Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
henek1234
Szkółkowicz

Re: Skład na sezon 2014

#326 Postautor: henek1234 » 4 listopada 2013, o 19:04

Gelo pisze:No właśnie - zadałbym te same pytania. A gdzie Miśkowi było lepiej jak nie u nas? A gdzie Jeleniowi będzie lepiej jak nie u nas? W Grudziądzu, gdzie nigdy szału nie robił a u nas trzepie punkty i ma miejscowych sponsorów? Ja mimo dość jaskrawego podejścia nie wyobrażam sobie, żeby Daniel mógł przejść do jakiegokolwiek pierwszoligowego rywala. A Misiek? Przecież on doskonale wie na ile go stać punktów w ekstralidze. Wystarczy kalkulator - przyjmując nawet różnice w stawkach dla obu lig. Ekstraliga się Robertowi nie opłaci, bo skala trudności jest ogromna.

wszystko ok :( jest tylko jeden problem czy prezes podejmie rozmowy z tymi zawodnikami ???
zawodnik może chcieć :) , ale zarząd może mieć inne cele na SF Misiek wypowiadał się że nikt nie kontaktował się z nim przed sezonem 2013 i dlatego musiał wybrać jakiś klub .Jeśli Jeleniowi ma być tak dobrze w LBN jak w rundzie finałowej w 2013 to sorry , ale wybierze każdy inny klub pomimo że posiada sponsorów z Lublina :( przykre
Miejmy nadzieję że obu zawodników ujrzymy w lubelskich barwach w sezonie 2014 :)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#327 Postautor: Kargolo » 4 listopada 2013, o 20:57

lombard pisze:Mój skład marzeń 2014:
jedna super extra rakieta albo bomba
jeden super junior napieracz
i reszta Miesiąców , Baranów i Jeleni 8)

Ewentualnie Bomber :D W tamtym roku o tej porze już niektórzy zmieniali avatar na forum na taki z Harrisem. Może pospieszyli się o rok :D Ja bardzo chciałbym Chrisa u nas.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#328 Postautor: Maxx » 4 listopada 2013, o 21:29

Najpierw porządny junior a później petarda, bomba, rakieta czy jak go tam zwał. Nie zapominajmy jednak, że lepszych jest trzech solidnie i równo punktujących zawodników niż jeden AS i dwóch statystów. Nie wiem jaką kalkulację przyjmie DS, mam jednak nadzieję, że zaskoczy w tym roku przynajmniej dwoma lub trzema "konkretnymi" transferami.

go!
Trener

#329 Postautor: go! » 4 listopada 2013, o 21:37

Maxx pisze: Nie zapominajmy jednak, że lepszych jest trzech solidnie i równo punktujących zawodników niż jeden AS i dwóch statystów.

I tu sie nie zgodze. As+ dwoch statystow to powiedzmy 20 pkt, trzech rowno punktujacych sredniakow, to tez 20 pkt. Tylko jeszcze chodzi o morale druzyny i fachowa wiedze asa.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#330 Postautor: Maxx » 4 listopada 2013, o 21:53

Trzech równo punktujących powiedzmy po 8 lub 9 to 24 do 27. Pewnie, że fajnie byłoby mieć asa i dwóch porządnych w drugiej linii, pytanie tylko o koszty?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#331 Postautor: Gelo » 4 listopada 2013, o 23:11

wszystko ok :( jest tylko jeden problem czy prezes podejmie rozmowy z tymi zawodnikami ???
zawodnik może chcieć :) , ale zarząd może mieć inne cele na SF Misiek wypowiadał się że nikt nie kontaktował się z nim przed sezonem 2013 i dlatego musiał wybrać jakiś klub .Jeśli Jeleniowi ma być tak dobrze w LBN jak w rundzie finałowej w 2013 to sorry , ale wybierze każdy inny klub pomimo że posiada sponsorów z Lublina :( przykre
Miejmy nadzieję że obu zawodników ujrzymy w lubelskich barwach w sezonie 2014 :)

Wyczuwam w tym wpisie niepewność wynikającą z braku wiedzy o faktycznych zagrywkach zawodników i prezesa. Daniel się zapultał, bo zaproponowano mu mniejsze zarobki w rundzie zasadniczej. Misiek jak wieść powszechna niesie przynajmniej pół sezonu jechał za free. Ja póki co jestem optymistą. Zawodnikom lepiej od jazdy wychodzi liczenie złotówek, a lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Prezes natomiast wie, że drużyna do pewnego utrzymania musi być mocniejsza niż w 2013 roku i to znacznie. Dlatego dla zawodników z trzeciej dziesiątki ligi, mimo sentymentów czy sympatii nie powinno być miejsca.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#332 Postautor: niespokojny » 4 listopada 2013, o 23:38

Prezes to niech się lepiej fachowców słucha, w naszym wypadku Wardzały i Ziółkowskiego, zamiast kontraktować pierwszych którzy się zgodzą na jego warunki. Można było mieć Kildemanda, Larsena czy Schleina to mieliśmy kiszke Trojanowskiego i Barana.

Optymistą jestem z założenia, ale jak dochodzą do mnie słuchy o potencjalnych wzmocnieniach: Suchecki, Puszakowski, Lampart to ten optymizm jakoś opada.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#333 Postautor: Gelo » 4 listopada 2013, o 23:44

Puszakowski? No jakby nie było był wyżej od Karola (oczywiście bez rundy finałowej). Suchar? Wiem, że u nas nic nie pokazał ale ja jakoś dostrzegam potencjał - w Gdańsku i Wrocławiu w Ekstralidze kilka razy wystrzelił znakomicie.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#334 Postautor: losiu » 4 listopada 2013, o 23:56

niespokojny pisze:Prezes to niech się lepiej fachowców słucha, w naszym wypadku Wardzały i Ziółkowskiego, zamiast kontraktować pierwszych którzy się zgodzą na jego warunki. Można było mieć Kildemanda, Larsena czy Schleina to mieliśmy kiszke Trojanowskiego i Barana.

Optymistą jestem z założenia, ale jak dochodzą do mnie słuchy o potencjalnych wzmocnieniach: Suchecki, Puszakowski, Lampart to ten optymizm jakoś opada.

No i mamy 4 miejsce, a nie 5 jak Łódź :P
Karol Baran Karol!

go!
Trener

#335 Postautor: go! » 5 listopada 2013, o 11:23

Maxx pisze:Trzech równo punktujących powiedzmy po 8 lub 9 to 24 do 27. Pewnie, że fajnie byłoby mieć asa i dwóch porządnych w drugiej linii, pytanie tylko o koszty?

Jesli sredniak ma robic po 9 pkt to statysta moze robic po 5, kazdy moze liczyc po swojemu:
Petarda 18 + dwoch statystow po 5 i masz 28. Pasuje ci taka kalkulacja? Troche naciagana, tak jak Twoja, nie?

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#336 Postautor: truskawa » 5 listopada 2013, o 12:41

Rozpatrzcie jeszcze konfigurację asów z kategorią ogórka~3 pkt 8)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN