Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: Żużel w TV

#3301 Postautor: grzesieck » 20 sierpnia 2011, o 18:33

RadeKas pisze:Powiem wam, ze ja chyba nie chcialbym zeby Ulamek, Walasek czy Protasiewicz awansowali do GP. Wszyscy juz mieli swoje szanse w ostatnich latach i wygladalo to tragicznie. Moze jeszcze Kasprzak ma potencjal do jazdy z elita, ale tamte trio powinno w ogole zrezygnowa z GP.

zdecydowanie sie zgadzam, z tym, ze ja rowniez bym nie chcial aby Kasprzak awansowal :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#3302 Postautor: meesha » 20 sierpnia 2011, o 18:58

No i trzej w/w właśnie potwierdzają swoje zdolności. Jechać we trzech i przegrać z Madsenem? Bez komentarza...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3303 Postautor: grzesieck » 20 sierpnia 2011, o 19:06

dobrze jest, jak zaden z tych leszczy nie awansuje, to jest szansa na dzika karte dla Janowskiego albo Pawlickiego :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3304 Postautor: niespokojny » 20 sierpnia 2011, o 19:18

To Falubazy beda mieli duzy klopot ze skladem na przyszly sezon 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#3305 Postautor: jerry78 » 20 sierpnia 2011, o 19:30

Wcale bym się nie zdziwił jakby ten przepis o jednym zawodniku GP w drużynie niedługo znieśli jak prezesi zorientują się w jakim stopniu ich zespoły musiały by się rozpaść.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3306 Postautor: RadeKas » 20 sierpnia 2011, o 19:31

No i Protasiewicz awansowal. Ciekawe czy w tej sytuacji ktokolwiek z Polski dostanie dzikusa w przyszlym roku.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3307 Postautor: Maxx » 20 sierpnia 2011, o 19:34

Gratulacje dla Pepe, potwierdził swoją dobrą dyspozycję w tym roku.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3308 Postautor: Maxx » 20 sierpnia 2011, o 19:37

grzesieck pisze:dobrze jest, jak zaden z tych leszczy nie awansuje, to jest szansa na dzika karte dla Janowskiego albo Pawlickiego :]

No i "leszcz" awansował :shock: A swoją drogą to nazywać Protasiewicza leszczem jest ździebko nietrafionym określeniem...

meesha
Trener
Kontakt:

#3309 Postautor: meesha » 20 sierpnia 2011, o 19:39

Każdy ma prawo do swojej opinii. A jakież to sukcesy na arenie międzynarodowej odniósł od 1997 roku, żeby go nie móc tak nazywać? :-P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3310 Postautor: Cooper » 20 sierpnia 2011, o 20:16

No jest aktualnym mistrzem swiata, drobiazg :P
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#3311 Postautor: meesha » 20 sierpnia 2011, o 20:19

Oczywistym jest, że chodziło o osiągnięcia indywidualne... No, słucham :lol:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3312 Postautor: grzesieck » 20 sierpnia 2011, o 20:26

nie twierdze, ze Pepe jest leszczem w lidze, przeciez doskonale wiem, ze od kilkunastu lat nie schodzi ponizej pewnego poziomu i zawsze jest liderem lub jednym z liderow druzyny, w ktorej jezdzi

chodzi mi o wystepy indywidualne na arenie miedzynarodowej, przeciez Protasiewicz ma juz za soba chyba z 5 albo 6 lat startow w grand prix i ZAWSZE jezdzil tam jak paralita, zapewne w przyszlym sezonie bedzie podobnie, dlatego wlasnie mialem nadzieje, ze zaden Pepe, Ulamek czy Walasek nie znajdzie sie w GP i dzieki temu bedzie szansa na jakas dzika karte od FIM, ktorej na pewno nie dostalby zaden z w/w, a moze wlasnie ktorys z mlodych, czyli Janowski lub Pawlicki

no ale niestety po raz kolejny bedziemy musieli ogladac w GP Protasiewicza, a na dokladke Bjarne Pedersena, gorzej by bylo chyba tylko gdyby awansowal Monberg, Gustafsson i Andersen :] szkoda tej tasmy Vaculika...

meesha, czemu od 1997? jego ostatni sukces na arenie miedzynarodowej to zloto IMSJ, ale to mialo miejsce w roku 1996 :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#3313 Postautor: meesha » 20 sierpnia 2011, o 20:31

No właśnie, zatem ostatni sukces odniósł jako junior w '96. A ja pytam co osiągnął od kolejnego sezonu, czyli od 1997 :)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#3314 Postautor: tezetomaniak » 20 sierpnia 2011, o 20:38

gorzej by bylo chyba tylko gdyby awansowal Monberg, Gustafsson i Andersen

pierwszy z brzegu gorszy układ: Ljung, Gołubowskij i Buczkowski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3315 Postautor: grzesieck » 20 sierpnia 2011, o 21:12

tezetomaniak pisze:

dla Ciebie gorszy uklad, a dla mnie zdecydowanie ciekawszy :]

meesha pisze:No właśnie, zatem ostatni sukces odniósł jako junior w '96. A ja pytam co osiągnął od kolejnego sezonu, czyli od 1997 :)

ja sie pytam co osiagnal od zlota IMSJ, czyli zapewna sierpnia '96 :P
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3316 Postautor: Maxx » 20 sierpnia 2011, o 22:24

meesha pisze:Każdy ma prawo do swojej opinii. A jakież to sukcesy na arenie międzynarodowej odniósł od 1997 roku, żeby go nie móc tak nazywać? :-P

Idąc Twoim tokiem myślenia, śmiało można powiedzieć, że leszczem jest każdy to nie zdobył tytułu IMŚ, tak? Czyli cały nasz lubelski skład na przykład to Twoim zdaniem leszcze, tak? :shock: Podążam jedynie Twoim tokiem myślenia a właściwie jego tropem, mam nadzieję - mylnym...
Protasiewicz, podobnie jak wielu innych zawodników, nie osiągnął jakichś szczególnie wybitnych wyników na arenie IMŚ ale jest dobrze punktującym w lidze, solidnym punktem swojej drużyny w każdym meczu. Biorąc zatem pod uwagę fakt, że nasza Extraliga jest najsilniejsza na żużlowej mapie świata - to jest bardzo dobre osiągnięcie. Nie bardzo rozumiem zatem Twojego "Ale" do Protasa meesha. Dzisiaj pojechał tak, że na tle rywali imponował przede wszystkim rozumem na torze. Ma swoje lata, doświadczenie i na pewno nie jest to ten sam zawodnik co jeszcze kilka czy też kilkanaście lat temu. Gratulacje dla Pepe za dzisiaj.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3317 Postautor: RadeKas » 20 sierpnia 2011, o 22:28

Ale my tu nie o lidze tylko o zalosnych wystepach Protasiewicza w GP, ktorych juz wszyscy mamy dosyc. Jak bedzie, na starosc, jezdzil w GP tak jak to robi w lidze to swietnie, ale ciezko mi w to uwierzyc.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3318 Postautor: Maxx » 20 sierpnia 2011, o 22:28

grzesieck pisze:
tezetomaniak pisze:

dla Ciebie gorszy uklad, a dla mnie zdecydowanie ciekawszy :]

meesha pisze:No właśnie, zatem ostatni sukces odniósł jako junior w '96. A ja pytam co osiągnął od kolejnego sezonu, czyli od 1997 :)

ja sie pytam co osiagnal od zlota IMSJ, czyli zapewna sierpnia '96 :P

Jak to mawiała moja była pani profesor ze szkoły średniej (cytuję): "Jak SIĘ pytasz, to sam sobie odpowiedz" :shock:
Drobna uszczypliwość bez podtekstów, za co sorki 8)
Odpowiadając na Twoje pytanie: Zdobył dzisiaj tyle punktów (11), że wystarczyło na awans do SGP. Za historyczne (czytaj: byłe) sukcesy nawet Hans Nielsen medali nie odbiera bo gdyby tak było byłby złotym medalistą po dziś dzień...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3319 Postautor: Maxx » 20 sierpnia 2011, o 22:34

RadeKas pisze:Ale my tu nie o lidze tylko o zalosnych wystepach Protasiewicza w GP, ktorych juz wszyscy mamy dosyc. Jak bedzie, na starosc, jezdzil w GP tak jak to robi w lidze to swietnie, ale ciezko mi w to uwierzyc.

Ale liczy się "dzisiaj" a nie "wczoraj".

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3320 Postautor: RadeKas » 20 sierpnia 2011, o 22:38

Liczy sie "za kilka miesiecy w GP".

Mam nadzieje, ze ktos z Polski dostanie jeszcze dzikusa.
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3321 Postautor: Maxx » 20 sierpnia 2011, o 22:39

RadeKas pisze:Liczy sie "za kilka miesiecy w GP".

Mam nadzieje, ze ktos z Polski dostanie jeszcze dzikusa.

Dlaczego tak Cię boli, że Pepe dzisiaj pojechał po awans? Jakieś uzasadnienie? Argumenty? Konkrety?

meesha
Trener
Kontakt:

#3322 Postautor: meesha » 20 sierpnia 2011, o 22:49

Ale przecież nas to niezmiernie cieszy, stęskniliśmy się za tymi słynnymi na cały świat bączkami :lol:
Można zapytać w drugą stronę - coś taki w tego Protasiewicza zapatrzony? Z Zielonki jesteś? Większość z nas nie ma żadnych powodów by go tak wielbić, ani on nie jest jakimś widowiskowym jeźdźcem, ani jakimś super sympatycznym. Bez sensu ta cała dyskusja. Wszedł - fajnie, tylko żal będzie oglądać znów jak kaleczy w 11 rundach GP...

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#3323 Postautor: RadeKas » 20 sierpnia 2011, o 22:51

Podałem je już dawno.

Boli mnie i nie tylko mnie to, ze znowu bede, najprawdopodobniej, ogladal Protasa zbierajacego 2 w porywach do 5 punktow na kolejnych imprezach GP. O wiele bardziej wolalbym ogladac kogos mlodego jak Pawlicki czy Janowski, a nawet Kasprzak.

Innymi slowy, to samo co meesha 8) .
Richie Faulkner:

Ge(L)o
Trener

#3324 Postautor: Ge(L)o » 20 sierpnia 2011, o 22:54

Wy chyba jaja sobie robicie z tym Janowskim i Pawlickim. Już Kołodziej w tym sezonie nawalczył, że hoho.
Protasiewicza się czepili :lol:

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#3325 Postautor: Maxx » 20 sierpnia 2011, o 22:55

meesha pisze:Ale przecież nas to niezmiernie cieszy, stęskniliśmy się za tymi słynnymi na cały świat bączkami :lol:
Można zapytać w drugą stronę - coś taki w tego Protasiewicza zapatrzony? Z Zielonki jesteś? Większość z nas nie ma żadnych powodów by go tak wielbić, ani on nie jest jakimś widowiskowym jeźdźcem, ani jakimś super sympatycznym. Bez sensu ta cała dyskusja. Wszedł - fajnie, tylko żal będzie oglądać znów jak kaleczy w 11 rundach GP...

Wróżka czy co? :shock: Z Lublina kolego jestem, od urodzenia czyli od 38 lat. Nie chwalę jego wpadek z przeszłości, za to sprawiedliwe doceniam to co zrobił dzisiaj i nie tak dawno w DPŚ, z czym niektórzy tutaj mają problem... 8)