04.07. GTÅ» GrudziÄ…dz - TÅ» Lublin 50:40
Nie byłem na meczu więc nie widziałem jazdy naszych zawodników, ale z przebiegu meczu można wyciągnąć jeden wniosek. Stary mój powiedział, że niektórzy jeżdżą tak, żeby nie awansować do e-ligi. I trochę chyba w tym prawdy, bo dziś było widać, że np Śledź z Frankowem zaczęli jeździć dopiero wtedy,kiedy mecz był już przegrany. Nie twierdzę, że tak jest, ale kto wie?? Przecież chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego, że jak awansujemy, to żeby nie powtórzyć losu Rybnika trzeba będzie wzmocnić skład kosztem takich zawodników jak właśnie Śledź, Franków Jeleniewski itd. Więc Ci panowie jeżdżą ładnie u nas, żeby nikt im nic nie zarzucił a na wyjazdach jak nie muszą to nie jadą.
Pewnie się mylę i mam nadzieję, że tak nie jest,ale już kiedyś widziałęm takie przypadki więc wcale bym nie był zaskoczony
Pewnie się mylę i mam nadzieję, że tak nie jest,ale już kiedyś widziałęm takie przypadki więc wcale bym nie był zaskoczony
Manback jakbys nie zauważył to na koncu mojej wypowiedzi było coś co swiadczyło o tym, że nie należy traktowac jej do końca poważnie
Chociaż z drugiej strony jakby ktos mi dał 100% gwarancji że po barażach awansujemy to bym sie nawet nie zastanawiał tylko robił wszystko żeby po play-off byc na drugim miejscu

-
Gość
A dla mnie przyczyną porażki była słabsza postawa Knappa . Nie oszukujmy sie wszyscy liczyli na jego dwócyfrówke i własnie zabrakło jego 3 - 4 punktów. Do Karlssona bym sie nie przyczepiał bo każdemu sie może zdarzyć 11 punktowa wpadka w meczu
Reszta pojechała przyzwoicie oprócz jelenia. Coraz czesciej myśle że z niego nic nie bedzie co najwyżej lider krosna
Przed nami chyba jeden z ważniejszych i najtrudniejszych meczy tego sezonu,Rzeszów ma jeszcze szanse na pierwszą czwórkęi nie odpuści.Atut własnego toru przemawia za nami ,ale pamietajmy ,że to jest żużel i nic nie da się przewidzieć.Wielkie emocje przed nami na stadionie przy Al.Zygmuntowskich.Chyba bę dzie Victoria,ale poczekajmy do niedzieli.

Regdal pisze:Przed nami chyba jeden z ważniejszych i najtrudniejszych meczy tego sezonu,Rzeszów ma jeszcze szanse na pierwszą czwórkęi nie odpuści.Atut własnego toru przemawia za nami ,ale pamietajmy ,że to jest żużel i nic nie da się przewidzieć.Wielkie emocje przed nami na stadionie przy Al.Zygmuntowskich.Chyba bę dzie Victoria,ale poczekajmy do niedzieli.
![]()
![]()
Rzeszów już w zasadzie ma zapewnioną pierwsza czwórke, chyba nie wierzysz, że Grudziądz pokona w Gdańsku wybrzeże.
Tak czy inaczej w niedziele bedzie ciekawie.
Ta wypowiedz to chyba w ogole w innym temacie powinna byc
max3 pisze:11. BIEG dlaczego Stachyra nie wprowadzil taktycznej za Mordela i nie wprowadzil za niego Sledzia ,Frankowa Lub Knappa .
Również myślę, że w tym biegu powinna być zmiana, a za Jurka powinien pojechać Knapp, ale to by raczej nie uratowało wyniku, bo Grudziądz miał już 12 punktów przewagi.
Nie ma sensu marudzic, ze nie bylo Tomka, bo to tylko temat zastepczy. Przegralismy, bo bylismy slabsi - koniec, kropka.
Po wyraznie przegranym poczatku, mniej wiecej od 6 biegu mecz sie wyrownal, ale nasza druzyna nie potrafila odrobic dziesieciopunktowej straty. Czy trener w czasie meczu popelnil jakies bledy taktyczne, to trudno wyrokowac. Moze blad pojawil sie w doborze par.
Ogolnie slabo juniorzy, a Sledz z Knappem mogliby dorzucic te 2-3 punkty wiecej. Mordel chyba niezle [w kazdym razie tyle wywnioskowalem z transmisji radiowej], a Karlsson po raz kolejny odcial sie od imagu dusigrosza
Moglo byc lepiej, ale chyba tragedii tez nie bylo. Tym bardziej w swietle wyniku w Rzeszowie
Po wyraznie przegranym poczatku, mniej wiecej od 6 biegu mecz sie wyrownal, ale nasza druzyna nie potrafila odrobic dziesieciopunktowej straty. Czy trener w czasie meczu popelnil jakies bledy taktyczne, to trudno wyrokowac. Moze blad pojawil sie w doborze par.
Ogolnie slabo juniorzy, a Sledz z Knappem mogliby dorzucic te 2-3 punkty wiecej. Mordel chyba niezle [w kazdym razie tyle wywnioskowalem z transmisji radiowej], a Karlsson po raz kolejny odcial sie od imagu dusigrosza
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
max3 pisze:11. BIEG dlaczego Stachyra nie wprowadzil taktycznej za Mordela i nie wprowadzil za niego Sledzia ,Frankowa Lub Knappa .
Bo do tego czasu jezdzili oni jak patafiany!!! No może Knapp trochę walczył ale był za słaby. Śledź z Frankowem obudzili sie jak było już po meczu i nikt nie miał prawa przypuszczać, że nagle przypomną sobie jak sie jezdzi na żużlu! Za to Mordel przynajmniej wygrywał starty i próbował walczyć. W kontekście przyszłych spotkań lepiej, żeby się objeżdżał w meczu a nie obijał na treningu.
Mecz zawalili Śledź, Franków i KARLSSON i do nich mam absolutnie największe pretensje. To było żenujące. Gdyby nie ich "błędy" mecz spokojnie był do wygrania. Reszta pojechała tak jak się spodziewałem a Jurek to nawet trochę lepiej
Jurek pojechał całkiem elegancko, natomias Sledz, Franków i Karlsson zadziwiająco słabo. Jeśli chodzi o Knappa to nie można było sie wiecej spodziewać. Spalił sie przed publicznościa. Juniorzy norma czyli dno. Wychodzi, że jedynym zawodnikiem ktorego mozna wyrożnić to Mordel
to tyle na dzis :] na gorÄ…co
to tyle na dzis :] na gorÄ…co
Już w domciu. Mecz niestety przegralismy (sprzedalismy jak to mówili niektórzy kibice - nie wiem?). Jedyną pozytywną cechą z tego meczu to smykałka do interesów działaczy grudziadza mianowicie piwo w butelkach papierowych po coli. (Takie czerwone:)) Choć piwo nie bylo tam za dobre:) Co do kibiców i wyjazdu to udał się bardzo pozytywnie:) w szczegulności w ... toruniu. Czyżby nowa przyjaźń kibiców Lubelskiego koziołka po Gorzowie i Gdańsku , ktoś z 1ligowców Apator Toruń. To co spotkaliśmy w barze Jadwiga albo jakos tak teraz już nie pamietam:P przerosło moje ( chyba wszystkich lubelskich kibiców) najśmielsze oczekiwania:) Browar i wóda lała sie strumeniami:). Jeszcze raz wielkie dzięki dla całej ekipy z torunia i zapraszamy do Lublina na tym tazem nasza perełke:) Apator Toruń!!!
teraz ide odsypiać:)
teraz ide odsypiać:)