Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#1101 Postautor: $korzen$ » 8 listopada 2017, o 11:35

A ja uwazam wrecz odwrotnie, w Lublinie z racji totalnej lipy jezeli chodzi o sport nazwiska maja ogromny wplyw na frekwencje na stadionie. Uwazam, ze frekwencja w zeszlym sezonie uwarunkowana byla II czynnikami = dobra reklama widoczna w calym miescie + Bjarne Pedersen, ktory uwazany byl w Lublinie za naszego kata i mega kozaka. Malo kto tez wierzyl, ze po niezlych II sezonach w I lidze wroci do nas Jelen. Nazwiska maja przeogromny wplyw na frekwencje w lubelskim zuzlu. Ludzie oczekuja, ze klub pojdzie za ciosem, nie mowie tutaj o awansie ale przynajmniej o w miare pewnych play-offach i solidnej walce w nich. Nie jestem wielkim oredownikiem Hancocka (chociaz wobec dzikusa zaryzykowalbym) ale nie mam watpliwosci, ze potrzebujemy jeszcze 1 armaty albo 2 bardzo solidnych 1-szo ligowcow. Z tego co zostalo duet Kosciuch-Bogdanovs pasuje jak ulal. Okoniewskim tez nie pogardze (z racji jego atomowych startow) o czym pisalem juz ladnych pare tygodni temu.

Jezeli ktos uwaza, ze nazwiska nie robia roznicy, to znaczy ze kompletnie nie zna lubelskich realiow.

Zrobmy sklad :

Baran
Dolny
Miesiac
Masters
Jelen
Peron
Kurumonov czy inny Flis

i gwarantuje kazdemu, ze w polowie sezonu bedzie frekwencja jak na decydujacym meczu o utrzymanie z Lodzia w 2014. 2 tys zuzlozjebow i nic poza tym.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1102 Postautor: _piotrusss » 8 listopada 2017, o 11:45

Ciekawe w co gra Greg. SF podają, że długo negocjował z Tarnowem ale ostatecznie się nie zdecydował na starty w Ekstralidze. Jeśli chodzi wyłącznie o brak zgody na regulamin to ok, gorzej jeśli sam się nie czuje już na siłach (kontuzja, wypalenie) żeby walczyć co niedzielę na 100%. GP to trochę inna sprawa, bo pewnie Monster nalegał zarówno na BSI w sprawie dzikiej karty dla niego jak i na samego Grega.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1103 Postautor: lombard » 8 listopada 2017, o 11:49

Efekt o którym mówisz można osiągnąć też w inny sposób np. kontraktujemy Jasona Crumpa. Nazwisko medialne i ludzie na pierwszy mecz przyjdą. Usłyszą- w miejsce Jasona Crumpa wystąpi Stanisław Burza. Jeśli Stanley zakręci się koło kompletu, ludzie wybaczą ten numer i na kolejnym meczu znowu będzie komplet, ale jeśli wtopimy 30-60 to tak jak mówisz, zostanie garstka zapaleńców. Frekwencję w tym sezonie zapewniły zwycięstwa (nikt u nas nie wygrał).
Hancock Hancockiem. Tarnów proponował kasę na zasadzie 50% teraz i 50% jak przejeździsz cały sezon. Nie ma dziwne że Greg to wyśmiał, bo wypadki chodzą po ludziach.
Klub wrzucił na FB artykuł o Rohanie Tungate....hmmmmmmm :cool:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1104 Postautor: Łoptymista » 8 listopada 2017, o 11:59

O matko boso... to nie jest fanpage klubowy, wiesz?

bartollo
Senior

#1105 Postautor: bartollo » 8 listopada 2017, o 11:59

Przeciez to nie jest oficjalny profil klubu, wiec czym sie podniecac? Prowadzi go jakis kibic.

Oficjalny nazywa sie Speed Car Motor Lublin.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1106 Postautor: grzesieck » 8 listopada 2017, o 12:00

$korzen$ pisze:Uwazam, ze frekwencja w zeszlym sezonie uwarunkowana byla II czynnikami = dobra reklama widoczna w calym miescie + Bjarne Pedersen, ktory uwazany byl w Lublinie za naszego kata i mega kozaka.

no dobra, to teraz reka w gore kazdy kto przyszedl w minionym sezonie na zuzel dla Bjarne?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1107 Postautor: lombard » 8 listopada 2017, o 12:05

Może pierwszy mecz tak przyszedłem dla Pedersena, a potem klaskałem chyba nawet bardziej innym, szczególnie widowiskowo jeżdżącemu Burzy i Miesiącowi.

Łoptymista pisze:O matko boso... to nie jest fanpage klubowy, wiesz?

I bardzo dobrze. Na szczęście tu na forum są kibice bardzo czujni, którzy wszystko sprostują żeby był ład i porządek. :cool:
Ostatnio zmieniony 8 listopada 2017, o 12:05 przez lombard, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1108 Postautor: istred » 8 listopada 2017, o 12:05

Dokładnie. Znaczna część osób, z którymi w tym roku chodziłem na żużel nie znała nawet nazwiska Bjarne Pedersena przed sezonem.
Czasy kiedy ludzie chodzili "na nazwisko" skończyły się wraz z Nielsenem.
Frekwencję robią wyniki i marketing.

Zresztą, można było sobie zobaczyć na SEC jak wielkie nazwiska przyciągają ludzi na zawody.

Koper
Trener
Kontakt:

#1109 Postautor: Koper » 8 listopada 2017, o 12:10

istred pisze:Zresztą, można było sobie zobaczyć na SEC jak wielkie nazwiska przyciągają ludzi na zawody.

Wielkie nazwiska to są w SGP a nie w SEC :)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1110 Postautor: dannie » 8 listopada 2017, o 12:11

Koledzy mnie uprzedzili.

Miałem właśnie napisać, że moim zdaniem co najmniej połowa z tych 10 tys. ludzi nie miała pojęcia przed sezonem kim jest Bjarne Pedersen, a do tego jeszcze jakaś 1/3 z tej drugiej połowy myślała, że może to "ten drugi" Pedersen.

Ludzi przyszli na stadion przede wszystkim dlatego, że hasło "żużel wraca do Lublina" zrobiło swoje. Do tego doszła gorączka medialna, że Lublin zmontował II-ligowy dream-team (nie wnikając, kto na ten dream-team się składał) i jest absolutnym faworytem do awansu. A później przyszły zwycięstwa. To zrobiło frekwencje, a nie nazwisko Pedersen, Lambert czy nawet Jeleniewski.

Tak będzie i teraz. Jeżeli w mediach "eksperci" stwierdzą, że Lublin ma mega pakę i jedzie po e-ligę to ludzie od pierwszego meczu zapełnią stadion. Jeżeli pójdzie info, że skład jest przeciętny to o frekwencje trzeba będzie walczyć zwycięstwami.
Obrazek

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1111 Postautor: lombard » 8 listopada 2017, o 12:14

Z SEC to była jeszcze trochę inna sprawa: późna pora roku, późna pora dnia, deszcz i....bilety po pięć dyszek. Do tej pory nie rozumiem, że tyle osób odsprzedawało bilety po przełożeniu terminu zawodów, a nawet tutaj pojawiły się głosy, że bilety za drogie. Nie poruszyliśmy jeszcze istotnej kwestii na przyszły sezon, a mianowicie czy My jako kibice przełknęlibyśmy cenę biletu na poziomie np. 35 złotych biorąc pod uwagę, że gwiazda Greg zgarnie nam spora część budżetu. :cool:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1112 Postautor: GIGI » 8 listopada 2017, o 12:17

dannie pisze:Koledzy mnie uprzedzili.

a do tego jeszcze jakaś 1/3 z tej drugiej połowy myślała, że może to "ten drugi" Pedersen.

albo brat tego drugiego Pedersna :) :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1113 Postautor: Gelo » 8 listopada 2017, o 12:17

To co napiszę jest nie do zweryfikowania ale przez lata obserwacji uważam, że może nie na samo nazwisko Hancock co na hasło "czterokrotny mistrz świata, najbardziej utytułowany jeżdżący zawodnik w Lublinie" na pierwszym meczu byłoby lekko 1000 osób więcej

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1114 Postautor: dannie » 8 listopada 2017, o 12:34

Mimo wszystko nadal uważam, że jeżeli obok tego "czterokrotnego mistrza świata, najbardziej utytułowanego jeżdżącego zawodnika w Lublinie" mielibyśmy w składzie 6 ogórków, którzy nic nie gwarantują i byłoby wiadomo, że jedyne, o czym możemy myśleć to walka o utrzymanie, to nie wiele by to dało.

Mimo wszystko żużel ligowy to sport drużynowy i ludzie idą licząc na sukces drużyny, a nie na to, że jakiś kozak strzeli 15 pkt w pięknym stylu, skoro drużynie wklepią do 30. To może kręcić fanów dyscypliny jako takiej. Tych natomiast w Lublinie pewnie jest nie więcej niż 2 tysiące.
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1115 Postautor: istred » 8 listopada 2017, o 12:37

Na pierwszym meczu może i tak. Bo na nazwisko łatwiej marketing zrobić.
...chociaż po ubiegłym sezonie na pierwszy mecz i tak tłumy przyjdą, bo te tysiące, które chodziły na stadion na mecze z Ostrowem, Gnieznem czy Rzeszowem będą chciały zobaczyć jak wygląda ta I liga, o którą klub walczy.

Jeśli drużyna zacznie przegrywać i atmosfera siądzie to bez różnicy czy będzie Hancock czy nie - frekwencja spadnie.
I odwrotnie, jak drużyna zacznie wygrywać to nawet jakby mieli jeździć Jeleniewski, Lambert i zaciąg rzeszowski to będzie pełen stadion.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1116 Postautor: Cooper » 8 listopada 2017, o 12:48

NA pierwszy mecz ludzie ida "na marketing" i pod wplywem ogolnej napinki (powrot zuzla, powrot do I ligi, moze w jakims stopniu "sklad"), ale po tym licza sie juz tylko wyniki. Gdybysmy walczyli realnie o awans do ekstraligi skladem Burza, Jelen, Kuciapa, Miesiac, Baran, Peron i Kuromonow to tez bylyby tlumy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1117 Postautor: $korzen$ » 8 listopada 2017, o 13:32

Tak tak, krotka pamiec macie Panowie, jak podpisal u nas Pedersen to klaskaliscie uszami z radosci a na forum byla radosc, jakbysmy wlasnie zdobyli majstra i pogonili Gorzow w finale. To samo bylo jak dowiedzielismy sie, ze wraca Jeleniewski. Bjarne zawiodl, ale w momencie podpisania kontraktu byl tutaj zbiorowy orgazm. Dlaczego? bo to byly 2 zajebiste nazwiska. Zyjemy w 2017 roku, informacje o skladzie i zawodnikach znalezc mozna w 5 minut i jak ktos chcial sprawdzic to szybko dowiedzial sie, ze Lublin ma II zajebistych napieraczy na II lige i to razem z odpowiednia reklama napedza koniunkture. Za kazdym razem, gdy frekwencja byla na niezlym poziomie nasz sklad cechowal sie jednym, mial w swoich szeregach napieracza. Czy to Pedersen, czy to Miskowiak, czy to Dryml z Puzonem, czy to Karlsson, czy to Nielsen, czy to Adams. Ktos wyzej napisal, ze kibice byli bo wygrywalismy... a kto nam mecze wygrywal jak nie Jelen-Bjarne i Lambert? Jedno wiaze sie z drugim. Zobaczcie nawet sezon 2011, zbudowalismy dobry, rowny sklad ale bez wyraznego lidera, mielismy zjesc lige nosem tak samo jak przed rokiem i jak sie skonczylo? Pawliccy nas wydymali a do ligi wyzej poszlismy dlatego, ze Pila i Rybnik nie dostali licencji. Tak samo bylo w 2009 roku (chociaz wtedy spiny wybitnej na awans nie bylo, bardziej nakrecal to krzyczacy Wojciechowski) gdzie zamiast wziac porzadnego napieracza wzielismy siwego Jacka, ktory pozniej zamykal gaz w polowie prostej. Chcialbym zobaczyc wasze miny i frekwencje, jakby okazalo sie, ze w I lidze liderem bedzie Lampart z Mastersem :lol: Ktos tez wyzej napisal, ze frekwencje zrobilo rowniez to, ze w prasie nazywano nas dream-teamem jak na II lige, Krzystyniak nawet powiedzial, ze nasz zespol to najlepszy zespol w calej historii II ligi... czy nazwano by nas tak, gdyby w naszym zespole nie bylo Bjarne i Jelenia? Nie to, zebym sie czepial, ale zaprzeczacie sami sobie.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1118 Postautor: dannie » 8 listopada 2017, o 13:55

$korzen$, ale Ty piszesz o reakcji wąskiego grona fanatyków żużlowych, których skupia to forum. To jest jakiś ułamek tych 10 tysięcy ludzi na stadionie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1119 Postautor: Cooper » 8 listopada 2017, o 13:55

Ale korzen sie skupia na forum.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1120 Postautor: InDorka » 8 listopada 2017, o 14:10

To może kręcić fanów dyscypliny jako takiej. Tych natomiast w Lublinie pewnie jest nie więcej niż 2 tysiące.

2000 to może w ścisłym sezonie, nie teraz.
Obserwuję udział w ankiecie dot. składu na 2018. W pierwszym podejściu głosowało ok 600 osób, teraz w drugiej turze tylko 2/3.
Udział w ankiecie ani boli ani kosztuje, gdzie jest więc 1500 zagorzałych ?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1121 Postautor: grzesieck » 8 listopada 2017, o 14:14

na forum jest zarejestrowanych 6907 osob, wiec ja sie pytam gdzie jest 6300, ktore nie glosowalo?! :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1122 Postautor: sting126 » 8 listopada 2017, o 14:16

InDorka pisze:
To może kręcić fanów dyscypliny jako takiej. Tych natomiast w Lublinie pewnie jest nie więcej niż 2 tysiące.

2000 to może w ścisłym sezonie, nie teraz.
Obserwuję udział w ankiecie dot. składu na 2018. W pierwszym podejściu głosowało ok 600 osób, teraz w drugiej turze tylko 2/3.
Udział w ankiecie ani boli ani kosztuje, gdzie jest więc 1500 zagorzałych ?
Większość zagorzałych pamięta starty Studzińskiego i Bereja a o tym forum w życiu nie słyszało.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#1123 Postautor: Kshyhu » 8 listopada 2017, o 14:18

grzesieck pisze:na forum jest zarejestrowanych 6907 osob, wiec ja sie pytam gdzie jest 6300, ktore nie glosowalo?! :wink:

Tzw. martwe dusze pewnie ;) Poza tym przypuszczam, że po wyzerowaniu wyników część ludzi się zniechęciła i drugi raz nie zagłosowała.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1124 Postautor: $korzen$ » 8 listopada 2017, o 14:20

dannie pisze:$korzen$, ale Ty piszesz o reakcji wąskiego grona fanatyków żużlowych, których skupia to forum. To jest jakiś ułamek tych 10 tysięcy ludzi na stadionie.

Zarejetrowanych uzytkownikow mamy 7 tys a forum mozna przegladac bez zarejestrowanego konta to raz, fanpage na fejsie przekroczyl 10 tys polubien to dwa, no i ten wlasnie fan page od poczatku do konca robil zajebista robote podkreslajac kiedy tylko sie da, ze mamy super sklad. Mysle, ze kazdy kto polubil fan-page na fejsie szybko dowiedzial sie, kto to jest Pedersen i Jeleniewski.

Czy wy na prawde myslicie, ze Zenek z Poreby czy Czesiek z Czubow nie sprawdza z czym je sie ten zuzel zanim wydadza swoje ciezko zarobione pieniadze?

Dlaczego w takim Tarnowie postanowili dac szanse kontuzjowanemu w ostatnim czasie Pedersenowi czy Pajakowi, ktory ma za soba slaby sezon zamiast podstawic super fury Kosciuchowi czy mlodemu Szczepaniakowi? Bo Dunczycy maja nazwisko, ryzyko nieywpalu jest duzo mniejsza a i kibice chetniej przyjda na Pedersena i Kildemand zamiast na Kosciucha i Szczepaniaka. Proste jak budowa cepa.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1125 Postautor: istred » 8 listopada 2017, o 14:30

Czy wy na prawde myslicie, ze Zenek z Poreby czy Czesiek z Czubow nie sprawdza z czym je sie ten zuzel zanim wydadza swoje ciezko zarobione pieniadze?
Myślę, że nie tracą swojego cennego czasu na długie rozmyślanie czy aby skład jest na tyle dobry żeby poświęcić swoje ciężko zarobione 20 zł :)
Przynajmniej ja tak miałem jak szedłem na ręczną, kosza czy motocross. Nie znałem żadnego zawodnika czy zawodniczki i jakoś mi to nie przeszkadzało. O, nawet na hokeju kiedyś byłem i nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzać czy zawodnicy, aby na pewno prezentują odpowiedni poziom sportowy, żeby moje wyrafinowane oczy mogły na to patrzeć.
Dlaczego w takim Tarnowie postanowili dac szanse kontuzjowanemu w ostatnim czasie Pedersenowi czy Pajakowi, ktory ma za soba slaby sezon zamiast podstawic super fury Kosciuchowi czy mlodemu Szczepaniakowi?
Myślę, że może chodzić o to, że Pedersen i Kildemand są po prostu lepsi od Kościucha czy młodego (a, który z nich to ten "młody"? bo widzę, że młodszy z braci ma 30 lat na karku...) Szczepaniaka. ...ale co ja tam wiem.
Ostatnio zmieniony 8 listopada 2017, o 14:40 przez istred, łącznie zmieniany 2 razy.