Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
bartexs1

sprawiedliwy

#251 Postautor: bartexs1 » 14 lutego 2004, o 22:37

o to roczniki tych zaweodników!!

p. wielewski z poloni bygdoszcz 10.07.1984
M. ZETTERSTROM - STAL GORZÓW 09.12.1971
ARTUR MACIONCZYK - RYBNIK - 30.01.1986
PIOTR TAJCHERT - KM OSTROW 06.12.1985
MARIUSZ GRABICKI - KM OSTROW - 15.10.1984

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#253 Postautor: kuba » 15 lutego 2004, o 10:22

a czy te nowe silniki mieszczÄ… sie w tych wszystkich wymogach chyba muszÄ… byc do 500 cm . Wie ktos coÅ› o wynikach testowania tego sprzetu ?? .

Kilok

#254 Postautor: Kilok » 15 lutego 2004, o 10:49

Jesli sa testowane do jazdy na zuzlu to musza wszystkie okreslone wymagania przestrzegac.No chyba że znajdą jakies kruczki i moze wymysla cos szczegolnego (tak jak w skokach te austriackie latawce :D)

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#255 Postautor: Scream » 15 lutego 2004, o 11:09

Apocalips pisze:Czy to przypadkiem nie jest bryka na długi tor ??

Ta na zdjeciu owszem nie jest do jazdy w klasycznym zuzlu, ale silniki 'poziome' tez nie trafily bezposrednio do zuzla tylko najpierw stosowano je w wysigach na torach dlugich i trawiastych, a dopiero pozniej zastosowano w speedwayu. Moze zatem jest to przyszlosc i na torach zuzlowych.
Pytanie tylko czy postep w technice spzetu idzie w parze z postepem w zapewnianiu bezpieczenstwa zawodnikom.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#256 Postautor: Ar2rB » 15 lutego 2004, o 11:36

Apocalips pisze:Czy to przypadkiem nie jest bryka na długi tor ??

Nie. Na fotce widac ramę kosza dla pasażera ;). Jest to raczej maszynka do sidecarów ;).

http://www.sidecarcross.com/eml/1999/beeld04_1999.jpg

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#257 Postautor: Scream » 15 lutego 2004, o 12:10

Jesli chodzi o sidecary...
Obrazek

Wiecej fotek 'z akcji' mozna zobaczyc tutaj
http://www.tk-moto.com/g_gespann.htm
Chetnie wybralbym sie na takei zawody zeby zobaczyc na zywo jak to wyglada. Penwie wrazenia sa zajebiste

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#258 Postautor: Mars » 15 lutego 2004, o 22:36

Tadzix pisze:Niemoglem wytrzymac i bylem dzisiaj na stadinie :). Widzialem jak Janusz z Siwkiem nad czyms strasznie dyskutowali szykujÄ… sie do waznego sezonu :wink:

PS Siwek ma niezłą bryke!

hehe no wiesz mu sie nalezy aby tylko nie zaczol ich coraz wiecej kupowac;))
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Shack
Administrator

#259 Postautor: Shack » 15 lutego 2004, o 22:43

Mars pisze:
Tadzix pisze:Niemoglem wytrzymac i bylem dzisiaj na stadinie :). Widzialem jak Janusz z Siwkiem nad czyms strasznie dyskutowali szykujÄ… sie do waznego sezonu :wink:

PS Siwek ma niezłą bryke!

hehe no wiesz mu sie nalezy aby tylko nie zaczol ich coraz wiecej kupowac;))

a że tak zapytam co Cie to obchodzi ?

Awatar użytkownika
Tadzix

#260 Postautor: Tadzix » 17 lutego 2004, o 22:10

Ja to mówie bez zadnej złosliwosci. Nalezy mu sie za kawal dobrej roboty jaką zrobil dla lubelskiego zuzla i dla nas.

harry
Trener

#261 Postautor: harry » 17 lutego 2004, o 23:09

Tadzix pisze:Ja to mówie bez zadnej złosliwosci. Nalezy mu sie za kawal dobrej roboty jaką zrobil dla lubelskiego zuzla i dla nas.

Kpiny jakieś czy co???????? Chłopie skąd sie wziąłeś?? U nas należy sie tylko zawodnikom. Dyrektorowi należy się opieprz od wszystkich, od których żużel jest w jakimś stopniu uzależniony a którzy go mają w głębokim poważaniu ( UM, MOSiR, US, ZUS, policja, GKSZ itd). Dyrektor ma firmę z trochę większym budżetem niż klub i jest jednym z wiekszych sponsorów klubu.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#262 Postautor: WBA » 18 lutego 2004, o 11:12

harry pisze:
Tadzix pisze:Ja to mówie bez zadnej złosliwosci. Nalezy mu sie za kawal dobrej roboty jaką zrobil dla lubelskiego zuzla i dla nas.

Kpiny jakieś czy co???????? Chłopie skąd sie wziąłeś??

ciach.........

jedno spostrzeżenie: jeśli to forum ma być hermetyczne i służyć do wymiany poglądów, informacji etc. między wąską grupą fanów, kolegów, znajomych, jeśli nikomu nie zależy, żeby liczba użytkowników rosła - rozumiem- nie mam pytań.
koniec końców forum jest to jednak w jakimś sensie dobro wspólne, masz kompa, dostęp do sieci i logujesz się.
jeśli zas komukolwiek zależy na tym, żeby jednak liczba userów rosła, to nie rozumiem jednej rzeczy: dlaczego za np. niezbyt fortunne sformułowanie tego, czy owego zniechęcacie klienta (pewnie na zawsze) do odwiedzania tego miejsca, ośmieszacie go. Trzymajcie jakiś poziom!!
Wszystko (lub prawie wszystko) da się przekazać w cywilizowany sposób.
vide: wpisy Maxx'a (nie znam go osobiście i nie jestem jego adwokatem :lol: ) są wyważone i trzymają poziom.

Awatar użytkownika
Tadzix

#263 Postautor: Tadzix » 18 lutego 2004, o 18:47

Ja sie tak odrazu nie zniechecam, nie milych ignoruje. A i tak uwazam ze gdyby nie dyr. Siwek i paru innych zapalenców to ta drozyna (na takim poziomie na jakim jest) nie istniala by. A zeby tych zawodników ktorych teraz uwielbiamy i ktorym dziekujemy sciągnąc do Lublina trzeba bylo niezle pocharowac i zakombinowac. To samo tyczy sponsorów.

harry
Trener

#264 Postautor: harry » 19 lutego 2004, o 00:27

Trzymaj tak człeku dalej i nie daj sie skusić starym zgredom. Grunt, że masz własne zdanie ( szkoda, że błędne - ale na pewno szybko wyciągniesz wnioski).

Awatar użytkownika
Tadzix

#266 Postautor: Tadzix » 20 lutego 2004, o 17:45

Czy bedzie jakas prezentacja drozyny? Wiecie cos :?:

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#267 Postautor: kuba » 20 lutego 2004, o 18:32

Słyszałem że w TŻ jest wywiad z klimkiem mam proźbe czy mógl by ktos przepisać ??

Karolina M.

#268 Postautor: Karolina M. » 20 lutego 2004, o 21:16

Jeżeli możesz cierpliwie poczekac to jutro go przeczytasz. A moze jeszcze i dzisiaj.

Karolina M.

#269 Postautor: Karolina M. » 20 lutego 2004, o 22:31

Następca Śledzia?

Znawcy tematu twierdzÄ… że to jeden z wiÄ™kszych talentów, jaki pojawiÅ‚ siÄ™ od kilku lat w lubelskiej szkółce żużlowej. Jakby na potwierdzenie tych słów, RafaÅ‚ Klimek zostaÅ‚ wyróżniony w kategorii „nadzieja lubelskiego sportu”, w dorocznym plebiscycie „Kuriera Lubelskiego” na najlepszych sportowców lubelszczyzny

-bardzo cieszę się bo zupełnie się nie spodziewałem. Dostałem puchar i jestem bardzo zadowolony.

-Mam nadzieje że będzie to pierwszy puchar w twojej bogatej kolekcji trofeów. Kiedy zacząłeś interesować się żużlem?

-Gdy miałem sześć lat ojciec kupił mi pierwszy motor. To była motorynka. Po jakimś czasie zacząłem już jeździć na większych motocyklach, między innymi na WSK. W końcu tata włożył mi do ramy motocykla żużlowego silnik od WSK-i i tak się zaczęła moja przygoda z żużlem.

-Dlaczego żużel a nie np. motocross?

-Próbowałem trochę sił na motocrossie, ale żużel zdecydowanie bardziej mi się spodobał. Gdy tylko spróbowałem żużla, od razu wiedziałem, że chciałbym trenować ten sport. Dobrze, że nie było problemu z przekonaniem rodziców. Tata od razu się zgodził i chciał, żebym zaczął ten sport uprawiać.

-Twój pierwszy idol żużlowy?

-Chyba Tomek Gollob. Lubię oglądać, jak radzi sobie na torze i chciałbym kiedyś tak jeździć jak on.

-Jak wyglÄ…dajÄ… twoje treningi?

-Trenuję w szkółce TŻ-u Lublin, u pana Janusza Stachyry. On udziela mi cennych wskazówek, a ja staram się to wykonywać na torze. Sporo pracy przede mną, ale dobrze, że mam się od kogo uczyć. Trenuję już od trzech lat, gdy zaczynałem miałem 10 lat.

-Trenujesz już na motocyklu żużlowym?

-Tak, na takim samym, na jakim jeżdżą zawodnicy w lidze. Chyba idzie mi nieźle.

-Kiedy będziesz gotowy do zdania licencji?

-Myślę że przede mną jeszcze dwa lata nauki. Sprzęt mam co jest zasługą ojca. Tata kupuje mi co trzeba, żebym tylko mógł trenować. Uczę się w Gimnazjum Nr 7, przy ulicy Kunickiego w Lublinie. Przy okazji pozdrawiam wszystkich kolegów.

-Koledzy wiedzą, że maja w klasie przyszłego żużlowca?

-Tak, czasami przychodzą popatrzeć na treningi, co jest dla mnie bardzo miłe. I oczywiście gratulują, chociaż wszystko dopiero przede mną.

-Co ci się najbardziej w żużlu podoba?

-Wszystko. Na przykład to, że zawodnicy są popularni, mogą zarabiać niemałe pieniądze. Najgorsze są kontuzje, ale jak na razie nic złego mi się nie przytrafiło i ma nadzieję, ze nadal tak będzie. Miałem chyba trzy upadki, ale nic groźnego mi się nie stało.

-Dotarło już do ciebie, że masz talent i możesz wyrosnąć na niezłego żużlowca?

-Musze się jeszcze dużo i długo uczyć. Chciałbym jeździć jak Darek Śledź ,, bo z lubelskich zawodników jego jazda podoba mi się najbardziej.

-Dziękuję za rozmowę

Tomasz Zalewa

djrafix

;]

#270 Postautor: djrafix » 20 lutego 2004, o 22:41

o widze ze omnie mowa:D to ja ten klimek jestem ;] fajnie ze karolina przepisala to :D hehee pozdrafiam narQa :D
=>rAfIx:)<=

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#271 Postautor: kuba » 20 lutego 2004, o 22:41

Bardzo Ci za to Dziekuje !! Karolinko
Doszla do mnie gazetka ze speedway.info i bylo cos co mnie zdziwilo :
15 najbardziej spektakularnych transwerów
1. T. Gollob (Polonia Bydgoszcz => Unia Tarnów) - bezpłatnie
2. K. Cegielski (WTS Wrocław => Start Gniezno) - bezpłatnie
3. J. Gollob (Polonia Bydgoszcz => Unia Tarnów) - bezpłatnie
4. T. Jędrzejak (WTS Wrocław => KM Ostrów) - 326.000 zł
5. T. Chrzanowski (Apator Toruń => Wybrzeże Gdańsk) - 140.000 zł
6. K. Jabłoński (Start Gniezno => Wybrzeże Gdańsk) - bezpłatnie
7. T. Cieślewicz (Wybrzeże Gdańsk => Start Gniezno) - 50.000 zł
8. R. Sawina (z Apatora Toruń wypożyczony do GTŻ Grudziądz) - bezpłatnie
9. K. Pecyna (Polonia Piła => Wybrzeże Gdańsk) - 12.000 zł
10. A. Pietrzyk (Włókniarz Częstochowa => KM Ostrów) - 90.000 zł
11. M. Cieślewicz (Wybrzeże Gdańsk => BTŻ Polonia Bydgoszcz) - 30.000 zł
12. M. Jabłoński (Start Gniezno => Wybrzeże Gdańsk) - bezpłatnie
13. A. Smith (Polonia Piła => BTŻ Polonia Bydgoszcz) - bezpłatnie
14. P. Dym (Kolejarz Rawicz => KM Ostrów) - bezpłatnie
15. J. Łukaszewski (Start Gniezno => GTŻ Grudziądz) - bezpłatnie

Dym , Łukaszewski a gdzie Dados ??

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#272 Postautor: kdsz » 20 lutego 2004, o 23:16

Dados jest tylko do nas wypozyczony, a formalnie ciagle jest zawodnikiem WTS-u

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#273 Postautor: Radzio » 21 lutego 2004, o 07:56

Dzięki Karolina za przepisanie tego:) już wiem dla zcego masz tak mało czasu:P Widzisz dirafix musisz brać sie za trenowanie to bedzies ztaki jak rybka a może i lepszy :)

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#274 Postautor: Apocalips » 23 lutego 2004, o 17:03

Jak przed chwilą usłyszałem w Radiu Zet, w ramach programu off-setowego za zakupienie przez Polske samolotów F16, firma Amerykańska, podpisała konrakt z LUBELSKĄ FIRMĄ PRODUKUJĄCĄ MASZYNY ROLNICZE - SIMPĄ S.A na zakup od niej części do maszyn rolniczych czy tam całych maszyn(niedosłyszałem :lol: ) ! Został podpisany kontrakt i przez jakiś czas Sipma będzie dostarczać Amerykanom potrzebne części ! Jest to zapewne bardzo dobra wiadomość dla kibiców czarnego sportu no i w szczególności dla działaczy lubelskich. Jeśli w takim tempie nasz sponsor będzie się rozrastał i jego artykuły będą coraz bardziej znane na całym świecie, to TŻ będzie miał bardzo silnego sponsora, porównywalnego z Abramowiczem :lol: :wink: !
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips