Lubelski klub w sezonie 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2014

#226 Postautor: Czarek » 18 maja 2014, o 19:13

Hans pisze:To jak przed faktami na tvnie leci spot Palikota to mam nieogladac tvn, bo nienawidze gejow? Dajcie spokoj.

PO zapłaciło klubowi za taką kampanię? Powtarzam: ludzie tego nie lubią. Po co kopać pod sobą kolejny dołek?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#227 Postautor: Łoptymista » 18 maja 2014, o 19:31

Którzy ludzie tego nie lubią?

jerry78
Trener

#228 Postautor: jerry78 » 18 maja 2014, o 20:02

Czarek pisze:PO zapłaciło klubowi za taką kampanię? Powtarzam: ludzie tego nie lubią. Po co kopać pod sobą kolejny dołek?

A nie zauważyłeś czasem, że co drugi Twój post to polityka? Po co to robisz? Ludzie tego nie lubią!

dobek
Senior

#229 Postautor: dobek » 18 maja 2014, o 20:53

Naprawdę nie szukajcie dziury w całym :) Zamiast się cieszyć, że człowiekowi jest bardzo blisko sercu "nasz" żużel to... ech....

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#230 Postautor: stefanzdzialek » 18 maja 2014, o 22:34

A nie zauważyliście, że Czarkowi pasował by islam jak ulał, kobiety w burkach robiące laske w zaciszu domowym poza ramadanem a nie czepiające sie dyscyplin sportowych oraz sport dotowany przez najbogatszych szejków na modłę "stać mnie bo mam platformę(chodzi o ropę a nie PO) to i mam Motor w Extralidze".

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#231 Postautor: Maxx » 18 maja 2014, o 23:18

Wszystko wszystkim ale jeśli już mowa o polityce to Paligłupowi bardziej po drodze z Koziołkiem Matołkiem do Pacanowa niż gdziekolwiek indziej... I oby jak najmniej takich jełopów w lubelskim żużlu.
Dzisiaj każdy dałby się obedrzeć ze skóry żeby tylko dorwać się do eurokoryta. Za rok powtórka po polsku... A finał i tak smutny. Ot, rzeczywistość. Kraj partiokratyczny. Żużel na betonie, polityka niestety też.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#232 Postautor: niespokojny » 19 maja 2014, o 00:12

Czy tylko ja nie widzę nic złego we wspieraniu człowieka, który daje nadzieję na przedłużenie istnienia żużla w Lublinie? Obojętnie nawet z jakiej partii startuje, jest okazja żeby pokazać że z kibicami żużla należy się liczyć. Brać byście chcieli garściami, a dawać nic. Nie ma szansy na dobry żużel, modernizację stadionu bez dobrych relacji z miastem i potencjalnymi darczyńcami.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#233 Postautor: Kargolo » 19 maja 2014, o 00:18

Oficjalna strona czy też fanpage klubu to nie miejsce na politykę.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#234 Postautor: niespokojny » 19 maja 2014, o 00:26

No rozumiem że Pisiorów może to kłuć po oczach, ale nikt nie bronił któremuś z nich czegoś zrobić dla klubu. Bardziej mnie wkurzają walające się plakaty po ulicach.

NervGal
Junior

#235 Postautor: NervGal » 19 maja 2014, o 03:31

1. Skąd wniosek, że tylko "Pisiorów"? Ja nim nie jestem i też czuję niesmak. Niech sobie reklamują Kompanię Węglową w zamian za określone korzyści, a nie PO pewnie za frajer, a jeśli nie, to za brudną kasę, którą wyciągnęli nam siłą z kieszeni.
2. Gdzie te plakaty Ci się walają? Bo jakoś ja nie widzę żadnych plakatów poza billboardami i miejscami specjalnie do tego celu wyznaczonymi. W przeciwieństwie do tego, co się działo w przeszłości - wzdłuż wszystkich ulic przegląd mord wszelakich opcji, a po wyborach rozmoknięte kartony i wystające druty. Zostało to ukrócone i jest git.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#236 Postautor: _piotrusss » 19 maja 2014, o 07:18

Również nie zgadzam się na przyklejanie łatki "pisiora" osobom, które są przeciwne uprawianiu polityki przez klub. Do Pana Tarasa mam wielki szacunek i z przyjemnością biję mu brawa za to co zrobił dla naszego klubu. Jednak umieszczanie plakatu jakiejkolwiek osoby z jakimkolwiek znakiem partii politycznej jest nie na miejscu. Z różnych powodów, między innymi z takiego najprostszego: części kibiców oraz sponsorów może wybitnie nie być po drodze z PO i to jest automatyczne zniechęcanie ich do klubu. Tym bardziej że ordynacja wyborcza jest tak skonstruowana, że nasz głos bardziej idzie na partie polityczne niż na konkretne osoby. Nie dla polityki ze strony klubu, tym bardziej że z całym szacunkiem dla Pana Tarasa... ale póki co jego działania to kiełbasa wyborcza. Nie na takich już ludziach można się było zawieść po tym jak zaczęli flirtować z polityką.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Koper
Trener
Kontakt:

#237 Postautor: Koper » 19 maja 2014, o 08:34

Agitacja polityczna na stronie klubowej to w lubelskim żużlu żadna nowość. Kiedyś ostro reklamowano w trakcie różnych kampanii wyborczych Pana Zbigniewa Wojciechowskiego na stronie www.tzlublin.com obecnie Pana Mirosława Tarasa na stronie www.kmzlublin.pl.

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#238 Postautor: Yeste » 19 maja 2014, o 08:52

Jeśli klub dostaje za tę reklamę pieniądze, to nie mam nic przeciwko, żeby swoje banery wieszali tam wszyscy: do lewa do prawa i od góry do dołu. Klub może zaspamować tymi pop-upami, jeśli tylko wyciągnie z tego kasę na jakiegoś dobrego gościojuniora.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#239 Postautor: Kargolo » 19 maja 2014, o 09:21

niespokojny pisze:No rozumiem że Pisiorów może to kłuć po oczach, ale nikt nie bronił któremuś z nich czegoś zrobić dla klubu. Bardziej mnie wkurzają walające się plakaty po ulicach.

Ja nie jestem "Pisiorem" i taka reklama pisowca też raziłaby mnie w oczy. Co do plakatów i ulotek pełna zgoda. Sam jak zobaczę jeszcze raz jak ktoś mi wrzuca ulotkę wyborczą do skrzynki to nogi z dupy powyrywam :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#240 Postautor: niespokojny » 19 maja 2014, o 09:37

_piotrusss pisze: Z różnych powodów, między innymi z takiego najprostszego: części kibiców oraz sponsorów może wybitnie nie być po drodze z PO i to jest automatyczne zniechęcanie ich do klubu.

To jest jakiś argument. Ale zacznijmy od tego że ten klub jest już upolityczniony przez prezesa honorowego. Mimo tego że Wojciechowski reprezentuje inne ugrupowanie są w stanie się dogadać z Tarasem i Żukiem. To jest profesjonalizm i skupienie się na tym co łączy a nie dzieli. Teraz jest niedobrze bo współpracują z Żukiem z PO. A jak się zmieni prezydent na z Pisu to będzie źle bo współpracują z Pisiorem. Zawsze będzie ktoś niezadowolony.
Klub wspiera tylko dwie osoby, nie partię chociaż z pewnością jedno na drugie się przekłada. Sponsorów nie ma, a jedyną nadzieję na istnienie żużla dają Żuk z Tarasem. Widocznie klubu nie stać na to by być neutralnym. Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego że promuje osoby wspierające klub. Klub się w jakiś sposób odwdzięcza. Jeżeli się to przekłada na lepszą przyszłość klubu to niech tak będzie, bez różnicy z jakiej partii są darczyńcy. Co nie znaczy że muszę na nich głosować.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#241 Postautor: _piotrusss » 19 maja 2014, o 09:51

niespokojny pisze:To jest jakiś argument. Ale zacznijmy od tego że ten klub jest już upolityczniony przez prezesa honorowego. Mimo tego że Wojciechowski reprezentuje inne ugrupowanie są w stanie się dogadać z Tarasem i Żukiem.

Jednak Zbigniew Wojciechowski (już) nie reklamuje ani siebie ani nikogo ze swojego otoczenia politycznego typowo partyjnymi plakatami czy wiecami. Nie mam absolutnie nic do tego by Pan Taras pojawiał się na meczach i było to akcentowane przez spikera a nawet by mógł przemówić do kibiców jeśli ma coś im do powiedzenia. Chodzi mi jedynie o znaczki partyjne, na które ludzie mniej lub bardziej alergicznie reagują i z którymi mogą mniej lub bardziej świadomie wiązać klub przez dłuższy okres czasu. Dla mnie to działanie szkodliwe, tym bardziej że akurat Mirosława Tarasa kibice żużlowi znają dobrze i taka agitacja typowo wyborczym plakatem nie jest potrzebna.
Ale z drugiej strony masz rację, że budujący jest fakt dogadania się środowiska wokół klubu niezależnie od politycznych sympatii. Ale poprawkę trzeba brać na to, że możemy nie wiedzieć o tych mniej formalnych układach, powiązaniach i sympatiach ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

dobek
Senior

#242 Postautor: dobek » 19 maja 2014, o 10:20

niespokojny pisze:
_piotrusss pisze: Z różnych powodów, między innymi z takiego najprostszego: części kibiców oraz sponsorów może wybitnie nie być po drodze z PO i to jest automatyczne zniechęcanie ich do klubu.

To jest jakiś argument. Ale zacznijmy od tego że ten klub jest już upolityczniony przez prezesa honorowego. Mimo tego że Wojciechowski reprezentuje inne ugrupowanie są w stanie się dogadać z Tarasem i Żukiem. To jest profesjonalizm i skupienie się na tym co łączy a nie dzieli. Teraz jest niedobrze bo współpracują z Żukiem z PO. A jak się zmieni prezydent na z Pisu to będzie źle bo współpracują z Pisiorem. Zawsze będzie ktoś niezadowolony.
Klub wspiera tylko dwie osoby, nie partię chociaż z pewnością jedno na drugie się przekłada. Sponsorów nie ma, a jedyną nadzieję na istnienie żużla dają Żuk z Tarasem. Widocznie klubu nie stać na to by być neutralnym. Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego że promuje osoby wspierające klub. Klub się w jakiś sposób odwdzięcza. Jeżeli się to przekłada na lepszą przyszłość klubu to niech tak będzie, bez różnicy z jakiej partii są darczyńcy. Co nie znaczy że muszę na nich głosować.

Zapewne wiecie o zrezygnowaniu M.Tarasa z odprawy w LPEC 63tyś. Nie mówię na 100% ale gdy z nim byłem u nowej dyrekcji to mówił o wysłaniu pisma do swojej juz byłej firmy. Więc może te pieniądzę poszły na dobry cel... A tak szczerze mówiąc pisałem wcześniej o zbiórce na nowego juniora i co cisza zero odzewu :( . Dla mnie czy to będzie PO PIS czy inna frakcja nie ma znaczenia Liczy się dobro klubu :D łubudubu :lol: może i reklamować się pani Orłowski :D (gwiazda filmu..) aby tylko miała dobre intencje i wykładała kasę :D i co wtedy trzeba też się zastanawiać co powiedzą wielbiciele filmów przyrodniczych :) przecież tu chodzi przede wszystkim o żużel.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, o 10:32 przez dobek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#243 Postautor: $korzen$ » 19 maja 2014, o 10:31

Zamiast dywagowac o polityce zastanowcie sie lepiej co zrobic, zeby Woodward zaczal jechac, na teraz to jest chyba dla nas sprawa najwazniejsza 8)

dobek
Senior

#244 Postautor: dobek » 19 maja 2014, o 10:44

$korzen$ pisze:Zamiast dywagowac o polityce zastanowcie sie lepiej co zrobic, zeby Woodward zaczal jechac, na teraz to jest chyba dla nas sprawa najwazniejsza 8)

Wziąć pieniądzę od Pisowców na nowy silnik 8) Żartowałem :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#245 Postautor: istred » 19 maja 2014, o 11:00

Mylisz niespokojny dwie kwestie. Czym innym jest współpraca z władzami miasta - z jakiego ugrupowania politycznego by nie były, albo współpraca z różnymi środowiskami politycznymi - choćby poprzez obecność na zawodach polityków i podkreślanie przez spikera ich przychylności dla żużla, a czym innym jest jawne opowiedzenie się klubu za jedną z opcji politycznych poprzez wstawienie plakatu wyborczego na stronie klubu.
Wydaje mi się, że nie jest to z korzyścią dla klubu przede wszystkim dlatego, że tak jawne zaangażowanie polityczne za jedną z opcji może powodować problemy ze współpracą z innymi środowiskami politycznymi jeśli zajdzie taka konieczność.

Klub sportowy działa w sporcie, a nie w polityce i o ile współpracować z politykami w pewnym stopniu musi, to nie powinien angażować się w politykę.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#246 Postautor: Cooper » 19 maja 2014, o 11:49

Dajcie spokoj, z igly widly. Pomogl Taras klubowi, teraz klub mu sie odwdzieczyl banerem, gdy trafila sie okazja, a oburzenie co najmniej jakby zakazano wstepu katolikom na stadion.

W Lodzi caly stadion jest zbombardowany podobizna Skrzydlewskiej (kandydatki PO) i jakos nikt z tego powodu sie od klubu nie odwraca. Zawsze politycy podklejali sie do klubow i odwrotnie - czym sie rozni przemowienie na stadionie (uzyczenie czasu "antenowego" przez klub) od zawieszenia banerka na stronie?
Klub powinien dziekowac swoim "dobrodziejom", szkoda, ze nie ma nikogo z PISu czy SLD komu mozna by sie odwdzieczyc 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#247 Postautor: istred » 19 maja 2014, o 11:56

czym sie rozni przemowienie na stadionie (uzyczenie czasu "antenowego" przez klub) od zawieszenia banerka na stronie?
Nachalnością ;)

Łódź to akurat kiepski przykład. Orzeł jest w całości klubem Skrzydlewskich - oni go powołali, oni go utrzymują przy życiu finansując niemal w stu procentach. Mogą sobie na stronę nawet filmiki z kotami wrzucać - nikomu nic do tego ;)

I nikt nie robi z igły widły, tylko kilku forumowiczów wyraziło swoje niezadowolenie, czy to coś złego?

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#248 Postautor: losiu » 19 maja 2014, o 12:05

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/44039 ... w-nice-plz

Ciekawy konkurs, jak tylko w klubie to podłapią to w końcu forumowicze będą mogli się wykazać czymś, a nie tylko klepaniem postów :)
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#249 Postautor: Cooper » 19 maja 2014, o 12:21

istred pisze:I nikt nie robi z igły widły, tylko kilku forumowiczów wyraziło swoje niezadowolenie, czy to coś złego?

Noo, to ciagle niezadowolenie ze wszystkiego to zlooooo...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#250 Postautor: mikas » 19 maja 2014, o 12:42

istred pisze:
Łódź to akurat kiepski przykład. Orzeł jest w całości klubem Skrzydlewskich - oni go powołali, oni go utrzymują przy życiu finansując niemal w stu procentach. Mogą sobie na stronę nawet filmiki z kotami wrzucać - nikomu nic do tego ;)

Uuuuuuuuuu

A ze stowarzyszeniem KMŻ Lublin to jest inaczej?
Też je powołali konkretni ludzie i to jest "ich klub". Ci konkretni ludzie lub ich następcy go utrzymują przy życiu gromadząc na to środki ( to że sami w 100% go nie finansują nie ma znaczenia), szukając sponsorów i podpisując z nimi umowy, składając wnioski o dotacje z miasta i je otrzymując itd. I jak dla mnie też mogą sobie wrzucać na stronę filmiki z kotami ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek