Grzegorz Dzikowski
-
Pirat
Re: Grzegorz Dzikowski
problem w tym ,że to nie plotki,i mogą wyjść z tego niezłe jaja takie ,że po zakończeniu sezonu Dzikowski będzie np w częstochowie!
ja już w autokarze w drodze powrotnej z zerovi mówiłem o tym
ja już w autokarze w drodze powrotnej z zerovi mówiłem o tym
Ale dlaczego zniechęcacie Pana Sprawkę? Powinniście być mu wdzięczni, bo dzięki niemu oglądacie żużel. Najlepiej to sami zostańcie prezesami 
A tak zupełnie serio, to mam tylko jedno życzenie odnośnie "składu" na przyszły sezon - żeby w składzie naszego klubu nie było Dariusza Sprawki.
Czy on przez cały okres pracy w tym klubie odniósł chociaż jeden sukces? ...a ile rzeczy trzeba było po nim naprawiać.
...zaraz ktoś napisze, że to też między innymi dzięki niemu awansowaliśmy [edit: się rozpędziłem...
].
Ale bliżej prawdy będzie sformułowanie, że to mimo jego osoby udało się awansować.
To przecież Sprawka z całego serca bronił Wilka i przypisywał mu późniejsze sukcesy Dzikowskiego.
A tak zupełnie serio, to mam tylko jedno życzenie odnośnie "składu" na przyszły sezon - żeby w składzie naszego klubu nie było Dariusza Sprawki.
Czy on przez cały okres pracy w tym klubie odniósł chociaż jeden sukces? ...a ile rzeczy trzeba było po nim naprawiać.
...zaraz ktoś napisze, że to też między innymi dzięki niemu awansowaliśmy [edit: się rozpędziłem...
Ale bliżej prawdy będzie sformułowanie, że to mimo jego osoby udało się awansować.
To przecież Sprawka z całego serca bronił Wilka i przypisywał mu późniejsze sukcesy Dzikowskiego.
Ostatnio zmieniony 13 września 2011, o 21:11 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
Szansa na zwolnienie El Prezeso najprawdopodobniej przepadła w Ostrowie, przynajmniej na kilka miesięcy. Trudno - wolę pakiet I liga+Darkan niz II liga+ ktos inny.
Ja już naprawde nie wytrzymałbym kolejnych lat walki z Rawiczem i Opolem, większość z Was zapewne tez woli zobaczyć tu Chrzanowskiego, Buczka, czy jakiegoś Maxa niż Stróżyka, Pysznego czy Nowaczyka.
Ja już naprawde nie wytrzymałbym kolejnych lat walki z Rawiczem i Opolem, większość z Was zapewne tez woli zobaczyć tu Chrzanowskiego, Buczka, czy jakiegoś Maxa niż Stróżyka, Pysznego czy Nowaczyka.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
-
Pirat
skład na przyszły seon trzeba zaczynać od Dzikowskiego ,a potem już duuuużżżżoooo zmian.
Ja myślę że możemy mieć bardzo ciekawą zimę i w zależności od różnych okoliczności mogą różne scenariusze wchodzić w grę.Szansa na zwolnienie El Prezeso najprawdopodobniej przepadła w Ostrowie, przynajmniej na kilka miesięcy. Trudno - wolę pakiet I liga+Darkan niz II liga+ ktos inny.
Od wycofania się Bogdanki i roli outsidera w I lidze, po założenie spółki akcyjnej i usunięcia Sprawki z prezesowskiego stołka.
Masi pisze: Trudno - wolę pakiet I liga+Darkan niz II liga+ ktos inny.
Obawiam się że opcji "II liga + ktoś inny" nie ma, bo II liga w kolejnym sezonie to prawdopodobnie koniec zużla w Lublinie.
Każdemu jego Everest...
będzie I liga i wielbiony na forum J. Stachyra 
istred pisze:Ale dlaczego zniechęcacie Pana Sprawkę? Powinniście być mu wdzięczni, bo dzięki niemu oglądacie żużel. Najlepiej to sami zostańcie prezesami
...zaraz ktoś napisze, że to też między innymi dzięki niemu awansowaliśmy [edit: się rozpędziłem...].
100% racji. Tu się potwierdza panie Sprawka, że nie jesteśmy chorągiewkami tylko mamy dość amatorskich rządów. Ja nadal jestem za taczkowaniem, choć sporo osób o tym zapomniało. Jaki prezes jest taki jest, każdy widzi. I dlatego, żeby nie spieprzyć okazji walki o wysokie cele w I lidze powinien odejść, bo z nim w I lidze tyle szczęscia już mieć nie będziemy...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Tu nie chodzi o atakowanie Sprawki samego w sobie. Tutaj chodzi o pewien rodzaj frustracji u kibiców który nakłada się w sumie od początku sezonu, a trochę tego było. Można zwalić winę na to ,że np Baran i Puszek mieli na początku inaczej jeździć, ale jednak nie sposób przecenić to co dla postawienia klubu na nogi zrobił Dzikowski.
Ps. z Kuriera Lubelskiego o współpracy Sprawki z Dzikowskim:
"Na torze zwycięstwo wywalczyli żużlowcy, ale duży udział w sukcesie miał trener Grzegorz Dzikowski, który lubelski zespół objął w trakcie rozgrywek. W najtrudniejszym momencie, gdy drużynie kompletnie nie szło i wydawało się, że sezon zostanie spisany na straty, Dzikowski podjął się trudnego zadania. Umiejętnie poukładał wszystkie "klocki" i w drugiej części sezonu mieliśmy już inny zespół. Prezes KMŻ potwierdza, że szkoleniowiec zdał egzamin. - Wspólnie tworzymy ten team. Robiliśmy wszystko, aby pan Grzegorz dobrze się u nas czuł. Nigdy wcześniej ze sobą nie współpracowaliśmy, ale zaufaliśmy sobie i co istotne, chyba dobrze czujemy się ze sobą w tej pracy - uważa Sprawka. "
Ps. z Kuriera Lubelskiego o współpracy Sprawki z Dzikowskim:
"Na torze zwycięstwo wywalczyli żużlowcy, ale duży udział w sukcesie miał trener Grzegorz Dzikowski, który lubelski zespół objął w trakcie rozgrywek. W najtrudniejszym momencie, gdy drużynie kompletnie nie szło i wydawało się, że sezon zostanie spisany na straty, Dzikowski podjął się trudnego zadania. Umiejętnie poukładał wszystkie "klocki" i w drugiej części sezonu mieliśmy już inny zespół. Prezes KMŻ potwierdza, że szkoleniowiec zdał egzamin. - Wspólnie tworzymy ten team. Robiliśmy wszystko, aby pan Grzegorz dobrze się u nas czuł. Nigdy wcześniej ze sobą nie współpracowaliśmy, ale zaufaliśmy sobie i co istotne, chyba dobrze czujemy się ze sobą w tej pracy - uważa Sprawka. "
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Polecam Panowie trochę spokoju, była już w tym sezonie afera ze składem na Krosno, afera silnikowa teraz robicie aferę z Dzikowskim i Fierlejem.
Jak Włókniarz będzie chciał Dzikowskiego i ten będzie chciał wrócić do Czewy to nawet podpisanie kontraktu na kolejne dziesięć lat go nie zatrzyma.
Sorry ale nie śledzę wszystkich artykułów czy videoblogów, możesz mi podać linka w którym jest taka wypowiedź?
Jak Włókniarz będzie chciał Dzikowskiego i ten będzie chciał wrócić do Czewy to nawet podpisanie kontraktu na kolejne dziesięć lat go nie zatrzyma.
istred pisze:To przecież Sprawka z całego serca bronił Wilka i przypisywał mu późniejsze sukcesy Dzikowskiego.
Sorry ale nie śledzę wszystkich artykułów czy videoblogów, możesz mi podać linka w którym jest taka wypowiedź?
istred pisze:Ja myślę że możemy mieć bardzo ciekawą zimę i w zależności od różnych okoliczności mogą różne scenariusze wchodzić w grę.Szansa na zwolnienie El Prezeso najprawdopodobniej przepadła w Ostrowie, przynajmniej na kilka miesięcy. Trudno - wolę pakiet I liga+Darkan niz II liga+ ktos inny.
Od wycofania się Bogdanki i roli outsidera w I lidze, po założenie spółki akcyjnej i usunięcia Sprawki z prezesowskiego stołka.
Chyba jednak przy awansie wycofanie sie Bogdanki jest, na szczęście, mało realne. Chyba, ze sa niezadowoleni ze współpracy z zarządem ,ale łatwiej zmienić zarząd niz znaleźć takiego sponsora...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Pirat pisze:to,że Dzikowskim interesują się inne kluby to prawda
Tak, to prawda. Zresztą nie ma co się dziwić, zrobił naprawdę kawał dobrej roboty i każdy w Polsce to widzi. Lublin raczej będzie miał pierwszeństwo, ale żeby tak było to ktoś u nas musi mu to zaproponować i nie ma na co czekać.
PANIE PREZESIE, NIE MA NA CO CZEKAĆ.
Pirat pisze:dlatego po zakończeniu sezonu trzeba dokonać zmian, na tym stanowisku,oczywiście mówię o stanowisku Prezesa
Te zmiany prawdopodobnie dokonają się automatycznie wraz z założeniem SSA i raczej Dariusz S ma tego świadomość, dlatego to jest tak odciągane w czasie.
Pirat pisze:skład na przyszły sezon trzeba zaczynać od Dzikowskiego
Dokładnie tak. Nie ma innej opcji. Jak będzie tak poukładany trener jak Dzikowski, to dużo łatwiej będzie zbudować z głową solidny skład na I ligę, a słuchy chodzą, że budżet po awansie będzie naprawdę niezły.
-
Pirat
jerry78 pisze:budżet po awansie będzie naprawdę niezły.
dlatego nie ma na co czekać,trzeba działać-szykować szybko aneks do umowy!!! I liga za rok ,e-liga za 2 lata!!!
Gecko pisze:istred pisze:To przecież Sprawka z całego serca bronił Wilka i przypisywał mu późniejsze sukcesy Dzikowskiego.
Wystarczy chodzić na mecze... Po zwycięstwie w Rawiczu Prezio na stadionie zaproponował brawami podziękować Wilkowi za przygotowanie zespołu do sezonu, uznając że tamto zwycięstwo zawdzięczamy również trenerowi Wilkowi.
a tu mozna znaleźc wypowiedź Prezesa po meczu w Rawiczu
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /614878346
"Każdy chciałby chyba zaliczyć taki pierwszy mecz. Gratulacje dla trenera, bo wykonał potężną pracę w parku maszyn. To zwycięstwo chcielibyśmy jednak zadedykować także Rafałowi Wilkowi. Nie ma na to szans, żeby w kilka dni całkowicie odmienić zespół, dlatego nasz były szkoleniowiec także powinien zebrać zasłużone pochwały – ocenia prezes KMŻ Dariusz Sprawka".
Ostatnio zmieniony 13 września 2011, o 22:11 przez ermen, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...
No w tej sytuacji skrajną głupotą byłoby wypuszczenie trenera i trza by coś zrobić aby pan prezes zdał sobie z tego sprawę!!
Mam nadzieję, że kontrakt z trenerem Dzikowskim to będzie pierwsza i podstawowa sprawa a później niech ich ręka boska broni przed podpisywaniem ze Stachyrą i Jeleniewskim. Pora na jakieś nowe, konkretne nazwiska w Lublinie bo już mam dosyć oglądania tej ostatniej ligi
żeby wbić się do ekstraligi trzeba mieć takich zawodników którym na awansie zależy 
jaciee, 3 strony postow bo ktos jakis z d... komentarz napisal na Kurierze. Czy wy sie dobrze czujecie?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- niespokojny
- Trener
Przed meczem w Ostrowie ktos napisal na SF, ze Malitowskiego nie bedzie i bylo to samo...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
To proste.
Wystarczy spojrzeć na sondaż jak oceniasz zarząd. To prawie wszystko wyjaśnia. Jak tylko pojawia sie jakaś info, że coś MOŻE SIĘ ZŁEGO DZIAĆ W KLUBIE to natychmiast te 80 % kibiców daje upust swoim przekonaniom i nienawiściom.
I juz gotowe 3 strony.
Wystarczy spojrzeć na sondaż jak oceniasz zarząd. To prawie wszystko wyjaśnia. Jak tylko pojawia sie jakaś info, że coś MOŻE SIĘ ZŁEGO DZIAĆ W KLUBIE to natychmiast te 80 % kibiców daje upust swoim przekonaniom i nienawiściom.
I juz gotowe 3 strony.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
-
mariusz1987
- Junior
a z czego to wynika??z doświadczeń przeszłości 
meesha pisze:jaciee, 3 strony postow bo ktos jakis z d... komentarz napisal na Kurierze. Czy wy sie dobrze czujecie?
Nie dasz rady, niektorzy nigdy nie wyciagaja wnioskow z przeszlosci.
Skonczy sie tak, ze za miesiac Dzikowski podpisze kontrakt bez zadnego problemu, ale co nastukane na forum to juz zostanie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
" Nic nie jest takie jakim sie wydaje".
Może podpisze a może nie podpisze. A jak było pośrodku i co do tego sie przyczyniło to sie pewnie nigdy nie dowiemy, tak samo jak nie dowiedzieliśmy sie o innych sprawach załatwionych przez klub a poruszanych przez kibiców.
A to, że ktoś tam ze strony klubu powiedział po dwóch czy trzech miesiacach że cos było fałszem lub prawdą to ja osobiście nie wierzę, bo już nie raz miałem okazję sie przekonać o wartości takich opowieści.
Może podpisze a może nie podpisze. A jak było pośrodku i co do tego sie przyczyniło to sie pewnie nigdy nie dowiemy, tak samo jak nie dowiedzieliśmy sie o innych sprawach załatwionych przez klub a poruszanych przez kibiców.
A to, że ktoś tam ze strony klubu powiedział po dwóch czy trzech miesiacach że cos było fałszem lub prawdą to ja osobiście nie wierzę, bo już nie raz miałem okazję sie przekonać o wartości takich opowieści.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski