harry pisze:Ale granit wszyscy brali z jednej kopalni i o takiej samej granulacji.
to moze wprowadzic tak jak w F1, ze jedna firma opony robi to na zuzlu jedna kopalnia nawierzchnie przywozi
harry pisze:Ale granit wszyscy brali z jednej kopalni i o takiej samej granulacji.
Gelo pisze:jak widać na plakacie i oficjalnej stronie Kolejarza - mecz jest o... 17
http://kolejarzopole.pl/images/druk.jpg
Gelo pisze:Z pewnością nie jesteśmy faworytem tego meczu jak i żadnego na wyjezdzie. Opole jechało tylko raz u siebie - my już 3 razy. Miejsce w tabeli może być złudne. Jak nasi nie prześpią początku meczu tak jak w Rawiczu - może być ciekawie. Ale zdecydowanie zgadzam się z tym co w niedziele powiedział Tomek - coś dziwnego porobiło się w żużlu. Tyle róznych nawierzchni, że na wyjezdzie wygrać to wielka sztuka. Zawodnik ktory odjezdza ci na starcie o 10 metrów przyjezdza do ciebie na rewanz za kilkanascie dni i nie istnieje. Jeszcze gamonie z centrali zabrali próbę toru.
$korzen$ pisze:Crumpowi i Nickiemu to jakos zbytnio nie przeszkadza
Gabor pisze:W najbliższą niedzielę, 31 maja drużyna Redstar KMŻ jedzie do Opola na mecz VI rundy Drużynowych Mistrzostw II ligi.Trener lubelskiego zespołu Rafał Wilk podał awizowany skład na to spotkanie :
1.T. Rempała
2.R.Hall
3.J.Rempała
4.D.Howe
5.K.Baran
6.R.Klimek
http://www.kmzlublin.pl/index.php?optio ... &Itemid=54
truskawa pisze:$korzen$ pisze:Crumpowi i Nickiemu to jakos zbytnio nie przeszkadza
Bo to dwaj najlepsi żużlowcy tej dekady
Perez pisze:Jasne ale tylko dwie zmiany mogą byc bodajze...
janek pisze:Na forum Opola można wyczytać że już trenują przed niedzielnym meczem. Wczoraj odbył się trening.
Czechowicz jeździł na motocyklu od Protasiewicza.
Także widać że im zależy i solidnie przygotowują się do spotkania, a u Nas co ???
Nie żebym się z tym nie zgadzał, ale ciekaw jestem jak skomentujesz wypowiedź Ruteckiego, który o żużlu ma pewnie większe pojęcie niż my wszyscy na forum razem wzięci.a po co maja u nas "torogodziny" wyrabiac?
ustawiac sprzet? poznawac tor? spasowac sie z torem maja?
Zdzisław Rutecki: Odjechaliśmy kolejny trening, tak prawdę mówiąc. Dłuższa przerwa była w lidze i było to widać na torze. Zawodnicy, z tego co zauważyłem, odpoczywali. Tak to jest. Tak wygląda nasze zawodowstwo.
Nie da się ukryć, że miało się przerwę?
- Nie, to widać.
Po czym?
- Po stylu, po wypaleniu metanolu jak ktoś zjeżdżał z biegu ile dolewał. Z biegu na bieg jechali lepiej, ale nie na tym rzecz polega. Klub jest jaki jest, za dużo tu treningów nie ma. Trzeba szukać w macierzystych klubach albo w innych, żeby mieć kontakt z motocyklem. Bo tak jak mówię, taka rozłąka jest teraz widoczna.
Pościgać też może się w Lublinie, z Rempałami i Baranem - dużo lepsi rywale niz ci w Tarnowie.jedno sciganie warte setki treningow.
istred pisze:Nie żebym się z tym nie zgadzał, ale ciekaw jestem jak skomentujesz wypowiedź Ruteckiego, który o żużlu ma pewnie większe pojęcie niż my wszyscy na forum razem wzięci.a po co maja u nas "torogodziny" wyrabiac?
ustawiac sprzet? poznawac tor? spasowac sie z torem maja?
janek pisze:Kolego nikt ci nie napisał że mają kółka śmigać po torze na motocyklach!!! więc czytaj spokojniem ze zrozumieniem.
Wiadomo że kliku Naszych zawodników nie ma formy, to powinni przynajmniej kilka kółek biegu na na torze zrobić, czy na siłowni ćwiczyć czy śmigać na crossie itp, a tu cisza , nikt nic nie napisze, czy jest jaki kolwiek ich trening,
a form treningu jest sporo,prawda??? ale po co im bynajmniej trening sprawnościowy, prawda?
Ja też go w ten sposób nie traktuje. Przytoczyłem go w kontekście tego co napiałem później, że w sprawach treningu (choć każdy może mieć swoje zdanie, wyrobione na czymkolwiek) trzeb posłuchać kogoś kto ten sport poznał od środka, jako zawodnik i wie czy trening się przydaje i do czego czy też nie.istred - z calym szacunkiem dla Pana Ruteckiego - patentu na wiedze absolutna, nieomylnosc i bycie zuzlowa alfa i omega nie ma. To raz. Mozemy wiec smialo zakladac, ze facet rownie dobrze moze mowic cos co ma sens, jak i moze plesc bzdury - co sie ludziom zwiazanym z zuzlem tez zdarza. Nie uwazasz?
Ale tego nie robią.Co do scigania sie Klimka z Rempalami i Baranem w Lublinie - z laski swojej badz powaznyKlimek na torze w Lublinie z Jackiem, Tomkiem czy Baranem to moze sobie pojechac kiedy im sie tylko uda dogadac.