Grzegorz Dzikowski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Pirat

Re: Grzegorz Dzikowski

#301 Postautor: Pirat » 13 września 2011, o 21:08

problem w tym ,że to nie plotki,i mogą wyjść z tego niezłe jaja takie ,że po zakończeniu sezonu Dzikowski będzie np w częstochowie!
ja już w autokarze w drodze powrotnej z zerovi mówiłem o tym

Awatar użytkownika
istred
Trener

#302 Postautor: istred » 13 września 2011, o 21:10

Ale dlaczego zniechęcacie Pana Sprawkę? Powinniście być mu wdzięczni, bo dzięki niemu oglądacie żużel. Najlepiej to sami zostańcie prezesami ;)

A tak zupełnie serio, to mam tylko jedno życzenie odnośnie "składu" na przyszły sezon - żeby w składzie naszego klubu nie było Dariusza Sprawki.
Czy on przez cały okres pracy w tym klubie odniósł chociaż jeden sukces? ...a ile rzeczy trzeba było po nim naprawiać.

...zaraz ktoś napisze, że to też między innymi dzięki niemu awansowaliśmy [edit: się rozpędziłem... ;) ].
Ale bliżej prawdy będzie sformułowanie, że to mimo jego osoby udało się awansować.
To przecież Sprawka z całego serca bronił Wilka i przypisywał mu późniejsze sukcesy Dzikowskiego.
Ostatnio zmieniony 13 września 2011, o 21:11 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#303 Postautor: Masi » 13 września 2011, o 21:11

Szansa na zwolnienie El Prezeso najprawdopodobniej przepadła w Ostrowie, przynajmniej na kilka miesięcy. Trudno - wolę pakiet I liga+Darkan niz II liga+ ktos inny.
Ja już naprawde nie wytrzymałbym kolejnych lat walki z Rawiczem i Opolem, większość z Was zapewne tez woli zobaczyć tu Chrzanowskiego, Buczka, czy jakiegoś Maxa niż Stróżyka, Pysznego czy Nowaczyka. :)
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Pirat

#304 Postautor: Pirat » 13 września 2011, o 21:12

skład na przyszły seon trzeba zaczynać od Dzikowskiego ,a potem już duuuużżżżoooo zmian.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#305 Postautor: istred » 13 września 2011, o 21:14

Szansa na zwolnienie El Prezeso najprawdopodobniej przepadła w Ostrowie, przynajmniej na kilka miesięcy. Trudno - wolę pakiet I liga+Darkan niz II liga+ ktos inny.
Ja myślę że możemy mieć bardzo ciekawą zimę i w zależności od różnych okoliczności mogą różne scenariusze wchodzić w grę.
Od wycofania się Bogdanki i roli outsidera w I lidze, po założenie spółki akcyjnej i usunięcia Sprawki z prezesowskiego stołka.

ermen
Zawodowiec

#306 Postautor: ermen » 13 września 2011, o 21:16

Masi pisze: Trudno - wolę pakiet I liga+Darkan niz II liga+ ktos inny.

Obawiam się że opcji "II liga + ktoś inny" nie ma, bo II liga w kolejnym sezonie to prawdopodobnie koniec zużla w Lublinie.
Każdemu jego Everest...

Pirat

#307 Postautor: Pirat » 13 września 2011, o 21:18

co wy z tą II ligą??!! :shock:

BR
Senior

#308 Postautor: BR » 13 września 2011, o 21:18

będzie I liga i wielbiony na forum J. Stachyra :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#309 Postautor: kibicLBN » 13 września 2011, o 21:23

istred pisze:Ale dlaczego zniechęcacie Pana Sprawkę? Powinniście być mu wdzięczni, bo dzięki niemu oglądacie żużel. Najlepiej to sami zostańcie prezesami ;)

A tak zupełnie serio, to mam tylko jedno życzenie odnośnie "składu" na przyszły sezon - żeby w składzie naszego klubu nie było Dariusza Sprawki.
Czy on przez cały okres pracy w tym klubie odniósł chociaż jeden sukces? ...a ile rzeczy trzeba było po nim naprawiać.

...zaraz ktoś napisze, że to też między innymi dzięki niemu awansowaliśmy [edit: się rozpędziłem... ;) ].
Ale bliżej prawdy będzie sformułowanie, że to mimo jego osoby udało się awansować.
To przecież Sprawka z całego serca bronił Wilka i przypisywał mu późniejsze sukcesy Dzikowskiego.

100% racji. Tu się potwierdza panie Sprawka, że nie jesteśmy chorągiewkami tylko mamy dość amatorskich rządów. Ja nadal jestem za taczkowaniem, choć sporo osób o tym zapomniało. Jaki prezes jest taki jest, każdy widzi. I dlatego, żeby nie spieprzyć okazji walki o wysokie cele w I lidze powinien odejść, bo z nim w I lidze tyle szczęscia już mieć nie będziemy...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#310 Postautor: DrPaiHiWo » 13 września 2011, o 21:28

Tu nie chodzi o atakowanie Sprawki samego w sobie. Tutaj chodzi o pewien rodzaj frustracji u kibiców który nakłada się w sumie od początku sezonu, a trochę tego było. Można zwalić winę na to ,że np Baran i Puszek mieli na początku inaczej jeździć, ale jednak nie sposób przecenić to co dla postawienia klubu na nogi zrobił Dzikowski.

Ps. z Kuriera Lubelskiego o współpracy Sprawki z Dzikowskim:

"Na torze zwycięstwo wywalczyli żużlowcy, ale duży udział w sukcesie miał trener Grzegorz Dzikowski, który lubelski zespół objął w trakcie rozgrywek. W najtrudniejszym momencie, gdy drużynie kompletnie nie szło i wydawało się, że sezon zostanie spisany na straty, Dzikowski podjął się trudnego zadania. Umiejętnie poukładał wszystkie "klocki" i w drugiej części sezonu mieliśmy już inny zespół. Prezes KMŻ potwierdza, że szkoleniowiec zdał egzamin. - Wspólnie tworzymy ten team. Robiliśmy wszystko, aby pan Grzegorz dobrze się u nas czuł. Nigdy wcześniej ze sobą nie współpracowaliśmy, ale zaufaliśmy sobie i co istotne, chyba dobrze czujemy się ze sobą w tej pracy - uważa Sprawka. "
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Gecko
Szkółkowicz

#311 Postautor: Gecko » 13 września 2011, o 21:38

Polecam Panowie trochę spokoju, była już w tym sezonie afera ze składem na Krosno, afera silnikowa teraz robicie aferę z Dzikowskim i Fierlejem.
Jak Włókniarz będzie chciał Dzikowskiego i ten będzie chciał wrócić do Czewy to nawet podpisanie kontraktu na kolejne dziesięć lat go nie zatrzyma.

istred pisze:To przecież Sprawka z całego serca bronił Wilka i przypisywał mu późniejsze sukcesy Dzikowskiego.

Sorry ale nie śledzę wszystkich artykułów czy videoblogów, możesz mi podać linka w którym jest taka wypowiedź?

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#312 Postautor: Masi » 13 września 2011, o 21:40

istred pisze:
Ja myślę że możemy mieć bardzo ciekawą zimę i w zależności od różnych okoliczności mogą różne scenariusze wchodzić w grę.
Od wycofania się Bogdanki i roli outsidera w I lidze, po założenie spółki akcyjnej i usunięcia Sprawki z prezesowskiego stołka.

Chyba jednak przy awansie wycofanie sie Bogdanki jest, na szczęście, mało realne. Chyba, ze sa niezadowoleni ze współpracy z zarządem ,ale łatwiej zmienić zarząd niz znaleźć takiego sponsora...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

jerry78
Trener

#313 Postautor: jerry78 » 13 września 2011, o 21:54

Pirat pisze:to,że Dzikowskim interesują się inne kluby to prawda

Tak, to prawda. Zresztą nie ma co się dziwić, zrobił naprawdę kawał dobrej roboty i każdy w Polsce to widzi. Lublin raczej będzie miał pierwszeństwo, ale żeby tak było to ktoś u nas musi mu to zaproponować i nie ma na co czekać.
PANIE PREZESIE, NIE MA NA CO CZEKAĆ.

Pirat pisze:dlatego po zakończeniu sezonu trzeba dokonać zmian, na tym stanowisku,oczywiście mówię o stanowisku Prezesa

Te zmiany prawdopodobnie dokonają się automatycznie wraz z założeniem SSA i raczej Dariusz S ma tego świadomość, dlatego to jest tak odciągane w czasie.

Pirat pisze:skład na przyszły sezon trzeba zaczynać od Dzikowskiego

Dokładnie tak. Nie ma innej opcji. Jak będzie tak poukładany trener jak Dzikowski, to dużo łatwiej będzie zbudować z głową solidny skład na I ligę, a słuchy chodzą, że budżet po awansie będzie naprawdę niezły.

Pirat

#314 Postautor: Pirat » 13 września 2011, o 21:58

jerry78 pisze:budżet po awansie będzie naprawdę niezły.

dlatego nie ma na co czekać,trzeba działać-szykować szybko aneks do umowy!!! I liga za rok ,e-liga za 2 lata!!!

ermen
Zawodowiec

#315 Postautor: ermen » 13 września 2011, o 22:06

Gecko pisze:
istred pisze:To przecież Sprawka z całego serca bronił Wilka i przypisywał mu późniejsze sukcesy Dzikowskiego.

Sorry ale nie śledzę wszystkich artykułów czy videoblogów, możesz mi podać linka w którym jest taka wypowiedź?

Wystarczy chodzić na mecze... Po zwycięstwie w Rawiczu Prezio na stadionie zaproponował brawami podziękować Wilkowi za przygotowanie zespołu do sezonu, uznając że tamto zwycięstwo zawdzięczamy również trenerowi Wilkowi.
a tu mozna znaleźc wypowiedź Prezesa po meczu w Rawiczu
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /614878346

"Każdy chciałby chyba zaliczyć taki pierwszy mecz. Gratulacje dla trenera, bo wykonał potężną pracę w parku maszyn. To zwycięstwo chcielibyśmy jednak zadedykować także Rafałowi Wilkowi. Nie ma na to szans, żeby w kilka dni całkowicie odmienić zespół, dlatego nasz były szkoleniowiec także powinien zebrać zasłużone pochwały – ocenia prezes KMŻ Dariusz Sprawka".
Ostatnio zmieniony 13 września 2011, o 22:11 przez ermen, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
hezuz

#316 Postautor: hezuz » 13 września 2011, o 22:07

No w tej sytuacji skrajną głupotą byłoby wypuszczenie trenera i trza by coś zrobić aby pan prezes zdał sobie z tego sprawę!!

Pirat

#317 Postautor: Pirat » 13 września 2011, o 22:13

ja dalej bym się upierał przy jakims spotkaniu z kibicami.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#318 Postautor: yamahaR1 » 13 września 2011, o 22:19

Mam nadzieję, że kontrakt z trenerem Dzikowskim to będzie pierwsza i podstawowa sprawa a później niech ich ręka boska broni przed podpisywaniem ze Stachyrą i Jeleniewskim. Pora na jakieś nowe, konkretne nazwiska w Lublinie bo już mam dosyć oglądania tej ostatniej ligi

BR
Senior

#319 Postautor: BR » 13 września 2011, o 22:24

żeby wbić się do ekstraligi trzeba mieć takich zawodników którym na awansie zależy :)

meesha
Trener
Kontakt:

#320 Postautor: meesha » 13 września 2011, o 22:24

jaciee, 3 strony postow bo ktos jakis z d... komentarz napisal na Kurierze. Czy wy sie dobrze czujecie?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#321 Postautor: niespokojny » 13 września 2011, o 22:33

Przed meczem w Ostrowie ktos napisal na SF, ze Malitowskiego nie bedzie i bylo to samo...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

dumbli
Szkółkowicz

#322 Postautor: dumbli » 13 września 2011, o 22:40

To proste.
Wystarczy spojrzeć na sondaż jak oceniasz zarząd. To prawie wszystko wyjaśnia. Jak tylko pojawia sie jakaś info, że coś MOŻE SIĘ ZŁEGO DZIAĆ W KLUBIE to natychmiast te 80 % kibiców daje upust swoim przekonaniom i nienawiściom.
I juz gotowe 3 strony.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

mariusz1987
Junior

#323 Postautor: mariusz1987 » 13 września 2011, o 22:54

a z czego to wynika??z doświadczeń przeszłości :shock:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#324 Postautor: RadeKas » 13 września 2011, o 23:07

meesha pisze:jaciee, 3 strony postow bo ktos jakis z d... komentarz napisal na Kurierze. Czy wy sie dobrze czujecie?

Nie dasz rady, niektorzy nigdy nie wyciagaja wnioskow z przeszlosci.

Skonczy sie tak, ze za miesiac Dzikowski podpisze kontrakt bez zadnego problemu, ale co nastukane na forum to juz zostanie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

harry
Trener

#325 Postautor: harry » 13 września 2011, o 23:27

" Nic nie jest takie jakim sie wydaje".

Może podpisze a może nie podpisze. A jak było pośrodku i co do tego sie przyczyniło to sie pewnie nigdy nie dowiemy, tak samo jak nie dowiedzieliśmy sie o innych sprawach załatwionych przez klub a poruszanych przez kibiców.
A to, że ktoś tam ze strony klubu powiedział po dwóch czy trzech miesiacach że cos było fałszem lub prawdą to ja osobiście nie wierzę, bo już nie raz miałem okazję sie przekonać o wartości takich opowieści.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski