Żużlowe niuanse finansowe

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

Re: Żużlowe niuanse finansowe

#77 Postautor: Regdal » 21 stycznia 2009, o 22:38

Gawrzyk pisze:Regdal, to tak na zakonczenie naszej dyskusji wczorajszej. Mam nadzieje ze to zamknie ten durny temat:

Stichauer o Anglii:

Hynek zapewnia, że będzie do startów w Wielkiej Brytanii bardzo dobrzy przygotowany pod względem kondycyjnym jak i sprzętowym:

„Zabieram na tor Monmore Green dwa motocykle. Od początku będzie na miejscu ze mną mój pardubicki tuner i mechanik Olo Rzeźniczek. Pierwsze sparingi i treningi zaplanowano na początkowe dni marca, ja mam w nich zamiar wystąpić oraz jak najlepiej spasować się z tamtejszym torem. Chciałbym od inauguracji podkreślić swoją przydatność dla tej ekipy”

No i co z tego ? Znasz jego kontrakt i warunki na jakich ma startować w Anglii ?
Na koniec tej dyskusji wnioski:
- w Anglii żużlowcy jeżdżą ponieważ im się to opłaca (wynagrodzenie 200 zł za punkt),
- zawodnicy w Anglii otrzymują wynagrodzenie wyłącznie za punktówkę,jednocześnie nie otrzymując jakichkolwiek korzyści za tzw."podpis pod kontraktem",
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

owen1989
Senior

#78 Postautor: owen1989 » 21 stycznia 2009, o 23:19

Do wnioskow dopisz sobie jeszcze, ze w Polsce nie oplaca sie jezdzic bo jest zbyt blisko do domu i za duzo placa :)

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#79 Postautor: suchy1613 » 22 stycznia 2009, o 00:00

Żużlowcy Stali sprowadzają części do swoich motocykli z Anglii. Około 30% mniej to spora oszczędność:
http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /158142066

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#81 Postautor: Regdal » 22 stycznia 2009, o 09:59

A jakie zasady merytoryczne Ty bierzesz pod uwagę ?
Prosiłem cię wcześniej żebyś uważnie przeczytał przytoczony tekst ze zrozumieniem,przeczytałeś 5 razy i nic nie zrozumiałeś,a teraz mi wmawiasz w swoim stylu że ja napisałem ,że Stichauer dostaje w Anglii sprzęt.
W tym news-ie jest mowa dokładnie o 3 kandydatach na rezerwowego. A wiesz dlaczego wybrali Stichaeuera ? Bo jest tanim Czechem który nie ma żadnej renomy i nic ich nie kosztuje.Dla Stichauera taka Anglia to możliwość dalszego rozwoju a nie sposób na zarobienie forsy.To zawodnik któremu nic i nikt nie da sprzętu czy forsy przed sezonem.Oczywiście teraz jak podpisał to szumnie pakuje sprzęt i wyjeżdża na wyspy.Ty ten tekst szybko łyknąłeś i podstawiłeś na forum,aby nakarmić nim naiwnych.A pozostali dwaj ? Pomimo tego że też nie mają nazwisk to chyba nie chcieli podpisać za darmo ale ty tego nigdy nie zrozumiesz nawet jak wyłożyłem ci przysłowiową "kawę na ławę".
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#82 Postautor: Łoptymista » 22 stycznia 2009, o 10:04

Regdal pisze:Przeczytaj uważnie ze zrozumieniem poniższy tekst,i uznaj że to nie czary,że jednak zawodnicy w Anglii coś otrzymują za podpis.W tym przypadku chodzi tylko o rezerwowego w Elite Ligue,więc jeśli rezerwoy w Elite coś dostaje to jadący w Premiere również.

i jakis czas pozniej

Regdal pisze: Dla Stichauera taka Anglia to możliwość dalszego rozwoju a nie sposób na zarobienie forsy.To zawodnik któremu nic i nikt nie da sprzętu czy forsy przed sezonem.

haloooo

wszyscy zdrowi?
ja mam grype? a ty :shock:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#83 Postautor: Regdal » 22 stycznia 2009, o 11:16

Patrząc nawet łoptymistycznie na twoją chorobę nie widać szans na jej wyleczenie.Jednym słowem skazany na grypę.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#84 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2009, o 11:20

Moze Regdalow jest dwoch?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Ge(L)o
Trener

#85 Postautor: Ge(L)o » 22 stycznia 2009, o 11:23

Byl kiedys taki norweski pilkarz :roll: Kjetil mial na imie chyba, czy jakos tak.

piotr76
Senior
Kontakt:

#87 Postautor: piotr76 » 22 stycznia 2009, o 18:58

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_la.php?id=1089904738
Redgal co Ty na to .... ?

Ps. Nie odpowiedziałeś mi na pytanie wystarczy TAK lub NIE (odnośnie używania sprzetu w Angli jeśli być nie pamiętal ... )
zamiast 500 + program Beryl +

KSM

#88 Postautor: KSM » 22 stycznia 2009, o 19:10

Ja się zastanawiam jaki jest cel tych dyskusji z Regdalem. Przecież to totalny ignorant, nie słuchający innych i zamknięty na jakiekolwiek racjonalne argumenty. Są osoby, którym pokaże się pełną szklankę, a oni zobaczą pustą.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#89 Postautor: Łoptymista » 22 stycznia 2009, o 19:12

tes stawiki Screena to na pewno intryga Gawrzyka.
Napisal cos na forum angielskim, pozniej napisal o tym na stronie prze....pl, a pozniej napisal o tym na zuzel.info

tak na pewno bylo. 8)

PS KSM nie bluznij na Regdala. Za chwile okaze sie ze masz grype, nie czytasz ze zrozumieniem, albo co gorsza pochodzisz z Rzeszowa:)

KSM

#90 Postautor: KSM » 22 stycznia 2009, o 21:12

Łoptymista pisze:PS KSM nie bluznij na Regdala. Za chwile okaze sie ze masz grype, nie czytasz ze zrozumieniem, albo co gorsza pochodzisz z Rzeszowa:)

Uuu... Powiało grozą ^^ A z Krosna to jeszcze gorzej?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#91 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2009, o 21:15

KSM pisze:
Łoptymista pisze:PS KSM nie bluznij na Regdala. Za chwile okaze sie ze masz grype, nie czytasz ze zrozumieniem, albo co gorsza pochodzisz z Rzeszowa:)

Uuu... Powiało grozą ^^ A z Krosna to jeszcze gorzej?

Nie no u nas Rzeszow jest prawdopodobnie najgorszy...
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#92 Postautor: sadychor » 22 stycznia 2009, o 21:31

Zapomniales o conajmniej dwoch miejscowosciach 8) :wink:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#93 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2009, o 21:35

sadychor pisze:Zapomniales o conajmniej dwoch miejscowosciach 8) :wink:

ZG... Ale kto jeszcze? :P
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#94 Postautor: sadychor » 22 stycznia 2009, o 21:37

Zaczyna sie na litere bedaca drugim czlonem podanej przez Ciebie nazwy. Do wygrania to co zawsze. Wycieczka do Naleczowa. Na koszt wlasny.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#95 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2009, o 21:40

A zmyliles mnie tymi "miejscowosciami" myslalem, ze tymczasowe obozy wedrownych plemion sie nie lapia :P
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#97 Postautor: Regdal » 23 stycznia 2009, o 00:05

Gawrzyk pisze:cos nam ostatnio portale daje w informacjach mnostwo argumentow do dyskusji.
za punkt Screen bierze 50 funtow. W najwyzszych widelkach 75 funtow. To oczywiscie Elite League.
W Premier oczywiscie jest to mniej. Wiec nie wiem czy z tymi 200 zl to ja nie przesadzilem. 8)

Szkoda mi czasu na polemikę z Tobą na tym forum i chciałbym ją zakończyć bo mam ważniejsze czynności do wykonania od rozmowy z kimś kto wszystkie fakty opiera na zasadzie: gdzieś słyszałem,coś przeczytałem,ktoś pierdnoł.Nie trzeba się znać na żużlu żeby się zorientować, że człowiek (w tym przypadku Matt Ford promotor Pool Pirates) na pewnym poziomie nie podaje warunków finansowych zawodników do publicznej wiadomości.Jak już wcześniej stwierdziłem to, że piszesz bzdury i karmisz nimi forumowiczów znalazło właśnie uzasadnienie.
Mam taką nadzieję,że swoje obowiązki,których się podjąłeś w klubie wykonujesz znaczne lepiej niż to co prezentujesz na łamach tego jak twierdzisz publicznego forum.
Dla zainteresowanych stwierdzam jednoznacznie, że kwoty podane przez Gawrzyka nie są kwotami mówiącymi o wynagrodzeniu J. Screena za zdobyte punkty.Wystarczy odrobina znajomości języka angielskiego żeby się zorientować o co chodzi.
Apeluję do takich ludzi jak Gawrzyk - przestańcie pisać bzdury i brednie na takiej zasadzie jak już wspomniałem na początku tego wpisu.Karmicie nimi naiwnych ludzi czytających to forum.(Nie wszystkich).
I w tym temacie kończę dyskusję,niech każdy myśli sobie co chce i sądzi sobie co chce.
Ten wpis kieruję również do piotr76 - który powtarza głupoty, a nie sprawdzi u źródła informacji.Ludzie - zaglądajcie częściej na angielskie strony bo tam się więcej dowiecie niż na forum w lublinie z wpisów takich bajkopisarzy jak Gawrzyk.

Oto link do źródła informacji na podstawie, której jakiś frajer napisał newsa,o którego z kolei swoją jedynie słuszną jak zawsze wiedzę oparł Gawrzyk,bądź co bądź człowiek,odpowiedzialny w nowym klubie za kontakty z zagranicą.

http://www.poolespeedway.net/09-website/news.php

PS
Mamy obecnie podobny przykład z Rzeszowa,gdzie szowinistyczna,bezmózgowa szarańcza na forum skutecznie i za wszelką cenę doprowadza do degradacji ludzi dzięki którym żużel w tym mieście istniał i ma dalej szansę egzystencji.

Niech każdy wierzy jak chce ludziom,którzy skutecznie usiłują z wiadomych tylko sobie powodów deprecjonować bezzasadnie lubelskich zawodników.
Zwroty jakie można tu spotkać:
- Trumiński to be,
- Piszcz za drogi i psy mu zdychają,
- Klimek ciągle się targuje i sam nie wie ile chce,
- Michaluk się nie nadaje i nic w tym sporcie nie osiągnie,
- Polak to się wypiął na Lublin,
świadczą jedynie o niedojrzałości i niewiedzy ludzi, którzy nigdy nie zrozumieją co to znaczy trud i wysiłek żużlowca narażającego swoje zdrowie i życie w trudnym i specyficznym sporcie żużlowym.
THE END

www.wolinski.com.pl

owen1989
Senior

#98 Postautor: owen1989 » 23 stycznia 2009, o 00:12

i takim o to sposobem Regdal po raz kolejny uniknal odpowiedzi na bardzo proste pytanie piotra .... :)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#99 Postautor: Saint » 23 stycznia 2009, o 00:16

Swoją drogą dziennikarz się popisał ... nie ma co ;) angielski Advanced - jeżeli to z tego ńjusa ;)

dumbli
Szkółkowicz

#100 Postautor: dumbli » 23 stycznia 2009, o 00:32

Regdal pisze:Niech każdy wierzy jak chce ludziom,którzy skutecznie usiłują z wiadomych tylko sobie powodów deprecjonować bezzasadnie lubelskich zawodników.

No jesteśmy pod wrażeniem. Oczywiście nasi zawodnicy są cool a my kibice to do gnoju bo sie nie znamy na ciężkiej pracy żużlowców. Jasne, kilka tysięcy ludzi widzi jakie szopki odstawiają twoi faworyci i ile punktów chwytają ale to bezzasadne. Oprzytomnij, łykasz coś na wzrok?
Zwroty jakie można tu spotkać:
- Trumiński to be,

nie,anioł normalnie, uosobienie cnót wszelakich. Przegrał swój talent na automatach.
- Piszcz za drogi i psy mu zdychają,

A on się ceni jeszcze? Ktoś pisał że za drogi? A ktoś mu daje jeszcze jakieś piniądze? To ile miał tych psów co mu tyle wyzdychało? To on pechowy jakis.
- Klimek ciągle się targuje i sam nie wie ile chce,

Klimek sie targuje? nie wie czego chce? a tyle lat już jeździ i jeszcze nie wie czego chce.
- Polak to się wypiął na Lublin,

To chyba Lublin wypiął się na tego cieniasa, i słusznie.
świadczą jedynie o niedojrzałości i niewiedzy ludzi, którzy nigdy nie zrozumieją co to znaczy trud i wysiłek żużlowca narażającego swoje zdrowie i życie w trudnym i specyficznym sporcie żużlowym.

Pupy nam sie kroją z rozpaczy nad losem naszych biednych żużlowców
THE END

NARESZCIE
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.