Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Stadion

#1476 Postautor: Czarek » 5 września 2007, o 13:17

piv pisze:Jak by Motorowcy nie wyszli na murawe to bylby to najwiekszy wstyd pod wzgledem kibicowskim w Polsce ale co Ty pikniku mozesz o tym wiedziec.

Starsi, podobno w komplecie, nie wybiegli, tylko gówniarze, którzy zostali pogonieni. Czy to nie wstyd, że starsi nie wybiegli?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1477 Postautor: InDorka » 5 września 2007, o 13:34

Ja nie o meczu,tylko o szafowaniu okresleniem bydlo.
Bydlo nawet chore na chorobe wscieklych krow tak sie nie zachowuje.
Awanturnicy za miasto,na pastwisko z dala od ludzi ( pod warunkiem,ze krow tam nie bedzie !)
Do tych czolgajacych sie za banda,skradajacych po flage,probujacych ja podpalic ...( kto to jest? toz oni nie wyrosli jeszcze z okresu zuchowego ) to nie jest bydlo,to sa najnormalniejsi
CHULIGANI.
Jesli to taki honor to dlaczego wiekszosc chowa sie w kapturki ??
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#1478 Postautor: suchy1613 » 5 września 2007, o 13:59

Ci gówniarze, którzy sprowokowali całe zajście powinni ponieść karę. Może to ostudziłoby zapędy innych chuliganów. Myślę, że ochrona też powinna natychmiast reagować,a nie czekać aż dojdzie do bijatyki. Osobiście to szkoda mi tych normalnych fanów Motoru, bo znam takich, którzy np. poza granicami kraju robią składki na stancję dla zawodnika itp.Nie można więc wszystkich wrzucać do jednego worka, zwłaszcza, że ostatnio rozmawiałam z dziewczyną z Torunia i mówiła, że u nich na żużlu też nie jest czasem ciekawie i dlatego nie chodzi na mecze. Bardzo mnie to zaskoczyło. Obyśmy u nas tego nie doczekali.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1479 Postautor: Talib » 5 września 2007, o 14:48

piv pisze:
Naoglądałeś sie youtuba na ktorym gowno widac i juz wiesz kto dostal w leb a kto nie...
Jak lubisz sie zastawiac policja to twoja sprawa pewnie czesto wizytujesz na komisariatach.
Jak by Motorowcy nie wyszli na murawe to bylby to najwiekszy wstyd pod wzgledem kibicowskim w Polsce ale co Ty pikniku mozesz o tym wiedziec.
Co do ostatniego zdania przyznaje 100% racji. Tez bym wolal sobie obejrzec meczyk w spokoju a kto chce sie bic to niech to robi po za stadionem ale to była inna sytuacja to nie my weszlismy na murawe !

Nie wbieglem bo bylem z kobieta ale mimo strachu bo oczywiscie taki byl jesli poszedl bym bez Niej mysle ze adrenalina wziela by gore.

Po co zasłaniasz się kobietą. Trzeba było wylecieć na murawę, zlać Lechitów, pozabierać im flagi, a potem wrócić do kobiety. Na pewno by zapiszczała: "Leon ty to jesteś wirażka, szczególnie jak lałeś tych dwóch grubasów w czerwonych drechach, pokazałeś im kawałek chuliganerki. Fajnie być z takim kowbojem." :) Oczywiście to żart.

A na poważnie to i lepiej, że adrenalina nie wzięła góry. Bo znaczy, że masz trochę oleju w głowie. Z Ciebie klub miał pożytek, zapłaciłeś za 2 bilety (chyba, że twoja dama płaciła sama). A z tych osłów na murawie ma straty: kary finansowe, mecze bez udziału publiczności, zniszczone mienie itd. wiec nie masz co ich bronić, bo pożyteczni na pewno nie są.

Z tego co wiem przepisy są takie, że ochrona ma ograniczone możliwości reagowania. To nie policja, jak jest zagrożenie zdrowia i życia widowni ma obowiązek wezważ policję. A ci już mogą bez krępacji spuzczać łomot.

Awatar użytkownika
piv
Junior

#1480 Postautor: piv » 5 września 2007, o 15:34

Ge(L)o pisze:Nie naoglądałem się youtuba tylko byłem na meczu :D I widziałem wszystko jak na dłoni. Racowy atak na flagę Lechii. Triumfalne wyjście lechistów na murawę. Wyjście na murawę małolatów z Lublina. Bitwa. Ucieczki i powroty. Kopanie jednego nieprzytomnego gdańszczanina przez 6-8 :shock: motorowców. Niezwykły przejaw honoru i bohaterstwa. Wszystko to widziałem na własne oczy :D
W Twojej opinii jestem piknikiem, bo nie wyszedłem na boisko lać się z jakimiś cieciami ? Przyszedłem na mecz drzeć ryja, żeby pomóc piłkarzom w lepszej grze (choć im już nic nie pomoże chyba).
Mimo wszystko pozdrowienia... I dorośnij, może zrozumiesz pewne rzeczy.

Dzieki za opis filmiku! To jest wlasnie objaw piknika a nie awantury. Bo ja w nich tez udzialu nie bralem.
Jesli chodzi o wiek to mysle ze zarzut nie na miejscu.

Co do zarzutow dresiarskich to musze sprostowac. Dresem nie jestem. Jestem zwyklym studentem ZiMu 4 roku wiec zaden ze mnie chuligan. Poprostu nie lubie jak ktos komentuje cos nie bedac tego swiatkiem.
Z mojej strony koncze ta rozmowe bo nie mam nic wiecej do powiedzenia a robi sie lekki balagan.

Do kolegi powyżej:
Sluchaj ja naprawde nie jestem zwolennikiem napie...dalanki. Nie bronie tu zadnego chuligana.Poprostu twierdze ze w tej sytuacji to Motorowcy zostali sprowokowani i nie ma sie im co dziwic.
Koniec tematu z mojej strony.
Pozdrawiam.

Ge(L)o
Trener

#1481 Postautor: Ge(L)o » 5 września 2007, o 15:42

piv pisze:Jesli chodzi o wiek to mysle ze zarzut nie na miejscu.

Tu nie o wiek chodzi z tym dorośnieciem :lol: masz dwadzieścia kilka lat, a mentalność osiemnastolatka w dresie.
Motorowcy zostali sprowokowani :?: :shock: czym niby ??

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#1482 Postautor: Portek » 5 września 2007, o 15:43

Ge(L)o pisze:Kopanie jednego nieprzytomnego gdańszczanina przez 6-8 :shock: motorowców.

Jeśli chodzi o tego samego gościa o którym ja myślę to oprócz kopania nieźle po nim poskakali :shock:
Najlepsze były teksty małolatów którzy jechali ze mną autobusem nr 1 i mówili że kilku kibiców Motoru straciło szalik, ale to nic bo kupią sobie nowe :lol: , a ja myślałem że czy to flagi czy szaliki, jest to rzecz święta.

Maciek_LSM
Kontakt:

#1483 Postautor: Maciek_LSM » 5 września 2007, o 16:00

Ku..a ciekawi mnie tylko jedno po pierwsze kibice motoru zaczeli uciekać bo weszli z wisły z nożami a po drugie jestem pewien że żaden z was nie powiedział by prosto w oczy że jest ćwierć główkiem jesteście cwaniaki przed monitorem a na meczach siedzicie cicho jak potulne baranki !śmiać sie z was tylko hahaha !:)

Koper
Trener
Kontakt:

#1484 Postautor: Koper » 5 września 2007, o 16:01

Portek pisze:
Ge(L)o pisze:Kopanie jednego nieprzytomnego gdańszczanina przez 6-8 :shock: motorowców.

Jeśli chodzi o tego samego gościa o którym ja myślę to oprócz kopania nieźle po nim poskakali :shock:

Tutaj jednen jest sciagany po utracie przytomnosci:
Obrazek

Speedway Fan
Senior

#1485 Postautor: Speedway Fan » 5 września 2007, o 16:46

Starsi, podobno w komplecie, nie wybiegli, tylko gówniarze, którzy zostali pogonieni. Czy to nie wstyd, że starsi nie wybiegli?
Jak tam byli sami gówniarze według ciebie to ja jestem księdzem.

Motorowcy zostali sprowokowani :?: :shock: czym niby ??
Przyśpiewkami Lechii. Ale co Ty możesz wiedzieć jak Ty jesteś fanem Legii :lol: i na meczu nie byłeś.

janek
Kadrowicz

#1486 Postautor: janek » 5 września 2007, o 17:08

Wszystkich pseudo kiboli na Majdanek do gazu. Lub uruchomić Prawo Karne jak u skośnych chinoli -- kulka w łeb i na przeszczepy dla chorych. Chociaż nie wiem czy nerka nafaszerowana sterydami się komuś przyda.
A mecze piłki przy zamkniętych stadionach rozgrywać i będzie spokój.

Speedway Fan
Senior

#1487 Postautor: Speedway Fan » 5 września 2007, o 17:09

Kod: Zaznacz cały

Imprezy podwyższonego ryzyka – tak będą traktowane wszystkie mecze, które w tym roku zostaną rozegrane przez lubelski Motor. Na tym nie koniec nowości. Władze klubu zapowiedziały wprowadzenie specjalnych kart identyfikacyjnych. Tylko dzięki nim będzie można zasiąść na trybunach.

Nowe ustalenia dotyczące meczów Motoru to efekt wczorajszej narady w ratuszu. Przedstawiciele władz miejskich, policji i LKP Motor rozmawiali o poprawie bezpieczeństwa na meczach lubelskich piłkarzy. To efekt sobotniej bijatyki, do której doszło na stadionie Motoru. Ze wstępnej analizy wynika, że za eskalację burd odpowiedzialna jest firma ochroniarska. Jej pracownicy nie zdołali na czas powstrzymać szalejącego tłumu. Interweniować musiała policja, która użyła nawet broni na gumowe kule.
Władze Lublina doszły do wniosku, że sytuacja nie może już się powtórzyć. Dlatego postanowiły wczoraj, że wszystkie mecze Motoru w tej rundzie rozgrywek będą traktowane jako imprezy podwyższonego ryzyka. – Nakłada to na organizatorów dodatkowe obowiązki i wydatki związane z zapewnieniem odpowied-nio licznej ochrony – poinformował Włodzimierz Wysocki, zastępca prezydenta. – Liczymy, że w ten sposób uda się zapobiec podobnym wydarzeniom, jak te z ostatniej soboty.
Władze Motoru zobowiązały się do wprowadzenia jeszcze w tej rundzie specjalnych kart kibica. Tylko dzięki tym identyfikatorom będzie można dostać się na stadion. W ten sposób będzie też łatwo ustalić, kto pojawił się na meczu.
Wczorajsze spotkanie w ratuszu to nie koniec następstw sobotniej bijatyki. Śledztwo prowadzi prokuratura. W czwartek o wydarzeniach z weekendu będą rozmawiać w Polskim Związku Piłki Nożnej. Tam na lubelski klub mogą być nałożone kary finansowe. Nie można także wykluczyć, że Motor jedno lub kilka spotkań będzie musiał rozegrać bez udziału publiczności.
Źródło: Kurier Lubelski

Ge(L)o
Trener

#1488 Postautor: Ge(L)o » 5 września 2007, o 17:18

Speedway Fan pisze:Przyśpiewkami Lechii. Ale co Ty możesz wiedzieć jak Ty jesteś fanem Legii :lol: i na meczu nie byłeś.

Przecież pisałem, że wyżej, że byłem na meczu i widziałem wszystko na własne oczy :roll:
To, że jestem fanem Legii akurat mało ma do rzeczy w omawianej kwestii. Nie zapominaj, że równocześnie kibicuję Motorowi.
Przyśpiewkami sprowokowani :shock: ??? Chłopie, w takim razie na niemal każdym meczu piłki nożnej w Polsce miałoby dochodzić do takich scen ? Pomyśl przez chwilę jak by było, gdyby wszyscy dali się prowokować przyśpiewkami kibiców drużyny przeciwnej :?

Speedway Fan
Senior

#1489 Postautor: Speedway Fan » 5 września 2007, o 17:28

No co prawda to prawda.
Poza tym gdyby z Motoru nie wylecieli to Lechia by do nas na trybuny chciała wejść bo właśnie w tamtą stronę się kierowała i wtedy by mogło być gorzej jak osoby co nic nie zawiniły by dostały i Motor nie chciał do tego dopuścić by było jak w Świdniku gdzie kibice gospodarzy uciekali ze swoich trybun.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1490 Postautor: bkapusta » 5 września 2007, o 17:34

piv Twoje posty to chyba nawet szkoda komentowac. Wez chlopaku dorosnij, spowazniej deko, poznaj znaczenie pewnych slow, poza honorem, adrenalina i emocjami zwroc zwlaszcza uwage na bardzo wazne slowo, zupelnie przez Ciebie pomijane, chodzi o odpowiedzialnosc. Czlowiek dorosly tym rozni sie od bydlecia, ze mysli, jest odpowiedzialny i panuje nad swoimi emocjami.

ps. nie wiem skad Ci sie wzielo, ze jestem psem ;)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Koper
Trener
Kontakt:

#1491 Postautor: Koper » 5 września 2007, o 17:37

bkapusta pisze:ps. nie wiem skad Ci sie wzielo, ze jestem psem ;)
Kiedys Twoj avatarek jednoznacznie na to wskazywał :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1492 Postautor: bkapusta » 5 września 2007, o 17:41

Koper pisze:
bkapusta pisze:ps. nie wiem skad Ci sie wzielo, ze jestem psem ;)
Kiedys Twoj avatarek jednoznacznie na to wskazywał :)

Idac tym tropem nalezy uznac, ze piv to Daniel Jeleniewski :P :P :P
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Koper
Trener
Kontakt:

#1493 Postautor: Koper » 5 września 2007, o 17:52

To kim jest janek ?:) Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1494 Postautor: bkapusta » 5 września 2007, o 17:54

Hmmm.

A tak na zakonczenie mojego udzialu w tyskusji o ostatniej awanturze:

prawdziwa sztuka jest wygrywanie wojen bez walki [cytat niedoslowny]

Dedykacja dla 'kibicow' pilki noznej.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

jataman22

#1495 Postautor: jataman22 » 5 września 2007, o 18:06

Co z tego, że będzie więcej ochrony jak wynajmują agencji która zatrudnia osoby bez żadnych licencji. Co to za róznica czy będzie ich 50 czy 150 skoro połowa to dziewczyny po 50kg a 2 połowa to mężczyżni bez żadnego przygotowania do pełnienia tego zawodu. Znam pare tych osób i smiać mi się chce jak oni mieliby reagować na dzicz kibiców Motoru.

Ku..a ciekawi mnie tylko jedno po pierwsze kibice motoru zaczeli uciekać bo weszli z wisły z nożami a po drugie jestem pewien że żaden z was nie powiedział by prosto w oczy że jest ćwierć główkiem jesteście cwaniaki przed monitorem a na meczach siedzicie cicho jak potulne baranki !śmiać sie z was tylko hahaha !:)

Kolejna rzecz, jesli ten chłopaczek zapewne 13-15 letni mówi prawdę i osoby miały tam noże, to jak sprawdzają na Motorze ludzi przy wejściu?? NA żużlu robią to dokładniej niż na piłce?? Kpina jak dla mnie.
Mi kolego Maćku wstyd za to, że jesteś z mojego osiedla i wypisujesz takie idiotyzmy;] i niestety ale śmiać to się chce z Ciebie bo właśnie pokazujesz postawę wspomnianego "ćwierćgłówka".

baranek
Junior

#1496 Postautor: baranek » 5 września 2007, o 18:38

a co do noża, to widziałem jak typ wyjmował na murawie sobie z buta :shock:

Speedway Fan
Senior

#1497 Postautor: Speedway Fan » 5 września 2007, o 18:57

Kolejna rzecz, jesli ten chłopaczek zapewne 13-15 letni mówi prawdę i osoby miały tam noże, to jak sprawdzają na Motorze ludzi przy wejściu?? NA żużlu robią to dokładniej niż na piłce?? Kpina jak dla mnie.
Na ostatnim meczu mnie w ogóle nie pyrali i mogłem co chce wnieść. A i ba jest zakaz na butelki a kolega wniósł sobie w ręce trzymając. Na wcześniejszym meczu ochroniarz mnie się pytał co mam w kieszeni :shock: jeżeli ktoś by miał np. nóż na pewno by mu o tym powiedział.
Zgodzę się z Jatamanem co do ochrony. Wynajmują aby najtańszym kosztem, a przy wejściu stoją jakieś janki malinowe lub dziewczyny, które by mógł wiatr zwiać.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#1498 Postautor: Erwin » 5 września 2007, o 19:33

Ge(L)o pisze:Przyszedłem na mecz drzeć ryja, żeby pomóc piłkarzom w lepszej grze (choć im już nic nie pomoże chyba).

Tymi słowami pokazałeś, że jesteś piknikiem.

Ge(L)o
Trener

#1499 Postautor: Ge(L)o » 5 września 2007, o 19:52

Nieprawda. Mimo, że jestem zagorzałym kibicem to potrafię obiektywnie (w odróżnieniu od niektórych)ocenić poziom gry prezentowany przez lubelskich zawodników. A ten nie napawa optymizmem. Stąd drobna frustracja...
Ale schodzimy powoli z tematu stadionu, zamieszki w temacie jeszcze się mieściły, ale zaraz zaczniemy tu dyskusję o drużynie piłkarskiej :D

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1500 Postautor: _piotrusss » 5 września 2007, o 19:53

To ja już wolę takich "pikników" niż tych, co lecą się lać, gdy ktoś na nich krzyknie...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski