Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

Re: Tomek Piszcz

#776 Postautor: Regdal » 10 września 2009, o 19:21

harry pisze: Już bez Twojego pupila i bez ciebie.

Widzisz, Piszcz wyraził wolę udziału w meczach o 3 miejsce.
Natomiast wieść niesie,że Twój pupil podobno nie chce jechać dla Lublina w Krośnie,czyżby obniżone stawki spowodowały ,że nie chce już "umierać za Lublin" ? A może czarna nawierzchnia jemu nie służy.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#777 Postautor: harry » 10 września 2009, o 19:25

Zacytuje innych

InDorka pisze:Jesli nawet, to nasz lider juz swoje zrobil, czego niestety nie mozna powiedziec o Twoich "podopiecznych".
Tego rodzaju kpina dibitnie swiadczy nie o Jacku, ale wlasnie o Tobie, malym, zakompleksionym, zgorzknialym i niedowartosciowanym ludziku.

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#778 Postautor: harry » 10 września 2009, o 19:29

Regdal pisze:Widzisz, Piszcz wyraził wolę udziału w meczach o 3 miejsce.

To już wyjątkowej klasy bezczelność.
No chyba ze zaproponował władzom klubowym, ze pokryje koszty tego dwumeczu. W ramach rehabilitacji.

A kto to mój pupil bo nie wiem? :shock:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#779 Postautor: Cooper » 10 września 2009, o 19:37

A ja mam wrazenie, ze i jedna i druga strona "Piszczgate" zaczela juz niezle przesadzac i przynudzac. Zarowno to stale podsycanie nienawisci do Piszcza (w czyim interesie?) jak i mniej lub bardziej udolne proby wybielania go sa juz mocno niestrwane. Litosci.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Birkart

#780 Postautor: Birkart » 10 września 2009, o 19:59

Wczoraj dotarły do mnie takie plotki, że Jacek nie jedzie, ale dzisiaj wszystko się wyjaśniło. :)
Lublin Moim Miastem, Speedway - Motor Lublin Moim Życiem.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#781 Postautor: istred » 10 września 2009, o 21:08

Harry, odnosisz satysfakcję mogąc dojebać Piszczowi przy każdej możliwej okazji? Aż tak go nienawidzisz?
Parę dni temu skończyły Ci się argumenty, obiecałeś nie pisać więcej w jego temacie, a w zasadzie sam cały czas ciągniesz ten temat.

Ja rozumiem, że komuś może się nie podobać jego zachowanie, ale to co Ty wypisujesz jest już naprawdę poniżej pasa :?

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#782 Postautor: mustafa » 10 września 2009, o 21:33

więc dla ogólnego szacunku może lepiej zamknąć ten temat na grubą kłódkę. Bo i tak tylko sam Bóg wie, czy przyjdą kiedyś czasy, że tą kłódkę będzie można jeszcze otworzyć.

harry
Trener

#783 Postautor: harry » 10 września 2009, o 21:59

istred pisze:Harry, odnosisz satysfakcję mogąc dojebać Piszczowi przy każdej możliwej okazji? Aż tak go nienawidzisz?
Parę dni temu skończyły Ci się argumenty, obiecałeś nie pisać więcej w jego temacie, a w zasadzie sam cały czas ciągniesz ten temat.

Gdybyś miał własnie odrobinę obiektywizmu to zauważyłbyś, ze to Regdal podsyca ten temat i dostarcza wciąż nowych tematów. Jeżeli myslisz, ze przejdę obojetnie koło kogoś, kto mnie obraża to sie mylisz.[quote]

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#784 Postautor: Torsen » 10 września 2009, o 22:17

Poważni ludzie, dorośli, a piszą takie... dziwne rzeczy.
Nie chodzi w ogóle o wybielanie Piszcza, bo wybiela się kogoś o brudnej reputacji. A w tej sprawie Piszczowi nie można nic zarzucić i tyle. Nic! NIC A NIC.
Bardzo podoba mi się argumentacja Istreda - podzielam Twój punkt widzenia bez reszty.
Harry i Gawrzyk najwyraźniej mają uprzedzenia, w które nie wnikam, bo mnie one nie interesują, a nawet, jak by mnie interesowały, to oni i tak o nich nie napiszą.
"Bottom line" (skoro już o Anglii mówimy 8) ) tej sytuacji jest taka, że Piszcz postąpił zgodnie z dwiema umowami, które go łączyły, wypełniając jedną i nie naruszając drugiej. Jedna kazała mu być na każdym meczu w Anglii, a druga... No cóż. Wygląda na to, że ktoś zapomniał o wpisaniu zobowiązań zawodnika do umowy Piszcza z KMŻ. Nazywanie go jednak w takiej sytuacji cwaniakiem uważam za niesmaczne i wolę myśleć, że tak naprawdę wynika z innych, wcześniejszych doświadczeń, których, jak pisałem, nie znam.
Piszcz w swoim działaniu, moim zdaniem, nie kierował się ani wolą, ani kalkulacją, ani tym bardziej cwaniactwem, a po prostu realizował zobowiązania, które zaciągnął. Żale płynące pod jego adresem z klubu i od zawodników to wyłącznie nieudolna próba usprawiedliwienia porażki - zarówno organizacyjnej, jak i sportowej.
Każdy by chciał, również i ja, by Piszcz wystąpił w meczach z Miszkolcem, ale po wyrośnięciu z pieluch większość ludzi rozumie, że samo chcenie to zdecydowanie za mało i że rzadko ma moc sprawczą. Jeśli prawdą jest to, co mówi się o stawkach w Anglii i w Polsce, to choćby z tego względu jestem pewien, że i sam Piszcz wolałby w niedzielę wystartować w Miszkolcu. Wolałby... ale MUSIAŁ gdzie indziej. To naprawdę nie jest trudne do zrozumienia.
Już kiedyś na tym forum odsądzano Śledzia od czci i wiary, a potem wszyscy chcieli, żeby wrócił. Jeśli Piszcz będzie trzymał poziom (z zachowaniem proporcji w stosunku do Śledzia, który był lepszym zawodnikiem, oczywiście), to i z nim będzie tak samo.

harry
Trener

#785 Postautor: harry » 10 września 2009, o 22:29

Bardzo ciekawy temat poruszyłeś. Nota bene dokładnie w zasadzie się zgadzam z tą linią i już to kilka razy pisałem.
Pomińmy mój stosunek do Piszcza ale zastanawia mnie inna rzecz. W tej chwili teoretyczna ale ze wzgledu na doświadczenia warta rozważenia.
Co by było gdyby zarząd nie okazał się gapami i jednak by wpisał potrzebne zapiski o obecności Piszcza na tym meczu ( po za terminami ligi angielskiej)? Co wtedy? Piszcz przyjeżdża do nas i ma szlaban do końca rozgrywek angielskich. Czy wybiera i tak Anglię?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#786 Postautor: Mars » 10 września 2009, o 22:36

Harry daj spokój , nudny jesteś, idż pogadaj z Jacą (naszym liderem na 3 kółka)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

harry
Trener

#787 Postautor: harry » 10 września 2009, o 22:41

Torsen pisze: Piszcz postąpił zgodnie z dwiema umowami, które go łączyły, wypełniając jedną i nie naruszając drugiej. Jedna kazała mu być na każdym meczu w Anglii, a druga... No cóż. Wygląda na to, że ktoś zapomniał o wpisaniu zobowiązań zawodnika do umowy Piszcza z KMŻ. Nazywanie go jednak w takiej sytuacji cwaniakiem uważam za niesmaczne
I tu się nie zgodzę. Ktoś zapomniał czy nie miał pojęcia??? O to się rozbija problem " cwaniaka". Bo jedna strona była niestety "zielona" przy podpisywaniu kontraktu a druga strona skrzętnie to wykorzystała nie mówiąc ani słowa o możliwym problemie. I później to wykorzystała. OK. Wszystko w świetle prawa. Właśnie to ja to nazywam cwaniactwem. Ciekawe jak to się nazywa w języku prawników?
Zresztą czy "cwaniak" to aż tak negatywne określenie?
I dlatego uważam, ze najważniejsze, żeby uniknąć takich sytuacjji jest zatrudnienie Jacka Ziółkowskiego, który takie sztuczki to ma w małym palcu. W przeciwnym razie bedziemy jeszcze jakiś czas skazani na takie aferki.

harry
Trener

#788 Postautor: harry » 10 września 2009, o 22:43

Mars pisze:Harry daj spokój , nudny jesteś, idż pogadaj z Jacą (naszym liderem na 3 kółka)

Bardzo lubię gadać z Jacą bo on ma naprawdę dużą wiedzę żużlową. I przyjeżdża na wszystkie mecze.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#789 Postautor: Egon » 10 września 2009, o 22:48

Co by było gdyby...?
A co by bylo gdyby Klimek zbieral komplety? :lol: panowie takie gdybanie jest bez sensu. Chyba rozumiem harry o co Ci chodzi..Piszcz wiedzial co podpisal, wiedzial ze nie ma w umowie klauzuli, ktora mowi, ze musi sie stawic tego dnia na meczu (a teoretycznie wtedy termin mial miec wolny i gdyby takowa klauzula byla, to faktycznie twardy orzech do zgryzienia, bo zalezy jak by taki zapis interpretowac.. mogloby wyjsc na to, ze to start w Miszkolcu mialby "pierwszenstwo") i brak tej klauzuli, czy jak kto woli nieudolnosc/nieswiadomosc ludzi ktorzy sporzadzali komtrakt oczywiscie swiadomie wykorzystal co niektorzy kibice moga miec mu za zle (ja zreszta tez mam) ale w tym wszystkim jednak zastosowal sie do jednej umowy nie lamiac zapisow drugiej. Postapil tak jak pozwalaly kontrakty co nie znaczy ze postapil fair..
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
istred
Trener

#790 Postautor: istred » 10 września 2009, o 22:51

I tu się nie zgodzę. Ktoś zapomniał czy nie miał pojęcia??? O to się rozbija problem " cwaniaka". Bo jedna strona była niestety "zielona" przy podpisywaniu kontraktu a druga strona skrzętnie to wykorzystała nie mówiąc ani słowa o możliwym problemie.
Naparwdę starasz się wmówić to, że ludzie, którzy podpisywali kontrakt z Piszczem nie wiedzieli o czymś co było oczywiste dla większości kibiców i o czym głośno mówiło się choćby tu na forum?

harry
Trener

#791 Postautor: harry » 10 września 2009, o 22:53

Egon pisze:A co by bylo gdyby Klimek zbieral komplety? :lol: panowie takie gdybanie jest bez sensu. Chyba rozumiem harry o co Ci chodzi..Piszcz wiedzial co podpisal, wiedzial ze nie ma w umowie klauzuli, ktora mowi, ze musi sie stawic tego dnia na meczu (a teoretycznie wtedy termin mial miec wolny i gdyby takowa klauzula byla, to faktycznie twardy orzech do zgryzienia, bo zalezy jak by taki zapis interpretowac.. mogloby wyjsc na to, ze to start w Miszkolcu mialby "pierwszenstwo") i brak tej klauzuli, czy jak kto woli nieudolnosc/nieswiadomosc ludzi ktorzy sporzadzali komtrakt oczywiscie swiadomie wykorzystal co niektorzy kibice moga miec mu za zle (ja zreszta tez mam) ale w tym wszystkim jednak zastosowal sie do jednej umowy nie lamiac zapisow drugiej. Postapil tak jak pozwalaly kontrakty co nie znaczy ze postapil fair..

Dokładnie trafiłeś w punkt. Jeżeli mój przekaz jest nie teges to wywód Egona oddaje moj tok myślenia o tej sprawie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#792 Postautor: istred » 10 września 2009, o 22:58

+ oczywiste było, że priorytet ma liga angielska.

Tak, bardzo się dziwię.
Tym bardziej, że taka sama sytuacja już była i klub angielski nałożył na Piszcza karę za absencję w meczu co pokazało tylko, że Piszcz jest zmuszony do startowania w Anglii kontraktem.

Co więcej, mam wrażenie, że jest to celowe odwracanie uwagi od nieudolności zarządu klubu, próba zrzucenia winy za brak awansu na zawodnika.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#793 Postautor: Regdal » 10 września 2009, o 23:04

Najwyraźniej widać,że harremu i Gawrzykowi nic nie wychodzi ze zrozumienia wypowiedzi Torsena zamieszczonej kilka linijek wyżej.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#794 Postautor: harry » 10 września 2009, o 23:06

istred pisze:+ oczywiste było, że priorytet ma liga angielska.

Tak, bardzo się dziwię.
Tym bardziej, że taka sama sytuacja już była i klub angielski nałożył na Piszcza karę za absencję w meczu co pokazało tylko, że Piszcz jest zmuszony do startowania w Anglii kontraktem.

Co więcej, mam wrażenie, że jest to celowe odwracanie uwagi od nieudolności zarządu klubu, próba zrzucenia winy za brak awansu na zawodnika.

Najważniejsze pytanie w takim razie jest takie:
Czy Piszcz powiedział zarządowi o możliwości zaistnienia takich sytuacji przy podpisywaniu kontraktu???????
O tym że jak mu wyskoczy termin awaryjny na drugi półfinał to on nie jedzie w Polsce?
Czy zarząd o takiej mozliwości wiedział?
Bo mi się wydaję, ze gdyby zarząd wiedział o tym to nigdy by z nim nie podpisał kontraktu.
Bez odpowiedzi na te pytania dyskusja jest akademicką.

harry
Trener

#795 Postautor: harry » 10 września 2009, o 23:07

Regdal pisze:Najwyraźniej widać,że harremu i Gawrzykowi nic nie wychodzi ze zrozumienia wypowiedzi Torsena zamieszczonej kilka linijek wyżej.

Torsen nie odpowiedział jeszcze na kilka moich pytań.
A czy Torsen jest mecenasem GKSŻ?
Generalnie z Torsenem sie zgadzam ale tego Ty i tak nie zrozumiesz.
Bielmo na oczach. Bo osmielam się źle pisać o Twoim oblubieńcu.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#796 Postautor: sting126 » 10 września 2009, o 23:11

istred pisze:Co więcej, mam wrażenie, że jest to celowe odwracanie uwagi od nieudolności zarządu klubu, próba zrzucenia winy za brak awansu na zawodnika.

Ale harry przeciez prawie w kazdym poscie dotyczacym tej sprawy podkresla nieudolnosc i niewiedze zarzadu... Ale jednoczesnie zwraca uwage na inne aspekty tej sytuacji.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#797 Postautor: istred » 10 września 2009, o 23:12

Czy Piszcz powiedział zarządowi o możliwości zaistnienia takich sytuacji przy podpisywaniu kontraktu???????

Po pierwsze, nadal nie napisałeś wprost, czy twierdzisz, że zarząd nie wiedział o czymś o czym otwarcie pisało się na forum?
Po drugie, Piszcz przy podpisywaniu nie miał żadnego obowiązku (nawet moralnego!) mówienia zarządowi o możliwości zaistnienia takiej sytuacji. Przewidzenie takiej sytuacji jest zadaniem zarządu. Chyba, że zarząd się o to zapytał, a Piszcz skłamał - wtedy rzeczywiście zachowałby się nieuczciwie.
Ale chyba wszyscy wiemy, że jest to mało prawdopodobne.

Bo mi się wydaję, ze gdyby zarząd wiedział o tym to nigdy by z nim nie podpisał kontraktu.
A mi się wydaję, że mógłby podpisać. Prawdopodobieństwo tego, że przełożą mecz i wyznaczą powtórkę akurat na termin drugiego meczu półfinałowego było dość małe...
Ale harry przeciez prawie w kazdym poscie dotyczacym tej sprawy podkresla nieudolnosc i niewiedze zarzadu...
Jednak uwaga i złość kibiców za brak awansu została skutecznie skierowana na Piszcza.
Ostatnio zmieniony 10 września 2009, o 23:18 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#798 Postautor: Regdal » 10 września 2009, o 23:17

Napisz harry jeszcze skąd wiesz,że Piszcz jest spłacony,skoro jego księgowy ma inną wiedzę na ten temat ? Pytam kulturalnie,choć mógłbym niegrzecznie.

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#799 Postautor: harry » 10 września 2009, o 23:20

istred pisze:

Po pierwsze, nadal nie napisałeś wprost, czy twierdzisz, że zarząd nie wiedział o czymś o czym otwarcie pisało się na forum?
A skad ja mam wiedzieć :shock: :shock: :shock: ??? O ttym ze Piszcz nie jedzie w drugim meczu półfinałowym to na forum napisał bodajże Hans w poniedziałek przed meczem w Miskolcu. I zarząd też w tym czasie się dowiedział. To co mieli zrobić? Bo nie chwytam Twojego toku myślenia.
Po drugie, Piszcz przy podpisywaniu nie miał żadnego obowiązku mówienia zarządowi o możliwości zaistnienia takiej sytuacji.
ja to nazywam cwaniactwem. A Ty jak?
Przewidzenie takiej sytuacji jest zadaniem zarządu. Chyba, że zarząd się o to zapytał, a Piszcz skłamał - wtedy rzeczywiście zachowałby się nieuczciwie.
Ale chyba wszyscy wiemy, że jest to mało prawdopodobne.

To, to już podchodziłoby pewnie pod jakiś paragraf, ale to pytanie do Torsena.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#800 Postautor: istred » 10 września 2009, o 23:21

A to nie Ty Gawrzyk, w poprzednim profilu, miałeś w stopce tekst o tym komu wierzyć (a raczej żeby nikomu nie wierzyć)? :twisted:
A skad ja mam wiedzieć :shock: :shock: :shock: ??? O ttym ze Piszcz nie jedzie w drugim meczu półfinałowym to na forum napisał bodajże Hans w poniedziałek przed meczem w Miskolcu. I zarząd też w tym czasie się dowiedział. To co mieli zrobić? Bo nie chwytam Twojego toku myślenia.
O tym, że priorytet ma liga angielska - w razie kolizji terminów Piszcz jedzie w Anglii.
ja to nazywam cwaniactwem. A Ty jak?
Czyli jak kupujesz w sklepie buty i sprzedawca nie uprzedzi Cię, że mogą być za małe, a okaże się że są, to sprzedawca jest cwaniakiem, bo wcisnął Ci złe buty?
Ostatnio zmieniony 10 września 2009, o 23:24 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.