Wybrzeże Gdańsk - TŻ Lublin 63:27

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#76 Postautor: Gelo » 5 maja 2004, o 10:08

radekgks pisze:Przepraszam ze sie wtrącam,ale dla mnie jako kibica druzyny z gdańska przyjazd gosci w okrojonym składzie jest poprostu brakiem szacunku dla nas kibiców.Gdzie tu jest duch rywalizacji sportowej?Czy w zuzlu juz tylko o kaske chodzi?
Jak skład bedzie okrojony to stawiam 70-20 , a tego ani my ani Wy (chyba)nie chcecie

Jak się ma pieniądze to sobie można gadać o duchu sportu i szacunku do kibiców.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#77 Postautor: Dobromir » 5 maja 2004, o 10:42

Ja tam jestem za tym zeby pojechac w krajówce z mordelem z reszta i tak jestem przekonany na 95% ze nie bedzie karlssona. W Gdańsku i tak nie wygramy bo mają za mocną pakę i trzeba raczej sie sprężyc zeby z nimi wygrac w Lublinie bo też bęzie bardzo ciężko

Geest
Senior

#78 Postautor: Geest » 5 maja 2004, o 12:02

ja sie przzychylam do zzdania kdsz, jesli wtopimy do 20 kilku to mozemy zapomniec o dobrej frekwencji w meczu u siebie, bo swiadomosc porazki 50 punktami jest dla kibica mocno dolujaca i malo zachecajaca...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#79 Postautor: ravajas » 5 maja 2004, o 12:40

studenciak_22 pisze:Bimmer może i masz racje ja tam na finansach się nie znam studjuje całkiem co innego. Ale mi chodzi o to że to jest sport i może zdarzyć się niespodzianka(wątpliwe ale....) przykładów można mnożyć np. mecz Ukraina-Polska itp. a odpuszczając na samym starcie to Bałabuch, Wrona i Kosiński też pięknie przegrają mecz i pojeżdża sobie i klub masę kasy zaoszczędzi,aw sporcie chyba nie o to chodzi z tym sie chyba zgodzisz :D a to co mamy wygrać to pewnie wygramy i jedziemy w barażach (chyba że Gorzów nas wyprzedzi bo przy takim podejściu w odpuszczaniu meczów to jest możliwe) to czy damy radę Poloni? I nie bądźmy minimalistami i nie zadawalajmy się tylko drugim msc. tylko walczmy o pierwsze czy nie byłoby pięknie i słodko.

skąd wiadomo, że będziemy jeździć z PoloniąBydgoszcz a nie z Quick-Mixem Zielona Góra?

pozdrawia:
Rafał Borowski

studenciak_22

#80 Postautor: studenciak_22 » 5 maja 2004, o 13:16

kurcze hipitetycznie tak napisałem. a czy z Zieloną Górą będzie łatwiej?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#81 Postautor: $korzen$ » 5 maja 2004, o 13:37

Coz, mecz z Gorzwem pokazal ze w Gdansku mozna powalczyc, mysle ze nie do ugryzienia bedzie Kosciecha ktory podobno jest w kapitalnej formie.
Swoje zrobi tez zapewne Chrzanowski ale z reszta nasi zawodnicy moga powalczyc. Tak jak mowil gawrzyk przeciez nie jest wykluczone ze w Gdansku nasi odrazu dopasuja sie do toru bo od tego bedzie zalezalo czy nawiazemy walke. Jest kasa trzeba brac Karlssona, nie ma ryzyka nie ma zabawy. Ja na zwyciestwo nie licze ale pragne by nasz zespol pokazal ze jest druzyna z charakterem.

Czarek
Trener

#82 Postautor: Czarek » 5 maja 2004, o 14:02

Geest pisze:ja sie przzychylam do zzdania kdsz, jesli wtopimy do 20 kilku to mozemy zapomniec o dobrej frekwencji w meczu u siebie, bo swiadomosc porazki 50 punktami jest dla kibica mocno dolujaca i malo zachecajaca...

Dokładnie, jesli dostaniemy do 20 to duża część kibiców nie przyjdzie na rewanż, bo pomyśli, że i tak nie mamy szans. Przegrana z honorem przyciągnie na mecz więcej ludzi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#83 Postautor: Jinxsior » 5 maja 2004, o 14:30

Ludzie przestancie wreszcie z tymi 20stoma,dla czego tak nisko oceniacie nasz zespół,porazka w gorzowie to byl wypadek przy pracy,oni wiedza o co jada wiec nie mowcie ze przegramy do 20,ostrow przegral do 28 wiec jakim cudem my mamy zrobic 8 pkt mniej,Gdansk wygrał wszystko,ale nie jechal jeszcze z nami, coraz bardziej zaczynam wierzyc ze przy maksymalnej mobilizacji jestesmy w stanie powalczyc o pkt.

Chyba jestem tym niepoprawnym optymista, ale wiara czyni cuda.
Dobrze ze to Gdansk jest w roli faworyta moze ich to zgubic. :wink:

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#84 Postautor: ravajas » 5 maja 2004, o 15:17

studenciak_22 pisze:kurcze hipitetycznie tak napisałem. a czy z Zieloną Górą będzie łatwiej?

No właśnie, swoją drogą to jest niezły temat na nowy wątek, ale jeszcze nie teraz, bo po pierwsze primo skąd wiadomo, z kim będziemy jechać, a po drugie primo skąd wiadomo, że to my będziemy jechać??

pozdrawia:
Rafał Borowski

Czarek
Trener

#85 Postautor: Czarek » 5 maja 2004, o 15:26

Jinxsior pisze:Ludzie przestancie wreszcie z tymi 20stoma,dla czego tak nisko oceniacie nasz zespół,porazka w gorzowie to byl wypadek przy pracy,oni wiedza o co jada wiec nie mowcie ze przegramy do 20,ostrow przegral do 28 wiec jakim cudem my mamy zrobic 8 pkt mniej,Gdansk wygrał wszystko,ale nie jechal jeszcze z nami, coraz bardziej zaczynam wierzyc ze przy maksymalnej mobilizacji jestesmy w stanie powalczyc o pkt.

Chyba jestem tym niepoprawnym optymista, ale wiara czyni cuda.
Dobrze ze to Gdansk jest w roli faworyta moze ich to zgubic. :wink:

Dlatego, że jazda w krajowym w Gdańsku to wariant oszczędnościowy, czyli zawodnicy będą oszczędzać na sprzęcie i kościach = 20 pkt. jak najbardziej realne.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

garsija_montex

#86 Postautor: garsija_montex » 5 maja 2004, o 15:37

Ja myślę, że tak zle nie będzie. Jesli mamy przegrać to przynajmniej powalce nie chodzi tu nawet o wynik. Pamiętajmy przegraliśmy w gorzowie wysoko ale to był mecz walki chłopcy walczyli to też się liczy. Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

Jeszcze o meczu Lotos - Stal

#87 Postautor: Kubbas » 5 maja 2004, o 15:51

Jak już informowaliśmy w spotkaniu na szczycie pierwszej ligi gdański Lotos pokonał Stal Telenet Strabag Gorzów 51:39. Jednak jak się okazuję klub z Gorzowa czuje się pokrzywdzony i postanowił złożyć w dniu wczorajszym oficjalny protest w sprawie sędziego Sławomira Jędrasia, a także złamania przez gospodarzy regulaminu rozgrywek ligowych.

– JesteÅ›my pewni swoich racji. Nie wykluczam, że dojdzie do weryfikacji wyniku spotkania, wygranego przez Lotos dwunastoma ,,oczkami’’ – powiedziaÅ‚ wczoraj trener TeleNetu Strabag StanisÅ‚aw Chomski dla Gazety Lubuskiej.

Drużyna gorzowska nie zgadza się z trzema decyzjami sędziego Jędrasia, który w biegu trzecim nie wykluczył Krzysztofa, a w ósmym Mirosława Jabłońskich, którzy zdaniem trenera Chomskiego byli sprawcami upadków Roberta Flisa. Popularny "Roberto" w obu przypadkach stracił motocykl, a w tym drugim sam został wykluczony i nie mógł walczyć o punkty.

W biegu 15 natomiast wykluczony został Piotr Paluch. Przed meczem sędzia Sławomir Jędraś mówił w parkingu, że nie będzie tolerował wywożenia rywali w bandę, jednak sam wyrzucił z toru ofiarę właśnie takiego zachowania.

Najpoważniejszy jest jednak zarzut ze strony Stali Gorzów, dotyczÄ…cy zÅ‚amania przez gospodarzy regulaminu podczas obsadzania nominowanych biegów. W XIV pojechali Robert KoÅ›ciecha (przed tym wyÅ›cigiem miaÅ‚ na swoim koncie 7 punktów) i K. JabÅ‚oÅ„ski (4), zaÅ› w XV – K. Stojanowski (6) i Tomasz Chrzanowski (8).
- Kiedy gdaÅ„szczanie zrezygnowali z wystawienia w piÄ™tnastej gonitwie Briana Kargera, mógÅ‚ go zastÄ…pić tylko rezerwowy MirosÅ‚aw JabÅ‚oÅ„ski. On jednak miaÅ‚ już wyczerpany limit piÄ™ciu startów – powiedziaÅ‚ S. Chomski.

– KoÅ›ciecha nie miaÅ‚ w tej sytuacji prawa jechać w czternastym wyÅ›cigu, tymczasem wystartowaÅ‚ w nim, zdobyÅ‚ trzy ,,oczka’’ i przesÄ…dziÅ‚ o koÅ„cowym zwyciÄ™stwie Lotosu. Naszych praw bÄ™dziemy dochodzili w GKSÅ» z regulaminem w rÄ™ku.

Za http://www.sportowefakty.pl

No wiec jeszcze moze sie okazac ze gorzow tylko minimalnie przegral w Gdansku :)
A co do meczu Lotos-TZ to mysle ze jesli jest taka mozliwosc to musimy jechac z Peterem bo pozniej bardzo wazny moze byc bilans obu spotkan, a u nas na torze tez nie bedzie latwo.

Gość

#88 Postautor: Gość » 5 maja 2004, o 16:14

W Gdańsku można wygrać , tylko tego trzeba chcieć !!!! Jak się z góry zakłąda porażkę to ona jest nie uchronna!
........" Real Madrid - Osasuna 0:3 ".......... jak widać cuda się zdarzają !

Piotrbaz

#89 Postautor: Piotrbaz » 5 maja 2004, o 16:15

zalozmy ze jedziemy w najsliniejszym
i ze śledz jush mam motorki dobre

1. Tomasz Piszcz 11 - zna ten tor jak własna kieszeń a pozatym jest w bardzo dobrej formie
2. MAriusz Franków 7 stac go na to
3. Peter Karlsson 12 na niego nie ma mocnych,, jezeli sie spasuje to .. 8)
4. Dariusz Śledź 9 jezeli dostanie wysmienite motocykle :arrow:
5. Grzegorz Knapp 8 powinien tyle zrobic .. jezeli nie miałby pecha
6. Dawid Stachyra 2 jakos uzbiera
7. Daniel Jeleniewski 3

RAZEM: 52 :P wariant very optymistyczny ale realny

Gość

#90 Postautor: Gość » 5 maja 2004, o 16:20

Szacunek dla Ciebie Piotrek ! Większość to gumowe Janki !!!

rayallen

#91 Postautor: rayallen » 5 maja 2004, o 16:55

Piotrek pisze:zalozmy ze jedziemy w najsliniejszym

1. Tomasz Piszcz 11 - zna ten tor jak własna kieszeń a pozatym jest w bardzo dobrej formie
7. Daniel Jeleniewski 3

Czyli zakładasz optymistycznie, że Gdańsk zrobi 38 pkt? Tyle to Kościecha, Chrzanowski i Karger są w stanie zrobić we trzech. Do tego dochodzi jeszcze Krzysztof Jabłoński, Mirosław Jabłoński i Stojanowski lub Pecyna. Szcsególnie zastanawiają mnie te zdobycze Frankowa i Knappa... :shock:

Mój wariant optymistyczny wygląda następująco(jeśli pojedziemy z Karlssonem)

D.Śledź - 7 pkt
T.Piszcz - 9 pkt
P.Karlsson 15 pkt(w 6 startach)
M.Franków - 3 pkt
G.Knapp - 4 pkt
D.Stachyra - 3 pkt
D.jeleniewski - 1 pkt

To daje 42 pkt. A i tak patrzÄ™ naprawdÄ™ optymistycznie...

Owszem, wierzyć trzeba, ale nie można podadać w paranoje. Wszyscy po cichu śmialiśmy się z ostrowian, gdy Ci twierdzili, że maja szansę wygrać w Lublinie. Teraz niektórzy z nas robią to samo co oni....

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#92 Postautor: jacur78 » 5 maja 2004, o 16:57

Piotrek pisze:zalozmy ze jedziemy w najsliniejszym

7. Daniel Jeleniewski 3

Ojojojojoj
Coz to za brednie. Frankow 7 pkt w 4 startach no prosze. Grzesio knapp 8 :) Jak to mozliwe- gdansk to druzyna startowcow a na wlasnym torze nie dadza sie pewnie objechac. Poza tym jak grzesio berdzie startowal w parze z peterem to jak sobie te 8 wyobrazasz. Tomek 11 :) froma forma ale tu juz troche przesadziles. Wychodzi na to ze Kosciecha 7 Chrzanowski 8 K.Jablonski 6 M jablonski 6 Karger 7 Pecyna lub stojanowski 4 Pacholak 0. Zastanow sie :)
Swoja droga zastanawia mnie po co pisac takie brednie :) Wiara wiara ale rozum mowi ze powinnismy jechac w krajowce i to najlepiej juniorami a na dodatek na rezerwowym sprzecie :)

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#94 Postautor: Jinxsior » 5 maja 2004, o 17:01

Jesli niektorzy mysla ze zrobimy 20 pkt to prosze mi powiedziec ile bysmy zrobili pkt teoretycznie z Wrocławiem.Juz slysze ze 15, jesli uwazacie ze Gdansk jest tak silny ze pozwoli nam zrobic 5 pkt wiecej to o czym my tu debatujemy.
Mecz jest do wygrania tak samo jak w Gorzowie,trzeba sie tylko dopasowac i pojechac na full.
Pozdrawiam cale "Tipsy Train"
Ostatnio zmieniony 5 maja 2004, o 17:27 przez Jinxsior, łącznie zmieniany 2 razy.

Gość

#95 Postautor: Gość » 5 maja 2004, o 17:02

Fajnie bybyło jakby do Lublina Gniezno przyjechało ze szkółką żużlową , wtedy byście byli zadowoleni co ? W sporcie nie ma kalkulacji , walczą oba zespoły wygrywa LEPSZY OBECNEGO DNIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geest
Senior

#96 Postautor: Geest » 5 maja 2004, o 17:03

Bimmer pisze:Jeśli ludziom nie przeszkadza beton, kraty, rozciąganie zawodów do dwóch godzin, brak parkingów, okradanie samochodów, błoto przy wejściu itd, to wtopa w okrojonym składzie z faworytem ligi nie zrobi na nich żadnego wrażenia :)

skoro przychodza na mecze mimo tego wszystkiego to po co jeszcze bardziej ich zniechecac? poza tym, swiadomosc tego, ze wezmie sie sobie cos pod cztery litery albo obejzy mecz za krat nie budzi az takiego niesmaku jak fakt, ze nasza druzyna jest dobra tylko do bicia cieniasow, a tak moze zzostac odebrana 'wtopa' w Gdańsku. co do samochodu to przykro mi Bimmer, podobnie jak chyba kazdemu na tym forum. wiem, ze to idiotyzm wysylac wszystkich autobusami, ale to chyba jedyne rowiazanie tej niewygodnej kwestii, glupia sprawa. mimo wszystko uwazam, ze jezeli mecz w Lublinie bedzie okazja do prawdziwego rewanzu, czyli takiego gdzie za łup! oddaje sie łup!, a nie przyslowiowego, gdzie za łup! łup! łup! moze sie odda łup, to i kibice dopisza. tym bardziej, ze warunki na stadionie mozna zniesc dla druzyny, ktora walczy o wszystko i dla dodatkowych emocji, towarzyszacych swiadomosci bycia w prawdziwej elicie pierwszej ligi, a upokorzenie zniosa glownie najwierniejsi fani lubelskiego zespolu, tyle tylko, ze jest ich troszke mniej niz te 7, 8 tys.

meesha
Trener
Kontakt:

#97 Postautor: meesha » 5 maja 2004, o 17:28

jacur78 pisze:Swoja droga zastanawia mnie po co pisac takie brednie :) Wiara wiara ale rozum mowi ze powinnismy jechac w krajowce i to najlepiej juniorami a na dodatek na rezerwowym sprzecie :)

No super :!: To może lepiej w ogóle nie jechać. W końcu to tylko 40 punktów w plecy (czyli tak jakby przegrać 25:65) i jakaś kara finansowa, która i tak się chyba opłaci, bo gdzie jak gdzie ale do Gdańska to daleka droga... Po co sobie d... zawracać :?:
Ludzie i wy siebie nazywacie kibicami :?: :?: :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

mat

#99 Postautor: mat » 5 maja 2004, o 17:46

Według mnie jechanie bez Petera to głupota! To da tylko pozorne oszczednosci. Jadąc bez Petera przegramy (wedlug mnie) do ok. 25, co moze mocno zniechecic kibicow do obejrzenia rewanzu. A wiadomo mniej kibicow na meczu = mniej pieniedzy....

A poza tym skad mamy miec pewnosc ze gdanszczanie latwo z nami wygraja? przeciez takiemu zawodnikowi jak Kościecha czy Chrzanowski tez moze przytrafic sie slabszy wystep jak ostatnio "rybce", a wtedy moze byc ciekawie...

moze i jestem niepoprawnym optymistą, ale wierzyc trzeba! w końcu wszystko jest możliwe...

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#100 Postautor: jacur78 » 5 maja 2004, o 17:58

100% racja jak Pojedziemy bez petera i damy szanse jurkom balabuchom czy kosinskim to wszyscy bede wiedzieli ze ten mecz zostal odpuszczony i na frekfencji to sie nie odbije :)

Aha i drogi hollywoodzie nie pisz ze nie jestem kibicem, bo ja za czasow LKZ jezdzilem do Krakowa i Swietochlowic ogladac baty. Gdzie wtedy byles ty???