuje zeby kazdy forumowicz zarabial tyle samo!
Zapisy powinny byc takie aby wysokosc dofinansowania zalezala od 3 rzeczy - sukcesow sportowych, zainetersowania kibicow [obecnych na meczach] oraz szkolenia juniorow. I juz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Czarek pisze:Może jesteś za głupi by je zrozumieć.
Może jestem, widocznie tylko Ty jesteś na tyle mądry, by je zrozumieć. Natomiast jesli chodzi o ręczną to nie znaczenia sport, chodzi o sam fakt wybudowania hali za grube pieniądze. Byłaby extraklasa w kosza - byłby kolejny zespół, byłaby siatkówka na poziomie - następny, ale w tym momencie na hali otwartej niespełna rok temu gra 1 zespół - piłkarki ręczne i siłą rzeczy miasto nie może dopuścić by ten klub upadł. W przeciwnym wypadku 10 miesięcy po otwarciu hali budowanej przez 8 lat za bodajże 40 mln, świeciłaby ona pustkami przez cały czas. I może trochę szacunku dla wielokrotnych mistrzyń Polski i drużyny, która od lat reprezentuje nasz kraj w Europie, bo to że Ciebie ten sport nie interesuje nie znaczy, że jest on "marny"
Czarek pisze:Nie jestem fanatykiem Motoru, a porównanie to może wyglądać tak: koszykarzom Staru jest bliżej do NBA niż piłkarkom SPR do najlepszej polskiej drużyny męskiej, i ma pokazać, że piłka ręczna kobiet stoi na bardzo niskim poziomie sportowym. Jeśli ktoś uważa, że porównanie to jest głupie, zamiast pienić się, niech to udowodni.
Są mistrzyniami Polski, mają bez wątpienia najlepiej zorganizowaną grupę kibiców w całej wschodniej Polsce i choćby dlatego zasługują na wsparcie. A czy poziom jest taki niski? Szkoda żeby był wyższy niż mężczyzn, dlatego to porównanie jest bezsensowne. Uważam, że poziom jest nienajgorszy, zresztą nie powinno to mieć znaczenia. Sa multimedalistkami i przynajmniej dla mnie - chlubą miasta, a że Tobie się to nie podoba to Twoja sprawa.
Aha, skoro rzucasz jakieś stwierdzenia (porównanie) to może sam je najpierw udowodnisz?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2007, o 11:09 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarek pisze:Nie jestem fanatykiem Motoru, a porównanie to może wyglądać tak: koszykarzom Staru jest bliżej do NBA niż piłkarkom SPR do najlepszej polskiej drużyny męskiej, i ma pokazać, że piłka ręczna kobiet stoi na bardzo niskim poziomie sportowym. Jeśli ktoś uważa, że porównanie to jest głupie, zamiast pienić się, niech to udowodni.
jeżeli masz pisać głupoty to pisz je, ale na forum np: onetu.
Jeżeli uważasz że:
- 7-8 miejsce reprezentacji żeńskiej na mistrzostwach Europy,
- awans tego zespołu do mistrzostw świata,
- awans reprezentacji młodzieżowej kobiet do mistrzostw Europy,
to nic, to tylko siÄ™ kompromitujesz.
Do tego kadra Polek oparta na zawodniczkach montexu.
Pomyśl dwa razy zanim coś więcej napiszesz!