a to już jak się bawimy w te składy to i ja dodam coś od siebie a co

Zakładam, że narazie wyżej się nie pchamy i mamy objeżdżać się w tym sezonie w 1 lidze.
1) Jeleniewski
2) Baran/Miesiąc
3) Kuciapa
4) Ljung/Woodward
5) Harris/Lee/Bjarne Pedersen
6) T.Musielak/Adamczewski
7) Loktajew
Uzasadnienia, dlaczego tacy zawodnicy a nie inni
Jeleń-jeśli chcemy się spokojnie utrzymać, ważne są mecze u siebie. Nikt nie zna lubelskiego toru lepiej od Daniela. Myślę, ze śr/bieg w domu jaką by wykręcił to powyżej 2 z palcem w nosie. Powinien być bardzo mocnym punktem u siebie, ale i na wyjeździ również by powalczył
Baran/Miesiąc- nie można zmieniać całej drużynie po awansie. Tak się nie robi po prostu, nikomu to nigdy na dobre nie wyszło. Baran i Miesiąc mają największy potencjał z zawodników krajowych, żeby w tej 1 lidze pojeździć z dobrym skutkiem. Baran z zajawką a Miesiąc z poprawionymi startami również na naszym torze powinni być mocni
Kuciapa- Kuciapa w najwyższej klasie rozgrywkowej to nie ten sam Kuciapa co w 1 lidze. Naprawdę jestem pewny, że byłby bardzo pożyteczny. Poza tym sprzęt również miałby świetnie przygotowany a i na naszym torze zawsze dobrze mu się wiodło. Zresztą proszę się cofnać na str.15 i zobaczyć jego średnie z 1 ligi podane przez Dobromira.
Ljung/Woodward - zawodnicy, którzy dorzuciliby ważne punkty w każdym meczu. Szczególnie Ljung...utkwił mi jego sezon w Starcie Gniezno, gdzie był wiodącą postacią drużyny, ale Woodward z dobrym sprzętem również byłby skuteczny.
Harris/Lee/Bjarne Pedersen - tutaj kolejność nieprzypadkowa...Harris powinien nieźle fruwać na naszym torze, tylko żeby chodziła zewnętrzna; Lee-mam sentyment do tego zawodnika, jak większość tego forum. Pamiętam jak Lee jeździł...śmiało można było pisać 3 do programu. No i na koniec Bjarne Pedersen myślę, że w Speedway Ekstralidze nie ma czego szukać. Jeździ bezbarwnie, ale w 1 lidze byłby skuteczny. Jestem tego pewny. Myślę, że byłby pewniakiem na 10+ w każdym meczu.
T.Musielak/Adamczewski-junior to jest podstawa. Dobrymi juniorami nie raz się mecz wygrywa. Pewnie Leszno dojdzie do porozumienia z Pawlickimi(ostatnie wywiady, że najlepiej jeździć w domu itd, chociaż z nimi to równie bywa) to sądzę, że jest szansa wyrwać albo Musielaka a jak nie to Adamczewskiego
Loktajew-dla mnie super pomysł. Chłopak ma papiery na jazdę i nie raz byłby w stanie zastąpić w składzie gorzej spisującego się seniora.
Dla mnie skład realny...i myślę, że również dostarczyłby nam sporo emocji i niezapomnianych chwil. Panie Dariuszu jeśli Pan czyta to forum chciałbym widzieć taki skład

Pozdrawiam