Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Żużlowe różności

#11251 Postautor: Czarek » 7 czerwca 2015, o 20:00

Kargolo pisze:No i Cieślak miał rację mówiąc o regulaminie "this is stupid", bo nie ma drugiego sportu drużynowego, w którym nie ma rezerwowych.

Cieślak niech spie...la razem z innymi polskimi decydentami od żużla. Mieli kilka lat by zmusić FIM do zmiany tego skandalicznego regulaminu i nie zrobili tego. Raptem Hampel połamał się i regulamin jest głupi... Nie mogę patrzeć na to towarzystwo w pieluchach. Pozwalają by jakieś angielskie gnoje od ścigania na polach i łąkach ustalali im warunki.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11252 Postautor: $korzen$ » 8 czerwca 2015, o 09:59

Najlepsze jest to, ze w GP miejsce Jarka zajmie... Nicolas Covatti 8) od czasow Tomicka nie bylo tam chyba takiego ogorasa.

Szkoda Jarka, bardzo go lubie, oby sie pozbieral po tak ciezkiej kontuzji. Po czyms takim ciezko wrocic do normalnej sprawnosci a co dopiero mowic o jezdzie na zuzlu na poziomie Grand Prix. Pechowy troche ten Jarek - umiejetnosci i talentu moim zdaniem nie brakuje. ALe jak nie zle dobrane pole startowe to przespany start albo nietrafione silniki. A jak juz wszystko sie kreci na cacy to albo Gollob zdobywa majstra albo Hampel sie lamie. Szkoda :(

Falubaz tez ma cieplo.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#11253 Postautor: niespokojny » 8 czerwca 2015, o 10:03

Widzę, że kolega trochę nie jest na czasie. Kildemand i Piotr Pawlicki są rezerwowymi cyklu. Niestety w takiej kolejności.

A co do Jarka to chyba koniec marzeń o IMŚ. Ciekawe czy zdąży wrócić na początek przyszłego sezonu w ogóle :(
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11254 Postautor: $korzen$ » 8 czerwca 2015, o 10:11

Myslalem, ze liczy sie nastepny po Janowskim z GP Challenge. Sorry.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#11255 Postautor: Cooper » 8 czerwca 2015, o 12:50

Coz, brak rezerwowego to oczywiscie wypaczenie - ale prawda jest tez taka, ze bylismy pierwsi, ktorzy tej instytucji naduzyli (w 2007 zmiana za Walaska, ktory nagle stal sie niezdolny do jazdy po dwoch 0).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#11256 Postautor: Marcinex » 8 czerwca 2015, o 12:55

Dlatego rezerwowy powinien być zawodnikiem który zastępuje kolegów z drużyny nie tylko w przypadku ich niezdolności do jazdy, ale także w przypadku takiej decyzji taktycznej trenera (tak jak to ma miejsce w mistrzostwach parowych).
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#11257 Postautor: Koper » 8 czerwca 2015, o 12:58

Ale dlaczego przepis ograniczać tylko do kontuzji ? Rezerwowy powinien mieć prawo zastąpić innego zawodnika, który w danym dniu jest niedysponowany a nie tylko niezdolny do jazdy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#11258 Postautor: Cooper » 8 czerwca 2015, o 12:58

Oczywiscie, tak powinno byc. Ale chodzi mi o powod rezygnacji z rezerwowego, a do tego sie znacznie przyczynilismy. No i oczywiscie powtarzana od lat polprawda, ze jest "malo zawodnikow", stad zawezenie kadry z 5 do 4.

Co do sobotnich zawodow - dotkliwy byl dla nas rowniez brak mozliwosci jokera w nominowanych - wtedy jeszcze byly by jakies szanse.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#11259 Postautor: grzesieck » 8 czerwca 2015, o 13:02

mnie smiesza te jeki na temat braku rezerwowego, bo tak jak Cooper uwazam, ze to glownie nasza 'zasluga', ze tak sie stalo...
nagle gorzkie zale, bo akurat nas to spotkalo, ciekawe czy ktos by sie o tym zajaknal gdyby taki pech spotkal Dunczykow

szkoda tego defektu Bartka na prowadzeniu, bo wtedy bylby awans w 3-osobowym skladzie
mam nadzieje, ze chlopaki awansuja do finalu, a tam powalcza o medale
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#11260 Postautor: niespokojny » 8 czerwca 2015, o 13:36

A mnie nie śmieszy dyskusja na temat rezerwowego. Wychodzi na to, że teraz można być słabszym, wsadzić kogoś w płot i wygrać. Chyba w sporcie o to chodzi, żeby wygrywał najlepszy a nie przypadek.

ermen
Zawodowiec

#11261 Postautor: ermen » 8 czerwca 2015, o 14:51

Czy aby na pewno o to w sporcie chodzi.... Widziałeś ostatnią walkę Masternaka?
Prędzej czy później brak rezerwowego musiał przy tak urazowym sporcie wypaczyć wynik rywalizacji.
Zabrakło po prostu odrobiny wyobraźni ludziom odpowiedzialnym za ten sport, w tym również działaczom krajowych federacji i zawodnikom.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11262 Postautor: $korzen$ » 8 czerwca 2015, o 21:28

Pamietacie jak w zimie mowilen, ze Nick Morris to dobry wariat i trzeba by go sprobowac? Ci co sledza EL i dzisiejszy polfinal wiedza juz o kim mowilem. Dobry wariat z tego Kangura.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#11263 Postautor: Kargolo » 8 czerwca 2015, o 21:44

Tak tak. Pamiętam też co mówiłeś o Lahtim przed sezonem. Co tam u niego? ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#11264 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2015, o 22:10

We współczesnym żużlu nie ma mądrali.korzeń miał za ostatniego ogórka Korneliussena jak jeździł u nas.Po zeszłym roku chyba by swojej opinii nie podtrzymał.Teraz znowu Mads jest średniakiem.Dowodzi to tylko trafienia z silnikiem bo faceci potrafią jeździć.To samo jest teraz z Lahtim i Jamrożym.Potrafią jechać na poziomie supernapieraczy w drugiej lidze. Odpalą ale nikt nie wie kiedy.może w tym sezonie a może już nie-niestety.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11265 Postautor: $korzen$ » 9 czerwca 2015, o 09:40

Kargolo pisze:Tak tak. Pamiętam też co mówiłeś o Lahtim przed sezonem. Co tam u niego? ;)

Nie wiem, nie znam go osobiscie i nie wiem co obecnie poza zuzlem porabia. Nie mam jednak tez w zwyczaju przekreslac dobrego zawodnika po 1 nieudanym wystepie na torze faworyta ligi. Ogony wozone w elitserien to calkiem inna bajka i zaden powod do drwin. Prawdopodobnie pojedzie w Krosnie, gleboko licze, ze utrze Ci nosa. Z tego samego powodu (tylko w druga strone) nie odszczekalem jeszcze pociskow w strone Mastersa. Lahti to mlody chlopak, zobacz jakie tlumiki wprowadzily zamieszanie u Kasprzaka czy wczesniej Iversena - jezeli tacy napieracze maja problemy to wieszanie mlodego, zdolnego chlopaka po 1 spotkaniu jest dla mnie przynajmniej niepowazne. Nadal jednak licze, ze Fin odpali a Glogowski bedzie musial doslownie rzucac moneta, zeby wybrac ktoregos ze stranieri.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#11266 Postautor: Cooper » 9 czerwca 2015, o 10:10

Korzen wyczul Morrisa - wiec Morris to napieracz, kozak, dobry wariat i wymiatacz
Korzen nie wyczul Lahtiego - wiadomo, tlumiki, mlody chlopak, spojrzcie na Kasprzaka jak sie meczy

8)

A bardziej serio - nawiazujac do tego, co napisal Gelo - to Masters ma wieksze szanse i predyspozycje, by regularnie zaliczac sezony na wysokim poziomie. I nawet to, ze jest Kangurem za nim przemawia. Lahti natomiast to taki troche Korniszon - raz nielapany, a kolejny sezon bezbarwny. Oczywiscie - w przypadku Mastersa sie wszystko decyduje wlasnie teraz i w przyszlym sezonie. Czy pojdzie droga np. Doyla, czy pozostanie takim Schleinem.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11267 Postautor: $korzen$ » 9 czerwca 2015, o 10:30

Wyimaginowane historie Cooper opowiadasz, kiedy napisalem, ze Morris to napieracz i kozak? Po co sobie dopowiadasz? pisalem tylko w zimie, ze pare razy widzialem chlopaka i z mlodziakow on wpadl mi szczegolnie w oko. Jak sledzisz EL i ogladales wczorajszy polfinal to doskonale juz wiesz dlaczego. Pisalem, ze warto go sprobowac bo dobrze rokuje i tyle w temacie. Paru go wysmialo jak kiedys Kildemanda a chlopak cisnie ze az zdecydowanie milej sie ten zuzel oglada. Ale nigdy nie pisalem, ze to kozak i napieracz - cos CI sie strasznie pomylilo znowu - idziesz za bardzo w strone Istreda w naginaniu rzeczywistosci.

Z Lahtim jeszcze poczekajmy - sezon trwa.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#11268 Postautor: niespokojny » 9 czerwca 2015, o 10:37

Typowy korzeń :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11269 Postautor: $korzen$ » 9 czerwca 2015, o 10:52

Rozwin mysl kolego.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#11270 Postautor: Kargolo » 9 czerwca 2015, o 18:40

$korzen$ pisze:Nie mam jednak tez w zwyczaju przekreslac dobrego zawodnika po 1 nieudanym wystepie na torze faworyta ligi. Ogony wozone w elitserien to calkiem inna bajka i zaden powod do drwin.

Mastersa za to przekreśliłeś nawet bez żadnego występu u nas. A Lahti nie tylko w Elitserien wozi ogony. On wszędzie w tym sezonie wozi ogony.
$korzen$ pisze:Prawdopodobnie pojedzie w Krosnie, gleboko licze, ze utrze Ci nosa.

Jeśli uważasz, że utrze mi nosa dobrym występem to jesteś w błędzie. Jak już znajdzie się w składzie to będę mu życzył kompletu, bo jest zawodnikiem mojej ukochanej drużyny. Jednak skoro mamy lepszych w tym momencie zawodników to po co kombinować?

Podsumowując: ludzie mają bekę, bo jak trafisz z jakimś typem to jarasz się tym jak dziecko lizakiem a jak nie trafisz to milczysz.
Trafiłeś Morrisa i po jednym dobrym występie musiałeś o tym przypomnieć. Nie trafiłeś z Mastersem a ten teraz wszędzie jeździ bardzo dobrze. Widziałeś wyniki RK GP Challenge w Abensbergu? Dlaczego wtedy nie odszczekałeś? W pierwszym występie w naszych barwach w tym sezonie też bardzo dobrze pojechał.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11271 Postautor: $korzen$ » 9 czerwca 2015, o 23:57

A wiec na wstepie, nie masz jakiejs sklerozy Kargolo ? :shock: pytam serio.

Po kolei, nigdy nie przekreslilem Mastersa, byl i po czesci nadal jest dla mnie noname i ogorasem a Bartosch robil mu PR jakby jezdzil co najmniej na poziomie Holdera. Nie mial/nie ma wlasciwie zadnego doswiadczenia na polskich torach dlatego podchodzilem do tego z duza rezerwa tak jak kiedys do takich potencjalnych liderow jak Simon Stead czy Korniszon, ktorym niektorzy przed sezonem przypieli latke napieraczy i liderow mimo, ze nie bylo zadnych podstaw. Wybacz tez, ze jeszcze nie robie z Mastersa matadora - wozenie Lisieckiego czy Thomsena nie robi na mnie wlasciwie zadnego wrazenia. Niech przywiezie kotleta na Pile, Gdansku a pozniej w play-offach to swoje odszczekam. Cykora przed Gdanskiem nie pamietasz? Tym sie roznimy, ze ja sie nie onanizuje zwyciestem w Rawiczu tylko czekam na najwazniejsze meczu sezonu - po tych meczach wrocimy do tematu kolego Kargolo. Z Lahtim nie bede bil dalej piany bo swoje argumenty przedstawilem jasno i precyzyjnie, niech jedzie w Krosnie (Masters nie moze - a nikt mi nie wmowi, ze Malita czy Jamrozy to lepsze opcje) a po ostatnim wystepie w elitserien nabralem ponownie optymizmu.

Podsumowując: ludzie mają bekę, bo jak trafisz z jakimś typem to jarasz się tym jak dziecko lizakiem a jak nie trafisz to milczysz.

Nie no padlem, chlopie czytaj dokladnie moje posty, uwazam, ze jestem jednym z nielicznych uzytkownikow tego forum, ktorzy potrafia sie przyznac do bledu i uderzyc w piers. Pamietasz jak kiedys Karlssona wolalem od Miska albo wysmiewalem cala zime Lamparta? tak sie sklada, ze pozniej to publicznie odszczekalem (jak chcesz to CI nawet posty wkleje) i przyznalem sie do bledu (aczkolwiek Lampartowi nadal wogole nie ufam jako zuzlowcowi) wiec co Ty chrzanisz?? :shock: Jamrozego tez przestrzelilem (jego lub jego sprzet) ale taki jest zuzel. Sztuka jest umiec uderzyc sie w piers i wyciagnac wnioski na przyszlosc - ja akurat potrafie to zrobic. Sa na tym forum uzytkownicy, ktorzy caly zeszly sezon pierdzieli, ze nie ma opcji zebysmy spadli do II ligi i cisneli mnie, kiedy pisalem, ze takimi frajerskimi porazkami jak w Lodzi i Rybniku spada sie z ligi i spadlismy. Pisali nawet, ze jak spadniemy z ligi to nie beda pisac na forum - pisza dalej(celowo nie podaje Nickow - ale pewnie wiesz o kogo chodzi), widziales gdzies, zeby przyznali sie do babola? Ja nie widzialem. Sa na tym forum tez uzytkownicy, ktorzy maja wyimaginowane przekonanie, ze spadek do II ligi to cos dobrego dla lubelskiego zuzla i ze na II lidze mozna odbudowac potege (?) lubelskiego zuzla i ze II liga wcale nie jest zla. Widziales gdzies, zeby owy uzytkownik przyznal sie do glupoty? Pisalem tez w zimie, ze po tym co serwowano nam przez 2 ostatnie lata (pod kazdym wzgledem) po spadku nikt poza zuzlozjebami nie przyjdzie na zuzel w Lublinie przy obecnym poziomie cen biletow. Pisalem, ze 1,5 tys ludzi to bedzie maks. Wysmiewano mnie i wyzywano od dziadow, a kiedy mecz z Krosnem pokazal moja racje zamiast uderzyc sie w piers owi uzytkownicy odwracajac kota ogonem na kazdym kroku przypominaja mi, ze targowalem sie o 2zl.... kazdy widzi to co chce widziec i pisze to co chce napisac. Ale puste trybuny sa wszelkimi odpowiedziami. Targowac sie o nic nie musze, kiedy przekladano mecz z Pila ja widzialem na wlasne oczy jak Doyle goni Leszno na ich torze. Takze jak ktos milczy po babolach to wybacz - na pewno nie uzytkownik $korzen$.

Jeden dobry wystep Morrisa??... chlopie, przesledz ten sezon od samego poczatku, masz straszne zaleglosci. Nie wypada pisac takich herezji.

Mastersa, jezeli bedzie trzeba, rowniez przeprosze, jak wprowadzi nas w obecnym sezonie do I ligi to moge go nawet ucalowac w kolano i wyszoruje mu motocykl - niech mi to tylko ewentualnie Bartosch umozliwi. Ale poki co zejdz na ziemie i ochlon bo sie za bardzo zagalopowales :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#11272 Postautor: niespokojny » 10 czerwca 2015, o 00:24

Korzeń ty poważnie myślisz, że jak odszczekasz coś tam na koniec sezonu to ludzie zapomną jak robiłeś z siebie pajaca cały sezon? :lol:

Po co mam rozwijać myśl? Przewiń do tego co Cooper napisał. Jesteś strasznie przewidywalny i z każdym kolejnym postem się pogrążasz. Jakie ty masz argumenty o Lahtim, których nie mają ludzie od Mastersa? Masters jest wicemistrzem Australii, wygrał nawet jeden z 4 turniejów pokonując Doyla, Fricke, Northa itd. A jakie miałeś argumenty na Morrisa przed DPŚ? Chyba jeszcze mniejsze niż zwolennicy Mastersa. Robisz z siebie jakiegoś Cieślaka, albo przynajmniej lokalnego eksperta żużlowego i łowce talentów, a przeoczyłeś np. że zmieniły się zasady rezerwowego w GP. Wyluzuj trochę, bo mam wrażenie jakbyś ostatnio przekazał konto młodszemu bratu - takiemu co do gimnazjum chodzi. Zalatuje Rabiosą.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#11273 Postautor: $korzen$ » 10 czerwca 2015, o 10:16

Niespokojny - tak bez spiny cos Ci teraz powiem. Widze, ze kompletnie nie mozesz przebolec faktu, ze jakis czas temu uswiadomilem Ci, ze masz myslenie plytkie jak zalew w Kranobrodzie.
Definicje pajacow zawarlem we wczesniejszym poscie, pajacem jest tez czlowiek, ktory na 10 pewnych strzalow pudluje 9 razy a pozniej wmawia ludziom, ze i tak trafil, tylko jakims cudem kula przeleciala obok. Mysle, ze jednak wybijam sie ponad te ramy. A ze Ty myslisz inaczej? coz moge zrobic, tylko sam sobie mozesz pomoc. Psy szczekaja a karawana jedzie dalej.

Bardzo rozbawiles mnie faktem odnoszenia sie do posta Coopera, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe, ale w tym momencie dosc mocno zblizasz sie do poziomu typowego trolla internetowego. Opierasz sie na wypowiedzi uzytkownika, ktory z nie do konca znanych mi powodow dopisal w swoim poscie rzeczy, ktorych nigdy nie powiedzialem. Nie wiem zatem jak z tym faktem dyskutowac? to tak jakby dyskutowac o kosmosie z czlowiekiem z zespolem downa.

I skoro z kazda kolejna wypowiedzia sie kompromituje coraz bardziej, to jednak rozruszaj glowe i podwaz samodzielnie fakty, ktore napisalem w ostatnim poscie. Pamietaj jednak, zeby zrobic to w sposob logiczny. Lubie jak ktos dyskutuje z faktami, chetnie przyjrze sie temu ponownie. To bardzo ciekawy proceder w dzisiejszym spoleczenstwie.

NIe wiem tez co mam jeszcze dopisac na temat Lahtiego ponad to co juz powiedzialem? gosc odjechal 1 spotkanie na torze faworyta ligi a Masters na mysl o Gdansku popuszczal w gacie. Pojechal zajebiscie na torze ogorka ligi w meczu ktory wstydem bylo przegrac wozac Lisieckiego czy Thomsena a Ty i 1/3 forum klepiecie w jajo jakbysmy byli juz w I lidze kompletnie ignorujac fakt, ze test dla Mastersa i calego zespolu dopiero nadejdzie (o ile znowu mu cos nie wypadnie albo sie nie obsra jak przed Gdanskiem) Jak Lahti da ciala w 2 kolejnym spotkaniu to wowczas triumfujesz a Fin skonczy sezon w polskiej lidze. Oby jednak zrobil psikusa i pojechal tak jak od niego oczekuje.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#11274 Postautor: bartosch » 10 czerwca 2015, o 14:03

korzeń wyluzuj poslady... pisałem już to wiele razy ale jak widać nie wszyscy potrafią czytać ze zrozumieniem NIE BYŁO MOŻLIWE ABY SAM POJAWIŁ SIĘ NA MECZU W GDAŃSKU za to Twój bohater pojechał tam tak, że Motor przegrał mecz. Pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#11275 Postautor: rieper » 10 czerwca 2015, o 16:47

Lahti, Masters...
Ja wciąż nie mogę się doczekać eksplozji talentu Skidmore'a :(