Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
koczek

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#401 Postautor: koczek » 4 października 2011, o 20:07

kibicLBN pisze:MJJensen spoko, Andersson też, ewentualnie tani wynalazek 17 letni z Danii, ale po co nam Loktjewy i Kudriaszowy na 3 bieg w meczu i śr. 1,0 to ja już wolę Tadzia Kostro przynajmniej było by wesoło ;)

Taaaak... Widocznie nie śledisz wyników Loktajewa. To zawodnik na średnią 1,0? Przy regularnych wypłatach i sprzęcie na poziomie, średnia=>1,7 jak nic. Zakładając, że Andersson zostanie we Wrocławiu - a tak najprawdopodobniej będzie - a Jepsen Jensen również zostanie jako zapchajdziura w Toruniu, w I lidze nie będzie lepszego młodzieżowca od Ukraińca. Tym bardziej, że nie zanosi się na rychłe przyjście do polskiej ligi Bacha Jensena.

Awatar użytkownika
iks

#402 Postautor: iks » 4 października 2011, o 20:47

piotr76 pisze:5.Mroczka

Nie wiem co niektórzy w nim widzą, ale dla mnie jest jakiś bezbarwny i kompletnie niepewny nawet na I ligę. Miał bardzo mało okazji do startów w tym roku, bo z niewiadomych powodów Czecze wolał stawiać na kompletnie nic nie gwarantującego Andersena. Szwecji też nie zawojował, non stop woził ogony. Ponad to nie zawsze potrafił utrzymać nerwy na wodzy (przepychanki z Pedersenem przed kamerami). O tym, że miałby jechać w parze z juniorem już nie wspomnę. ;)

Awatar użytkownika
pizek

#403 Postautor: pizek » 4 października 2011, o 20:59

a to już jak się bawimy w te składy to i ja dodam coś od siebie a co :) Zakładam, że narazie wyżej się nie pchamy i mamy objeżdżać się w tym sezonie w 1 lidze.

1) Jeleniewski
2) Baran/Miesiąc
3) Kuciapa
4) Ljung/Woodward
5) Harris/Lee/Bjarne Pedersen
6) T.Musielak/Adamczewski
7) Loktajew
Uzasadnienia, dlaczego tacy zawodnicy a nie inni :D
Jeleń-jeśli chcemy się spokojnie utrzymać, ważne są mecze u siebie. Nikt nie zna lubelskiego toru lepiej od Daniela. Myślę, ze śr/bieg w domu jaką by wykręcił to powyżej 2 z palcem w nosie. Powinien być bardzo mocnym punktem u siebie, ale i na wyjeździ również by powalczył

Baran/Miesiąc- nie można zmieniać całej drużynie po awansie. Tak się nie robi po prostu, nikomu to nigdy na dobre nie wyszło. Baran i Miesiąc mają największy potencjał z zawodników krajowych, żeby w tej 1 lidze pojeździć z dobrym skutkiem. Baran z zajawką a Miesiąc z poprawionymi startami również na naszym torze powinni być mocni

Kuciapa- Kuciapa w najwyższej klasie rozgrywkowej to nie ten sam Kuciapa co w 1 lidze. Naprawdę jestem pewny, że byłby bardzo pożyteczny. Poza tym sprzęt również miałby świetnie przygotowany a i na naszym torze zawsze dobrze mu się wiodło. Zresztą proszę się cofnać na str.15 i zobaczyć jego średnie z 1 ligi podane przez Dobromira.

Ljung/Woodward - zawodnicy, którzy dorzuciliby ważne punkty w każdym meczu. Szczególnie Ljung...utkwił mi jego sezon w Starcie Gniezno, gdzie był wiodącą postacią drużyny, ale Woodward z dobrym sprzętem również byłby skuteczny.

Harris/Lee/Bjarne Pedersen - tutaj kolejność nieprzypadkowa...Harris powinien nieźle fruwać na naszym torze, tylko żeby chodziła zewnętrzna; Lee-mam sentyment do tego zawodnika, jak większość tego forum. Pamiętam jak Lee jeździł...śmiało można było pisać 3 do programu. No i na koniec Bjarne Pedersen myślę, że w Speedway Ekstralidze nie ma czego szukać. Jeździ bezbarwnie, ale w 1 lidze byłby skuteczny. Jestem tego pewny. Myślę, że byłby pewniakiem na 10+ w każdym meczu.

T.Musielak/Adamczewski-junior to jest podstawa. Dobrymi juniorami nie raz się mecz wygrywa. Pewnie Leszno dojdzie do porozumienia z Pawlickimi(ostatnie wywiady, że najlepiej jeździć w domu itd, chociaż z nimi to równie bywa) to sądzę, że jest szansa wyrwać albo Musielaka a jak nie to Adamczewskiego

Loktajew-dla mnie super pomysł. Chłopak ma papiery na jazdę i nie raz byłby w stanie zastąpić w składzie gorzej spisującego się seniora.

Dla mnie skład realny...i myślę, że również dostarczyłby nam sporo emocji i niezapomnianych chwil. Panie Dariuszu jeśli Pan czyta to forum chciałbym widzieć taki skład :D Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#404 Postautor: Dobromir » 4 października 2011, o 21:04

Skład jak najbardziej realny i bardzo mocny. Trochę z juniorami Cię poniosło bo Leszno nie odda swoich 2 podstawowych juniorów ale seniorka w 100% mi odpowiada.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#405 Postautor: grzesieck » 4 października 2011, o 21:04

Blagam, tylko nie Kuciapa i Lampart : (((((((
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#406 Postautor: yamahaR1 » 4 października 2011, o 21:05

Ludzie błagam, tylko nie Kuciapka :?

Poza tym dlaczego mamy się nie pchać wyżej ? w tv wiedzą lepiej :lol:

Przed chwilą na polsat sport w magazynie Liga była chwila rozmowy o żużlu. Dziennikarz super expresu stwierdził, że przy nowych przepisach część zawodników z gp nie zmieści się w najwyższej lidze ale to nie problem bo i w 1 są bogate kluby m.in. Lublin i Piła, które będą walczyć o awans
Także szukamy tylko z górnej półki ;)

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#407 Postautor: Dobromir » 4 października 2011, o 21:11

Nie Kuciapa bo co? Jakieś logiczne uzasadnienie poza tym, że się może wam nie podobać jego nazwisko?

meesha
Trener
Kontakt:

#408 Postautor: meesha » 4 października 2011, o 21:13

To nie ma logicznego uzasadnienia. Po prostu :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#409 Postautor: kibicLBN » 4 października 2011, o 21:18

pizek pisze:
1) Jeleniewski 7,2
2) Baran/Miesiąc 7,4
3) Kuciapa 5,4
4) Ljung/Woodward 6,5/8,4
5) Harris/Lee/Bjarne Pedersen 8,0 ;7,2 ;8,2
6) T.Musielak/Adamczewski ok.4
7) Loktajew 6,0

Dopisałem KSMy jakie mniej więcej będą mieli ci zawodnicy w I lidze. Jeśli będzie limit 42 to upchnęlibyśmy Cama gdyby złapać Lee, ale to najmniej realne. Przy Bjarne lub Bomberze pozostaje Ljung albo junior z mniejszym bagażem KSM niż Łoktajew.
A co do Kuciapy. Meesha, ja bym dla niego owacji nie proponował, ale dlaczego ma nie jechać? Bo Józek parchaty? Mamy już takich od 3 lat tylko mniej parchatych i żyjemy ;) Mnie Baran irytuje to mu nie kibicuje siedzę cicho jak jest dla niego owacja i tyle, to samo zrobiłbyś przy Ciapku i tyle ;) Nie znaczy że jak jeździ Baran to mam drużynie nie kibicować. Niech jedzie, zwłaszcza że pewnie nie będzie jakiś drogi, KSM mały, a potencjał ma tego nie zaprzeczysz że to zawodnik na 2,0 w I lidze?
Ostatnio zmieniony 4 października 2011, o 21:20 przez kibicLBN, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#410 Postautor: Mars » 4 października 2011, o 21:19

Szykuje się wielki powrót Karlssona oby się udało.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior